| Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
| Avtor |
Sporočilo |
whothafunk
Pridružen/-a: Čet Sep 2010 22:16 Prispevkov: 29 Kraj: Maribor-Murska Sobota
|
Objavljeno: Pet Okt 08, 2010 15:47 Naslov sporočila: aktivni subwoofer na A/V receiver? |
|
|
pozdravljeni,
priznam, da nikoli še nisem imel opravka z hi-fi subwooferji in jih nikoli nisem povezoval na receiver.
gre se za receiver harman/kardon AVR 240 (na prodaj). prijatelj sprašuje, če se lahko nanj priklopi tudi aktivni subwoofer, ali le pasivni. odgovor na vprašanje preprosto ne vem. niti v navodilih ne piše nič specifičnega. google tudi ne pomaga. prosil bi, če mi lahko zadevo kdo malo bolj obrazloži, kaj pa kako in zakaj je temu tako.
slika izhodov na receiverju, če kaj pomaga
konektor za subwoofer je levo spodaj. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
berni

Pridružen/-a: Pon Jan 2010 11:49 Prispevkov: 1408 Kraj: maribor
|
Objavljeno: Pet Okt 08, 2010 16:32 Naslov sporočila: |
|
|
Priklopi lahko samo aktivnega :
- činč iz pre out sub na aktivni sub.(levo na sliki , vijoličen činč)
Signal se v dekoderju loči na L , D, SURR L in D, CENTER, back surr.L in D in na sub. Ker ima receiver ojačevalce le za vse razen sub , je potrebno priklopiti sub preko pre out izhoda na drugi ojačevalec , ki poganja pasivni aub ali direktno na aktivni sub.
Nazadnje urejal/a berni Pet Okt 08, 2010 16:53; skupaj popravljeno 1 krat |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
whothafunk
|
Objavljeno: Pet Okt 08, 2010 17:07 Naslov sporočila: |
|
|
res najlepša hvala za odgovor!
zdaj me pa zanima še za moj trenutni stereo receiver HK3490. ta ima namreč 2 izhoda za subwoofer, v čem se razlikujeta? (slika konektorjev)
ugibam, da če je aktivni sub, potem ga povežem na MONO, če pa uporabljam pre-amp za pasivni sub, pa oba priključka?
canton sub 80 bi pa naj imel tale modul
kako bi to uspešno povezal? |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Pestilence.

Pridružen/-a: Tor Maj 2008 10:34 Prispevkov: 2585 Kraj: Škofja Loka
|
Objavljeno: Pet Okt 08, 2010 18:26 Naslov sporočila: |
|
|
Z enim bo delalo OK. _________________ Music was my refuge. I could crawl into the space between the notes and curl my back to loneliness. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
before

Pridružen/-a: Pon Maj 2008 19:23 Prispevkov: 2801 Kraj: Ruše
|
Objavljeno: Pet Okt 08, 2010 18:30 Naslov sporočila: |
|
|
Če imaš le en woofer, potem priklopiš na spodnji izhod (činč), označen z "MONO". Na tem izhodu je v tem primeru mix obeh kanalov, če pa imaš dva wooferja, za vsak kanal po enega, potem priklopiš še zgornji izhod. V tem primeru imaš stereo sub izhod. Seveda postaviš stikala ob činčih na katerih so priključeni wooferji v položaj "ON". _________________ Cenite to kar imate in stremite k boljšemu! To je moj recept za zadovoljstvo.
Audiohedonist |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
whothafunk
|
Objavljeno: Pet Okt 08, 2010 18:38 Naslov sporočila: |
|
|
| kam bi pa šel kabel v podani sub (slika modula)? v točko 8, ki je "low level input - r/mono"? |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
before

Pridružen/-a: Pon Maj 2008 19:23 Prispevkov: 2801 Kraj: Ruše
|
Objavljeno: Pet Okt 08, 2010 18:50 Naslov sporočila: |
|
|
| whothafunk je napisal/a: | | kam bi pa šel kabel v podani sub (slika modula)? v točko 8, ki je "low level input - r/mono"? |
Natanko tako! _________________ Cenite to kar imate in stremite k boljšemu! To je moj recept za zadovoljstvo.
Audiohedonist |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
whothafunk
|
Objavljeno: Pet Okt 08, 2010 18:53 Naslov sporočila: |
|
|
sem celo uspel najti odgovor na zadnje, sicer smotano vprašanje, v priročniku od canton suba. samo prej nisem bil dovolj pozoren
res iskreno hvala vsem za vso pomoč! |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
whothafunk
|
Objavljeno: Pet Dec 10, 2010 21:33 Naslov sporočila: |
|
|
torej, prejel nizkotonca. bi prešel kar k problemi in sicer.. ne igra!
vezano je kot smo ugotovili v zgoraj napisanih sporočilih. crossover mam na 150hz, volume vseeno, če je 0db do +10db, phase je tudi vseeno, kak mam.
vem, da ne igra, ker zvok ni nič kaj bolj poln, vibracij tudi pri večji glasnosti ni, nobenega večjega booma.
mogoče kdo ve, kaj bi bilo? kabel je rca-rca prowire, nov, kupljen danes.
DODANO: odpravil napako. uporabnik before me je malo zmedel, in sicer stikala ob činčih, na katerih je priklopljen subwoofer, ne smejo biti ON, ampak na OFF, kot je po defaultu tisti stikali sta za nekaj drugega sodeč po priročniku. _________________ harman/kardon HK3490, Dali Concept 8, Canton SUB 80, Shure SE530, Sennheiser HD700, Sennheiser HD595, Apogee Duet 2
Nazadnje urejal/a whothafunk Pet Dec 10, 2010 23:00; skupaj popravljeno 2 krat |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Antun
Pridružen/-a: Tor Sep 2010 8:52 Prispevkov: 192 Kraj: Kamnik
|
Objavljeno: Pet Dec 10, 2010 22:29 Naslov sporočila: |
|
|
Če ti še vedno ne dela, preveri ali sploh dobiš signal iz ojačevalca. Morda moraš še kaj nastaviti na ojačevalcu. _________________ Audiatur et altera pars!
De gustibus non est dispuntandum. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
whothafunk
|
Objavljeno: Pet Dec 10, 2010 22:43 Naslov sporočila: |
|
|
sem odpravil napako. mogoče nisi opazil, ker sem 2x editiral post. vseeno hvala  _________________ harman/kardon HK3490, Dali Concept 8, Canton SUB 80, Shure SE530, Sennheiser HD700, Sennheiser HD595, Apogee Duet 2 |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|