| Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
| Avtor |
Sporočilo |
surfo
Pridružen/-a: Sob Jan 2012 18:20 Prispevkov: 1 Kraj: Kanal
|
Objavljeno: Ned Maj 13, 2012 13:56 Naslov sporočila: Pomoč pri nakupu zvočnikov |
|
|
Lep lozdrav.
Kupil sem stereo ojačevalec Harman Kardon HK 990.
Prosil bi vas za pomoč pri nakupu zvočnikov za ta omenjen model.
Soba je velikosti 4.5mx7m.32m
Zvrst muzike rock blues pa tudi Diana Krall mije zelo všeč.
Prosil bi vas za okviren izbor samostoječih zvočnikov.
Cena 1500-2500eur.
Nazadnje urejal/a surfo Ned Maj 13, 2012 14:49; skupaj popravljeno 1 krat |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
ck
Pridružen/-a: Pon Feb 2009 19:27 Prispevkov: 1681 Kraj: kamnik
|
Objavljeno: Ned Maj 13, 2012 14:04 Naslov sporočila: |
|
|
Zvočnik se prvenstveno kupuje glede na sobo v kateri bo stal.
Brez tega podatka je vsak nasvet BV. _________________ LP |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
audiomaniac

Pridružen/-a: Čet Nov 2008 11:40 Prispevkov: 988 Kraj: LJ
|
Objavljeno: Ned Maj 13, 2012 14:12 Naslov sporočila: |
|
|
točno, pa še izvor kakšen bo, pa zvrst glasbe, ...  _________________ I may not always be right; but, I'm never wrong ! |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
longplay
Pridružen/-a: Sob Sep 2011 7:53 Prispevkov: 876 Kraj: Ptuj
|
Objavljeno: Ned Maj 13, 2012 14:29 Naslov sporočila: |
|
|
1.Najprej glede na prostor izbereš velikost zvočnikov.
2.Razmisliš kaj se bo pretežno poslušalo.
3.Narediš ozek izbor znamk.
4.Določiš cenovni rang.
4.Nato si jih izposodiš na test.
5.Po testiranju izbrereš najbolje zveneči par. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
delfinus

Pridružen/-a: Tor Apr 2008 8:55 Prispevkov: 1636 Kraj: Laško
|
Objavljeno: Ned Maj 13, 2012 16:09 Naslov sporočila: |
|
|
Tudi sam imam podobno dimenzijo dnevnega prostora. V ozjem izboru sem pred nakupom imel stiri modele Davis Acoustics - model Forest, Opera - Seconda, Opera - Quinta, Anthony Gallo 3.5. Vzel sem sicer slednje, ker so najbolj pasali v mojo dimenzijo in konfiguracijo prostora. Ampak to so ze drug cenovni rang. Takoj za njimi so bili najbolj vsec Opera Quinta, ki so zelo prijetni zvocniki za poslusanje in imajo tudi potreben slam. Za te zvocnike je dobro imeti tudi kvalitetno amplifikacijo, ampak ta je potrebna tako povsod, da dobis tisto zadovoljstvo, ki ti jo lahko kvaliteten zvocnik nudi. Opera Quinto prejsnji model po zelo ugodni ceni ponuja ajka Klik. Mislim, da jih lahko tudi slisis tam. Sicer pa so mi zelo vsec tudi novi modeli, ampak jih se nisem slisal. Sam bi ziher za kak secondary sistem gledal sem. Sicer pa je vredno poslusati se kak Canton Vento samostojec model 870, 890 ali pa celo Reference rabljen. To je zelo dobra zadeva za jazz, blues, akustiko in vokale. Sem imel Canton Vento 807DC pred temi zvocniki sedaj. Sicer pa je zvocnikov v rangu 1500 - 2500 EUR zelo veliko in se lahko dobi krasne reci, sploh ce zraven vkljucis tudi second hand. Vsekakor ne smem pozabit tudi na Acoustic Zen Adaggio Junior, ce dobis kje second hand in ta velike samostojece, ampak ti ze znajo mal s tega cenovnega kroga prebit.
lp, d. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
ck
Pridružen/-a: Pon Feb 2009 19:27 Prispevkov: 1681 Kraj: kamnik
|
Objavljeno: Ned Maj 13, 2012 17:14 Naslov sporočila: |
|
|
surfo
Ne popravljaj svojega prvotnega teksta potem, ko že dobiš nekaj odgovorov. Vse skupaj zato potem izgleda malo konfuzno. Raje napiši nov odgovor.
Jaz bi ti vsekakor predlagal izbiro samostoječih zvočnikov. Morda je kakšen 2,5 sistemski z dvema 6,5 inčnima zvočnikoma še na spodnji meji, to boš moral preveriti v svoji sobi. Taki zvočniki so praviloma cenejši kot trosistemski (z enakimi zvočniki) ob skoraj enaki kvaliteti zvoka. Če ne bo OK (oz. imaš dovolj denarja), potem preidi na večje npr. trosistemc z 2x 6,5 in basovcema in naprej.
Za prvo izkušnjo se zapodi po trgovinah in poslušaj zvočnike te ali večje velikosti. Mislim, da ima Aris (tisti ki prodaja Canton zvočnike) kot glavni ojačevalec enega HK, pa morda začni tam. Tudi v BigBengu so imeli včasih HK (morda jih še imajo) - tam se vsekakor splača poslušati Dali-je. Poglej še oglase na tej spletni strani in pot pod noge.
Potem naredi ožji izbor glede na slišano in ceno ter si zvemi kakšen primerek domov. Pri tem poskrbi, da boš imel dober izvor, ker drugače lahko zelo fališ. "Vajo" po potrebi ponovi večkrat.
Pri izbiranju zvočnika upoštevaj "Fastina lente" (hiti počasi). _________________ LP |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
ambasador
Pridružen/-a: Sre Feb 2011 19:52 Prispevkov: 6263 Kraj: Izola
|
Objavljeno: Tor Maj 15, 2012 12:03 Naslov sporočila: |
|
|
Dobra praksa, če ne moreš prinesti zvočnikov domov na probo ali če želiš izbirati med več pari zvočnikov:
svoje lastne zvočnike, ki jih dobro poznaš - neseš v trgovino in jih tam primerjaš z drugimi. Po možnosti prineseš še ojačevalec.
Na ta način veliko lažje dojameš kako bo zvenelo pri tebi doma. _________________ Carpe Diem |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
MitjaF
Pridružen/-a: Sob Okt 2009 16:56 Prispevkov: 414 Kraj: KRANJ
|
Objavljeno: Čet Maj 17, 2012 00:56 Naslov sporočila: |
|
|
JBL LS60, morda ti bodo všeč.Po mojem jih pri nas prodaja ideo.si, pa gotovo bi jih še kje lahko dobil.
Pašejo k Herman Kardonu, ne vem pa če tebi tudi.
Tvoj ojačevalnik ima dosti moči, lahko si vmisliš tudi kakšen boljši bookshelf zvočnik.Morda kakšni rabljeni Sonus Faberji.
Ni dolgo nazaj je na forumu nekdo prodajal Dali Helicon 400 za 2k.eur (to bi bil moj izb.) |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|