| Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
| Avtor |
Sporočilo |
St0rMl0rD
Pridružen/-a: Ned Sep 2011 9:54 Prispevkov: 55 Kraj: Maribor
|
Objavljeno: Tor Okt 18, 2011 20:44 Naslov sporočila: Prvi Hi-Fi nakup |
|
|
Torej, prihajam v HiFi svet (iz consumer variante) kot glasbenik, ki dela relativno dosti glasbe in potrebujem dobro in ne predrago rešitev.
Trenutno si oglejujem tale ojačevalnik:
http://www.makspro.si/index.php/av-receiver-onkyo-tx-sr309.html
Skupaj z rabljenimi Wharfedale Diamond 8.2 zvočniki, kupil pa bi (bolj zaradi gušta kot karkoli drugega) tudi Pro-Ject Debut III gramofon, da bi si zavrtel kakšno vinylko tu pa tam.
Kaj pravite, bo OK sistem za začetek?
LP
-J |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
before

Pridružen/-a: Pon Maj 2008 19:23 Prispevkov: 2801 Kraj: Ruše
|
Objavljeno: Tor Okt 18, 2011 21:03 Naslov sporočila: |
|
|
Gramofon je vsekakor dober z vidika razmerja med ceno in kvaliteto, ostalih komponent pa ne morem komentirati, ker jih ne poznam. Bi pa na tvojem mestu, če ti gre predvsem za glasbo, namesto AV receiverja za ta znesek raje kupil stereo ojačevalnik. _________________ Cenite to kar imate in stremite k boljšemu! To je moj recept za zadovoljstvo.
Audiohedonist |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Pestilence.

Pridružen/-a: Tor Maj 2008 10:34 Prispevkov: 2585 Kraj: Škofja Loka
|
Objavljeno: Tor Okt 18, 2011 21:08 Naslov sporočila: |
|
|
| before je napisal/a: | | Gramofon je vsekakor dober z vidika razmerja med ceno in kvaliteto, ostalih komponent pa ne morem komentirati, ker jih ne poznam. Bi pa na tvojem mestu, če ti gre predvsem za glasbo, namesto AV receiverja za ta znesek raje kupil stereo ojačevalnik. |
Se strinjam. _________________ Music was my refuge. I could crawl into the space between the notes and curl my back to loneliness. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
CRV

Pridružen/-a: Sre Jun 2011 9:37 Prispevkov: 342 Kraj: Domžale
|
Objavljeno: Tor Okt 18, 2011 21:16 Naslov sporočila: |
|
|
| Kot praviš da si glasbenik veš da je pomembno koliko velik prostor imaš. Torej če praviš za začetek z manjšimi zvočniki in hočeš še filme gledat pol ja ! Koliko si pa dejansko zahteven je pa drugo,to pa ne vemo kolk je zate za začetek ? |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
St0rMl0rD
|
Objavljeno: Tor Okt 18, 2011 21:24 Naslov sporočila: |
|
|
Kvadratura sobe je 16 kvadratov. Receiver mi je boljša varianta, ker bom nanj priključil iPhone/iPod, svoj iMac in še gramofon (pozneje, ko ga kupim naknadno). Budget mi je ravno nekje tukaj (150 za zvočnike, 250 za novi (!) receiver, drugi mesec pa še gramofon za prijetne zimske večere
LP
-J |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Numb

Pridružen/-a: Tor Maj 2008 16:01 Prispevkov: 1127 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Tor Okt 18, 2011 21:39 Naslov sporočila: |
|
|
| Bodi pozoren da ima receiver sploh phono ojačevalec. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
St0rMl0rD
|
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
gwb
Pridružen/-a: Sob Mar 2009 9:15 Prispevkov: 508 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Tor Okt 18, 2011 22:23 Naslov sporočila: |
|
|
Ena izvedenka Debut-a III (Phono USB) ima očitno tudi že vgrajen Phono predojačevalec - takega lahko brez problema priključiš na (praktično) vsak receiver/ojačevalec.
Če ne potrebuješ surrounda za hišni kino rajši poglej za stereo ojačevalci. Dosti boljši zvok za primerljiv denar. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
before

