Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se   Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

ZU AUDIO zvočniki
Pojdi na stran 1, 2, 3  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
janzi

Pridružen/-a: Čet Maj 2008 8:45
Kraj: GROSUPLJE / LJUBLJANA

PrispevekObjavljeno: Tor Jan 25, 2011 09:37    Naslov sporočila: ZU AUDIO zvočniki Odgovori s citatom

Ko bo tole dosegljivo v EU bi bilo pa zanimivo slišati !? Wink

http://www.zuaudio.com/#
ajka

Pridružen/-a: Tor Maj 2008 10:00
Kraj: Sežana

PrispevekObjavljeno: Tor Jan 25, 2011 11:37    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

LP

Ravno gledam njihov katalog pa zadeve niso tako cenovno ugodne
(cene so še brez dajatev).

Essence~4000$

Essence b.~3200$

Omen~3100$
V Italiji jih imajo, smo jih slišali v Milanu ...
janzi

PrispevekObjavljeno: Tor Jan 25, 2011 11:52    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

@ ajka

In, in, ... ? Wink

Crying or Very sad

Nazadnje urejal/a janzi Sre Jan 26, 2011 08:50; skupaj popravljeno 1 krat
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Antun

Pridružen/-a: Tor Sep 2010 8:52
Kraj: Kamnik

PrispevekObjavljeno: Tor Jan 25, 2011 22:50    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Z veseljem bi jih priklopil Smile
janzi

PrispevekObjavljeno: Sre Jan 26, 2011 08:50    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Antun je napisal/a:
Z veseljem bi jih priklopil Smile

''I tata bi, sine !''

Very Happy
janzi

PrispevekObjavljeno: Sre Jan 26, 2011 13:41    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Tale je pa ZU AUDIO DRUID MK4

(3.400.- $ par)

terminali ! Shocked

hi_musica

Pridružen/-a: Tor Apr 2008 7:17

PrispevekObjavljeno: Sre Jan 26, 2011 18:14    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

ZU je definitvno zvočnik za tiste, ki obožujejo nizkovatažne lampaške ojačevalce tipa 300b, 2A3.

Nekaj debate je že bilo o njih na tem forumu. Osebno sem prebral precej člankov o ZU (in zanimivemu trženju po USA, brez dealerjev). Zvočnika še nisem slišal v živo, pa bi ga z veseljem. V določenih aspektih se zelo približa karakterju Avantgarde. Kljub vsemu po debatah na ameriških forumih za "hornaše" skoraj bolj priporočam poseg po baby Avantgarde Solo oz. Nano, ki so precej bolj fleksibilni zvočniki. Upam, da se pojavi kak junak - uvoznik za Slovenijo.

Ajka, morda veš, kje bi se dalo slišati ZU v Italiji?

V.
Nazaj na vrh
siroliver

Pridružen/-a: Sob Nov 2009 12:34
Kraj: Izola

PrispevekObjavljeno: Sre Jan 26, 2011 20:27    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Najblizje Sloveniji Milano ali Bologna.Seveda bi bilo priporocljivo vprasat kaj imajo v salonu na raspolago za demo poslusanje.

http://www.audiopointitalia.com/rivenditori.php

Koper-Bologna 350km

Koper-Milano 450km
Nazaj na vrh
hi_musica

PrispevekObjavljeno: Sre Jan 26, 2011 21:16    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Američane je ZU audio kar pretresel. Res pa je, da imajo pri ZU odlično reklamno kampanijo (lahkoverni ameri?). Kot rečeno, slišal sem več pozitivnih kot negativnih kritik. Ampak samo v ta namen v Milano/Bologno!!?? Ne vem, ne vem ...
Nazaj na vrh
siroliver

Pridružen/-a: Sob Nov 2009 12:34
Kraj: Izola

PrispevekObjavljeno: Sre Jan 26, 2011 21:35    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pocakas do septembra in se odpravis na Milanski Top Audio sejem in lahko poslusas se veliko, veliko drugih stvari Very Happy
Nazaj na vrh
before

Pridružen/-a: Pon Maj 2008 19:23
Kraj: Ruše

PrispevekObjavljeno: Sre Jan 26, 2011 21:49    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

siroliver je napisal/a:
Pocakas do septembra in se odpravis na Milanski Top Audio sejem in lahko poslusas se veliko, veliko drugih stvari Very Happy

Ko se za neko stvar "zapališ" je do septembra še cela večnost. Evil or Very Mad Bo treba iskati druge variante. Mad

Audiohedonist
Nazaj na vrh
janzi

PrispevekObjavljeno: Sre Jan 26, 2011 22:34    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

hi_musica je napisal/a:
Američane je ZU audio kar pretresel. Res pa je, da imajo pri ZU odlično reklamno kampanijo (lahkoverni ameri?). Kot rečeno, slišal sem več pozitivnih kot negativnih kritik. Ampak samo v ta namen v Milano/Bologno!!?? Ne vem, ne vem ...

Bologna je zelo lepo mesto ! Wink
ajka

Pridružen/-a: Tor Maj 2008 10:00
Kraj: Sežana

PrispevekObjavljeno: Sre Jan 26, 2011 23:37    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

before je napisal/a:
siroliver je napisal/a:

Ko se za neko stvar "zapališ" je do septembra še cela večnost. Evil or Very Mad Bo treba iskati druge variante. Mad

LP

Pa ne moreš se prej "palit" preden jih sploh slišiš Shocked .
~
Drugače sem ta zvočnik že nekajkrat slišal in me ni prepričal ,tako ne z zvokom kot z "estetiko_oblike"... Me prav spominja na "ameriškega turista", ki je za evropske standarde neokusno oblečen...
Če ga primerjamo z npr. Magiji, ki so ravno tako ameriški in podobne cene, so ZU bolj nekultivirani, nehomogeni v visokih zaradi "ribončka" čisti , kar prav zaprav najbolj moti ker se "barvno" "dinamika in ribonček" "tepeta", pri Magijih je pa to skoraj brezšivno povezano... Seveda pa sta si zaradi občutljivosti res na drugem pomolu, če ne v drugi luki...Lahko,da bi z "primernim" lampašem" prišel do prave zvočnosti Exclamation Question
~
Ravno na letošnjem CESu so se "poznavalci" spraševali,kam gre audio svet... Cene so res "pobezljale" v nerazumljive višave ... Kaj nudi več zvočnik s ceno 50,100 in več tisoč dolarjev, če slišiš zvočnik kot je naprimer Magi 1,7 ali 3,7 ?!
Poglejte "video" ... "Alexandria at the Venetian 2011" na AK strani, so ta sistem "neutralni poznavalci" opisali kot daleč precenjenega za zvok ,ki ga je nudil ... Seveda neketere "audiofilske revije" so ga pa ocenile kot "zelo dobrega če ne celo za najboljšega" Exclamation Question

hi_musica

PrispevekObjavljeno: Čet Jan 27, 2011 08:00    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

ajka je napisal/a:

Ajka, jaz mislim, da lahko kupiš nekaj kar prej nisi slišal. Malo moraš imeti občutka in morda nekoliko več prebrati in se zanesti na ljudi, ki ocenjujejo posamezno komponento. Npr. jaz "na pamet" vem kako bo igral nek Sonus Faber Smile.

Na zgornji sliki se lepo vidi moj Trafomatic E2 z ZU Audio. To zna biti luštna kombinacija. Žal mi je, da je ti nisi slišal, ti si poslušal le z BelCanto digitalci. Sicer pa sem tudi sam nabavil omenjeni TA E2 ojačevalček brez, da bi ga prej poslušal. Seveda sem prej nekoliko podebatiral s konstruktorjem in prebral nekaj člankov.

Se pa strinjam s tabo: zvočnik obvezno potrebuje enega kjut 10W lampaša.

Vsake oči imajo svojega malarja - meni so ZU dizajnersko blazno všeč. Klasičen dizajn, ampak na nek način malce odbit z zanimivo paleto barvnih odtenkov.

V.
Nazaj na vrh
before

Pridružen/-a: Pon Maj 2008 19:23
Kraj: Ruše

PrispevekObjavljeno: Čet Jan 27, 2011 08:33    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

ajka je napisal/a:
Pa ne moreš se prej "palit" preden jih sploh slišiš Shocked .

Lahko, lahko !!! Jaz že. Pa ne govorim konkretno o tem primeru, tu sem mislil na janzi-ja, ampak na splošno. Namreč, če poznam teorijo/filozofijo, s katero so načrtovalci pristopili k razvijanju nekega zvočnika in tehnične podatke, potem lahko vem, kaj je za pričakovati.
Pred leti sem bil zelo ogret za zvočnike Lowther in čeprav jih nisem slišal sem vedel, da so poslušljivi edinole v kombinaciji z single-end nizkovatažnimi lampaši z lampami, kot so 300B ali 2A3 in v akustično dobro tretiranem prostoru, da dobimo zadovoljivo mero nizkofrekvenčne razširjenosti. Kasneje sem te zvočnike, oziroma njihove pogonske enote v samogradnji, slišal pri nekem prijatelju in moram reči, da je zame z vidika transparence in dinamike, to še vedno nepresežena referenca.

Audiohedonist
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran 1, 2, 3  Naslednja
Stran 1 od 3

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu