| Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
| Avtor |
Sporočilo |
Schneider
Pridružen/-a: Sre Mar 2014 20:41 Prispevkov: 8 Kraj: Laško
|
Objavljeno: Sre Mar 05, 2014 21:11 Naslov sporočila: Izbria receiverja in zvočnikov za gramofon |
|
|
Pozdravljeni,
sem nov na forumu, praktično pa tudi v svetu vinyla. Za gramofon in plošče sem se odločil, ker mi je poslušanje glasbe na tak način, v mnogo večji užitek, kot pa poslušanje mp3jev preko winampa. Nekako sem prerastel mp3, če se tako izrazim.
Tako sem pred dvema tednoma nabavil gramofon Thorens TD 170-1 z vgrajenim predojačevalcem, kar je pri tej firmi nekako vhodni model (in tudi cenovno dostopen). Karakteristike na spodnjem linku:
http://www.thorens.com/pdf/specifications_td1701_en
Zadeva igra dokaj dobro, zaenkrat sem nekaj novih plošč poizkusil z računalniškimi zvočniki.
Drugi korak je nabava receiverja oziroma ojačevalca in nato še zvočnikov.
Za oboje imam prirpavljenih nekje 1000+ €, za kvaliteto, katero ne nameravam zamenjati potem lep čas (če bo seveda stvar služila), sem pripravljen dati kakšen € več.
Zanima me kaj so osnovni parametri, preko katerih se določi približno kakšen ojačevalec naj gledam. Z drugimi besedami-katere karakteristike gramofona mi narekujejo ojačevalec. Da ne bom na 550€ vreden gramofon priklopil ojačevalca, ki bo mnogo presegal gramofon.
Iščem torej (tudi pri zvočnikih je isto), neko zlato sredino za moj gramofon.
Prosim za osnovne usmeritve, zadevo bom kasneje raziskal sam.
Upam pa da me razumete, da je danes na trgu dobesedno poplava izdelkov in najti približno to kar iščeš, je lahko težava. Zato pa se obračam na vas.
Vsak odgovor bo koristen !!![/url] |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
MitjaF
Pridružen/-a: Sob Okt 2009 16:56 Prispevkov: 414 Kraj: KRANJ
|
Objavljeno: Sre Mar 05, 2014 22:02 Naslov sporočila: |
|
|
Glede na to, da si nov, ti svetujem, da si pozoren na "osnove" glede vmeščanja sistema v prostor.Večina začetnikov, si kupi prevelike zvočnike,(tudi jaz) zato bi bilo dobro če opišeš tudi prostor v katerem boš poslušal.
Pomembna je tudi pravilna postavitev zvočnika, malo si preberi na forumu to temo.
Tako moraš najprej ugotoviti, kaj je zate in tvoj prostor optimalno .
Predlagam ti tudi, da si ne zapiraš možnosti, PC kot izvor je lahko odličen (seveda nE z MP3 ampak FLAC, Hires posnetki).
Zgoraj opisane stvari so mnogo pomembnejše, kot pa katere firme je zvočnik in koliko wattov ima ojačevalnik.
Glede na to, da imaš omejen budget, bi predlagal aktivne zvočnike, pa en DAC z čimveč vhodi in predojačevalnikom.Za 500eur lahko dobiš dober DAC, medtem ko imaš napr.Yamaha HSM80 aktivni monitor za 350eur/kom v BigBangu.
Z aktivnimi zvočniki se izogneš tudi "iskanju" prave kombinacije med ampom in zvočniki, kar je "misija nemogoče" za začetnika, sploh na second hand trgu. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Schneider
Pridružen/-a: Sre Mar 2014 20:41 Prispevkov: 8 Kraj: Laško
|
Objavljeno: Sre Mar 05, 2014 22:23 Naslov sporočila: |
|
|
prvo hvala za komentar.
Glede prostora: zaenkrat je to soba v stanovanju, ampak kmalu bo okolje zamenjano za večji prostor (dnevna soba v hiši), kar pomeni da ne gledam samo na trenutno situacijo, ampak na rešitev, ki jo bom potem imel še nekaj časa v hiši.
Glede ostalega; nekako je odločitev padla na soliden stereo ojačevalec in zvočnike.
Malce bolj podrobno sem gledal HK 3490 ojačevalec...
Drgače se pa s tabo strinjam, ogromno je možnosti in za začetnika praktično nemogoče zadeti 100% pravo kombinacijo. Ampak isto sem zvedel pri Thorensu; začni pri vhodnih modelih, brezveze je vlagat ogromne denarje za nekaj kar ne veš sploh kaj je. Je pa vseeno dobro da ne vsekaš čist mimo na začetku  |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
uroš
Pridružen/-a: Sre Dec 2013 18:30 Prispevkov: 295 Kraj: LJ
|
Objavljeno: Čet Mar 06, 2014 01:40 Naslov sporočila: |
|
|
PD
Nazadnje urejal/a uroš Tor Mar 15, 2016 01:38; skupaj popravljeno 1 krat |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
MitjaF
Pridružen/-a: Sob Okt 2009 16:56 Prispevkov: 414 Kraj: KRANJ
|
Objavljeno: Pet Mar 07, 2014 03:31 Naslov sporočila: |
|
|
| DAC z analognim vhodom. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|