| Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
| Avtor |
Sporočilo |
trancedeejay Site Admin

Pridružen/-a: Sob Mar 2008 9:01 Prispevkov: 1380 Kraj: Zgornja Besnica
|
Objavljeno: Pon Jan 31, 2011 14:32 Naslov sporočila: Trenja med slovenskimi audiofili |
|
|
Nemalokrat slišimo, da je nacionalni šport slovencev fovšija. Nemalo raznih izpadov smo doživeli tudi med slovenskimi audiofili na portalu. Je to usodna kombinacija slovenec + audiofil? Kaj nas moti pri drugih audiofilih? Tudi sam nivo komunikacije je pogosto t.i. "low level", čeprav naj bi se imeli za nekaj več. Je v HI-FI branži pri nas prisotno res toliko ega?
Povejte vaše mnenje. _________________ MUSIC IS THE KEY |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
alenvprekršku

Pridružen/-a: Pet Nov 2008 14:09 Prispevkov: 890 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Pon Jan 31, 2011 14:43 Naslov sporočila: |
|
|
To je nekaj čisto normalnega. Polemike so podobne na vseh forumih na katerimi sodelujem. Iz izkušenj lahko povem, da se način polemiziranja bistveno spremeni (beri: izboljša), ko osebno spoznaš in/ali poznaš sogovornika! Alen ma vas vse rad. Prodajalce, kritike, poslušalce... skratka vse, še najraje imam dilerje (svojega še posebno!)
Ajd pol pa ajdpol!  _________________ B&O Fan in audiofil z OKM!
... it's not just about what your equipment does, it's about how it makes you feel. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
audio_holic
Pridružen/-a: Pon Maj 2008 13:50 Prispevkov: 329 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Pon Jan 31, 2011 15:40 Naslov sporočila: |
|
|
Po moje je glavni problem v "digitalni" obliki komunikacije, kjer ima en napisan stavek več različnih pomenov, predvsem odvisno od trenutnega razpoloženja bralca. Vseeno mislim, da audio forumi izstopajo po nivoju komunikacije od npr. 24 ur ali pa kaj podobnega. Tam je jasno, da gre za zlorabo anonimnosti za sproščanje lastnih frustracij, kar pa gre žal na škodo vsem.
Več forumašev se bo osebno poznalo med sabo, manj bo konfliktov...  |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
galop
Pridružen/-a: Sob Feb 2009 15:05 Prispevkov: 536 Kraj: ljubljana
|
Objavljeno: Pon Jan 31, 2011 15:42 Naslov sporočila: |
|
|
Trenja niso samo v avdiofilskih vodah ampak skoraj na vseh področjih,očitno je to slovenski nacionalni šport.Nažalost. _________________ vintage , Diy |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
vintagesonic
Pridružen/-a: Sre Mar 2010 17:24 Prispevkov: 1437 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Pon Jan 31, 2011 17:27 Naslov sporočila: Re: Trenja med slovenskimi audiofili |
|
|
| trancedeejay je napisal/a: | | Nemalokrat slišimo, da je nacionalni šport slovencev fovšija |
Se opravičujem, ampak menim, da je tako postavljena teza napačna. Poanta na teh forumih ni "foušija".
Mislim da je osnovni problem v občasni samovščeni zaverovanosti posameznikov v svoj lastni prav. Poudarjam občasni, z namenom,da ne bi dobili napačne splošne predstave o nivoju komunikacije na forumu.
Včasih zadeva meji skoraj na audiofilsko ali tehnično narcisodinost. Posamezniki enostavno nočejo sestopiti iz pediestala svoje prepričanosti. Preje omenjena narcisodinost je sicer bolj prirojena umetniškemu in političnemu okolju. To je pravzaprav bolj sociološka tema. Najdete jo tako na področju športa pa vse do visoke umetnosti. Tudi današnji moderni pristopi v šolstvu in vzogji so ji blizu. Na vsak način biti najboljši, najlepši, najhitrejši in napametnejši. Svojo najbolj primitivno in banalno obliko dobi na področju politike, kjer cilj skoraj vedno opravičuje sredstvo.
Žal se dogaja, da posamezniki svoje bogate empirično slušne izkušnje prenašajo na sogovornike ali soforumaše z distance mentalne tehniče superiornosti, kar pri nasprotniku doseže popolnoma konfuzno reakcijo. Nekatere reakcije replik so že v svoji osnovi predvidljive. Sledijo samo rafali tutorstva in obtoževanja. Da ne bom na široko razpredal, si lahko detalje takih dvobojev/trobojev/mnogobojev še enkrat pregledate v temi “HI-FI v glavi“. Nima smisla da jih citiram.
Ego kot tak ni nič slabega dokler je v okviru pozitivne samopodobe in zaželjene osebne samozavesti. Problem nastane, ko se prelevi v mentalni ali verbalni primitivizem z namenom absolutno deklasirati nasprotnikove teze za vsako ceno. In tega je bil ta forum kar nekajkrat deležen.
Nisem odkril tople vode. To so zelo običajne emocionalne reakcije iz našega vsakdana, le da jih nekateri ko jih “prodajajo” zavijejo v celofan, drugi jih razstavijo kot surovo meso na srednjeveški tržnici. Na vas je da se odločite pri komu boste kupovali.
Kar se tiče tipične slovenske “foušije” ki je bila izhodišče teme sledeče:
Hmm, skoraj imam občutek, da večina forumašev privošči svojim kolegom čim boljše sisteme. Se motim? Sodeč po reakcijah, predvsem v “galeriji “, upam da ne. Konec koncev je to za večino samo “hobby”. Ali je zopet stvar družbenega prestiža kot so luksuzni avtomobili ali jadrnice v Portoroški marini? Bilo bi žalostno, če bi bilo res!
LP
Vintagesonic |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
mestn pu

Pridružen/-a: Sre Jan 2009 22:21 Prispevkov: 2635 Kraj: domžale
|
Objavljeno: Pon Jan 31, 2011 18:51 Naslov sporočila: |
|
|
Štala v luft dostikrat nastane med plemeni lampofilov in tranzistorofilov, ko ljudem nehote in nevede užališ amplifikacijo.
Nisem vedel, da imamo tu močno zasedbo Mosfetofilov in tako sem naletel na mino, ko je nekdo prestopil iz lampofilskega tabora v tranzistorofilski, ker sem se nevede okorno in očitno neprimerno, izrazil o obliki svetega pogona signala.
Zato slovesno izjavljam, da signal futram z tranzistorji in lampami in da lampam nisem podlegal, dokler me ravno dotični prestopnik k mosfetašem ni napeljal nanje.
Ob tej priložnosti bi morda celo omenil, da MM glave nažgejo MC glave, da je BR boljši do OB, pa raje na bom, ker vem, da je v časih kratkih dnevov in dolgih noči, v ne tako bližnji preteklosti, zaradi podobnih nesporazumov večkrat kakšen sumljiv heretik nenadejano in na hitrico postal energent ob javnih slavjih s kresovanjem..  |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
vojko
Pridružen/-a: Ned Maj 2008 16:50 Prispevkov: 946 Kraj: LJUBLJANA
|
Objavljeno: Pon Jan 31, 2011 19:02 Naslov sporočila: Re: Trenja med slovenskimi audiofili |
|
|
| vintagesonic je napisal/a: | | trancedeejay je napisal/a: | | Nemalokrat slišimo, da je nacionalni šport slovencev fovšija |
Hmm, skoraj imam občutek, da večina forumašev privošči svojim kolegom čim boljše sisteme. Se motim?
LP
Vintagesonic |
Se strinjam, tudi meni zdi, danismo tako pritlehni in omejeni kot je povprečje drugod v naših logih.
"ker vem, da je v časih kratkih dnevov in dolgih noči, v ne tako bližnji preteklosti, zaradi podobnih nesporazumov večkrat kakšen sumljiv heretik nenadejano in na hitrico postal energent ob javnih slavjih s kresovanjem.. "
Haha, pu je spet v (retorični) formi. V depresivni zimi so slovenčki po podeželju ob ranem mraku šli v oštarijo, pol pa samo čakali da se bojo lahko potolkli, in tako "spucal" odvečno energijo. Aufbiks se je temu reklo.
Mogoče nam zdaj tega manjkaja ' '
Za zares dober MM (kak Shure 15/III) bi dal pa tudi jaz roko v ogenj. Pa Mi (moving iron-Londno Decca recimo). |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
mestn pu

|
Objavljeno: Pon Jan 31, 2011 19:58 Naslov sporočila: Re: Trenja med slovenskimi audiofili |
|
|
| vojko je napisal/a: | | vintagesonic je napisal/a: | | trancedeejay je napisal/a: | | Nemalokrat slišimo, da je nacionalni šport slovencev fovšija |
Hmm, skoraj imam občutek, da večina forumašev privošči svojim kolegom čim boljše sisteme. Se motim?
LP
Vintagesonic |
Se strinjam, tudi meni zdi, danismo tako pritlehni in omejeni kot je povprečje drugod v naših logih.
"ker vem, da je v časih kratkih dnevov in dolgih noči, v ne tako bližnji preteklosti, zaradi podobnih nesporazumov večkrat kakšen sumljiv heretik nenadejano in na hitrico postal energent ob javnih slavjih s kresovanjem.. "
Haha, pu je spet v (retorični) formi. V depresivni zimi so slovenčki po podeželju ob ranem mraku šli v oštarijo, pol pa samo čakali da se bojo lahko potolkli, in tako "spucal" odvečno energijo. Aufbiks se je temu reklo.
Mogoče nam zdaj tega manjkaja ' '
Za zares dober MM (kak Shure 15/III) bi dal pa tudi jaz roko v ogenj. Pa Mi (moving iron-Londno Decca recimo). |
Bo nekaj na tem.
Včasih sem bil honorarno prisoten na veliko aufbiksih(par 100) in če ni bila na vasi, tudi v mestih, parkrat letno sesuvancija, kažin in razmetavanje okončin, se niso imeli čez leto kaj dosti menit med sabo in domnevam, da so se posledično potem sami za sproti bolj šaflali med sabo.(nikoli nisem nikogar udaril, sem pa v večini človeških klobčičev bil med prvimi).
Edina neromantična kategorija aufbiksarjev so kaki Ultrasi in vsi, ki so na metaamfetaminih in koki, vsi po vrsti so kot roboti..
Iz bul so narejene lokalne legende, iz ljubezni pa stkane sanje.
Audio scena ima obojega nekaj.
Daleč si se spustil z izjavo o svojih dveh beloved MM dozah, dan se sicer počasi daljša, ampak tja do konca marca bo malo pozitivnih ionov v zraku in vnetljivost deprimiranih hormonov večja. 
Nazadnje urejal/a mestn pu Pon Jan 31, 2011 20:07; skupaj popravljeno 1 krat |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
tromba
Pridružen/-a: Pon Jul 2008 21:37 Prispevkov: 741 Kraj: Okolica LJ
|
Objavljeno: Pon Jan 31, 2011 19:58 Naslov sporočila: |
|
|
Mestn,
ker nekaj name leti, ti omenim, da obstajajo tudi t.i. hibridni ojačevalci. No in prav na to sedaj prisegam. Malo lampe, malo tranzistorja, pa smo zmagal. Sicer pa, kakor komu paše.
Ne vem pa, če ti je res uspelo užaliti sistem. Bi ga moral vprašat, sistem namreč.  |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
before

Pridružen/-a: Pon Maj 2008 19:23 Prispevkov: 2801 Kraj: Ruše
|
Objavljeno: Pon Jan 31, 2011 20:30 Naslov sporočila: |
|
|
Upam, da trenja ne bodo eskalirala do te mere:
 _________________ Cenite to kar imate in stremite k boljšemu! To je moj recept za zadovoljstvo.
Audiohedonist |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
vintagesonic
|
Objavljeno: Tor Feb 01, 2011 18:37 Naslov sporočila: Re: Trenja med slovenskimi audiofili |
|
|
| mestn pu je napisal/a: |
Včasih sem bil honorarno prisoten na veliko aufbiksih(par 100) in če ni bila na vasi, tudi v mestih, parkrat letno sesuvancija, kažin in razmetavanje okončin, se niso imeli čez leto kaj dosti menit med sabo in domnevam, da so se posledično potem sami za sproti bolj šaflali med sabo.(nikoli nisem nikogar udaril, sem pa v večini človeških klobčičev bil med prvimi).
|
samorefleksija ...... hehehe
LP
Vintagesonic |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
mestn pu

|
Objavljeno: Sre Feb 02, 2011 08:36 Naslov sporočila: Re: Trenja med slovenskimi audiofili |
|
|
| vintagesonic je napisal/a: | | mestn pu je napisal/a: |
|
samorefleksija ...... hehehe
LP
Vintagesonic | V toliko, da sem folk čimprej spravil narazen preden so si kaj naredili. Če si tu prepočasen imaš v luft množičen kažin, sicer pa se navadiš, da opaziš kje bo počilo in to ustaviš, še preden se kaj začne in vsi ohranijo fris in se lahko nalivajo naprej. . Lipa je tak, skrajni primer čiste malomarnosti.
Audio je zame kot hobi nekje na petem, šestem mestu in kregat se o njem, je zame kakor bi se kregal o tem katero tekočino za brisalce uporabljam.
Ker nisem elektronik, sem z leti razvil čisto svoje znanje o odstranjevanju učinkov oscilacij in mikroscilacij na različnih točkah v sistemu in kolikor sem te reči razlagal tule, sem opazil, da glede tega nimam sogovornika, razen morda kakega teoretika, ampak jaz to apliciram in ne teoretiziram zaradi česa ti dokaj nenavadni pristopi dejansko delujejo.
Na kanal mi igra kar pet parov visokotoncev.
Vsak se zgrozi, ko vidi sliko mojega sistema in takoj pomisli kako mora to cvilit, ker mu njegovi twiti pač oscilirajo na določenih frekvencah.
Mojih deset twitov oscilira in ruži dosti, dosti manj kot en sam par twitov v vsakem uniformno narejenem sistemu, ker sem na vsaj petih točkah v sistemu smiselno oscilacije zmanjšal na več kot sprejemljivo stopnjo z povsem neinvazivno filtracijo.  |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
ReturnToForever

Pridružen/-a: Sre Apr 2008 13:47 Prispevkov: 240 Kraj: LJ
|
Objavljeno: Sre Feb 02, 2011 09:19 Naslov sporočila: Re: Trenja med slovenskimi audiofili |
|
|
[quote="mestn pu"][quote="vintagesonic"] | mestn pu je napisal/a: |
Na kanal mi igra kar pet parov visokotoncev.
Mojih deset twitov oscilira in ruži.. |
Nagradno vprašanje za en sweet:
Koliko tweeterjev ruži v Pujevi sobi?
P.S: nagrado dobi danes v Vklopu tisti, ki mi prvi sporoči pravilni odgovor. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
mišolin
Pridružen/-a: Sob Dec 2008 19:04 Prispevkov: 441 Kraj: Maribor
|
Objavljeno: Sre Feb 02, 2011 11:21 Naslov sporočila: |
|
|
0.
Sistem je izključen, ker ga mestn pu tweaka. Mestn, no harm feelings. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
vintagesonic
|
Objavljeno: Sre Feb 02, 2011 11:25 Naslov sporočila: |
|
|
| mišolin je napisal/a: |
Mestn, no harm feelings. |
No harm ali no hard ?.......  |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|