Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se   Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

Težave pri nastavitvi SUB-a

 
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> Domači kino
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
buda3012



Pridružen/-a: Pet Jul 2008 10:18
Prispevkov: 5
Kraj: Sevnica

PrispevekObjavljeno: Pet Jul 18, 2008 10:41    Naslov sporočila: Težave pri nastavitvi SUB-a Odgovori s citatom

Najprej en lep pozdrav.

Pred kratkim sem kupil Yamaha RX-V863 receiver in INFINITY TSS-1200 komplet 5.1 zvočnikov z aktivnim SUB-om.
Težava nastopi pri nastavitvah Suba. Kljub temu, da ga priklopim na Pre-out in vse možne nastavitve na receiverju dam na max, se SUB slabo sliši. V primerjavi s prejšnjimi kompleti, ki niso bili niti približno takih velikosti in moči in so stanovanje kar tresli tako, da sem moral zmanjševati jakost..... Pri tem pa ne vem kaj naj rečem. Komaj da ga zaznam. Vse nastavitve imam kot je priporočeno. LFE signal samo na SUB. Crossover sem poskušal in je trenutno na 120. Level SUBa +9dB vsi ostali zvočniki na 00.....

SUB sem kupil preko MediaMarket.a. Na zadnji strani so poleg LFE tudi Higl level priključki. V trgovini mi je svetoval naj ga priključim na Hi-Level.... ampak mislim,da to ni prava rešitev saj sem na raznih forumih razbral, da se Hi-Level uporabi v primeru,da receiver nima preout-a.

Lastnosti suba:
Powered Subwoofer
Frequency Range: 29Hz – 150Hz (±3dB)
Amplifier Output: 250 Watts RMS
500 Watts peak
Low-Frequency Driver: 12" (305mm)
Crossover Frequency: 50Hz – 150Hz, 24dB/Octave, continuously variable
Dimensions (H x W x D): 18-1/2" x 12-3/4" x 18-1/2"
(470mm x 324mm x 470mm)
Weight: 44 lb (20kg)


Če ima kdo kakšno idejo ali podobno izkušnjo ga lepo prosim, da mi svetuje.
Lp
Damjan
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
trancedeejay
Site Admin


Pridružen/-a: Sob Mar 2008 9:01
Prispevkov: 1362
Kraj: Zgornja Besnica

PrispevekObjavljeno: Pet Jul 18, 2008 11:05    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

HI
Nekateri subi potrebujejo Y kabel. Se pravi da se iz pre out na receiverju potegne koaksialec, ki se na koncu razdeli na 2 in se priklopi na 2 RCA priključka. Sam imam tako narejeno na svojem Audiovector subu, z enim kablom povezan spila zelo tiho, na oba je pa čisto druga zgodba (in je tako tudi v navodilih, da mora bit Y kabel), preveri, mogoče je to fora, imaš kaj napisano v navodilih?
Have a nice Day

Matt
_________________
MUSIC IS THE KEY
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
frodo



Pridružen/-a: Pon Maj 2008 0:29
Prispevkov: 206
Kraj: Miklavž na dr. polju

PrispevekObjavljeno: Pet Jul 18, 2008 11:32    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Imaš vse zvočnike nastavljene na "SMALL" in Bass Out na "SWFR"??
Si naredil avtomatsko kalibracijo z mikrofonom???
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
buda3012



Pridružen/-a: Pet Jul 2008 10:18
Prispevkov: 5
Kraj: Sevnica

PrispevekObjavljeno: Pet Jul 18, 2008 13:35    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Ja, vse zvočnike imam na Small in tudi LFE imam nasravljeno samo na SWF.
Sem tudi sproval SUB preklopit z Y kablom ampak je rezultat isti.
Tudi kalibracijo sem večkrat ponovil.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
buda3012



Pridružen/-a: Pet Jul 2008 10:18
Prispevkov: 5
Kraj: Sevnica

PrispevekObjavljeno: Pet Jul 18, 2008 13:53    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

V navodilih piše, da receiver z DD in DTS priklopimo z enim RCA kablom.
Prilagam sliko.



Ne vem zakaj imam pa spodaj še HI- LEVEL priključke čeprav v navodilih jih nikjer ni.


Na sliki so stikala za LFE/normal narobe nastavljena , ker sem glih neki testiral. Drugače imam prav nastavljeno.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
xray80



Pridružen/-a: Sob Maj 2008 19:01
Prispevkov: 291
Kraj: Koper

PrispevekObjavljeno: Pet Jul 18, 2008 21:16    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Jaz sem imel podoben problem kasneje sem ugotovil, da je bil problem v nastavitvah reciverja. Razdaljo satelitev sem dal na najkrajšo možno. (37 cm) Frekvenco reza sem dal na največjo 200 hz, najbolj pomemben podatek jakost glasnosti posameznega zvočnika: satelite imam nastavljeno na -5 db, sub na max (+10 db). Nastavitev bass na reciverju pa imam na najmanj -10 db kar je skregano z logiko, vendar tako imam najboljše base. Sateliti so na small. Preiskusi tako da npr. daš igrat en komad in vsako nastavitev daš na min in max in vidiš kako upliva na base. Seveda obdržiš tisto s katero imaš boljše base. Pa preberi si navodila reciverja poglavlje o nastavitvah reciverja.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo MSN Messenger - naslov
buda3012



Pridružen/-a: Pet Jul 2008 10:18
Prispevkov: 5
Kraj: Sevnica

PrispevekObjavljeno: Pet Jul 18, 2008 21:44    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Ja bom poskusil. navodila sem prebral več kot 1x ampak ne gre. To, da dam ostale satelite na minus vrednost pa res še nisem poskusil. Razdaljo sem pa že spreminjal.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
frodo



Pridružen/-a: Pon Maj 2008 0:29
Prispevkov: 206
Kraj: Miklavž na dr. polju

PrispevekObjavljeno: Sob Jul 19, 2008 00:16    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Ja druge ni, kot da daš sub do konca in satelite na -. Potem bo delovalo OK.
Tisto stikalo zgoraj pa seveda daj nazaj na LFE.
Pa še Equalizer izklopi iz Auto PEQ na Off.
Poleg tega pa ti še povem, da tvoji zvočniki (kakor vsi novejši Infinity) potrebujejo izredno veliko časa da se uigrajo. Zvok novih je lahko zelo oster, ampak po nekaj tednih oz. mesecih je zvok čisto drugačen - toplejši in naravnejši.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
buda3012



Pridružen/-a: Pet Jul 2008 10:18
Prispevkov: 5
Kraj: Sevnica

PrispevekObjavljeno: Sob Jul 19, 2008 09:30    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Hvala za vse nasvete.
Torej trenutno sem izklopil EQ, vse zvočnike nastavil na zelo kratko razdaljo, Level od Suba do konca, vse ostale v minus skoraj do konca.
Bas je zelo lepo definiran brez kakih"hreščanj".

Še vedno sem pa v dvomih, da je s subom vse v redu. Glede na velikost in moč mislim,da bi vseeno moral dat kaj več od sebe. Za to kar jaz rabim je čisto dovolj. Rad bi se le prepričal,da je vredu dokler je v garanciji.

Hvala
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
xray80



Pridružen/-a: Sob Maj 2008 19:01
Prispevkov: 291
Kraj: Koper

PrispevekObjavljeno: Sob Jul 19, 2008 16:32    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Jaz sem bil tudi v dvomih vendar glede na to, da mi je sub čisto dovolj s tem, da imam na 50% glasnosti, nisem hotel nič težit v Intek. V Big bangu v Lj sem videl, da je res dobro igral, res pa da je bil reciver na 65 % glasnosti. Moj ima tudi 250 w rmsja kot tvoj. Še zmeraj lahko poslušaš če imajo istega kje v kaki trgovini, da vidiš če igra isto, najbolje bi bilo da bi bil priklučen še na isti reciver.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo MSN Messenger - naslov
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> Domači kino Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

 
Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group


Zadnje teme - HI-FI

Zadnje teme - ostalo

VIDEOTEKA
© www.audio-kontakt.com  |  info@audio-kontakt.com  |  Pogoji uporabe