Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se   Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

Zvocni testi in ostali audio testi

Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
delfinus

Pridružen/-a: Tor Apr 2008 8:55
Kraj: Laško

PrispevekObjavljeno: Tor Nov 13, 2012 17:32    Naslov sporočila: Zvocni testi in ostali audio testi Odgovori s citatom

Pozdrav,

nasel sem zanimivo stran z zvocnimi testi, kjer lahko stestiramo sam sistem do kod ga nese in tudi lasten sluh, da spoznamo koliko sploh se dejansko slisimo. Na strani je mogoce izvesti tudi slepe teste, ce smo res tako dobri "zlatousniki".

Zanimivo je poslusati in hkrati spoznati katere frekvence so za nas najbolj iritirajoce.

Sound Tests and Audio Test Tones -
http://www.audiocheck.net/soundtestsaudiotesttones_index.php

lp, d.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
longplay

Pridružen/-a: Sob Sep 2011 7:53
Kraj: Ptuj

PrispevekObjavljeno: Sre Nov 14, 2012 02:08    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Za prvi poizkus nisem slišal samo pet kvadratov zgoraj od desne proti levi moram si še natakniti Senheiserce, ker sem preizkusil z tel. slušalkami pa še ventilator mi brenči na računalniku.
Nazaj na vrh
strumf666

Pridružen/-a: Sob Feb 2011 3:14
Kraj: Krško

PrispevekObjavljeno: Pet Nov 23, 2012 17:07    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Nekaj o 24/192 kvaliteti:
http://people.xiph.org/~xiphmont/demo/neil-young.html
Nazaj na vrh
gash

Pridružen/-a: Sob Avg 2009 11:40
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Sob Nov 24, 2012 00:19    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

@delfinus
Denon je nekoč produciral cd-je s temi zvoki za teste ojačevalcev.
imam še enega zdaj doma. Samo meni se zdi malo čudno s tem testirat sisteme, ker sem pristaš da se jih testira z muziko.
Če pa si dal gor z namenom kot zanimivost, da se malo potestira katere frekfence slišiš in kaj ne pa zanimivo ok Smile

@strumf666
Zame bistven del zanimivega članka v dveh točkah:
1.Good production and mastering obviously contribute to the final quality of the music.
in:
2.It's true enough that a properly encoded Ogg file (or MP3, or AAC file) will be indistinguishable from the original at a moderate bitrate.
But what of badly encoded files?

Na srečo mojega žepa sem se lotil poslušanja in za moja ušesa in moj sistem že zdavnaj ugotovil, da je ključen izvor, torej kakšna je produkcija CDja in ne ali je cd ali kaj drugega in sploh ne kakšen je sample.
Če je dobra produkcija in če z dobrim enkoderjem to pretvoriš v drug format - tudi mp3 - je zame ok - pomeni ne povzročim slušnih napak.

Žal pa je v poplavi cd-jev mnogo slabo produciranih, čeprav originalno kupljenih. Da ne govorim kaj vse se da najti na netu. Tudi flac ki se za en drek sliši. In tukaj je postal zame največji problem. kako priti do kvalitetne produkcije in korektno enkodirane (tudi če je enkodirana).

Škoda da se tukaj ne poišče tržna niša, ampak se jo išče tam, kjer za uporabnika ne bo prinesla spremembe. Verjetno je lažje prodajati vedno nekaj novega za dražje, čeprav je isto in staro.
Nazaj na vrh
delfinus

Pridružen/-a: Tor Apr 2008 8:55
Kraj: Laško

PrispevekObjavljeno: Sob Nov 24, 2012 01:16    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Post je zgolj uporabna informacija. Zdi se mi zanimivo preverit sam sluh in spoznat posamezne frekvence in pa kako se sploh posamezne komponente odzivajo na njih. Uporablja pa ga lahko vsak po svoji presoji. Jasno pa je, da se celotna kvaliteta posameznega hifi sistema preveri s pomocjo glasbe.

lp, d.
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu