| Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
| Avtor |
Sporočilo |
DaniOcean
Pridružen/-a: Pet Maj 2008 11:56 Prispevkov: 45 Kraj: Destrnik
|
Objavljeno: Sre Sep 17, 2008 20:51 Naslov sporočila: Harman Kardon 255/355 |
|
|
Pozdravljeni, me zanima če si kdo že lasti katerega od omenjenih harmanov. Jaz slišal 355 v big-bangu MB (europark) in kaj naj rečem, rabil eno uro da prišel k sebi. Kaj ta zadeva dela z navadnim dolby digitalom (filmi in koncerti) na dalijih. Ne morem komentirat
Receiver kupujem že par mescev - sam lastim DALI concepte in sedaj skoraj 100% da bo pal en od teh harmanov, samo še vedno razmišljam v smeri kakega ONKYA (še vedno aktualni 606, 706?) al pa novih Denonov (1909, 2309 mogoče celo 2809)
Samo sedaj ko slišal Harmana, nevem no, je lahko zvok bolj popoln s katerim od drugih receiverjev v klasi do 800E???
Pomagajte lastniki teh modelov receiverjev al pa istih zvočnikov
LP
CIAO _________________ All around me are familiar faces Worn out places, worn out faces |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
frodo
Pridružen/-a: Pon Maj 2008 0:29 Prispevkov: 206 Kraj: Miklavž na dr. polju
|
Objavljeno: Sob Sep 20, 2008 02:52 Naslov sporočila: |
|
|
Ja, ja, vem o čem govoriš. Tudi sam sem slišal Harmana v BB MB. Mislim, da na Dali Ikone. Tudi sam sem dol padel...
Harman pač ima po mojih izkušnjah toplejši in polnejši zvok kot večina na vse pretege opevanih Denon-ov, Onkyo-v in Yamah, vendar po testih nikoli ni izstopal, ker pač ni imel vseh teh upscalerjev, Audysseyev, HD dekoderjev in podobnih gizmotov (sedaj jih ima). Osebno sem Harmane poslušal z Dali Concept, B&W-jem 602S3 in celo z majhnimi Infinity Primus in vedno se mi je zdel izjemen - zelo topel, poln in dinamičen.
Mene samega jako mika nov AVR 655, ki bojda pride čez kak mesec.
Vsekakor ti priporočam, da poslušaš še AVR255 preden kupiš receiver. V BB-ju ga pričakujejo čez cca. 2 tedna.
LP |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Pestilence.

Pridružen/-a: Tor Maj 2008 10:34 Prispevkov: 2585 Kraj: Škofja Loka
|
Objavljeno: Sob Sep 20, 2008 10:37 Naslov sporočila: |
|
|
Tudi jaz priporočam Harman Kardon  |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
DaniOcean
|
Objavljeno: Sob Sep 20, 2008 13:51 Naslov sporočila: |
|
|
Ma ja, vama povem, ko bil gori v MB in slišal Dolby Digital (ne dts ali bognedaj kaki HD sound) ma jaz eno uro pozabil kje sem, nisem prišel k sebi
Je pa res, da čakam 255 pa da kupim te enega, glede 655 oz kakega višjega pa nevem, mam sam DALI CONCEPT set, pa mislim, da je dovolj kaki 255/355
Je pa res, da bi blo najboljše kje dobit na sprobo par receiverjev pa pol izbrat favorita, je pa res da harman mi dobesedno dvignil vse dlake na telesu in mislim da bom vzel kar enega HKja pol pa da čujemo
Tanovejši majo HD sound suport ampak nimajo audiseja, dinamic voluma itd... ampak vprašljivo tole v praksi vse???
Malo bom premislil pol pa da vijimo, ker nemrem več čakat ( ko čul na harmanu 355 pa celo 155(nima HD audio suport) transformerse, pa hiša letečih bodal v dolby digital me melo da bi dal dnar pa neso enega domov  )
LP _________________ All around me are familiar faces Worn out places, worn out faces |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
frodo
|
Objavljeno: Sob Sep 20, 2008 14:32 Naslov sporočila: |
|
|
Ja, Harman nima Audyssey kalibracije ampak ima svoj podoben sistem kalibracije imenovan EzSet/EQII, ki baje dela odlično, tako da če želiš uporabiti avto kalibracijo jo lahko. Tudi moj receiver ima avto kalibracijo, vendar raje vse poslušam na "flat" oz. direct, brez EQ-ja. Prav tako ima podobno stvar kot je Dynamic Volume vendar tudi tega ne uporabljam, saj dela podobno kot kak loudness, torej ti pri nižjih glasnostih ojača base in visoke - popolnoma neuporabno če mene vprašaš.
Za moje pojme mora receiver najprej predvsem igrati dobro brez vsakih efektov in EQ-ja in mora imeti podporo za nove HD dekoderje. Vsi ostali dodatki kot so raznorazni up-scalerji, USB-ji ipd. me ne zanimajo oz. jih sploh ne uporabljam. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
DaniOcean
|
Objavljeno: Sob Sep 20, 2008 17:23 Naslov sporočila: |
|
|
| frodo je napisal/a: | Ja, Harman nima Audyssey kalibracije ampak ima svoj podoben sistem kalibracije imenovan EzSet/EQII, ki baje dela odlično, tako da če želiš uporabiti avto kalibracijo jo lahko. Tudi moj receiver ima avto kalibracijo, vendar raje vse poslušam na "flat" oz. direct, brez EQ-ja. Prav tako ima podobno stvar kot je Dynamic Volume vendar tudi tega ne uporabljam, saj dela podobno kot kak loudness, torej ti pri nižjih glasnostih ojača base in visoke - popolnoma neuporabno če mene vprašaš.
Za moje pojme mora receiver najprej predvsem igrati dobro brez vsakih efektov in EQ-ja in mora imeti podporo za nove HD dekoderje. Vsi ostali dodatki kot so raznorazni up-scalerji, USB-ji ipd. me ne zanimajo oz. jih sploh ne uporabljam. |
To sem htel slišat
Me pa zanima, (ne da se mi iskat po forumu ) keri receiver pa maš ti ?
LP _________________ All around me are familiar faces Worn out places, worn out faces |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
DaniOcean
|
Objavljeno: Sob Sep 20, 2008 17:23 Naslov sporočila: |
|
|
| frodo je napisal/a: | Ja, Harman nima Audyssey kalibracije ampak ima svoj podoben sistem kalibracije imenovan EzSet/EQII, ki baje dela odlično, tako da če želiš uporabiti avto kalibracijo jo lahko. Tudi moj receiver ima avto kalibracijo, vendar raje vse poslušam na "flat" oz. direct, brez EQ-ja. Prav tako ima podobno stvar kot je Dynamic Volume vendar tudi tega ne uporabljam, saj dela podobno kot kak loudness, torej ti pri nižjih glasnostih ojača base in visoke - popolnoma neuporabno če mene vprašaš.
To sem htel slišat
Me pa zanima, (ne da se mi iskat po forumu ) keri receiver in zvočnike pa si lastiš ti ?
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
krokar
Pridružen/-a: Pon Maj 2008 21:45 Prispevkov: 1454 Kraj: Štajerska
|
Objavljeno: Sre Sep 24, 2008 20:16 Naslov sporočila: |
|
|
Je že par let nazaj kar sem imel AVR 135.Kdor išče dober zvok tudi v stereu, bo za ta denar težko našel kaj boljšega!Naj podatek o moči ne zavarava, saj je ta merjena po najzahtevnejših normativih(tu nebi o podrobnostih).
Moj predzadnji receiver je bil AVR 645, ki ga sicer še vedno imam, saj ga že kake 3 mesece brezuspešno prodajam. Odličen receiver, ni kaj!
Je pa vseeno treba reči, da je moj aktualni Onkyo 875 še nekoliko boljši!
Vseeno:za HK toplo priporočilo!  |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
TRIROG
Pridružen/-a: Tor Jul 2008 17:09 Prispevkov: 60 Kraj: Križ
|
Objavljeno: Čet Sep 25, 2008 11:50 Naslov sporočila: |
|
|
| DaniOcean je napisal/a: | Ma ja, vama povem, ko bil gori v MB in slišal Dolby Digital (ne dts ali bognedaj kaki HD sound) ma jaz eno uro pozabil kje sem, nisem prišel k sebi
Je pa res, da čakam 255 pa da kupim te enega, glede 655 oz kakega višjega pa nevem, mam sam DALI CONCEPT set, pa mislim, da je dovolj kaki 255/355
Je pa res, da bi blo najboljše kje dobit na sprobo par receiverjev pa pol izbrat favorita, je pa res da harman mi dobesedno dvignil vse dlake na telesu in mislim da bom vzel kar enega HKja pol pa da čujemo
Tanovejši majo HD sound suport ampak nimajo audiseja, dinamic voluma itd... ampak vprašljivo tole v praksi vse???
Malo bom premislil pol pa da vijimo, ker nemrem več čakat ( ko čul na harmanu 355 pa celo 155(nima HD audio suport) transformerse, pa hiša letečih bodal v dolby digital me melo da bi dal dnar pa neso enega domov  )
LP |
to si poslušal stereo ali DD ?
z subwooferjem ali brez? |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
DaniOcean
|
Objavljeno: Čet Sep 25, 2008 18:30 Naslov sporočila: |
|
|
| TRIROG je napisal/a: | | DaniOcean je napisal/a: | Ma ja, vama povem, ko bil gori v MB in slišal Dolby Digital (ne dts ali bognedaj kaki HD sound) ma jaz eno uro pozabil kje sem, nisem prišel k sebi
LP |
to si poslušal stereo ali DD ?
z subwooferjem ali brez? |
Aloha
Poslušal s subom, bil nek mali sub, pa tuji zvočniki manjši (ne dali ikon)
in res bil dobesedno očaran, ampak vseeno še nisem odpisal kakega denona al pa kaj drugega.
Bral na avforumsih temo o teh harmanih pa je dosti + pa tuji - seveda, ampak to je vedno tako.
Sam mam dalije concept s subom in menim, da bi s tem harmanom (255 al pa 355) tole špilalo odlično
res da HK nima nekih audisejev, dinamičnega voluma itd... pa nevem kak je kaj s upscalingom oz če se da naštelat, da receiver pošlje skozi video brez kakega vmešavanja v samo sliko
malo še bo treba počekirat zadeve
samo zvok pa je UFFF
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
frodo
|
Objavljeno: Čet Sep 25, 2008 23:34 Naslov sporočila: |
|
|
Harman ima podobno zadevo kot je Audyssey - torej avtomatsko kalibracijo, ki nastavi glasnost posameznega zvočnika, oddaljenost , frekvenco in EQ (EzSet/EQII) - in tudi video scaler od Faroudje. Seveda lahko scaler izklopiš pri DVD in Blu-Ray in ga uporabljaš samo pri recimo digit. kabelskem in satelitskem receiverju. Ima celo video equalizer, s katerim lahko za vsak vhod posebej nastaviš svetilnost, kontrast, barve in ostrino ter upscaling (do 1080p seveda).
Po funkcijah tako prav nič ne zaostaja za raznoraznimi Yamahami, Onkyi in Denoni. Celo lepši OSD (barvni) ima kot ostali proizvajalci v tem cenovnem razredu. (vsaj AVR 355, za AVR 255 še ne vem). Tako, da so fantje pri Harmanu res naredili velik skok kar se tiče funkcij glede na prejšnjo x45 serijo. Nenazadnje tudi odlično izgleda.
LP |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
krokar
|
Objavljeno: Sob Sep 27, 2008 17:37 Naslov sporočila: |
|
|
| Žal moram reči, da je dober izgled pri HK tudi njegov največji minus.Zanj so namreč žrtvovali funkcionalnost.Podobno velja tudi za daljinec. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
frodo
|
Objavljeno: Sob Sep 27, 2008 22:12 Naslov sporočila: |
|
|
| Daljinec pri 355 je pa res čisto cool |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
krokar
|
Objavljeno: Sob Sep 27, 2008 22:31 Naslov sporočila: |
|
|
| frodo je napisal/a: | | Daljinec pri 355 je pa res čisto cool |
Nisem rekel, da ni!A pravim, da ni ravno funkcionalen!To pa je razlika! |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
DaniOcean
|
Objavljeno: Sob Sep 27, 2008 23:48 Naslov sporočila: |
|
|
Ni potrebe po prepiru Vsak ma svoj okus, sto ljudi sto čudi pravijo
Je pa res, da bi bil najbolj vesel, če bi lahko doma preizkusil več receiverjev in sicer sem se odločil da bo moj ali HK, denon al pa onkyo. Te tri firme, sedaj bi se le mogel nekak dogovorti za možen test, če je sploh kje možno dobit vse tri naenkrat (določenih modelov še nisem zbral, oz bi bil zadovoljen z vsakim)
Vglavnem, do konca leta rabim receiver  _________________ All around me are familiar faces Worn out places, worn out faces |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|