Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se   Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

M2Tech HiFace ali podobno

Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI dodatki
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
alenvprekršku

Pridružen/-a: Pet Nov 2008 14:09
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Čet Jun 03, 2010 08:21    Naslov sporočila: M2Tech HiFace ali podobno Odgovori s citatom

USB na SPDIF pretvornik, če sem pravilno napisal.

Prosim prijaznega soforumaša, ki ima tako igračo, da mi jo odstopi za nekaj ur/dni na probo. Na tuje in posojene stvari zelo pazim. Pripravljen sem tudi položiti lastniku varščino v znesku novega izdelka.

Vesel bom tudi linkov (za DL) predvajalnikov za FLAC (sedaj mi to funkcijo opravlja VLC).

Hvala.
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
delfinus

Pridružen/-a: Tor Apr 2008 8:55
Kraj: Laško

PrispevekObjavljeno: Čet Jun 03, 2010 08:40    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Tistega hardwara nimam. Predvidevam da sprasujem za programe za PC? Flace pa sam poslusam vecinoma na Winamp, Xbmc, ki je na HTPC nepogresljiv. Zelo popularen je pa tudi Foobar2000.

lp, d.
Nazaj na vrh
alenvprekršku

Pridružen/-a: Pet Nov 2008 14:09

PrispevekObjavljeno: Čet Jun 03, 2010 10:18    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

delfincek je napisal/a:
Tistega hardwara nimam. Predvidevam da sprasujem za programe za PC? Flace pa sam poslusam vecinoma na Winamp, Xbmc, ki je na HTPC nepogresljiv. Zelo popularen je pa tudi Foobar2000.

lp, d.

Ali to pomeni da je tudi VLC dober? Imam Winamp pa ne opazim razliko v zvoku. Rad bi predvajal glasbo z netbooka oz. zunanjega HDD-ja.

Edit: Kdo USB - SPDIF gadgete prodaja pri nas?
delfinus

Pridružen/-a: Tor Apr 2008 8:55
Kraj: Laško

PrispevekObjavljeno: Čet Jun 03, 2010 11:44    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Tudi VLC player je vredu. Kaksne razlike v zvoku ne bos zaznal, ce bos uporabljal razlicne playerje. Razlika bo le, ce bo EQ v playerjih razlicno nastavljen. Stvar izbire playerja je bolj v vmesniku, ce ti je vsec ali pa ti ni. Bazah, ki jih lahko ustvaris ipd. Dobri so playerji, ki omogocajo izbiro WASAPI output pluginov. Tu bo player preko zvocne direktno komuniciral z DACom in se izognil driverjem in kontrolam v Windowsih. Vsi prej omenjeni playerji imajo moznost uporabe WASAPI output pluginov. Za VLC pa ne vem, ker ga ne uporabljam.

lp, d.
Nazaj na vrh
Vinylfan

Pridružen/-a: Sob Mar 2009 23:52

PrispevekObjavljeno: Pet Nov 25, 2011 21:27    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Imam eno vprašanje za lastnike tega pretvornika... Kako ga pripraviš, da "spregovori" v jeziku 24/96 namesto 16/44.1?

Glede na to, da sem se malo preveč "zaj....bal", ker sem preveč vestno spremljal našega audiofill-a sem dobil namreč neumno idejo, da bom počasi digitaliziral zbirko, sem prišel preko Foobar-a do tega pretvornika... Idejo imam, da bom tole uporabil kot člen med računalnikom ter DAC-om za poslušanje muzike... Vse že dela, popraviti moram še touchscreen...

Je pa cela znanost, da uspeš uskladiti Windows 7 + M2Tech hiFace + Foobar2000, da sploh pride kaka muzika ven... No naslednji korak je tole, za kar vas vprašujem na začetku....
Nazaj na vrh
Špilferderber

Pridružen/-a: Čet Dec 2009 1:24

PrispevekObjavljeno: Pet Nov 25, 2011 21:58    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

plug&play? Laughing meni je delal iz prve..
Nazaj na vrh
Špilferderber

Pridružen/-a: Čet Dec 2009 1:24

PrispevekObjavljeno: Pet Nov 25, 2011 22:17    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

ce digitaliziras zbirko, je flac v 44khz.. 96 ali 192 khz so drugacni posnetki, niso to ripani iz cedeja..
Nazaj na vrh
Vinylfan

PrispevekObjavljeno: Pet Nov 25, 2011 23:18    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Oh, Špilferderber... ko bi vsaj bilo tako... Inštaliral sem driver najprej avtomatsko, potem še ročno... Pa ni delalo... Vse možno... Ko sem preklopil na output-u Foobar2000 na KS :HIFACE Kernal Streaming... ni delalo nič. Ko si dal play je bilo neko sporočilo unreadable ali nekaj podobnega...
Potem sem malo pregledal forume in opazil, da je nekdo predlagal, da ugasneš računalnik, vendar pustiš pretvornik noter in ga ponovno vklopiš... In tako je zadeva delala... Peljal sem ga na DA DAC Magic...

Potem sem na Foobaru predvajal nek material, ki ima oznako FlacHD in tudi v spodnji vrstici predvajalnika je označeno kot 96000 hz, samo na DAC-u pa še vedno gori 44.1 ledica....

Imaš kako idejo? Kam se je zdej potuhnu audiofill? Je že spet na biciklu? Twisted Evil
Nazaj na vrh
igor0203

Pridružen/-a: Pet Dec 2008 12:33

PrispevekObjavljeno: Pet Nov 25, 2011 23:31    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Žena mu je spustila gumo in ne more prikolesariti do foruma. Laughing
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
pasuljaris

Pridružen/-a: Pet Apr 2009 22:13
Kraj: maribor

PrispevekObjavljeno: Sob Nov 26, 2011 00:40    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

igor0203 je napisal/a:
Žena mu je spustila gumo in ne more prikolesariti do foruma. Laughing

Vinylfan

PrispevekObjavljeno: Sob Nov 26, 2011 12:23    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Ja, v košarici ima mivko za v tanove zvočnike...
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI dodatki Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu