| Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
| Avtor |
Sporočilo |
nomad
Pridružen/-a: Pet Maj 2009 14:01 Prispevkov: 911 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Sre Jun 12, 2013 12:29 Naslov sporočila: Shunyata Research - avdio delavnica v trgovini Intek |
|
|
| trancedeejay je napisal/a: | Me prav zanima koliko jih bo s sabo prineslo svoje kable . Feedback primerjave bi bil zelo zaželjen tudi na Audio Kontaktu, da vidimo kakšna bodo mnenja. |
Za primerjavo bodo na voljo navaden razdelilec (takšen kot ga prodajajo v trgovinah s širokopotrošno robo) in kabli (računalniški) ter komplet razdelilca in kabla s Furutech vtičnicami in vtikačem.
Po 150 straneh in 2240 odgovorih na temi Napajalni kabli - kje tiči "trik" vam ponujamo, da v sobotni in nedeljski delavnici v trgovini Intek, različna mnenja preverite tudi v praksi. Okoli napajalnih kablov in razdelilcev je na tem forumu veliko teoretikov, zdaj pa je priložnost, da se vse te ideje preverijo tudi v praksi. "Nasprotniki" bodo lahko preverili razliko med navadnimi in specialnimi kabli, "zagovorniki" pa bodo lahko svoj najboljši napajalni kabel primerjali s tistimi, ki jih ponuja Shunyata Research.
Temo pa odpiram tudi z namenom, da v njej zapišemo in predebatiramo različna mnenja in rezultate delavnice. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
ambasador
Pridružen/-a: Sre Feb 2011 19:52 Prispevkov: 6258 Kraj: Izola
|
Objavljeno: Sre Jun 12, 2013 14:11 Naslov sporočila: |
|
|
Na čemu se bo primerjalo? Kako bo sestavljen sistem?
Od tega je zelo odvisno za katero klaso izdelkov gre. Če sistem ni resolutiven in zadeve kompatibilne med seboj že z navadnimi kabli, je to preskus ki ne velja prav nič. Na specifiki je lahko najbolj leva rešitev tista ki se najbolje obnese. Kot kadar imaš eno nogo krajšo, pa tam rabi čevelj z debelejšim podplatom. _________________ Carpe Diem
Nazadnje urejal/a ambasador Sre Jun 12, 2013 16:17; skupaj popravljeno 1 krat |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Zuluf
Pridružen/-a: Pet Nov 2012 16:46 Prispevkov: 677 Kraj: bunga bunga
|
Objavljeno: Sre Jun 12, 2013 15:05 Naslov sporočila: |
|
|
| Ko je končno posijalo sonce bo folk kar drl čez vikend poslušat kable v Ljubljano. No tisti z Ljubljane bodo mogoče prišli pofirbcat, ostali pa zelo malo verjetno. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
androsalvatore
Pridružen/-a: Sob Nov 2010 23:22 Prispevkov: 56 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Sre Jun 12, 2013 15:17 Naslov sporočila: |
|
|
Nomad, a ti slučajn delaš u Inteku?
Ful si navdušen s tole svojo propagando.
Lp
A |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
nomad
|
Objavljeno: Sre Jun 12, 2013 16:03 Naslov sporočila: |
|
|
| androsalvatore je napisal/a: | Nomad, a ti slučajn delaš u Inteku?
Ful si navdušen s tole svojo propagando.
Lp
A |
Z Intekom sodelujem pri tejle delavnici s Shunyato. Mislim da je to očitno iz teksta. Pa tudi pri predstavitvi ATCjev sem sodeloval. Sicer pa sem neodvisen audiofil, pri ATCjih in Shunyati pa sem zraven zaradi dolgoletnih izkušenj s proizvodi obeh.
Ne vem pa, če je tole obvestilo oziroma vabilo kakšna propaganda. Nekako je treba zainteresirane obvestiti o dogajanju, to je vse. Ni pa nikjer nič vrednotenja ali kaj podobnega, zato je tale o propagandi malce zlonamerna. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
nomad
|
Objavljeno: Sre Jun 12, 2013 16:18 Naslov sporočila: |
|
|
| ambasador je napisal/a: | Na čemu se bo primerjalo? Kako bo sestavljen sistem?
Od tega je zelo odvisno za katero klaso izdelkov gre. Če sistem ni resolutiven in zadeve kompatibilne med seboj že z navadnimi kabli, je to preskus ki ne velja prav nič. Na specifiki je lahko najbolj leva rešitev tista ki se najbolje obnese. |
Sistem bo prav gotovo dovolj resolutiven. In tudi uravnotežen, tako da s kabli ne bomo ničesar "popravljali". Barvanje in oblikovanje zvoka, pa naj bodo to napajalni kabli, interkonekti, twikanje ali komponente ni del moje audio filozofije. Kakšna bo točna konfiguracija sistema bom še obvestil, zaenkrat razmišljamo da bi uporabili Harbeth HL 5. Na voljo so tudi ATC SCM 100 SL A, super resolutiven zvočnik, ki pokaže vsako najmanjšo spremembo. Ampak verjetno bomo uporabili Harbeth, so nekje bliže temu kar ima doma večina audiofilov. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
ck
Pridružen/-a: Pon Feb 2009 19:27 Prispevkov: 1681 Kraj: kamnik
|
Objavljeno: Sre Jun 12, 2013 16:56 Naslov sporočila: |
|
|
Sami nejeverni Tomažki.
Glede na pisanje, Nomad ne samo da sodeluje temveč je tam zaposlen ali pa solastnik firme
Napisal je med drugim takole:
V podjetju INTEK smo se odločili predstaviti,....
in takole
... v enem izmed naših demonstracijskih salonov.
pa v nadaljevanju
Podjetje Intek d.o.o. je osnovano na veliki strasti do glasbe in avdiofilstva, občutku, za katerega se vsak dan znova trudimo, da bi ga prenesli na naše stranke ter avdio-prijatelje, s katerimi delimo ljubezen do dobre glasbe in njene vrhunske rep...rodukcije. Naš pristop k ditribuciji hi-fi in high-end avdio izdelkov
pa spet
V želji, da bi postali eno z izdelki, ki jih zastopamo, smo pozornost preusmerili od znanosti na umetnost, zato se v naši ponudbi odražata
In tako naprej še 12 krat besede naš, naši, smo,..
Ja, ni kaj za dodat o povezavah.
Ampak hec ni v tem, saj je tudi npr. Ajka vabil na kakšno prestavitev, pa še kdo (direktno ali posredno), ampak je hec v tem, da so se odločili nekaj narediti za pospešitev prodaje na malce drugačen način in malce drugače tudi najaviti in poimenovati ta dogodek, čeprav vsi vidimo kam pes tace moli. Imajo pač svoje predstave o tem, kako naj izgleda marketing. Nekaterim je tak način mimo, drugim mogoče ne.
Glede na dosedanja pisanja Nomada zelo čudna naznanitev dogodka in njegove vsebine, vsaj kar se mene tiče.
Od leporečenja bom pa še sladkorno fasu. Upam samo, da v INTEKU ne bodo postali eno z izdelki (kot navajajo) in jih bo kdo z veseljem na 230 priklopil
Ok, ne glede na zgoraj nevedeno, bom verjetno za kako uro prišel, ker sem v soboto dopoldne v LJ in sem tako ali tako mislil iti malce po štacunah in drugih punktih. _________________ LP |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
nomad
|
Objavljeno: Sre Jun 12, 2013 19:37 Naslov sporočila: |
|
|
| ck je napisal/a: | Sami nejeverni Tomažki.
Glede na pisanje, Nomad ne samo da sodeluje temveč je tam zaposlen ali pa solastnik firme
Napisal je med drugim takole:
V podjetju INTEK smo se odločili predstaviti,.... |
Kar se mene tiče je analiza teksta udarila mimo, saj tekst ni moj. Objavil sem ga na željo Inteka, saj nihče od njih ni član tega foruma. Sicer pa gre za njihovo povabilo na dneve odprtih vrat, ki je bilo objavljeno v novicah tega foruma, kot tudi drugje. Torej ne gre za moje pisanje, ampak objavo povabila trgovine Intek. Če pogledaš novice: http://www.audio-kontakt.com/index.php?news=140, potem lahko ugotoviš, da je tudi Trancedeejay zaposlen v Inteku, ali pa kar solastnik.
Sam pa tam nisem zaposlen in tudi nisem solastnik – imam lastno firmo in ne iščem službe. V tej delavnici sodelujem na povabilo trgovine Intek kot poznavalec in dolgoletni uporabnik produktov Shunyata Research. Nimam pa v vsej zadevi nobenih finančnih interesov in vse počnem ljubiteljsko. To je pač moj hobi v katerem uživam.
Da pa gre za promocijski dogodek pa nihče ni skrival - vsi vemo, da je Intek trgovina in namen teh je prodaja, ne vem kje bi bil tu problem.
Sicer pa te tipične slovenske paranoje kdo s kom kdaj in zakaj in tako naprej, ne razumem in me tudi ne zanima. Kar se mene tiče se lahko s tem ukvarjate do onemoglosti. Tisti bolj pozitivno misleče usmerjeni, katerih hobi je avdio in ne trači, pa imajo priložnost audiofilskega druženja, izmenjava mnenj, nabiranja izkušenj…
Torej odločitev je vaša, ali boste do onemnoglosti teoretizirali na tem forumu in se ukvarjali z govoricami ali pa boste prišli v petek ali soboto v delavnico, kjer boste lahko ne samo poslušali ampak tudi sodelovali in izmenjavali mnenje z resničnimi ljudmi, ki se ne skrivajo za avatarji.
Nazadnje urejal/a nomad Sre Jun 12, 2013 20:00; skupaj popravljeno 1 krat |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
vojcb
Pridružen/-a: Ned Maj 2008 17:41 Prispevkov: 455 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Sre Jun 12, 2013 19:38 Naslov sporočila: Re: Shunyata Research - avdio delavnica v trgovini Intek |
|
|
Sedaj me pa res zanima, ali bo to 14.6 in 15.6 ali v soboto in nedeljo, oboje ne gre skupaj.  _________________ Glasba je kot ženska, v njej lahko neizmerno uživaš...... |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
nomad
|
Objavljeno: Sre Jun 12, 2013 19:43 Naslov sporočila: Re: Shunyata Research - avdio delavnica v trgovini Intek |
|
|
| vojcb je napisal/a: |
Sedaj me pa res zanima, ali bo to 14.6 in 15.6 ali v soboto in nedeljo, oboje ne gre skupaj.  |
Gre za petek in soboto seveda. V nedeljo bomo počivali. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
vojcb
Pridružen/-a: Ned Maj 2008 17:41 Prispevkov: 455 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Sre Jun 12, 2013 19:48 Naslov sporočila: Re: Shunyata Research - avdio delavnica v trgovini Intek |
|
|
| nomad je napisal/a: | | vojcb je napisal/a: |
Sedaj me pa res zanima, ali bo to 14.6 in 15.6 ali v soboto in nedeljo, oboje ne gre skupaj.  |
Gre za petek in soboto seveda. V nedeljo bomo počivali. |
OK,. hvala, pridem, sem uporabnik Shunyate Hidre pa me zanima.  _________________ Glasba je kot ženska, v njej lahko neizmerno uživaš...... |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
nomad
|
Objavljeno: Sre Jun 12, 2013 19:52 Naslov sporočila: |
|
|
| ambasador je napisal/a: | Na čemu se bo primerjalo? Kako bo sestavljen sistem?
Od tega je zelo odvisno za katero klaso izdelkov gre. Če sistem ni resolutiven in zadeve kompatibilne med seboj že z navadnimi kabli, je to preskus ki ne velja prav nič. Na specifiki je lahko najbolj leva rešitev tista ki se najbolje obnese. |
Na koncu smo se odločili, da bomo Shunyate predstavili v naslednjem sistemu:
Electrocompaniet EMP 3 multiplayer, ECD 2 DAC in ECI 3 integrirani ojačevalec ter Harbeth HL 5.
Gre za preverjeno uravnotežen sistem, ki ni odvisen od kakšnih specifičnih kablov in igra v redu že z osnovnimi.
Vsakdo pa se lahko dogovori za zasebno demonstracijo s komponentami, ki jih bo sam izbral.
Shunyatine komponente, ki jih bomo uporabili pa so:
• Hydra Triton, njihov najboljši razdelilec
• Hydra Aplha Model 6, razdelilec iz sredine ponudbe ki je v istem cenovnem razredu kot posamezne komponente demonstracijskega sistema
• Ztron Cobra in Ztron Viper napajalni kabli |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
audiofrik
Pridružen/-a: Pet Dec 2008 17:19 Prispevkov: 1503 Kraj: LJUBLJANA
|
Objavljeno: Pet Jun 14, 2013 18:58 Naslov sporočila: |
|
|
| nobenih odzivov do sedaj, a nobeden ni bil na delavnici ali pa je bil lastnik trgovine toliko agresiven da so obiskovalci ostali na bližnji urgenci???? |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
fjaka
Pridružen/-a: Sre Maj 2008 17:04 Prispevkov: 1774 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Sob Jun 15, 2013 01:05 Naslov sporočila: |
|
|
ne bodi nestrpen...danes je še en dan... _________________ šoo mazgoon |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
ambasador
Pridružen/-a: Sre Feb 2011 19:52 Prispevkov: 6258 Kraj: Izola
|
Objavljeno: Ned Jun 16, 2013 16:59 Naslov sporočila: |
|
|
Nobenega odziva? _________________ Carpe Diem |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|