Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se   Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

Zvočniki !
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
Aleš15

Pridružen/-a: Sre Jan 2011 15:59
Kraj: Maribor

PrispevekObjavljeno: Sre Jan 19, 2011 16:04    Naslov sporočila: Zvočniki ! Odgovori s citatom

Sam se ne spoznam kaj dosti na ozvočenja, zato bi rabil pomoč.
Zanima me nakup zvočnikov, čim bolj močnih oz. glasnih in temu prav tako kvaliteta oz. jačevalec primeren. (za vse skupaj bi dal nekje max. 1000€)
To bi bilo v dnevni sobi cca. 25 kvadratnih metrov veliki. Poslušalo bi se house, elektronika, občasno komercijala.
Zdaj nevem ali kupit sorround komplet + ojačevalec, ali se bolj splača kupovat posebaj?
Če bi kot komplet sem razmišljal nekaj takega:
http://www.mimovrste.com/artikel/1760019731/komplet-zvocnikov-51-system-fidelity-sf-3305-hruska
http://www.mimovrste.com/artikel/1200043818/av-sprejemnik-onkyo-tx-sr608-crn

Če pa posebaj, pa nimam pojma kako bi se vsega sploh lotil.. tako da,
čim bolj glasno in kvaliteta temu primerna do 1000€ Smile)

kaka priporočila?
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Telefon: /
Pestilence.

Pridružen/-a: Tor Maj 2008 10:34
Kraj: Škofja Loka

PrispevekObjavljeno: Sre Jan 19, 2011 16:20    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Klipsch RF, tisti večji. Pa nek mali NAD ojačevalec za zraven.
Aleš15

Pridružen/-a: Sre Jan 2011 15:59
Kraj: Maribor

PrispevekObjavljeno: Sre Jan 19, 2011 16:25    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

kateri Klipsch RF?
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Telefon: /
krokar

Pridružen/-a: Pon Maj 2008 21:45
Kraj: Štajerska

PrispevekObjavljeno: Sre Jan 19, 2011 19:27    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Da ne bom koga razočaral, če se ne oglasim, ko se omeni Klipsch! Laughing
RF-82 se ob koriščenju 17% popusta pri Technomarketu dobijo za bajnih 500€!
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Soundfreak

Pridružen/-a: Tor Sep 2008 14:38
Kraj: Okolica Ribnice

PrispevekObjavljeno: Sre Jan 19, 2011 20:48    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Vedu sem, da je to velik zvočnik, ampak ko sem ga dejansko videl in potem še slišal... huhhhh!!! Res ogromno zvočnika za ta denar! Very Happy
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo MSN Messenger - naslov
Pestilence.

Pridružen/-a: Tor Maj 2008 10:34
Kraj: Škofja Loka

PrispevekObjavljeno: Sre Jan 19, 2011 21:14    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Prosim brez nabijanja o klipschih spet Very Happy

Jaz bi ti samo priporočil da si pogledaš omenjene zvočnike. Stereo pa ti bo za glasbo več kot dovolj.
HIFRIK

Pridružen/-a: Tor Feb 2009 20:40
Kraj: M.Sobota

PrispevekObjavljeno: Sre Jan 19, 2011 21:25    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

krokar je napisal/a:

Akcija je že mimo. Trajala samo do ponedeljka 17.1. Probaj malo pritisnit na prodajalca ali poslovodjo. Verjetno bi ti stisnil kakšnih 10% Very Happy

@soundfrik, pejdi še kakšne jamote poslušat. Pa malo poglej po bolhi, pa male oglase na tem forumu. Za tak denar boš sigurno kaj našel. Če kupuješ sistem izključno za poslušanje glasbe pozabi na neke sorround komplete pa reciverje.
orc.perc

Pridružen/-a: Sre Nov 2009 22:05
Kraj: Posr.Park

PrispevekObjavljeno: Sre Jan 19, 2011 21:48    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Kaj pa kaj takega??
http://www.kh120.neumann.com/index.htm
750, proti plačilu nekaj zelenih še sub...
Tadej

Pridružen/-a: Pet Jan 2009 21:02

PrispevekObjavljeno: Sre Jan 19, 2011 22:07    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Mimogrede, v tehnomarketu je sedaj nova akcija, neke vrste razprodaja. Se splača malo sprehoditi po trgovini, morda se najde kaj ugodnega Cool
Nazaj na vrh
gwb

Pridružen/-a: Sob Mar 2009 9:15
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Sre Jan 19, 2011 23:01    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

orc.perc je napisal/a:
Kaj pa kaj takega??

750 je na kos ali za par (če za par, je izredno ugodno...)?
Nazaj na vrh
Soundfreak

Pridružen/-a: Tor Sep 2008 14:38
Kraj: Okolica Ribnice

PrispevekObjavljeno: Sre Jan 19, 2011 23:07    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

HIFRIK je napisal/a:
krokar je napisal/a:

@soundfrik, pejdi še kakšne jamote poslušat. Pa malo poglej po bolhi, pa male oglase na tem forumu. Za tak denar boš sigurno kaj našel. Če kupuješ sistem izključno za poslušanje glasbe pozabi na neke sorround komplete pa reciverje.

Ne kupujem jst! Wink
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo MSN Messenger - naslov
orc.perc

Pridružen/-a: Sre Nov 2009 22:05
Kraj: Posr.Park

PrispevekObjavljeno: Sre Jan 19, 2011 23:18    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

gwb je napisal/a:
orc.perc je napisal/a:
Kaj pa kaj takega??

750 je na kos ali za par (če za par, je izredno ugodno...)?

WHAT???
po kosu, ja !!!!!????
2k za nirfilde in to z fk. eq?
to je pa že druga pesmica
krokar

Pridružen/-a: Pon Maj 2008 21:45
Kraj: Štajerska

PrispevekObjavljeno: Sre Jan 19, 2011 23:22    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

So pa to definitivno najbolj konfuzne štacune kar jih je!S "prodajalci", ki večinoma pojma nimajo(v glavnem študentarija, a tudi redni niso kaj boljši).
Nekaterih stvari v nekem trenutku nikjer ne boš našel ugodneje(tudi celo v Evropi ne!), a se lahko tudi kompletno nasankaš!
Moj zadnji nakup tam je bil en avtoojačevalnik vrhunskega razreda, ki sem ga čisto slučajno našel nekje zadaj na polici v njihovi velenjski podružnici in me je v akciji prišel le dobre pol cene kot če bi ga kupil kjerkoli drugje.Ampak če bi sedaj iskal kak primerek v kaki drugi podružnici, ga z veliko verjetnostjo nebi našel.
Nekateri tule me imajo za fanatičnega navijača Klipschev(že skoraj idiotskega Embarassed ).Vsi, ki me pa poznajo, vedo, da sem povsem nenavijaški tip!Gre le za to, da so ti zvočniki točno v teh štacunah prav neverjetno poceni!Ampak do istega zaključka bi prišli tudi pri drugih zvočnikih iz grupe Klipsch, torej tudi Energy, Jamo in Mirage.Če bi recimo sestavljal high-end sistem, bi v njega bilo zelo pametno vključiti zvočnike Jamo R907 kupljene prav pri Technomarketu za 30% nižjo ceno kot kjerkoli v Evropi.Zakaj so ravno cene za izdelke iz Klipsch grupe tako ugodne, pa nimam pojma!
Moja želja je torej le svetovati, kje se res da nekaj ugodno kupit, pa nič več in nič manj!Verjamem, da komu morda to ni najbolj pogodu.
Če se pa trenutno v kakem od Technomarketovih trgovin (še) da dobiti zvočnike Mirage, se pa tudi te zelo izplača pogledat(so bistveno lepše narejeni od Klipschev) in poslušati(za marsikoga bolj prefinjen zvok).
Hkrati pa se povsem strinjam, da se zelo izplača pogledat tudi za kakimi rabljenimi med tukajšnjimi oglasi, na Bolhi ali pa na eBayu.Na slednjem je tudi meni uspel neverjetno dober nakup(me še po mesecih ni minil nekoliko čuden občutek...)!
Nazaj na vrh
HIFRIK

Pridružen/-a: Tor Feb 2009 20:40
Kraj: M.Sobota

PrispevekObjavljeno: Čet Jan 20, 2011 08:49    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Soundfreak je napisal/a:
HIFRIK je napisal/a:
krokar je napisal/a:

Ne kupujem jst! Wink

Ups, napaka. Se opravičujem Confused
Mac

Pridružen/-a: Čet Jun 2008 15:19
Kraj: LJ

PrispevekObjavljeno: Čet Jan 20, 2011 13:35    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

orc.perc je napisal/a:
Kaj pa kaj takega??

Monitorski malček Klein + Hummel 120 (po novem v lasti Neumanna) vsaj do februarja še ni dobavljiv, navedena cena je pa bližje kosu kot paru.

Ampak za domače poslušanje elektronike??? Rolling Eyes
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja
Stran 1 od 2

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu