| Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
| Avtor |
Sporočilo |
bortega
Pridružen/-a: Čet Dec 2010 0:35 Prispevkov: 3 Kraj: KOMENDA
|
Objavljeno: Čet Dec 16, 2010 01:14 Naslov sporočila: zvok preko ps3 !!!! |
|
|
Sem novopečeni na Vašem forumu. Postal sem zadovoljen lastnik zvočnikov Klipsch RF 63, namreč zvok v Technomarketu me je tako navdušil, da sem prodajalcu takoj pokazal denarnico, ko mi je priznal, da je v teh dneh vse znižano za 15 %. Priznam da o kvalitetnejših komponentah nimam izkušenj kot jih imate tukaj vsi po vrsti. Iz finančnega vidika v dobi aklimatizacije na družinsko življenje, še prej pa v kvazi študentskih letih na drage komponente niti pomisliti nisem upal , ker pa sem petnajst let presedel tudi za bobni, sem dodobra dobil občutek za zvok ki mi je všeč. Šele po nakupu sem pogledal malo po forumih in naletel na Vašega in presenečen ugotovil da sem kupil prav vročo žemljico. Pred nekaj tedni sem nabavil tudi 3d Panasonicovo televizijo ker sta mi starša ponudila 500 eur za pet let staro plazmo, češ da se ne bosta spuščala v kremlje prodajalcem video opreme. Sedaj se mi v kombinaciji z AV reciverjem Onkyo sr 605 in ps3 pojavlja nerodnost, ki je mogoče tudi plod slabih nastavitev, ampak... ko poslušam glasbo (seveda o ojačevalcu posebej in povezavi za glasbo vas bom tudi še pobaral, ker bi res rad iz zvočnikov iztisnil še več) imam preko hdmi priklopljen ps3 na av reciver, in mi muska špila super z vsemi zvočnimi kulisami (t-d, pro logic II,...) vendar pa na tv- ju v prihodnje ne bom uspel gledati 3d vsebin, ker mora biti ps3 direktno na tv s hdmi. ko pa imam video priklopljeno tako, mi zvok preko digitalnega kabla (ps3 - av reciver) ne ponuja vseh kulis, pa še zvok ni to. se pravi preklapljat vsakič, ali obstaja kakšen hdmi hub , ki bi razdelil izhodni signal na dva kabla. če kdo ve za kompromis, je odgovor zaželjen. _________________ Panasonic Tx-P50vt20e
ps3
Onkyo Tx Sr 605
Klischp RF 63
Kef Se 3000
Laško ... |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
berni

Pridružen/-a: Pon Jan 2010 11:49 Prispevkov: 1408 Kraj: maribor
|
Objavljeno: Čet Dec 16, 2010 08:54 Naslov sporočila: |
|
|
| Zakaj mora sedaj ps3 direktno na tv ali nimaš dovolj hdmi vhodov na av receiverju? Lahko pa, preko optičnega kabla pelješ samo zvok ps3 na receiver, video signal pa direktno na tv. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
SCHalko
Pridružen/-a: Tor Sep 2008 16:49 Prispevkov: 166 Kraj: Velenje
|
Objavljeno: Čet Dec 16, 2010 09:01 Naslov sporočila: |
|
|
| Kako si pa priklopil PS3 na receiver? PS3 moraš z receiverjem povezat z optičnim kablom. V nastavitvah PS3 moraš določit, preko katerega izhoda se naj zvok predvaja in katere formate ti podpira receiver... |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
igorb
Pridružen/-a: Sre Sep 2010 14:22 Prispevkov: 10 Kraj: štajerska
|
Objavljeno: Čet Dec 16, 2010 14:50 Naslov sporočila: |
|
|
Živio,
ja pravilno je, da povežeš svoj PS3 direktno na TV, saj kolikor vidim iz podatkov tvoj Onkyo ne podpira HDMI 1.4 in s tem ni 3D kompatibilen. Na tvojem mestu bi nastavil izhod za zvok iz PS3 na optični kabel, vendar boš v tem primeru izgubil DTS HD zvok, ki se prenaša samo preko HDMI kabla. Je tvoj TV 3D ? Če je potem moraš imeti tudi HDMI kabel od PS3 do TV verzije 1.4, da boš videl 3D sliko. HDMI razdelilci seveda obstajajo. Ponavadi imajo recimo 3 ali 4 vhode in 1 izhod, ti pa potrebuješ takšnega, ki ima dva izhoda, enega pelješ na TV, drugega na ojačevalec. Se dobijo preko ineterneta.
lp |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
bortega
|
Objavljeno: Čet Dec 16, 2010 16:18 Naslov sporočila: |
|
|
hvala za hitre odgovore. Ja tv je 3d in z zadnjo posodobitvijo ps3 na verzijo 3.50 se lahko predvaja vsebine 3d in gleda na 3d tv. (sicer še nisem sprobal, ker čakam na kolega da mi zrihta Avatarja) in očitno je, da tv dobi pravo mero podatkov iz kabla, ker če ps3 ni povezan s hdmi kablom direktno, niti ne ponudi opcije 3d ter izbiro velikosti ekrana, ... v takem načinu priklopa pa trpi zvok preko digitalnega kabla.
Na reciverju imam dva vhoda in en izhod hdmi, vendar bi res verjetno moral reciver podpiradi 1.4 prenosa, da bi izhodni podatki bili enaki. Pogrešam en hdmi izhod na ps3, zato me res zanima, praktična uporaba hdmi razdelilnika in kako je s kvaliteto. so kakšne izgube na videu ali audiu?
bi moral jaz na mojo konfiguracijo (predvsem 2000 Eur tv in 1000 zvočniki) razmišljati o boljšem reciverju ? če da, potem kateri av reciver, oziroma na forumu sem bral o debati s pre outom na reciverju za stereo ojačevalec. Bi s tem na avdiu res več pridobil, ker me sedaj Kefov wofer v kombinaciji s Klipschi zelo razveseli z nizkimi toni, soba pa ima 50 m2. _________________ Panasonic Tx-P50vt20e
ps3
Onkyo Tx Sr 605
Klischp RF 63
Kef Se 3000
Laško ... |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Surfer

Pridružen/-a: Čet Nov 2009 20:46 Prispevkov: 178 Kraj: Domžale
|
Objavljeno: Pet Dec 17, 2010 01:26 Naslov sporočila: |
|
|
Pozdravljen!
Glede na trenutno konfiguracijo (klipschi so po pričevanjih kar potratni) bi moral pobrskati kar po kakšnem Onkyu 708 oz 808 ali Denon AVR-2311.
Receiverji bi po moči morali zadostovati, imajo možmost Bi-Amp-inga, podpirajo standard 1.4... _________________
 |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
bortega
|
Objavljeno: Pet Dec 17, 2010 09:52 Naslov sporočila: |
|
|
kabelskim hdmi spliterjem nekako ne zaupam preveč, zato bom v prihodnje verjetno res brskal za boljšim recieverjem. Kaj mi predlagate v rangu 1000 eur. onkyo 808,909 ali mogoče Yamaha Rx-v1067. Ali kaj čisto drugega. Kje bo zvok boljši, (Klipsch 63), ter seveda povezava na tv plazma 3d. medij je trenutno ps3, ki sedaj podpira 3d. mi lahko kdo razloži delovanje ARC na tv. je boljše priklop direktno na tv in preko arc nazaj na arc od recieverja ali obratno preko recieverja, ki bi prenašal hdmi 1.4, povdarek pa je na zvoku. Z novimi zvočniki me je zagrabilo da maksimalno izkoristim zmožnosti.
Sedaj Vas audiofile nekako razumem zakaj v take potratne nakupe  _________________ Panasonic Tx-P50vt20e
ps3
Onkyo Tx Sr 605
Klischp RF 63
Kef Se 3000
Laško ... |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|