Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se   Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

USB Spdif pretvorniki
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
blubiu

Pridružen/-a: Ned Okt 2009 18:34
Kraj: LJ

PrispevekObjavljeno: Pet Jan 21, 2011 22:19    Naslov sporočila: USB Spdif pretvorniki Odgovori s citatom

Ima kdo izkusnjo z usb/spdif pretvorniki, npr Hiafce, Halide ali Legato?
Ali obstaja varianta poslusanja v SLO?
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
baltazar

Pridružen/-a: Pet Maj 2008 14:57
Kraj: LJUBLJANA

PrispevekObjavljeno: Ned Jan 23, 2011 19:39    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Jest sem testiral HiFace in je zelo lušna zadeva. Njihov zastopnik pri nas je http://www.fabrika13.net/ . Meni so ga brez problemov posodili na test.

Imam tudi en poceni kitajski pretvornik (20€), ki pa ni v istem rangu. Tega ti pa jaz komot posodim na test, če te bo zanimal.
Nazaj na vrh
JAZZZ

Pridružen/-a: Sre Apr 2008 12:32
Kraj: POSAVEC

PrispevekObjavljeno: Ned Jan 23, 2011 23:59    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

baltazar je napisal/a:
Jest sem testiral HiFace in je zelo lušna zadeva. Njihov zastopnik pri nas je http://www.fabrika13.net/ . Meni so ga brez problemov posodili na test.

Imam HiFace (za na "teren") in ga z veseljem uporabim tudi doma za hitro poslušanje posnetega materiala -ko se mi ne da nositi in postavljati snemalne opreme(Orpheusa). Dobiš ga kot piše zgoraj v Fabriki13 (Brezovica).
blubiu

PrispevekObjavljeno: Pon Jan 24, 2011 20:50    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Hvala za informacije, se bom zmenil za preizkus Hiface.
Kako pa vam zveni racunalniski sistem s pretvornikom v primerjavi s cd playerjem.

Na mojem prenosniku (win xp) poslusam preko foobarja, nalozil sem asio driverje, pa kljub temu cd kot transport predvaja z vec detajlov in resolucije. Racunalnisko predvajanje je za razred ali dva slabse.

Upam, da bo pretvornik res pomagal, drugace se bom zal moral odlocit za izvor iz cd, cesar bi se zaradi prakticnosti rad resil.
Nazaj na vrh
baltazar

Pridružen/-a: Pet Maj 2008 14:57
Kraj: LJUBLJANA

PrispevekObjavljeno: Pon Jan 24, 2011 21:38    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Kakšen bo zvok preko HiFace-a je zelo odvisno od D/A pretvornika (DAC-a) kamor boš peljal digitalni signal. Skoraj v vsakem primeru pa je to boljše od navadne on-board zvočne kartice v računalniku.
Jazt sem primerjal HiFace s svojim Rega CD predvajalnikom in razlike so bile zelo majhne v korist CD-ja. Pri obeh seveda digitalni izhod na DAC.

Kasneje sem se odločil za predvajanje digitalne muzike preko Squeezebox-a, predvsem zaradi praktičnosti (je odločno manjši od PC-ja).
Nazaj na vrh
Špilferderber

Pridružen/-a: Čet Dec 2009 1:24

PrispevekObjavljeno: Tor Feb 01, 2011 09:42    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

M2TECH vprašanje:

lahko nekdo preprosto razloži, v čem je (na papirju in v praksi) razlika med "navadnim" HiFace in Hi Face EVO oz. kaj je tisto nekaj, kar slednjega dela 3x dražjega?
Nazaj na vrh
JAZZZ

Pridružen/-a: Sre Apr 2008 12:32
Kraj: POSAVEC

PrispevekObjavljeno: Tor Feb 01, 2011 10:13    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Špilferderber je napisal/a:
M2TECH vprašanje:

lahko nekdo preprosto razloži, v čem je (na papirju in v praksi) razlika med "navadnim" HiFace in Hi Face EVO oz. kaj je tisto nekaj, kar slednjega dela 3x dražjega?

Če ne drugega, je več različnih možnosti priklopa. Pa zunanje napajanje . Razlika v zvoku? Pravijo, da je. Jaz tega nisem preizkusil ker mi je to še vedno "pomožni" izhod in kaj več od osnovnega HIFacea ne potrebujem...
http://www.tweekgeek.com/_e/Portable_Computer_Audio/product/Evo/Evo_USB_to_SPDIF_Interface.htm
Špilferderber

PrispevekObjavljeno: Tor Feb 01, 2011 12:42    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

še eno EVO vprašanje: kaj pomeni "Asynchronous operation"?
Nazaj na vrh
stormsonic

Pridružen/-a: Sre Jan 2009 2:00
Kraj: MB

PrispevekObjavljeno: Tor Feb 01, 2011 12:45    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

nekaj meritev HiFace vmesnika
LINK
Nazaj na vrh
ReturnToForever

Pridružen/-a: Sre Apr 2008 13:47

PrispevekObjavljeno: Tor Feb 01, 2011 12:56    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Špilferderber je napisal/a:
še eno EVO vprašanje: kaj pomeni "Asynchronous operation"?

Če sprašuješ v zvezi z DAC, potem je to način komunikacije DAC z pošiljateljem signala (npr.računalnik). V tem načinu ura DAC ni sinhronizirana z uro računalnika, zato DAC sam določa v katerih časovnih intervalih bo bral pakete iz vira. Na ta način se vsaj v teoriji lahko izogneš jittru, ki je posledica faznih zamikov med urama računalnika in DACa.
Nazaj na vrh
Špilferderber

PrispevekObjavljeno: Pon Feb 14, 2011 11:07    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

http://www.aloaudio.com/store/index.php?main_page=product_info&cPath=1_4_115&products_id=599
Nazaj na vrh
stormsonic

Pridružen/-a: Sre Jan 2009 2:00
Kraj: MB

PrispevekObjavljeno: Pon Feb 14, 2011 13:03    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

zeh Sad
Še 50R BNC ne ločijo od 75R BNC, pa govorijo o inferiornem S/PDIF proti adaptivnemu USB?

Moroni Rolling Eyes
Nazaj na vrh
blubiu

PrispevekObjavljeno: Sre Feb 16, 2011 07:40    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Na kratko je razlika v kvaliteti zvoka, ki ga dobis iz enega ali drugega.

Podam ti lahko svoje subjektivno opažanje, ko sem imel oba na testu.
Osnovni hiface je na prvo žogo celo bolj všečen, potem pa sem kmalu ugotovil, da preveč povdarja nizke in visoke tone. Po A B primerjavi z EVOtom sem potem poslušal samo še tega, saj mi je igral bistveno bolj umirjeno, spekter je bil širši, bil je bolj natančen, vse skupaj mi je bilo bolj poslušljivo.
Tudi glede samega načina priklopa mi USB stick priklop ni deloval preveč zaupanja vredno.

Tako, da ti priporočam EVOta. Obrni se na Fabriko13, kjer ga lahko dobiš na poslušanje.

Jaz sem se žal odločil, da kupim cd player. Zvok iz računalnika nikakor nisem uspel spraviti na isti nivo kot je cd player. Vedno je zvok imel premalo "mesa", čeprav je bil zelo natančen in poln detajlov. Če bi ostal na računalniku, bi pa bil EVO verjetno že pri meni.
Nazaj na vrh
Špilferderber

PrispevekObjavljeno: Sre Feb 16, 2011 09:37    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

pravijo, da je pri EVOtu velik faktor tudi dober napajalnik..
Nazaj na vrh
Špilferderber

PrispevekObjavljeno: Sre Feb 16, 2011 09:54    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

še mogoče vprašanje za stormsonica okoli napajalnika za EVO..

http://www.pinkfishmedia.net/forum/showthread.php?t=86579

uporabljeni so bili moduli http://www.twistedpearaudio.com/power/placid.aspx

na linku so sheme, navodila.. kaj meniš o zadevi (na papirju) in ali se da zadevo še potweakat?
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja
Stran 1 od 2

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu