Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se   Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

Ko "igrača" ni igrača!
Pojdi na stran 1, 2, 3, 4  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> Ostalo
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
alenvprekršku

Pridružen/-a: Pet Nov 2008 14:09
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Pet Sep 30, 2011 12:03    Naslov sporočila: Ko "igrača" ni igrača! Odgovori s citatom

Temo začenjam kot bodoči starš. Hkrati preberem še mestn pu-jevo opravičevanje za opremo v spalnici. Me že počasi skrbi ... Wink

Plazila sva se že po vseh štirih in iskala ostre in nevarne predele, predmete in nevarnosti. Za vse to se dobijo uporabni zaščitni dodatki. Do tukaj vse prav. Poraja se mi vprašanje kaj in kako z MOJIMI igračami?
Vse umakniti za nekaj časa, ne umikati ali kaj?

Tukaj bi prosil za vaše izkušnje o tem.

Seveda, tema je v podforumu "ostalo" in nič nimam proti offtopicu. Lahko tudi prilimate kakšno fotko z tematiko otroci in Hi-Fi, po možnosti lastno.

Hvala za vaše izkušnje. Bodoči fotr. Cool
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
mestn pu

Pridružen/-a: Sre Jan 2009 22:21
Kraj: domžale

PrispevekObjavljeno: Pet Sep 30, 2011 12:12    Naslov sporočila: Re: Ko "igrača" ni igrača! Odgovori s citatom

alenvprekršku je napisal/a:
Temo začenjam kot bodoči starš. Hkrati preberem še mestn pu-jevo opravičevanje za opremo v spalnici. Me že počasi skrbi ... Wink

Plazila sva se že po vseh štirih in iskala ostre in nevarne predele, predmete in nevarnosti. Za vse to se dobijo uporabni zaščitni dodatki. Do tukaj vse prav. Poraja se mi vprašanje kaj in kako z MOJIMI igračami?
Vse umakniti za nekaj časa, ne umikati ali kaj?

Tukaj bi prosil za vaše izkušnje o tem.

Seveda, tema je v podforumu "ostalo" in nič nimam proti offtopicu. Lahko tudi prilimate kakšno fotko z tematiko otroci in Hi-Fi, po možnosti lastno.

Hvala za vaše izkušnje. Bodoči fotr. Cool
Če imaš masivne kable in mreže na zvočnikih in tranzistorsko amplifikacijo, je sistem skoraj 100 % varen pred prstki, to velja za obdobje, ko malčki shodijo.
Nato pride naslednje obdobje, ko fantje pri nekako 4 letih testirajo materijale in konstrukcije po hiši, če jih piči in se učijo ne ubogat in postanejo malce uničevalsko navdahnjeni.
drago67

Pridružen/-a: Čet Okt 2008 19:24
Kraj: ljubljana

PrispevekObjavljeno: Pet Sep 30, 2011 12:16    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

no moje izkušnje so bile take....mogoče sem imel srečo,da mojih otrok niso toliko zanimale te zadeve.se je pa to dogajalo pred okoli 20 leti.....sin se je sam naučil ,da je to najbolje pustit pri miru ,ko je nekoč obrnil gumb volume in so zagrmeli tisti niševi trosistemci z 30 cm basi....od takrat je spoštljivo kazal na njih in pravil...ati basovc. Laughing
hčerko so pa zelo privlačile visokotonske kalote kar naprej mi jih je s prsti pritiskala notr. Rolling Eyes

aja še to pri 2 letih je sin s tako hitrostjo zamenjal-obrnil kaseto v kasetofonu,da nobenemu ,ki ga je videl ni bilo nič jasno. Laughing
Nazaj na vrh
Mitja

Pridružen/-a: Ned Mar 2009 20:28
Kraj: Domžale

PrispevekObjavljeno: Pet Sep 30, 2011 12:22    Naslov sporočila: Re: Ko "igrača" ni igrača! Odgovori s citatom

alenvprekršku je napisal/a:

Vse umakniti za nekaj časa,

Cool

Alen zdravo.

Najboljšo rešitev si predlagal že sam. Žal to ne pomeni ''umika'' za par mesecev ampak računaj vsaj 5 let ali več, tako da to verjetno ne pride v poštev. Meni je moj '' terminator'' uspel 3× prevrniti samostoječe zvočnike, od tega so 1x padli na steno samo par cm od 60'' Pioneerja. Tvoji so verjetno precej bolj stabilni, ampak ko se bodo otroci ''motali'' tam okrog so pa vsaj praske neizbežne. Kot perfekcionista si te ne predstavljam, da bi to preživel brez posledic.

Uživaj z naraščajem in ob tehnikalijah
Nazaj na vrh
dr.sah

Pridružen/-a: Sob Sep 2008 21:41
Kraj: LJUBLJANA

PrispevekObjavljeno: Pet Sep 30, 2011 12:22    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

uf, kriza bo. Meni je mala 2x nabila muziko, ker se je gumb za glasnost tako lepo svetil. Sedaj sem to komponento umaknil, in jo zamenjal z DACom, ki ima sistem pritiskanja za spreminjanje glasnosti.

Mislim da si za nekaj časa ti kar varen, potem ko začne kobacati, pa boš hitro videl kje si in ali malega zanima.
Nazaj na vrh
alenvprekršku

PrispevekObjavljeno: Pet Sep 30, 2011 12:30    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pacient, sem že planiral postavitev ograje iz lexana, električnega pastirja, pokrivanja in ovijanja z strech folijo, ustrašit ga z nenadnim in glasnim prižiganjem ko se približa in kaj je še SM tehnik... Twisted Evil

Pet let pravite? Laughing
Soundfreak

Pridružen/-a: Tor Sep 2008 14:38
Kraj: Okolica Ribnice

PrispevekObjavljeno: Pet Sep 30, 2011 12:37    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Alen, moje izkušnje so še precej sveže... Very Happy

Ko je mala shodila, se ji je neznansko dopadel TV in je bila nonstop tam in z rokami šlatala po ekranu. Vedno sem se razburjal in jo podil stran. No, čez čas pa sem opazil, da je tam samo zato, ker ji je všeč, ko se ati razburja. Nato sem šel v drugo smer in sem jo preprosto ignoriral, ko jo je prijelo. In zadeva se je umirila. Sedaj je stara 2 leti in točno ve, kje je gumb za glasnost, od kje prihaja zvok, kaj so to zvočniki in TV. A hkrati tudi ve, da se ona tega NE SME dotikat, ker je to od ATIJA!!! Na srečo ni destruktivna, razne stvari in igrače ne letijo po zraku.

Da zaključim... po mojih izkušnjah je najbolje vse pustit, kjer je. Tako se otrok navadi na svoje okolje in ga sprejme za tako kot je. Kot je že Mitja napisal, so odtisi rok in mogoče tudi kakšna praskica neizbežni, so pač posledica otrokove naravne radovednosti in plod raziskovanja. Ampak z vztrajnostjo in doslednostjo se da otroka naučiti marsikaj. Veliko pa je odvisno tudi od karakterja otroka. Very Happy Velja pa tudi, da manj ko kompliciraš, bolje je!

LP
Blaž
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo MSN Messenger - naslov
Mitja

PrispevekObjavljeno: Pet Sep 30, 2011 12:41    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Aja, pozabil pripomnit, da je tista plošča za katero je skritih večino tipk na AV ojačevalcu, prav prikladna za stopit gor. Mulo je užival, ker je bil ene 5cm višji, vratca se pa ne zaprejo več tako kot so se včasih Sad
Pa daljince se tudi lahko navadiš malo višje pospravljat, ker znajo sicer doživet bližnje srečanje z otroškimi zobki.
Nazaj na vrh
fjaka

Pridružen/-a: Sre Maj 2008 17:04

PrispevekObjavljeno: Pet Sep 30, 2011 12:58    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

več boš skrival , prej se bo zgodilo...vse kar sem sam delal sem tudi hčerki dovolil...pri štirih je že imela lastni sistem 5ih komponent...res je uničila Grado Gold in Clearaudio ampak ročke so ostale cele...ovitki kaset in CDjev so itak potrošna roba...višina ni rešitev...ko se bo začel stegovat za čem si lahko še kakšno svinjarijo zvrne na glavo
Mitja

PrispevekObjavljeno: Pet Sep 30, 2011 13:12    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Soundfreak je napisal/a:
Veliko pa je odvisno tudi od karakterja otroka. Very Happy

tole pa takoj podpišem.

Hči je sedaj postala že gospodična in se ne spominjam da bi v vsem otroštvu naredila kako omembe vredno škodo. Terminator bo pa konec leta dopolnil 5let in ima na vesti že marsikaj. Zadnja cvetka je od poleti, ko je našel na balkonu '' majzelj'' ki ga je tam pustil oči in ga je vrgel na dvorišče. Slučajno mu je uspelo ''prešpikniti'' 14m3 bazen
Nazaj na vrh
alenvprekršku

PrispevekObjavljeno: Pet Sep 30, 2011 16:25    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Generalka!

berni

Pridružen/-a: Pon Jan 2010 11:49
Kraj: maribor

PrispevekObjavljeno: Pet Sep 30, 2011 16:27    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Lepo, kar pripravi se, da boš vse umikal in brisal slino s tvojih B&O !
Najbolje je, da se čim manj skriva in prepoveduje, ker bo vse postalo še bolj zanimivo. Do 7 mesecev nimaš nobene skrbi, ko pa začne plezati pa se začne.
Naš je star 13 mesecev in je zelo živ tako da ga je vsepovsod ogromno. Nikdar mu nisem skrival zvočnikov ali kablov, le malo sem jih odmaknil. Tako je počasi izgubil zanimanje za te stvari, res pa je da kljub vsemu vse prestika in otipa. Brisanja bo zate, ki si perfekcionist ogromno, mogoče ti bo pa tudi koristilo, da se boš malo sprostil... Wink Ko postane večji bo pa razumel, kaj se sme in kaj ne. Edina prava rešitev v času od 7 meseca do nekje treh let je, da se ćim več aktivno ukvarjaš z njim in ima veliko tvoje pozornosti.
Če pa misliš, da boš užival vikend na kavču v pospravljenem stanovanju, pa se pripravi na presenečenje.
Tako zgleda, ko prvič poje čokoladni piškot(seveda ga hoče sam jesti).

Live and let live.
Nazaj na vrh
alenvprekršku

PrispevekObjavljeno: Pet Sep 30, 2011 16:58    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Super fotka Bernard! Laughing
igor0203

Pridružen/-a: Pet Dec 2008 12:33

PrispevekObjavljeno: Pet Sep 30, 2011 17:13    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Citiram:
Tako zgleda, ko prvič poje čokoladni piškot(seveda ga hoče sam jesti).

Mission accomplished! Laughing
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
mišolin

Pridružen/-a: Sob Dec 2008 19:04
Kraj: Maribor

PrispevekObjavljeno: Pet Sep 30, 2011 17:51    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Po mojih skromnih izkušnjah (leto in pol star pamž) te bo ozdravil OKM. Laughing

Sicer pa je odnos do teh stvari po mojem bolj vprašanje splošne vzgoje,
kot pa česa drugega. Ne moreš pričakovat, da bo pustil audio pri miru, če
bo povsod drugod lahko delal štalo. Drugače pa ja - nič skrivat, naj mu bo
to del vsakdana in potem sploh ne bo opazil več, da gre za kaj posebno
zanimivega. Je pa res, da je dobro vsakič preverit, kam je volume knof
obrnjen, preden upališ mašinerijo. Mrežice od zvočnikov so popackane od
prstkov, ampak to štejem v kolateralo. Jih bom zamenjal, ko bo večji.

Še en namig: dokler malega slišiš, kaj počne ni problema.
Tišine se boj! Wink
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> Ostalo Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran 1, 2, 3, 4  Naslednja
Stran 1 od 4

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu