| Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
| Avtor |
Sporočilo |
tjukic
Pridružen/-a: Ned Mar 2011 18:40 Prispevkov: 4 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Ned Mar 06, 2011 20:33 Naslov sporočila: Kako povezati? |
|
|
Kupil sem TV Sony BRAVIA KDL-40HX800, zraven katerega sem dobil Sony playstation 3 slim 160gb. TV signal dobim preko STB vmesnika Motorola vip 1910 (T-2). STB vmesnik in PS3 sem na TV vezal s HDMI kablom. Rad bi vse skupaj vezal na receiver Yamaha rx-v350. Da bi čim bolj izkoristil omenjene naprave bi lepo prosil za pomoč, katere kable kupiti in kako priklopiti.
Hvala!
 |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Pestilence.

Pridružen/-a: Tor Maj 2008 10:34 Prispevkov: 2585 Kraj: Škofja Loka
|
Objavljeno: Ned Mar 06, 2011 22:16 Naslov sporočila: |
|
|
Digitalni koaksialni kabel ali digitalni optični kabel, povežeš pa iz TVja na Yamaho. _________________ Music was my refuge. I could crawl into the space between the notes and curl my back to loneliness. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
tjukic
|
Objavljeno: Ned Mar 06, 2011 22:34 Naslov sporočila: |
|
|
| Hvala. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Pestilence.

|
Objavljeno: Ned Mar 06, 2011 23:32 Naslov sporočila: |
|
|
V 90% bi potem Yamaha morala predvajati zvok TV-ja, STB vmesnika, ter PSja. Lahko pa se zgodi da boš moral STB in PS še dodatno povezat. _________________ Music was my refuge. I could crawl into the space between the notes and curl my back to loneliness. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
tjukic
|
Objavljeno: Pon Mar 07, 2011 22:27 Naslov sporočila: |
|
|
Kateri kabel bi mi priporočal v tem primeru.
Hvala |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Pestilence.

|
Objavljeno: Pon Mar 07, 2011 23:04 Naslov sporočila: |
|
|
Yamaha ima kolikor vidim 3 digitalne vhode. Pač, vsako vhodno napravo(TV, PS), povežeš z enim. Dva imaš optična, en pa koaksialen kabel:) _________________ Music was my refuge. I could crawl into the space between the notes and curl my back to loneliness. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
tjukic
|
Objavljeno: Pet Mar 11, 2011 11:27 Naslov sporočila: |
|
|
Kupil sem digitalni optični kabel.
Deluje. Lepa hvala za pomoč. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Mac
Pridružen/-a: Čet Jun 2008 15:19 Prispevkov: 108 Kraj: LJ
|
Objavljeno: Pon Mar 14, 2011 14:13 Naslov sporočila: |
|
|
Se bom pošvercal na temo, če bi mojo povezavo kdo kako spremenil.
LCD na AV receiver za avdio - činči
starejši DVD player na LCD - scart
notebook na TV - hdmi
notebok preko zunanje 5.1. zvočne na AV reciever - optični kabel |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Pestilence.

|
Objavljeno: Pon Mar 14, 2011 16:12 Naslov sporočila: |
|
|
Z digitalno povezavo iz LCD na reciever bi nekaj pridobil, če ti to TV omogoča. Samo potem ti TV ne bo pošiljal naprej signala ki pride preko scarta.
Tudi DVD predvajalnik lahko digitalno povežeš z recieverjem:) _________________ Music was my refuge. I could crawl into the space between the notes and curl my back to loneliness. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Boruti
Pridružen/-a: Pon Jun 2011 16:08 Prispevkov: 8 Kraj: KRANJ
|
Objavljeno: Pon Jun 27, 2011 16:26 Naslov sporočila: |
|
|
| Pestilence. je napisal/a: | | Digitalni koaksialni kabel ali digitalni optični kabel, povežeš pa iz TVja na Yamaho. |
kako pa bi v mojem primeru, kjer bi rad povezal računalnik inreceiver, dobil recimo ven 5.1 zvok? |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Pestilence.

|
Objavljeno: Pon Jun 27, 2011 17:10 Naslov sporočila: |
|
|
Pravtako, če ima računalnik digitalni izhod. Povežeš z digitalnim kablom (optični ali coax), pa je to to.
Če tega nimaš, ima večina računalnikov 5.1 kanalen izhod (mali miljon 3.5mm konektorjev), reciever pa 5.1 vhod (cinch). _________________ Music was my refuge. I could crawl into the space between the notes and curl my back to loneliness. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Boruti
Pridružen/-a: Pon Jun 2011 16:08 Prispevkov: 8 Kraj: KRANJ
|
Objavljeno: Pon Jun 27, 2011 17:19 Naslov sporočila: |
|
|
| Pestilence. je napisal/a: | Pravtako, če ima računalnik digitalni izhod. Povežeš z digitalnim kablom (optični ali coax), pa je to to.
Če tega nimaš, ima večina računalnikov 5.1 kanalen izhod (mali miljon 3.5mm konektorjev), reciever pa 5.1 vhod (cinch). |
ja te imam ja v različnih barvah...kateri vhod pa naj bi to bil v mojem primeru (http://www.procinema.hu/termekkepek/onkyo-ht-s5405-hazimozi-rendszer_mod2_big.jpg) in s katerim kablom naj bi to povezal? |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
delfinus

Pridružen/-a: Tor Apr 2008 8:55 Prispevkov: 1636 Kraj: Laško
|
Objavljeno: Pon Jun 27, 2011 20:07 Naslov sporočila: |
|
|
Ce imas 5.1 analognih izhodov povezes to s 3x mini jack (stereo) na eni strani in RCA na drugi strani. Tkole zgleda.
Ponavadi so izhodi na zvocni razporejeni takole:
- front L in R (zelen)
- back L in R (oranzen)
- SW in center sta skupaj (crn)
Na receiverju pazis le, da RCA prikljucke prikljucis na ustrezne 5.1 vhode. Vendar kakor gledam tvoj receiver nima teh ustreznih 5.1 vhodov.
V vsakem primeru je skoraj boljse kupit eno pocensko PCI zvocno kartico, ki ima optiko ali SPDIF in se ognes zelo slabega DACa na trenutni zvocni kartici, ki je na plati.
lp, d. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
|