Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se   Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

Harman Kardon z Dali Ikon
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> Domači kino
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
Popster

Pridružen/-a: Ned Avg 2009 14:09
Kraj: Maribor

PrispevekObjavljeno: Ned Avg 23, 2009 14:49    Naslov sporočila: Harman Kardon z Dali Ikon Odgovori s citatom

Lepo pozdravljeni!

Najprej vse pohvale za odlično spletno stran in forum, verjamem, da boste znali tudi meni pomagati pri izbiri, zato sem se obrnil na vas.

Pred slabim letom sem kupil Surround Receiver HK AVR 355 in manjši komplet zvočnikov za hišni kino Infinity Primus HCS. Vedoč, da bom v kratkem nadgradil sistem, pa tudi zaradi priporočil na forumu sem takrat vzel ta receiver. Sedaj je res prišel čas za nadgradnjo in že dalj časa sem prepričan v nakup kompleta Dali Ikon. Gre za komplet 2xIkon 6 + Vocal 2 + 2XIkon 1 + Ikon Sub. Zadnje čase pa mi vedno več ljudi odsvetuje kombinacijo Harmana z Dali-jem. Bojda so Dali Ikon odlični audiofilski zvočniki, ki so osvojili ogromno nagrad in uspešno prestali kopico testov, vendar s Harmanovim receiverjem naj ne bi dobro igrali. Menda se bolj priporoča kak Marantz ali Denon. Vsekakor sem naletel na presenečenje, saj sem ta komplet slišal že ničkolikokrat in sem ga vedno bolj želel postaviti v svojo dnevno sobo. Prodajalec v Big Bangu mi k AVR 355 toplo priporoča JBL-ovo ES serijo. Torej JBL 2xES80 + ES25C + 2xES20 + ES250PW SUB

Ceni sta takšni: Dali komplet je 1.780€, JBL pa 1.150€, v ceno je pri obeh že vštet Sub.

Kaj priporočate sedaj, naj zamenjam Receiver ali se res raje odločim za JBL?

http://manuals.harman.com/JBL/HOM/Product%20Information/JBLH1656.es.lit.vF.pdf

http://dali-speakers.com/display_content.php/INT/speakers.html/171

Že vnaprej hvala za vse nasvete in kmalu nasvidenje v galeriji!
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
DaniOcean

Pridružen/-a: Pet Maj 2008 11:56
Kraj: Destrnik

PrispevekObjavljeno: Ned Avg 23, 2009 16:43    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Hm, sam si lastim enakega harmana kot ti in sem zelo zadovoljen Very Happy
Nanj mam priklopljeno Dali Concept serijo, (concept 6 fronti, concept center, concept 1 reari in concept sub) in za moje pojme zadeva igaa več kot spodobno, sem pa res kolebal na začetku med harmanom in dalijem (marantza odpisal, ke ni imel tistega zvoka ki sem ga hotel met, nekaj mu manjkalo) je pa res, da denoni tudi niso od muh.
Pomoje bo 355 z ikoni raztural Very Happy samo ikoni so baje zelo občutljivi na kakovost posnekov zaradi njihovega posebnega tviterja
Najboljše bi blo če bi lahko kak sprobal pred nabavo
LP
Goran_82

Pridružen/-a: Pet Jul 2008 21:35
Kraj: štajerska

PrispevekObjavljeno: Ned Avg 23, 2009 17:41    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Jaz ti priporočam, da se odločiš za IKON. Sem večkrat slišal igrat tak komplet kot ga načrtuješ in me je zmeraj navdušil. Ikon so itak bolj trdi na basu, tako da je mehki HK idealna izbira.
JBL ES so daleč od slabih zvočnikov, ampak vseeno mislim, da so 1 rang nižje od Ikon-ov.
Nazaj na vrh
Pestilence.

Pridružen/-a: Tor Maj 2008 10:34
Kraj: Škofja Loka

PrispevekObjavljeno: Ned Avg 23, 2009 18:33    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Sicer so mi JBL zvočniki bliže od Dali, ampak po mojem mnenju je Ikon serija veliko boljša od ES.

Sicer pa to ni vsa izbira. Monitor Audio, Heco, Tannoy, Yamaha, Kef.. vse to se da slišat in dobit pri nas:)
mišolin

Pridružen/-a: Sob Dec 2008 19:04

PrispevekObjavljeno: Ned Avg 23, 2009 18:41    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Tudi moj glas bi šel IKON-u, če bi se odločal zgolj med tem dvojim. Sicer ti pa v naj štacuni priklopijo pa boš sam videl/slišal. Harman in Marantz sta pa itak ista firma, če ti to kaj pove. Sicer ne igrata enako, ampak...
Nazaj na vrh
Popster

PrispevekObjavljeno: Ned Avg 23, 2009 21:50    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Hvala za mnenja!

Verjamem da 355 odlično žene Concepte, toda pri IKONU se že v osnovi priporoča malo močnejši receiver. Kako je sploh mogoče, da ima nek Onkyo ali Yamaha za 400 eur, 100 ali celo 120 watt. po kanalu na 8 ohm, medtem ko jih ima dobrih 5 kilogramov težji in dvakrat dražji HK le 65? Kako sploh to merijo, kaj je tu realno? Bi bil naprimer Denon AVR-2309, z 100w po kanalu in za isto ceno kot moj HK boljša izbira? Je res toliko močnejši?
Nazaj na vrh
mišolin

Pridružen/-a: Sob Dec 2008 19:04

PrispevekObjavljeno: Ned Avg 23, 2009 22:55    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Ne skrbi za watte, v večini primerov je povsem vseeno kolko piše, da jih ima kak receiver. Važno je, kako igra, tega ti pa na žalost nobene številke ne bodo povedale. Harmanovih 65 realnih je več vrednih kot 150 fiktivnih.
Nazaj na vrh
Senca

Pridružen/-a: Čet Maj 2008 7:25
Kraj: Logatec

PrispevekObjavljeno: Pon Avg 24, 2009 07:46    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Glede watt-ov je zelo dober odgovor na Harman Kardon strani pod FAQ:

http://www.harmankardon.com/faq/showfaq.aspx?search=general#

Pa še copy-paste za tiste, ki se jim ne da surfati:

Question: Why are Harman Kardon amplifiers so much more powerful than amplifiers with the same power ratings that are made by other companies?
Answer: A Harman Kardon 50-watt amplifier will sound better, louder and cleaner than most 100-watt amplifiers from other companies. The reason is very simple. We give "true" wattage ratings, and our amplifiers utilize something called High-Current Capability (HCC). Please see the comparison below for further explanation. Other companies (100 watts):

Many companies have found new, convenient ways to get "big" wattage ratings on their amplifiers. They may take one frequency or tone (1kHz) and push it through one channel of amplification. This way the power supply only needs to supply power to one tone and one channel (no one listens to one tone through one speaker). This is not a difficult task for a power supply, so you get a nice, high rating like 100 watts. Now let's feed that one tone (1kHz) into 2 channels. Now the power supply has to supply power to 2 channels. The wattage rating is drastically reduced. Now let's take that one tone and make it ALL tones (pink noise). The power supply now has to supply power to all frequencies in both channels. Again, the wattage rating is drastically reduced. Now, your 100-watt amp is suddenly 50 watts (approximately).

Let's take it one step further. When you turn the amp up and begin to average the 50 watts of power, what happens to all of the dynamics/peaks in the sound? It can't get any louder, because the amp has hit its "ceiling," so the sound gets "clipped." The human ear typically can?t hear this clipping because peaks pass by so quickly but, nonetheless, the dynamics are gone.

Our amplifiers (50 watts):

We still rate our amplifiers the old-fashioned way - all frequencies with both channels driven. So "50 watts" is 50 watts. Twenty-five years ago, a 50-watt amp was very powerful. These days you can go to a store and hear a "300 watt" receiver and it won't impress; it lacks dynamic punch.

Now let's take it that extra step. When you turn the amp up and begin to average the 50 watts of power, the amp still needs to put out much more power every time a snare drum, triangle, or movie dynamic (e.g., hand slapping a face) hits. Our amps are able to instantaneously put out 20-100 amps (depending on the model) of high current to the speakers, allowing those dynamics to come through loud and clear, without any distortion. This brings the overall decibel average up, making it seem even louder that 50-watts.
Nazaj na vrh
before

Pridružen/-a: Pon Maj 2008 19:23
Kraj: Ruše

PrispevekObjavljeno: Pon Avg 24, 2009 08:05    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pa saj se vse firme hvalijo, kako so njihovi watti pravi watti, za razliko od ostalih ojačevalcev. To je tako kot pri reklamah za čistila. Saj veste: "regular product" in "our product". Wink

Audiohedonist
Nazaj na vrh
Popster

PrispevekObjavljeno: Pon Avg 24, 2009 11:24    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Evo pravkar sem poslušal IKONE na HK 355 in se sploh ne grem več, zdaj grem prilagodit omarco, ker je center malo daljši, pa skabliram sobo in ta teden morajo že stat doma. Tako sem se odločil, zvočnike si le kupujem za naslednjih 20 let, receiver pa bom gotovo kdaj zamenjal, saj vsako leto pride kak boljši, novejši.. Pred enim letom recimo nisem sploh rabil HDMI vhoda, sedaj pa so že trije skoraj premalo. Ja nič, hvala za pomoč in upam da kmalu nasvidenje v galeriji. Lp
Nazaj na vrh
Popster

PrispevekObjavljeno: Tor Sep 08, 2009 11:39    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Še enkrat lep pozdrav!

Torej, kupil sem Dali Ikon 6 komplet ampak je še v škatlah, kajti odločam se za nov receiver. Hk 355 bo v kratkem dobil novega lastnika zato sem preučil trg po dolgem in počez in si nagledal naslednje stroje:

Yamaha RX-V1900 (morda celo RX-V3900 ampak se mi zdi malo predraga)

Marantz SR6004 (V prihodu, nima mreže)

Denon AVR-3310

Harman Kardon AVR 660 (V prihodu, baje bo zelo drag.)

Najbolj me spet vleče k Harmanu, ker sem ga navajen in ga poznam. Ima odličen GUI in daljinec, nikoli me ni razočaral. Kaj pa vi menite, kateri od naštetih se bi najbolje ujel z Ikoni? Nekje na tem forumu sem prebral, da naj bi yamaha ne bila najboljša izbira zaradi visokotoncev. Drži? Marantz spet pošilja stroj, ampak žal brez mrežne povezave. Denon pa vem da je odličen, ampak me moti izdelava (plastični gumbi).

Hvala vsem za mnenje!
Nazaj na vrh
delfinus

Pridružen/-a: Tor Apr 2008 8:55
Kraj: Laško

PrispevekObjavljeno: Tor Sep 08, 2009 13:41    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Vsekakor je Yamaha RX-V3900 najhudejsa v vsakem primeru. Potem pa se ze govori o stvari okusa in navajenosti na sound. Sam sem navajen na Marantza in bi verjetno gledal sem. Marantz mi nekako pac vpliva najvec zaupanja kar se tice sterea. Skozi vsa ta leta sem dal kar dosti komponent od njega cez, nekaj starih se imam. Tudi sedaj z SR6003, ce ga primerjam s prejsnjim SR5500, me je zelo presenetil tako na polju HT kot tudi sterea. Tebi pa verjetno isto pomeni HK tko da bos pa verjetno gledal tja Smile.

So pa vseeno to se vedno receiverji in za stereo so se vedno najboljsi loceni pred-koncna stopnja in pa integrirci. Osebno sedaj pac malo pogledujem sem. Odvisno pa je spet od zelja in ostale konfiguracije doma, ce se v to splaca it. Sam sem v nekaj poskusih ugotovil, da se mi se.

lp, d.
Nazaj na vrh
knap

Pridružen/-a: Čet Sep 2008 7:49
Kraj: MIKLAVŽ

PrispevekObjavljeno: Tor Sep 08, 2009 15:16    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

marantz

5004 in 6004 - nova modela, zamenjava za xx03
za 7002 in 8002 pa še vedno ni zamenjave

res čudno

lp
Nazaj na vrh
delfinus

Pridružen/-a: Tor Apr 2008 8:55
Kraj: Laško

PrispevekObjavljeno: Tor Sep 08, 2009 16:37    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Morda AV8003 + MM8003, ampak skoraj ni primerjave. Tudi cenovno je v drugi dimenziji.

Gledal sem SR6004, v primerjavi s 6003 so povecal watazo za 10W po kanalu. Kar ze pade v rang bivse SR7002.

lp, d.
Nazaj na vrh
knap

Pridružen/-a: Čet Sep 2008 7:49
Kraj: MIKLAVŽ

PrispevekObjavljeno: Tor Sep 08, 2009 19:28    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

delfincek je napisal/a:
Morda AV8003 + MM8003, ampak skoraj ni primerjave. Tudi cenovno je v drugi dimenziji.

Laughing Razz

kaj je med 6003 in 6004 je razlika edino v moči, si že kaj študiral

verjetno 6004 ni zamenjava za 7002, 8002, saj bi v nasprotnem primeru izdali 8004, 7004

lp
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> Domači kino Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja
Stran 1 od 2

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu