Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se   Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

Priklop SUB-a na stereo receiver brez SUB izhoda

Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
matjaz1247

Pridružen/-a: Ned Mar 2013 0:47
Kraj: SG

PrispevekObjavljeno: Ned Mar 17, 2013 01:07    Naslov sporočila: Priklop SUB-a na stereo receiver brez SUB izhoda Odgovori s citatom

Pozdravljeni

Pravkar sem domov pripeljal stereo sistem nižjega cenovnega ranga. Receiver, ki ima samo stereo izhod, ter dva poceni - samostoječa zvočnika.

Načeloma sem glede na vložen denar kar zadovoljen, a v dnevni sobi, kjer imam precej boljši in cca 5x dražji sestav, je zvok neprimerno boljši (kar mi je povsem logično).
Po moje bi bila rešitev, če bi lahko na ta stereo ojačevalec nekako priklopil aktivni subwoofer. Pri glasbi mi namreč manjka nizkih tonov pri nizki jakosti.

Poizkusno bi to testiral s subom iz dnevne sobe (Monitor Audio MR-W10) in če bi se zadeva obnesla, bi dokupil en aktivni subwoofer tudi v tem drugem prostoru.

Moje vprašanje... Ali lahko priklopim aktivni sub na isti izhod (vzporedno), kamor sta že priklopljena stereo zvočnika? Če ne vzporedno, kakšna druga opcija, brez dodatnih stroškov.
Ojačevalec je Teac AG790.

Prosim upoštevajte, da sem čisti začetnik in nimam ravno želje, da bi karkoli skuril Wink
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
MitjaF

Pridružen/-a: Sob Okt 2009 16:56
Kraj: KRANJ

PrispevekObjavljeno: Ned Mar 17, 2013 02:30    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Lahko priklopiš, če ima amp. pre-out izhod.Rabiš low-output signal (činč kabel) ni nujno, da je sub izhod..
Ena varijanta, je tudi priklop na hi-out (izhod za priklop zvočnikov), če ima sub. hi-input opcijo priklopa.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Telefon: 000000000
gwb

Pridružen/-a: Sob Mar 2009 9:15
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Ned Mar 17, 2013 08:40    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Če nima pre-out izhoda bi lahko delovalo tudi s kakšnim tape/monitor izhodom, v kolikor ima tega...
Nazaj na vrh
matjaz1247

PrispevekObjavljeno: Ned Mar 17, 2013 10:27    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Sub ima samo line in - činč vhod. Nikjer ni napisano, da bi imel Hi-level IN. Receiver pa ima tape monitor izhod. Torej bi lahko tja priklopil?

Gledal pa sem malo po ebayu in našel tale sub Link

Ta vidim, da ima High level in. Če prav razumem, se to piklopi direkt na zvočniške kable - zvočnika pa potem priklopim na sub?
Nazaj na vrh
delfinus

Pridružen/-a: Tor Apr 2008 8:55
Kraj: Laško

PrispevekObjavljeno: Ned Mar 17, 2013 10:31    Naslov sporočila: Re: Priklop SUB-a na stereo receiver brez SUB izhoda Odgovori s citatom

matjaz1247 je napisal/a:

Moje vprašanje... Ali lahko priklopim aktivni sub na isti izhod (vzporedno), kamor sta že priklopljena stereo zvočnika? Če ne vzporedno, kakšna druga opcija, brez dodatnih stroškov.
Ojačevalec je Teac AG790.

Da, lahko prikljucis z zvocniskimi kabli iz ojacevalca na zvocniske vhode na subu (high level input). Temu so tudi namenjeni. REL celo mocno favorizira tovrstno povezavo. Skuril ne bos nic. Jaz imam doma dva REL suba prikljucena tako.

lp, d.
Nazaj na vrh
delfinus

PrispevekObjavljeno: Ned Mar 17, 2013 10:34    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

matjaz1247 je napisal/a:

Ta vidim, da ima High level in. Če prav razumem, se to piklopi direkt na zvočniške kable - zvočnika pa potem priklopim na sub?

Da, ta ima high level input in ga lahko prikljucis tako. Bolje je prikljuciti L/R zvocnike vzporedno ze na ojacevalcu saj se izognes izjemno dolgi poti signala skozi dve dolzini kablov in nepotrebnemu kontaktu, ki nastane na subu.

lp, d.
Nazaj na vrh
matjaz1247

PrispevekObjavljeno: Ned Mar 17, 2013 10:42    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pravkar sem priklopil sub na Tape monitor in funkcionira. Zvok je takoj bolj poln in bolj podoben boljšemu sistemu iz dnevne sobe.
Nazaj na vrh
delfinus

PrispevekObjavljeno: Ned Mar 17, 2013 10:44    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Se to. Iz mojih izkusenj je High Level input najbolj uporaben pri integraciji suba v stereo sistem in poslusanju glasbe. Pri hismen kinu pa seveda Low Level input. REL mi omogoca, da imam oboje prikljuceno hkrati, saj mi omogoca stelanje za vsak vhod posebej.

lp, d.
Nazaj na vrh
matjaz1247

PrispevekObjavljeno: Ned Mar 17, 2013 11:54    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Torej bo Sub iz zgornjega linka OK. Že tako sem za cca 50€ presegel prej predvideni budget, zato tudi iščem nekaj čim cenejšega. Cool
Nazaj na vrh
hungryone

Pridružen/-a: Čet Feb 2013 0:03
Kraj: Trzin

PrispevekObjavljeno: Tor Mar 19, 2013 16:03    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Če si lahko sposodim temo, na http://www.streamaudio.hu/upload/cikk_foto_big/9251.jpg to se da tudi priklopiti aktivni sub?

Edit: http://www.manualowl.com/m/Marantz/PM-KI-PEARL/Manual/223343 stran 20/33 in 21/33 prikazuje za multi amp sistem in tam kjer je sub je tudi center zvočnik. Vprašanje pa je ali podpira stereo in sub hkrati. Bi bilo za probat.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Telefon: 040470217
diyfreak

Pridružen/-a: Pon Okt 2011 23:29
Kraj: MARIBOR

PrispevekObjavljeno: Sre Mar 20, 2013 00:21    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Če aktivni sub nima hi level inputa lahko probaš signal vzeti tudi iz priklopa za slušalke, tako se ti bo tudi jakost suba zviševala ko boš dvigoval jakost na receiverju.
Nazaj na vrh
delfinus

PrispevekObjavljeno: Sre Mar 20, 2013 10:26    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

hungryone je napisal/a:
Če si lahko sposodim temo, na http://www.streamaudio.hu/upload/cikk_foto_big/9251.jpg to se da tudi priklopiti aktivni sub?

Edit: http://www.manualowl.com/m/Marantz/PM-KI-PEARL/Manual/223343 stran 20/33 in 21/33 prikazuje za multi amp sistem in tam kjer je sub je tudi center zvočnik. Vprašanje pa je ali podpira stereo in sub hkrati. Bi bilo za probat.

Kaj sploh nameravas naredit? Prikljucevat vec Marantz Pearl ojacevalcev za hisni kino ali uporabit enega in nanj prikljucit en aktivni sub?

Ce bos uporabil klasicen priklop en ojacevalec en sub lahko sub prikljucis preko high level inputa (preko zvocniskih kablov na high level input na subu) ali pa preko low level inputa (RCA pre-out na RCA low level input na subu). Za glasbo osebno favoriziram high level input, low level input pa v primeru hisnega kina.

lp, d.
Nazaj na vrh
hungryone

PrispevekObjavljeno: Sre Mar 20, 2013 11:55    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

En sub na en ojačevalec. Sub bo po vsej verjetnosti Monitor Audio RXW12, razen če je priporočljiv kak drug, ker ta nima high level inputa.
Nazaj na vrh
delfinus

PrispevekObjavljeno: Sre Mar 20, 2013 12:27    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

V vsakem primeru lahko na ta ojacevalec Marantz Pearl prikljucis sub ali preko zvocniskih kablov ali pa s chinchi preko pre-outa. Pri Monitor Audio subu pac zgolj samo preko pre-out izhoda. Kaksen vzrok, da preferiras Monitor audio sub? Stilska skladnost, lepota?

Sam sem izjemno dobro integracijo z zvocniki dosegel z dvema REL suboma; model je Britannia B2. Zal od lani out of production, ampak so sedaj tudi drugi modeli. REL je specalizirana firma in izdeluje zgolj subwooferje in se izjemno dobro odrezejo prav pri glasbi. Z njima sem uspel doseci popolno integracijo z L/R zvocniki, tako da sploh ne ves, da igrata suba. Imajo pa tako vsi REL subi tako high level inpute za povezavo preko zvocniskih izhodov ojacelvalca kot tudi low level input ali preko RCA ali preko XLR. Vsak vhod pa lahko posebej stelas kar je tudi velik +. Mogoca je tudi zelo nizka nastavitev Rolloff frekvence in sicer min. 22Hz, to je sploh pomembno v primeru, da imas main zvocnike, ki ze v svoji osnovi gredo zelo nizko. Sam trenutno imam rolloff na RELih nastavljeno na 25Hz.

Sicer pa je subov malo morje in lahko se dobi se kaj drugega in ima prav tako high level kot tudi low level inpute. Edini problem je moznost videnja in slisanja v Sloveniji. Jaz sem vse svoje sube vzel v UK. Poglej tudi kak second hand, vcasih se to se najbolj splaca.

lp, d.
Nazaj na vrh
hungryone

PrispevekObjavljeno: Sre Mar 20, 2013 14:32    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

MA sub "preferiram" (čeprav še nisem slišal) zato ker imam MA RX6, in ta sub je del istega Silver RX surround sistema.

Sicer pa imam še čas da premislim in izberem, ker je trenutna soba premajhna.
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu