Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se   Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

Squeezebox tema
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3 ... , 139, 140, 141  Naslednja
 
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
LightBit



Pridružen/-a: Pon Okt 2017 23:11
Prispevkov: 2003
Kraj: Kranj

PrispevekObjavljeno: Sre Feb 10, 2021 09:10    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

benma je napisal/a:
Nič slabega o 2L. Tudi sam imam en njihov 24/192 album. Sem se malo poigral s spektralno analizo posameznih komadov in sem s svojim laičnim vidom opazil, da bi kar nekaj komadov komot spravili v 96k, eden pa je zelo blizu 44,1k (priloga). Ker imamo na sliki komad, ki je deklariran kot 192k, pomeni v tem primeru najvišja vrsta na ekranu 96k. (96x2=192).


Tukaj še šuma ni. Tale je očitno upsamplan 44,1kHz.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
benma



Pridružen/-a: Ned Jan 2011 17:12
Prispevkov: 1206
Kraj: Kamnica

PrispevekObjavljeno: Sre Feb 10, 2021 09:42    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

To je pošteno: za svoj denar dobiš polno informacijo (44,1k), ne 3/4 lufta.

Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Tma



Pridružen/-a: Pet Nov 2010 3:06
Prispevkov: 635
Kraj: Nova Gorica

PrispevekObjavljeno: Sre Feb 10, 2021 21:47    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Napišite Mortenu Lindbergu kaj ste odkrili...

LP, Tomi
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
luka79



Pridružen/-a: Pet Mar 2011 15:36
Prispevkov: 650
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Ned Feb 21, 2021 17:55    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Se komu sanja zakaj folder skopiran s hdd in streaman s kompa (win10) predstavi skladbe brez oštevilčenja...po abecedi. Gre pa za live gapless album in je dost sitna zadeva. Z zunanjega hdd prek usb predvaja gapless in prikaže skladbe pravilno oštevilčene.
Tako da mi ni jasno. V win sem že nastavil da celotno mapo z glasbo priotizira kot glasbene datoteke, da prečita tudi dodatno indeksiranje itd...nič ne pomaga. Takih je nekaj albumov, vsi ostali so kot mora biti.
_________________
My leader told me to jump in the river. .The river was deep and the weather was winter. .After a sailer very kindly saved me, my leader told me, you'd better take it easy. .I took it so easy my leader called me lazy!
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
JanezBlond



Pridružen/-a: Sre Okt 2009 9:50
Prispevkov: 151
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Ned Mar 21, 2021 10:08    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

luka79 je napisal/a:
Se komu sanja zakaj folder skopiran s hdd in streaman s kompa (win10) predstavi skladbe brez oštevilčenja...po abecedi. Gre pa za live gapless album in je dost sitna zadeva. Z zunanjega hdd prek usb predvaja gapless in prikaže skladbe pravilno oštevilčene.
Tako da mi ni jasno. V win sem že nastavil da celotno mapo z glasbo priotizira kot glasbene datoteke, da prečita tudi dodatno indeksiranje itd...nič ne pomaga. Takih je nekaj albumov, vsi ostali so kot mora biti.



Mogoče kak podatek v TAGu manjka?
Predlagam da si naložiš programček Mp3tag in prečekiraš in po potrebi popraviš.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
JanezBlond



Pridružen/-a: Sre Okt 2009 9:50
Prispevkov: 151
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Ned Mar 21, 2021 10:08    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Včasih na Squeezeboxu poslušam tudi radio, konkretno Val 202. Par dni nazaj sem ugotovil, da se ga ne da več poslušat, link enostavno ne da nič od sebe. Sem nekaj poskušal z Tune URL in pa mi enostavno ne rata. Ima še kdo podoben problem in pozna rešitev? Zgleda da je RTV nekaj spremenila pri IP načinu oddajanja...
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
mcnaget



Pridružen/-a: Čet Nov 2012 12:28
Prispevkov: 117
Kraj: Gorenjska

PrispevekObjavljeno: Ned Mar 21, 2021 12:43    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

JanezBlond je napisal/a:
Včasih na Squeezeboxu poslušam tudi radio, konkretno Val 202. Par dni nazaj sem ugotovil, da se ga ne da več poslušat, link enostavno ne da nič od sebe. Sem nekaj poskušal z Tune URL in pa mi enostavno ne rata. Ima še kdo podoben problem in pozna rešitev? Zgleda da je RTV nekaj spremenila pri IP načinu oddajanja...


Meni dela bp. Preko LMS serverja poiščem to postajo in mi jo na SBT predvaja.

lpz
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Audiomarka



Pridružen/-a: Sob Jan 2012 14:47
Prispevkov: 638
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Ned Mar 21, 2021 18:49    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Jaz sem poslušal radio SI, včasih. Že nekaj časa ne potegne več.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
JanezBlond



Pridružen/-a: Sre Okt 2009 9:50
Prispevkov: 151
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Tor Mar 23, 2021 09:36    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Meni se zdi da so se začeli problemi ko sem nadgradil LMS na verzijo 8.0.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
luka79



Pridružen/-a: Pet Mar 2011 15:36
Prispevkov: 650
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Tor Mar 30, 2021 18:26    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Je možno nastavit v Win10 kakorki da bi foobar predvajal fajle kot so... Brez up/down samplanja?
Če nastavim kot izhod USB DAC (v windows) na recimo 24/192 bo vsak fajl igral kot tak, kar se mi ne zdi pravilno. V bistvu bi rad, da gre na izhod resolucija katero nosi fajl, brez up/down samplanja, avtomatsko. Je to sploh izvedljivo?

Torej zdaj mi DAC izpiše vedno kar pač nastavim na izhodu v windows.
_________________
My leader told me to jump in the river. .The river was deep and the weather was winter. .After a sailer very kindly saved me, my leader told me, you'd better take it easy. .I took it so easy my leader called me lazy!
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
LightBit



Pridružen/-a: Pon Okt 2017 23:11
Prispevkov: 2003
Kraj: Kranj

PrispevekObjavljeno: Tor Mar 30, 2021 21:55    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Je izvedljivo z WASAPI ali ASIO.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
luka79



Pridružen/-a: Pet Mar 2011 15:36
Prispevkov: 650
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Tor Mar 30, 2021 23:07    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

LightBit je napisal/a:
Je izvedljivo z WASAPI ali ASIO.

To je? Program?
_________________
My leader told me to jump in the river. .The river was deep and the weather was winter. .After a sailer very kindly saved me, my leader told me, you'd better take it easy. .I took it so easy my leader called me lazy!
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
LightBit



Pridružen/-a: Pon Okt 2017 23:11
Prispevkov: 2003
Kraj: Kranj

PrispevekObjavljeno: Sre Mar 31, 2021 08:51    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

To so alternativni driverji. Sam nisem nikoli uporabljal, ker nimam Windows-ov, tako da ti kaj več ne morem pomagati.

Tukaj so ena navodila za DSD z ASIO: http://www.audinst.com/en/faqs/2431?ckattempt=1
Malo pogooglaj: https://www.google.com/search?q=foobar2000+asio
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
benma



Pridružen/-a: Ned Jan 2011 17:12
Prispevkov: 1206
Kraj: Kamnica

PrispevekObjavljeno: Sre Mar 31, 2021 19:00    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

luka79 je napisal/a:
LightBit je napisal/a:
Je izvedljivo z WASAPI ali ASIO.

To je? Program?


1. downloadaj in namesti (2x klikni na preneseno datoteko) foobar wasapi plug-in https://www.foobar2000.org/components/view/foo_out_wasapi

2. v foobaru izberi File, Preferences, Playback, Output in v polju Device izberi vrstico, ki vsebuje "wasapi (push)" in ime tvoje izhodne zvočne naprave.

Primer:


Nazadnje urejal/a benma Sre Mar 31, 2021 20:55; skupaj popravljeno 1 krat
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
luka79



Pridružen/-a: Pet Mar 2011 15:36
Prispevkov: 650
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Sre Mar 31, 2021 20:47    Naslov sporočila: Odgovori s citatom



Moj foobar ima nekako drugačen tree pod preferences. Sem instaliral ta plug, še vedno imam isti problem. Foobar je mislim da 1.6.4
_________________
My leader told me to jump in the river. .The river was deep and the weather was winter. .After a sailer very kindly saved me, my leader told me, you'd better take it easy. .I took it so easy my leader called me lazy!
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3 ... , 139, 140, 141  Naslednja
Stran 140 od 141

 
Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group


Zadnje teme - HI-FI

Zadnje teme - ostalo

VIDEOTEKA
© www.audio-kontakt.com  |  info@audio-kontakt.com  |  Pogoji uporabe