Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se   Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

Menjava antene na routerju

Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> Ostalo
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
krokar

Pridružen/-a: Pon Maj 2008 21:45
Kraj: Štajerska

PrispevekObjavljeno: Sob Jul 14, 2012 13:13    Naslov sporočila: Menjava antene na routerju Odgovori s citatom

Sicer tole sploh ni tema tega foruma, a preden bi to temo odprl kje drugje, morda tule kdo ve svetovati.
Doma bi rad pojačal signal brezžičnega omrežja.V ta namen sem že pred časom kupil anteno, potem pa ugotovil, da je na svoj obstoječi router ne morem priklopiti, saj ima ta zunanje antene fiksno pritrjene.Zato sem se danes odpravil v Comshop in povprašal po routerju, pri katerem je antene mogoče menjati.Oba prodajalca sta mi zatrdila, da je to mogoče na routerju D-Link DIR-815.Ker zaupanje do prodajalcev ni moja močnejša plat, sem ju še dvakrat vprašal in poudaril, da je to sploh pogoj, da ga kupim in oba sta mi s potrebno avtoriteto zagotovila, da s tem ni problema.Evo, ko pa sem prejle prišel domov in se lotil zadeve, sem ugotovil, da sta možnosti 2:
-da ima tudi ta router fiksne zunanje antene in sta torej govorila na pamet
-ali pa je kak prijem, ki ga jaz ne obvladam; če je to, prosim za nasvet(z raznimi vrtenji in pritiskanji ter puljenji z neko normalno silo ne gre)
V ponedeljek problema v tej obliki ne bo več, saj bom šel po instrukcije(če so) v trgovino; bi pa rad stvar uredil sedaj preko weekenda.
Hvala za kak namig!Gre sicer za tole zadevo:
http://www.mimovrste.com/artikel/2470042524/brezzicni-router-d-link-dir-815#tech
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pestilence.

Pridružen/-a: Tor Maj 2008 10:34
Kraj: Škofja Loka

PrispevekObjavljeno: Sob Jul 14, 2012 13:36    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pogosto se anteno odvije tako, da z eno roko držiš anteno pri miru, z drugo pa odviješ matico (ponavadi plastično) med anteno in routerjem. Večina wifi naprav ima to rešeno na tak način.

So pa zanimiva stvar ti routerji z odstranljivimi antenami. Jaz imam doma 2kom WRT-54GL, in na enem se da menjat anteno, na drugem pa ne: )
krokar

PrispevekObjavljeno: Sob Jul 14, 2012 14:30    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Tisto kar bi naj bi bila matica, je čvrsto vlita plastika kot del ohišja! Confused
Mi je vmes že jasno, da sta me fanta nat....., oz. sama nimata pojma!Kakorkoli: v ponedeljek grem z routerjem nazaj v trgovino, pa naj mi pokažeta kako to gre!Me čisto nič ne mika, da bi imel doma že kar 3 neuporabljane in bi pri temle kar tako vrgel stran 70€! Evil or Very Mad
Nazaj na vrh
krokar

PrispevekObjavljeno: Sob Jul 14, 2012 22:10    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pa kdo morda tudi ve kateri dober router ima možnost menjave anten?
Nazaj na vrh
strumf666

Pridružen/-a: Sob Feb 2011 3:14
Kraj: Krško

PrispevekObjavljeno: Ned Jul 15, 2012 01:03    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

http://www.dlink.ca/products/?pid=769
Sodeč po specifikacijah so antene snemljive, ne piše pa kak priključek uporabljajo. Če naredijo novo revizijo, pri kateri antene niso več snemljive bi morali to napisat na uradni strani...

Menjava anten je malo delikatna zadeva, vsaj po mojih izkušnjah z wifi kartico, ker mislim da so vse poceni antence kitajske kopije, ki znajo bit še slabše kot original; to je edini razlog da jih na mojem access pointu še nisem zamenjal, ker po drugi strani za dat 3x več denarja za antene kot je stala škatlica pa v mojem primeru ni realne potrebe.
Nazaj na vrh
Jan.

Pridružen/-a: Čet Jun 2012 13:37

PrispevekObjavljeno: Ned Jul 15, 2012 04:29    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Moglo bi se odvit.

L.P
Nazaj na vrh
krokar

PrispevekObjavljeno: Ned Jul 15, 2012 14:13    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Saj točno ta router sem kupil, pa se antena ne da zamenjati! Embarassed
Gre pa za to, da bi namestil omni zunanjo anteno, tako da bi mi neslo tudi na vrt. Idea
Nazaj na vrh
vintagesonic

Pridružen/-a: Sre Mar 2010 17:24
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Pon Jul 16, 2012 13:25    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

krokar je napisal/a:
Saj točno ta router sem kupil, pa se antena ne da zamenjati! Embarassed
Gre pa za to, da bi namestil omni zunanjo anteno, tako da bi mi neslo tudi na vrt. Idea

Upam, da bodo fotografije ponzorile več kot besede:

Router TP LINK model TL WR 340 G - antene ni možno demontirati ( le če zlomiš plastiko)

Router TP LINK model TL WR 1043 ND - antene ( 3 X ) je možno zelo enostavno demontirati ter z ustrezno "portable" anteno s stojalom podaljšati na odgovarjajočo oddaljenost.

LP
Nazaj na vrh
krokar

PrispevekObjavljeno: Pon Jul 16, 2012 18:37    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Lepo se zahvaljujem za trud!
Je pa tako, da sem nesel danes router nazaj in v pomanjkanju kake pametnejše izbire sem naredil napako še enkrat in ga zamenjal za Cisco(Linksys) E3200, ki so ga po raznih testih kar pohvalili.No, vedel sem, da ima notranje antene in tako kaka menjava le-teh nikakor ne pride v poštev, sem pa naivno računal, da bo kot novejši model le bolje nesel od mojega starejšega Belkina N+.Totalna zmota!
Comshop ima ta model tudi v "akciji" in sedaj namesto nekdanjih 120€ stane "samo" 80€.No, na Amazonu je vmes 50€!
Tako mimogrede sem porušil vse mrežne nastavitve za kakih 10 naprav, ki so v bajti povezane, sedaj pa se bom lotil ponovno vzpostavljat staro stanje.Tako mimogrede sem seveda zapravil 80€, oz. morda nekoliko manj, če bom novcati router prodal dalje.
Res sem butec na kvadrat! Embarassed Evil or Very Mad To gotovo je človek, ki v bistvu ve, da nekaj dela narobe, a to vseeno počne! Rolling Eyes
Nazaj na vrh
strumf666

Pridružen/-a: Sob Feb 2011 3:14
Kraj: Krško

PrispevekObjavljeno: Pon Jul 16, 2012 18:58    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

WiFi lahko raztegneš na več načinov, če tale nova stvar (mogoče s kakim neuradnim firmware-om) omogoča delovanje kot network bridge ali repeater, potem boš vseeno lahko spravil WiFi na vrt.
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> Ostalo Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu