| Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
| Avtor |
Sporočilo |
Alen Tokmadzic Gost
|
Objavljeno: Sob Jan 08, 2011 02:55 Naslov sporočila: info: cena za hi-fi sistem |
|
|
helou!
imel bi vprašanje glede mojega sistema.
in sicer, kolikšna bi bila realna cena za tale sistem:
- Rotel RA-971; stereo integrated amplifier; 4x 60W
- Harman/Kardon CDR 20; dual deck player/recorder
- Infinity Alpha 40; loudspeakers; štirisistemca
sistem je star 10 let.
kupljen je bil v trgovini Vklop.
ojačevalec in zvočniki so bili že enkrat na servisu zaradi pregretja mašine.
sedaj so tudi na majhem servisu zaradi knofov, stikal, leče in vdrtine na visokotoncu. še čakam da me mojster pokliče za prevzem.
ter zvočniki imajo 3-4 manjše vizualne poškodbe. - link do galerije za predstavo o stanju naprav.
torej, kolikšna bi bila realna cena sistema?
hvala za odgovor in LP.
Ijus |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
krokar
Pridružen/-a: Pon Maj 2008 21:45 Prispevkov: 1454 Kraj: Štajerska
|
Objavljeno: Sob Jan 08, 2011 20:46 Naslov sporočila: |
|
|
Take stvari je skoraj nemogoče prodati!
Sam recimo prodajam primerljive Jamotove zvočnike(a kot nove) že kako leto za 200€, a brez uspeha!
Takle snemalnik je pred leti stal lepe denarje, danes ni vreden nič!Svojega Philipsa jaz niti ne skušam prodajati, se ne izplača trud vlagat v misijo nemogoče.
Morda kdo utegne pokazat zanimanje za Rotel, a kaj več kot 150€ prodaja gotovo ne bo navrgla!
Oprosti za pesimizem, a tako dandanašnji je!  |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Alen Tokmadzic Gost
|
Objavljeno: Sob Jan 08, 2011 21:25 Naslov sporočila: |
|
|
mrbit res, jebem'o.
jah nč. bom počakal, da me iz Vklopa pokličejo da pridem iskat skropocalo. čeprav sistemčič kar lepo špila, no. mal so začel knofi ven nega od kanalov metat pa je samo en zvočnik špilal ali pa glasometer mal hrešči na vsake tolke cajte. je treba mal na silo zarotirat glasometer pa je.
kaj pa praviš za vizualne poškodbe zvočnikov? si pogledal slike?
mah, pomojem bi blo res najbolje da prodajam na bolhi, če praviš, da tle ne bo zanimanja zaradi out datičnosti. oziroma outdejtičnosti.
če praviš, da je rotel nekak max., po tvoji presoji, kar cenim, plis!, 150€, pol je kar nekako tako kot sem tudi pričakoval. a veš kaj, dal sem za foro zvočnike na bolho. nasledji dan, zjutraj v toku dopoldneva, so me 4 ljudje klical. interesenti. vsi so povedal svoje, jaz sem sam poslušal. ker sem napisal cena po dogovoru. in so vsi nekako rekli oziroma so se vrteli okol 1/3 cene originalne. recimo. torje če so bli novi 140.000 sit, je to ekvivalentno 585€. torej je tretjina z vizualnimi napakami nekje 150€. rotel je bil 80.000 sit. torej 335€. 1/3=pol 111€. hm, no ja no. so far: 150+111=260. jaz sem nekak pričakoval, da bi dobil zanj, za sistedm, 350€. torej, čle je bil H/K 150.000sit, je to pol 625€. -> 1/3=200. torej 260€+200€=450€. ajd, dobro, ker sem jaz, 350€.
je to realno? glede na to, da bo sistemčič repairan. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
stormsonic

Pridružen/-a: Sre Jan 2009 2:00 Prispevkov: 766 Kraj: MB
|
Objavljeno: Sob Jan 08, 2011 22:18 Naslov sporočila: |
|
|
Seveda so vsi rekli okoli tretjino cene, če si tako sam napisal
LINK
Google cache je zanimiva stvar  |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
pasuljaris

Pridružen/-a: Pet Apr 2009 22:13 Prispevkov: 1526 Kraj: maribor
|
Objavljeno: Sob Jan 08, 2011 22:18 Naslov sporočila: |
|
|
Glede na to, da imaš unikatne modele - 4x60 w ojačevalec in štirisistemske zvočnike, bi po moje lahko iztržil bistveno več.  _________________ Usoda se igra s človekom, človek pa igra na trobento. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Alen Tokmadzic Gost
|
Objavljeno: Sob Jan 08, 2011 22:42 Naslov sporočila: |
|
|
| čak, men se zdi, da je 2x70 in oziroma plus 2x60 (remote). zvočniki pa so 4 sistemski (1x bass, 2x mid, 1x hi). nisem pa mislil na bi-wire. drugače jih imam tako zvezane. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
DAVOR
Pridružen/-a: Pon Maj 2008 17:27 Prispevkov: 465 Kraj: Maribor
|
Objavljeno: Ned Jan 09, 2011 11:05 Naslov sporočila: |
|
|
Pozdrav.
No malo pa že lahko pričakujemo poznanost in vednost o stvareh, ki jih nekdo ima 10 let.
Ojačevalec ima remote priključke in direktne. Direktni ne gredo preko relejev in stikal in so najbolj direktna in kvalitetna pot. Remote pa gre še preko relejev itd... Podobno kot priključki SPEAKERS A IN B...A+B.
V osrčju ojačevalca pa sta dva ojačevalna modula po 2*60w moči na 8OHM.
Zvočniki pa so trisistemski. 15 driverjev v enem zvočniku ne pomeni da so 15 sistemski. Podatek 3 sistemski pomeni, da je v njem vgrajena kretnica oziroma pasivni filter iz 3 delov. Prvi do duši frekvence nad 500hz z rezom 24db po oktavi in jih pošlje na obe bas enoti. Drugi filter frekvence pod 500hz in nad 3000hz zaduši in pošlje na drednjetonsko enoto. Ter 3tji filter zaduši frekvence pod 3000hz in jih pošlje do visokotonske enote. Po podatkih je kretnica reda 24db/okt kar je strm filter .. .
Uspešno prodajo ti želim in lp. _________________ KISS- Keep It Simple and Smart |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Alen Tokmadzic Gost
|
Objavljeno: Ned Jan 09, 2011 15:10 Naslov sporočila: |
|
|
hvala mojster.
aha, pol 3 sistemc pomeni to. nisem vedel. sem mislil, da je odvisno od števila zvočnikov.
kolk pa pol bi-wireing pripomore k boljšemu zvoku, če po tvojih besedah je vzok (v mojem, rotelovem, primeru) iz remote-ja slabši? thanks & LP. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
DAVOR
Pridružen/-a: Pon Maj 2008 17:27 Prispevkov: 465 Kraj: Maribor
|
Objavljeno: Pon Jan 10, 2011 10:43 Naslov sporočila: |
|
|
Pozdrav.
Če želiš zvedet mnenja o biwiringu, odpreš temo in dobil boš ogromno nasvetov in različnih mnenj... pomeni da moraš poskusiti sam. Kaj je boljše zate je lahko za drugega slabše. Sisteme si krojimo po lastnem okusu in zadovoljstvu, ne pa za druge. Osnove morajo bit, finese pa so na nas samih.
In to je neke vrste finesa. Načeloma bi-wiring omogoča priklop različnih kablov na eno vejo zvočnika, torej eno konstrukcijo za base eno za visoke tone. A tu se mnenja krešejo ko pri vseh zadevah. Bi-wiring se lahko uporabi tud za bi-amping, to pa je da priključiš dva ojačevalca na vsako vejo. A to ne tako kot imaš ti direct izhod in remote izhod. Enostavno dve končni stopnji (različni, enaki... -po konstrukciji, moči itd.) recimo. Eno za base eno za visoke. Tranzistorko za bas in lampaško za visoke... ali srednje in visoke, odvisno od konstrukcije zvočnike... možnosti in kombinacij je nešteto...
Kolk je v Rotelu izhod, ki gre še preko zaščitnega vezja in relejev *slabši* ne morem reči. Lahko da se na tvojem sistemu to sploh ne sliši.
l.p _________________ KISS- Keep It Simple and Smart |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Alen Tokmadzic Gost
|
Objavljeno: Pet Jan 21, 2011 13:33 Naslov sporočila: |
|
|
jaz se opravičujem, ker nisem nič odgovoril. komp mam na servisu pa sem brez interneta. sedaj sem pa že pol ure v knjižnici pa bi bilo kulturno da zaključim današnji podvig (sem prvič v knjižnici v mestu kjer živim, hehe).
LP |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Alen Tokmadzic Gost
|
Objavljeno: Pet Jan 21, 2011 13:34 Naslov sporočila: |
|
|
no, ...
drugič odgovorim. oziroma naslednjič.
LP, še enkrat.  |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|