| Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
| Avtor |
Sporočilo |
Goran_82
Pridružen/-a: Pet Jul 2008 21:35 Prispevkov: 79 Kraj: štajerska
|
Objavljeno: Pon Okt 27, 2008 23:48 Naslov sporočila: 7.1 na 12m2 - a bo OK? |
|
|
Torej, zadeva je takšna, da bi rad v sobi, veliki dobre 12 m2 uredil 7.1 hišni kino. Prostora je res malo, zvočniki so (pre)veliki - pa še soba ni pravilne oblike.
Na hitro sem zrisal eno skico, kako pribl. si predstavljam postavitev - zdaj me pa zanima vaše mnenje. če je predlagana postavitev OK? Front zvočniki in Surroundi so floorstand varianta, Surround Back pa so bookshelvsi. Z roza barvo je označeno mesto poslušanja/gledanja.
Najbolj se bojim, da so Surround zvočniki postavljeni preveč naprej. Za surround zvočnike sem zmeraj mislil, da morajo biti postavljeni ZA gledalcem. Ampak moje mesto gledanje se pa komot prestavi še za pol metra nazaj...ampak ne najdem pametne rešitve, kam postavit surrounde. A bo kljub temu OK taka postavitev zvočnikov? Tudi za Surr. Back zvočnike nimam pojma če so vsaj pribl. OK postavljeni.
Še slikca:
Dobrodošlo je vsako mnenje, predlog, kritika... |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Pestilence.

Pridružen/-a: Tor Maj 2008 10:34 Prispevkov: 2585 Kraj: Škofja Loka
|
Objavljeno: Tor Okt 28, 2008 08:24 Naslov sporočila: |
|
|
| Zadnji zvočniki ne vem če bodo OK tako. Zakaj pa ne 5.1 sistem, kavč premakneš naprej, zadnje zvočnike pa tja, kjer so zdaj srednji surround(ali pa malo bolj nazaj). Tudi nizkotonec je malenkost preveč v kotu, sploh če bo bassreflex. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Goran_82
|
Objavljeno: Tor Okt 28, 2008 23:01 Naslov sporočila: |
|
|
7.1 bi imel zato, ker imam 7 dobrih zvočnikov doma za ponucat Opcija, da bi kavč pomikal naprej odpade, ker že sedaj gledam TV iz cca 2 metrov, kar mi je že skoraj preblizu. Prav tako pa srednjih Surround zvočnikov ne morem prestavit še bolj nazaj, ker so na levi strani vrata in že pri tej postavitvi zvočnikov se vrata minimalno odpirajo. Woofer pa ni problem premikat, ga lahko postavim tudi na desno med center in front R zvočnik.
Očitno bo treba sobo zamenjat...  |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
krokar
Pridružen/-a: Pon Maj 2008 21:45 Prispevkov: 1454 Kraj: Štajerska
|
Objavljeno: Sre Okt 29, 2008 09:52 Naslov sporočila: |
|
|
| Tisto, kar imaš kot back surround, ti naj postane normalni surround, pa bo približno OK.To, da imaš kake zvočnike odveč, ni pri stvari pomembno.Tudi jaz jih imam(celo 2 para), pa to ni razlog, da bi jih brez veze tlačil v sobo.V ogromnem % slučajev ti 7.1 sistem ne igra nobene vloge. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
hi_musica
Pridružen/-a: Tor Apr 2008 7:17 Prispevkov: 912
|
Objavljeno: Sre Okt 29, 2008 10:16 Naslov sporočila: |
|
|
A takole (oz. zasukano za 180 stopinj) pa ne bi šlo.
Tudi sam sem mnenja da 7.1 tu ni nujno potreben.
 |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
marantz
Pridružen/-a: Ned Maj 2008 22:18 Prispevkov: 122 Kraj: ILIRSKA BISTRICA
|
Objavljeno: Sre Okt 29, 2008 14:22 Naslov sporočila: |
|
|
Pozdravljen!
5.1 sistem je tukaj vsekakor ustreznejši, glede na velikost in razporeditev prostorov.
Predpostavljam, da gre za dnevno sobo in jedilnico v stanovanju.
Sam imam podobno situacijo (stereo sistem), le da je centimetrov nekaj več. Trenutno imam zasukano postavitev, kot ti jo predlaga hi_musica in se pri stereo sistemu obnese slabo – del zvočne slike se pač ne odbije od sten in se porazgubi v drugi prostor, pa še v jedilnici (manjši prostor) se sliši slabše kot bi se lahko.
Dokler tega ne rešim zadovoljivo si tudi ne bom privoščil hišnega kina.
Po moje sta opciji dve:
- prodaš oba para dobrih floorstanderjev in si kupiš en par še boljših za Front, Surround back pa montiraš nad vrata, tako bodo bolj za kavčem;
- ob upoštevanju zgornje rešitve lahko (odvisno od vrste receiverja), en par zvočnikov, verjetno bi bili spet primernejši bookshelfsi (obešeni za stereo način poslušanja glasbe), obesiš še v manjši prostor.
No, seveda, opcija je tudi za menjati sobo. _________________ lp
Tomislav |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Goran_82
|
Objavljeno: Sre Okt 29, 2008 20:17 Naslov sporočila: |
|
|
Predlog uporabnika hi_musica je dober, vendar ima eno veliko pomanjkljivost - ni možno gledat TVja iz rumeno obarvanega dela sobe (postelja ). Žal je tako, da bi cel sistem rad imel v tej sobi (v dnevni je dovolj prostora za 11.2 sistem )
Menjava zvočnikov ne pride v poštev, ker sem jih komaj nabavil in so čisto po mojem okusu.
Kaj pa pravite na tole opcijo, tokrat za 5.1 sistem? Ponucam vse floorstanderje, bookshelvse pa pospravim v škatlo za nekaj časa...
Bo bolje kot moja prva opcija? |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Pestilence.

Pridružen/-a: Tor Maj 2008 10:34 Prispevkov: 2585 Kraj: Škofja Loka
|
Objavljeno: Sre Okt 29, 2008 20:27 Naslov sporočila: |
|
|
| Poslušaj. Postavi si obe kombinaciji in se odloči za kombinacijo ki ti je najbližja:D |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
krokar
Pridružen/-a: Pon Maj 2008 21:45 Prispevkov: 1454 Kraj: Štajerska
|
Objavljeno: Sre Okt 29, 2008 21:10 Naslov sporočila: |
|
|
| Preprosto ne gre tako, da bi surround zvočnika imel celo malce pred sabo!Tako ti mora priti do totalnega popačenja zvočne slike.To je dejstvo, ne stvar okusa! |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Goran_82
|
Objavljeno: Sre Okt 29, 2008 21:24 Naslov sporočila: |
|
|
| Sej pri opciji 2 (5.1 sistem) bi bili surroundi cca 0.5 metra za glavo. Ko pa gledam iz postelje, pa surround ni važen... |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
trancedeejay Site Admin

Pridružen/-a: Sob Mar 2008 9:01 Prispevkov: 1380 Kraj: Zgornja Besnica
|
Objavljeno: Sre Okt 29, 2008 22:10 Naslov sporočila: |
|
|
Naredi takole:
Pante od vrat daj na zunanjo stran sobe, potem pa zvocnike takole postavi in to je to:
Have a nice Day
Matt _________________ MUSIC IS THE KEY |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Orpheus999
Pridružen/-a: Pon Maj 2008 9:44 Prispevkov: 127 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Čet Okt 30, 2008 14:34 Naslov sporočila: |
|
|
Strinjam se z postavitvijo Trancedeejay-a .
Bookshelve daj nekam pod strop(nad vrata,drugega pa zrcalno),
edino woofer bi dal jaz pod posteljo(Za sediščem,
a le, če imaš odprt prostor spodaj).
Surround floorstanderji ne bodo prišli do izraza v prostoru, ki ga imaš na voljo. Če imaš preveč zvočnikov, raje postavi dober front, ali pa kupi switch za zvočnike in si naredi vsaj 2.1 sistem za posteljo(woofer je že spodaj). LP |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|