| Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
| Avtor |
Sporočilo |
mamilatus
Pridružen/-a: Pet Jan 2013 20:26 Prispevkov: 4 Kraj: Griže
|
Objavljeno: Pet Jan 11, 2013 20:30 Naslov sporočila: Težave z 5.1 zvočniki Logitech z906 |
|
|
Pozdravljeni,
teden dni nazaj sem nabavil Logitech z906, ki imam priklopljene na Creative Sound Blaster X-fi zunanjo zvočno kartico. Povezane imam z optičnim kablom. Problem nastane, ko v nastavitvah zvočne želim nastaviti oziroma preveriti, kje mora kateri zvočnik stati za 5.1 zvok (kateri levo, desno...). Ko naj bi se oglasil spredaj levo se oglasijo trije naenkrat, enako pri desnem spredaj. Ko bi se moral oglasiti center, oba zadaj in bas pa je vse tiho.
Če povežem zvočnike Genius SW 5.1 5000 pa dela vse normalno.
Mogoče ve kdo kaj bi bilo tu narobe?
Lp |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
delfinus

Pridružen/-a: Tor Apr 2008 8:55 Prispevkov: 1636 Kraj: Laško
|
Objavljeno: Sob Jan 12, 2013 11:00 Naslov sporočila: |
|
|
Tole poskusi, ce ti resi problem. Klik.
lp, d. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
mamilatus
|
Objavljeno: Ned Jan 13, 2013 15:52 Naslov sporočila: |
|
|
Hvala ti. Delno sem rešil. Vsaj tako da lahko gledam filme v 5.1 DTS preko optike. Vendar če želim pri glasbi, da igrajo vsi zvočniki morem v nastavitvah preklapljati.
Lp |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
delfinus

Pridružen/-a: Tor Apr 2008 8:55 Prispevkov: 1636 Kraj: Laško
|
Objavljeno: Ned Jan 13, 2013 16:20 Naslov sporočila: |
|
|
Pozdrav,
Seveda, ker je to efekt. Navadna glasba je posneta v dvokanalnem (stereo) nacinu 2.0. Ti pa potem rabis potem efekt, da ti dvokanalno glasbo predvaja v 5.1. Kar se tice vernosti je to dalec stran od tega. Ce pa se slednje izvaja na Logitech zvocnikih pa je vsekakor lahko tudi boljse za sam dozivljaj.
lp, d. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
mamilatus
|
Objavljeno: Ned Jan 13, 2013 18:38 Naslov sporočila: |
|
|
Kako to misliš varnosti... Kaj pa bi lahko bilo narobe?
Lp |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Soundfreak
Pridružen/-a: Tor Sep 2008 14:38 Prispevkov: 500 Kraj: Okolica Ribnice
|
Objavljeno: Ned Jan 13, 2013 19:58 Naslov sporočila: |
|
|
| "vernosti" |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
mamilatus
|
Objavljeno: Ned Jan 13, 2013 21:36 Naslov sporočila: |
|
|
Aja, sem malo površno prebral. Ja seveda je boljše, če igra 6 zvočnikov, namesto 3. Še najbolj pa se mi dopade 4.1 saj pri 5.1 zadnja dva zvočnika le nekaj odmevata, je pa res da pri 4.1 ne dela center.
Še vedno pa mi ni jasno, zakaj mi v nastavitvah zvočne kartice 5.1 ne deluje preko optike, kjer je simulacija, da preveriš če imaš pravilno postavljene zvočnike je vse tiho. Če povežem s 3.5 kabli dela normalno. A v filmih tudi preko optike igra kot mora.... |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
strumf666
Pridružen/-a: Sob Feb 2011 3:14 Prispevkov: 217 Kraj: Krško
|
Objavljeno: Pon Jan 14, 2013 04:39 Naslov sporočila: |
|
|
| Da delajo vsi zvočniki preko optike, mora bit zvok v DD ali DTS formatu, drugače gre preko optike le stereo. Zadevo se da rešit na več načinov, najenostavnejši je, da na zvočnikih izbereš stereo x2 ali pro logic, če želiš, da igra tudi center. Druga možnost je pa zvočna, ki je sposobna zvok kodirat v DD ali DTS in hkrati iz sterea narest prostorski zvok. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|