|
Objavljeno: Tor Okt 18, 2011 22:37 Naslov sporočila: |
|
|
| gwb je napisal/a: | Ena izvedenka Debut-a III (Phono USB) ima očitno tudi že vgrajen Phono predojačevalec - takega lahko brez problema priključiš na (praktično) vsak receiver/ojačevalec.
Če ne potrebuješ surrounda za hišni kino rajši poglej za stereo ojačevalci. Dosti boljši zvok za primerljiv denar. |
Mislim, da imajo vsi modeli Debut vgrajen phono ojačevalec. _________________ Cenite to kar imate in stremite k boljšemu! To je moj recept za zadovoljstvo.
Audiohedonist |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Numb

Pridružen/-a: Tor Maj 2008 16:01 Prispevkov: 1127 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Tor Okt 18, 2011 23:27 Naslov sporočila: |
|
|
| Moj ni imel, mogoče je sedaj drugače. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
St0rMl0rD
|
Objavljeno: Tor Okt 18, 2011 23:30 Naslov sporočila: |
|
|
Kaj menite o Mordaunt Short Premiere 302? Na bolhi jih nekdo prodaja po zelo nizki ceni. Sem jih slišal v živo in so fenomenalni glede na svojo velikost Pa še čistejši zvok od Wharfedale imajo...
LP
-J |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
before

|
Objavljeno: Sre Okt 19, 2011 07:11 Naslov sporočila: |
|
|
| St0rMl0rD je napisal/a: | Kaj menite o Mordaunt Short Premiere 302? Na bolhi jih nekdo prodaja po zelo nizki ceni. Sem jih slišal v živo in so fenomenalni glede na svojo velikost Pa še čistejši zvok od Wharfedale imajo...
LP
-J |
Če ti je všeč njihov zvok, se dogovori s prodajalcem za preizkus. Zvočniki so med rabljeno audio opremo najbolj tvegan nakup, zato jih je treba temeljito preveriti če so OK. _________________ Cenite to kar imate in stremite k boljšemu! To je moj recept za zadovoljstvo.
Audiohedonist |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
St0rMl0rD
|
Objavljeno: Pet Okt 21, 2011 22:42 Naslov sporočila: |
|
|
No, receiver imam doma in Wharfedale 8.2 tudi, ampak je visokotonec na enem izmed zvočnikov slabših, tako da iščem sedaj naprej. Ali se splača kupiti nove recimo 10.1 ali 10.2? Ali morebiti kaj drugega podobnega v rangu 200-300 EUR za par?
LP
-J |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
vojko
Pridružen/-a: Ned Maj 2008 16:50 Prispevkov: 946 Kraj: LJUBLJANA
|
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
MitjaF
Pridružen/-a: Sob Okt 2009 16:56 Prispevkov: 414 Kraj: KRANJ
|
Objavljeno: Sob Okt 22, 2011 04:11 Naslov sporočila: |
|
|
Kaj pa System Fidelity?Na HiFi Show-u v LJ sem poslušal njihov novi model malih samostoječih zvočnikov.Res dobro, zelo hitri zvočniki, dosti detajlov in dovolj bassa za malo sobo.Pri Corrado se lahko dogovoriš za poslušanje pa tudi svetovali ti bodo,so kar "face".
Wharfedale diamond serije so dobri zvočniki, ampak potrebujejo kar močan ojačevalnik da zaigrajo.Z "budget" AV reciverjem znajo bit agresivni.
Ali morda Mission 780, ali Tannoy Reveal ali Revolution pa Dali Concept če hočeš rabljene na Bolhi.
Uglavnem glej za zvočniki, ki niso težki za poganjat.Drugače lahko dobiš zvok ,ki bo presvetel in tenek.
Tako je seveda moje menje.Upam da ti kaj pomaga.Vsekakor bo dobro če zvočnike preizkusiš na svojem reciverju. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
|