Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se   Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

Predvajanje glasbe preko vmesnika USB

Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
benma

Pridružen/-a: Ned Jan 2011 17:12
Kraj: Kamnica

PrispevekObjavljeno: Tor Sep 25, 2012 14:39    Naslov sporočila: Predvajanje glasbe preko vmesnika USB Odgovori s citatom

Zanima me, kakšnje so vaše izkušnje s poslušanjem glasbe preko PC vmesnika USB.

Konfiguracija mojega sistema: zunanji disk povezan s kablom USB z notesnikom, notesnik z DACom preko asinhrone USB povezave 24/96, DAC pa preko XLR povezave z ampom. Programska oprema na PCu: Foobar2000. Datoteke: FLAC, mp3.

Kombinacija Foobar2000 na PCu in program BubbleUPnP za Andriod (kot daljinec preko wi-fi povezave) se mi zdi zelo posrečena.

Kaj po vaših izkušnjah največ prispeva h kvaliteti zvoka pri tovrstnih konfiguracijah (odmislimo DAC, amp in zvočnike)?
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
mito11

Pridružen/-a: Sre Avg 2011 12:06
Kraj: Postojna

PrispevekObjavljeno: Tor Sep 25, 2012 15:04    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Menim, da je navečji problem pri povezavi PC-USB-DAC, 5V usrane napetosti, ki jo PC daje v DAC preko USB kabla. To se nanaša tako za USB kabel kjer teče podatkovna izmenjava, kakor tudi za napajanje, če se DAC napaja preko USB kabla. To zadnje je itak katastrofa, ker se za kvalitetno delovanje, mora DAC napajati z linearnim stabiliziranim usmernikom.
Glede programske opreme sem jaz prešaltal na Ubuntu Studio. Nudi vse kar potrebujem za predvajanje glasbe. Edino za daljinec uporabljam brezžično miško, ker "pametnega" telefona, v bližnji prihodnosti nimam namena kupovati. Tudi ne vem (znam) kako bi se razumel z Linuxom. Nimam pojma o Linuxu. Je pa res, da prenosnik uporabljam samo za predvajanje glasbe, na njem pa imam priklučen 2T zunanji disk preko USBja. Stvar deluje od prvega zagona, brez vseh znanih Windows problemov in zatikanj.

FLACe in WAVe, redkeje MP3je si še vedno urejam na Windovsih, na drugem računalniku, s pomočjo EAC in Foobar 2000.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Telefon: 041955456
Pipster123

Pridružen/-a: Sre Mar 2012 14:27
Kraj: Novo mesto

PrispevekObjavljeno: Sre Sep 26, 2012 09:03    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Fiio E17 ima napajanje preko li-ion baterije, že ko se polni je zvok precej boljši kot kot preko usb powered daca, ko pa je napolnjen začne delovati preko baterije in je zovk povsem čist - tukaj opažam predvsem razliko v noise flooru čiste tišine.
Nazaj na vrh
Edvard

Pridružen/-a: Pet Apr 2011 15:50
Kraj: Maribor

PrispevekObjavljeno: Sre Sep 26, 2012 10:39    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

mito11 je napisal/a:
Menim, da je navečji problem pri povezavi PC-USB-DAC, 5V usrane napetosti, ki jo PC daje v DAC preko USB kabla. To se nanaša tako za USB kabel kjer teče podatkovna izmenjava, kakor tudi za napajanje, če se DAC napaja preko USB kabla. To zadnje je itak katastrofa, ker se za kvalitetno delovanje, mora DAC napajati z linearnim stabiliziranim usmernikom.
Glede programske opreme sem jaz prešaltal na Ubuntu Studio. Nudi vse kar potrebujem za predvajanje glasbe. Edino za daljinec uporabljam brezžično miško, ker "pametnega" telefona, v bližnji prihodnosti nimam namena kupovati. Tudi ne vem (znam) kako bi se razumel z Linuxom. Nimam pojma o Linuxu. Je pa res, da prenosnik uporabljam samo za predvajanje glasbe, na njem pa imam priklučen 2T zunanji disk preko USBja. Stvar deluje od prvega zagona, brez vseh znanih Windows problemov in zatikanj.

FLACe in WAVe, redkeje MP3je si še vedno urejam na Windovsih, na drugem računalniku, s pomočjo EAC in Foobar 2000.

Tudi jaz sem prešaltal na ubuntu studio in mojega maca prepustil njegovemu osnovnemu poslanstvu. Ubuntu je zastojn in zelo dobra rešitev, če je pri hiši kak premalo uporabljan, lahko tudi starejši pc prenosnik ali računalnik. Ubuntu audio platforma ALSA zahteva le malo procesorske moči in na spletu žanje same pohvale. Predvajalnik, na mojem priletnem prenosniku, med delom “kuri” le 2-3 % procesorja.
V predvajalniku je potrebno prav nastaviti 3 parametre in zadeva dela v bit-perfect načinu, brez resampliranja ali kakšnega drugega poseganja v zvočni zapis.
Do sedaj sem imel nanj priklopljena dva DAC-a, in oba je prepoznal brez problema.
Če ti okolje linux ni domače, zna prvo uro ali dve malce boleti glava, preden se znajdeš, in na koncu ugotoviš, da je zadeva v svojem bistvu zelo enostavna. Ne vem kako je z daljinskim upravljanjem s pametnimi napravami, bo treba strica googla vprašat. Za šminko terat, pa linux nikoli ni bi.
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu