| Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
| Avtor |
Sporočilo |
Dragothic
Pridružen/-a: Pon Jan 2012 18:05 Prispevkov: 2 Kraj: Laško
|
Objavljeno: Pon Jan 02, 2012 19:17 Naslov sporočila: Dvosistemski zvočniki |
|
|
Pozdravljeni. Sem nov na področju audia. Nekaj časa nazaj sem že imel v lasti midi sistem od Onkyo, kateri je imel dvosistemske zvočnike, okoli 35W RMS, bassreflex. Presenetljivo je bilo, da so imeli ti zvočniki zelo dober bas. Rad bi naredil zvočnike oz. s pomočjo katera moč bi bila okoli 150 W RMS in bi bili primerni tudi za kakšno fešto. Torej naredil bi zvočnike pri katerih so lepo poudarjeni nizki toni, vendar ne tako, da srednjih in visokih tonov ni. Po večini poslušam pop glasbo, vendar včasih tudi to:
http://www.youtube.com/watch?v=RoQDRZP1yvQ
Mogoče sem prezahteven. Hvala za vašo pomoč. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
krokar
Pridružen/-a: Pon Maj 2008 21:45 Prispevkov: 1454 Kraj: Štajerska
|
Objavljeno: Tor Jan 03, 2012 10:23 Naslov sporočila: |
|
|
Žal ti direktno ne bom pomagal, so tule za to eni mojstri čisto drugega kalibra!
Bi pa le še enkrat več želel razsvetliti ta nesrečen pojem "moč zvočnikov".Ta sam po sebi še nikakor ne pomeni isto kot je glasnost zvočnikov, torej pritisk zvočnih valov, ki so jih v stanju ustvariti.So zvočniki, ki so v stanju igrati bolj glasno že pri ojačevalniku 30W kot pa neki drugi pri 100W.Glasnost se meri v dB in smatra se, da so tisti preko 110dB že zelo glasni.So pa po drugi strani klasični elektrostati, ki ne zmorejo niti 100dB(kar pod razno ne pomeni le 10% razlike, temveč bistveno več!).
Potem je tu še faktor popačenja(merjeno v %).Stvar je lahko sicer zelo glasna, a je zvok zaradi visokih popačenj neužiten.
Kaj se na koncu res ven dobi je rezultanta večih faktorjev, t.im. moč je le eden in celo manj važen.Je pa seveda prodajalcem še najlaže reči "ima moč 300W".Še pri ojačevalnikih to še zdaleč ne pove vsega! |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
diyfreak
Pridružen/-a: Pon Okt 2011 23:29 Prispevkov: 489 Kraj: MARIBOR
|
Objavljeno: Sre Jan 04, 2012 00:58 Naslov sporočila: |
|
|
Pravzaprav sploh nisi zahteven. Še najmanjši problen je narediti zvočnik z povdarjenim basom in solidnimi srednjimi ter visokimi toni. Saj tak zvok je večino od nas ravno pritegnil v samogradnje pred davnimi leti .
No če hočeš da ti kaj svetujemo nam vsaj prvo zaupaj koliko cekinov je na razpolago in pa kako velik naj bi bil basovec. Če misliš imeti zvočnike tudi za občasne žurke ti manj kot 10" bas ne bi svetoval, če pa greš na še večji bas potem bi pa zvočnik že skoraj moral biti 3 sistemski. LP Dani |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Dragothic
Pridružen/-a: Pon Jan 2012 18:05 Prispevkov: 2 Kraj: Laško
|
Objavljeno: Ned Jan 08, 2012 17:51 Naslov sporočila: |
|
|
Sem že na zaćetku povedal, da sem totalni začetnik na področji avdia, pa še te wati, pa amperi, pa decibeli, pa dinamika... Uglavnem včeri me je od vsega napejanja rasfukal in sem šol kupt rabljen receiver DENON AVR 1802. Ja vem ne smem govorit v watih. Receiver je tak kot nov. Dela zaenkrat OK, kako se sliš nebi povedal ker so gor ena plastika od Panasonic stolpa na zvočnikih piše, da so 6 Omski, 100 Watov, pa en tviter je hin, pa bli so v kurniku, na Sub Preout je pa priklopljen aktivni Sub Yamaha:
http://www.ceneje.si/avto-oprema/avtoakustika/globokotonci-subwooferji/yamaha-globokotonec-ystsw012b_-_CX000AD13A?tab=tst.
Ker sem rahlo neučakan imam sedaj pomisleke ali naj kupm tole:
http://www.terna.si/izdelek_Nizkotonski-zvocnik-6FE100 in
http://www.terna.si/izdelek_visokotonec-DT-25N
in jih naredim sam. Ali kupim tole:
http://www.monitoraudiousa.com/products/m-series/m2/ za 110€
Potrebujem vaše mnenje. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Špilferderber

Pridružen/-a: Čet Dec 2009 1:24 Prispevkov: 775
|
Objavljeno: Ned Jan 08, 2012 18:01 Naslov sporočila: |
|
|
dva linka si nalimal iz Terne.. pojdi tja, poišči Uroša in bosta skupaj našla rešitev..  |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
diyfreak
|
Objavljeno: Ned Jan 08, 2012 22:15 Naslov sporočila: |
|
|
| S tem zvočnikom ne boš dosegel niti željeni bas niti ne bo dovolj za kakšne žurke !!!!!!!!!! Torej nič od tega kar bi ti rad. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Špilferderber

Pridružen/-a: Čet Dec 2009 1:24 Prispevkov: 775
|
Objavljeno: Pon Jan 09, 2012 08:22 Naslov sporočila: |
|
|
| imaš pa morje nekih zvočniških samogradenj v raznoraznih revijah (Klang+Ton, ...), ki so na voljo tudi v pdf obliki.. in raznorazne strani (lautsprechershop.de, ..) ponujajo celo kite iz teh revij.. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
diyfreak
|
Objavljeno: Pon Jan 16, 2012 22:01 Naslov sporočila: |
|
|
| Dragothic kak je kaj zdaj s tvojim projektom ? |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|