| Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
| Avtor |
Sporočilo |
april
Pridružen/-a: Sre Okt 2008 14:34 Prispevkov: 22 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Sob Jun 06, 2009 12:44 Naslov sporočila: brnenje med predvajanjem |
|
|
Spet ena tezava, ki mi ni jasna, kako bi jo odpravil. Tezava ima, ko sem povezal zvok iz računalnika na reciver - sedaj je pa med glasbo ogromno brnenja.
Ali mogoče kdo ve kako odpraviti brnenje?  |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Pestilence.

Pridružen/-a: Tor Maj 2008 10:34 Prispevkov: 2585 Kraj: Škofja Loka
|
Objavljeno: Sob Jun 06, 2009 13:07 Naslov sporočila: |
|
|
V nastavitvah vse nepotrebne stvari označi z mute. _________________ Music was my refuge. I could crawl into the space between the notes and curl my back to loneliness. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
trancedeejay Site Admin

Pridružen/-a: Sob Mar 2008 9:01 Prispevkov: 1380 Kraj: Zgornja Besnica
|
Objavljeno: Sob Jun 06, 2009 14:02 Naslov sporočila: |
|
|
Ja seveda Pestilence, to bo pa res pomagalo:)
Imaš receiver povezan na isti razdelilec (štrom) kot računalnik? Pri kabelski (recimo kabelska povezana na receiver) se je običajno dodal nek vmesnik s kondenzatorji in je to stvar poštimal. Lahko probaš preko optike, če jo imaš oz. nabaviš Music Streamer pri Kuzmi:) Torej malo se igraj s priklopom receiverja i računalnika na isto dozo.
Have a nice Day
Matt _________________ MUSIC IS THE KEY |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Pestilence.

Pridružen/-a: Tor Maj 2008 10:34 Prispevkov: 2585 Kraj: Škofja Loka
|
Objavljeno: Sob Jun 06, 2009 14:37 Naslov sporočila: |
|
|
| trancedeejay je napisal/a: | | Ja seveda Pestilence, to bo pa res pomagalo: |
Ni treba bit sarkastičen.
Veliko uporabnikov ima vklopljen mic-in, ter +20db boost med nastavitvami. To velikokrat tako brni da se tišjih prehodov v glasbi sploh ne sliši med predvajalnjem. Ko to izključiš stvari manj šumijo. Vsaj pri meni je bilo tako. _________________ Music was my refuge. I could crawl into the space between the notes and curl my back to loneliness. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
april
Pridružen/-a: Sre Okt 2008 14:34 Prispevkov: 22 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Sob Jun 06, 2009 16:29 Naslov sporočila: |
|
|
Moram reči da sem probal vse kar ste mi svetovali pa nič bolje. Celo izklopil sem računalnik iz vtičnice ven in priklopil v zvočno kartico pa je začelo ravno tako brneti.
Na resiverju sem praktično probal vse vhode in povsod ista pesem. Ja nekje sem zasledil da bi bili lahko kabli, ampak ne vem kako, če so čisto novi.., pač vse kaže da ne bo šlo
 |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
igor0203
Pridružen/-a: Pet Dec 2008 12:33 Prispevkov: 638 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Sob Jun 06, 2009 16:50 Naslov sporočila: |
|
|
| Mogoče ima pa zvočna kartica toliko šuma na izhodu? Katero zvočno pa imaš? |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
lesinar
Pridružen/-a: Čet Jan 2009 19:28 Prispevkov: 106 Kraj: koper
|
Objavljeno: Sob Jun 06, 2009 20:56 Naslov sporočila: |
|
|
| imel sem isti problem...malo sem se poigral z novo zvočno ki ni inegrurana na matični in vseeno bi ti svetoval da preveriš če nima morda električnega toka na konektorjih zvočne kartice mic audio out audio in....preveri sem že imel ta problem....... |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
ProJet

Pridružen/-a: Sre Feb 2009 17:54 Prispevkov: 1241 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Sob Jun 06, 2009 22:53 Naslov sporočila: Re: brnenje med predvajanjem |
|
|
| april je napisal/a: | Ali mogoče kdo ve kako odpraviti brnenje?  |
V primeru, da vzrok brnenja ni posamezna naprava (njena okvara), kar se testira s popolnoma ločenim priklopom od ostalih naprav, je vzrok interferenčni (zančni) tok omrežne frekvence 50 Hz na nepravilno izvedenih ozemljitvenih oz. masnih povezavah.
Z metodo dedukcije (postopnega izločanja) določimo problematično masno oz. ozemljitveno povezavo neke naprave in jo s pomočjo pravilno izvedene ozemljitve oz. galvanske ločitve spet vključimo v sistem.
Velikokrat je vzrok za brum antenska masna povezava, različni ozemljitveni potenciali na omrežnih vtičnicah in večkratne (podvojene) masne povezave, ki povzročijo zančne tokove omrežne frekvence.  |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
|