Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se   Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

Izkušnje s Plazma tv-ji
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> Domači kino
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
DOLAR

Pridružen/-a: Tor Jul 2009 14:03
Kraj: bUNGA bUNGA

PrispevekObjavljeno: Sre Avg 11, 2010 16:02    Naslov sporočila: Izkušnje s Plazma tv-ji Odgovori s citatom

Pozdravljeni,

Nedavno sem govoril z enim serviserjem tv aparatov, ki mi je rekel, da so plazma tv-ji povsem zgrešena tehnologija. Veliki tokovi, ki poganjajo aparate povzročajo, da se kvari vse živo. Sploh prve generacije plazm naj bi bile potrebne servisa že po enem ali dveh letih. Crkovale naj bi neke plate, ki stanejo 150 EUR/kom in bolj je stara plazma več ima teh plat, ekrani...
Tip je priporočal LED tv.

Kakšne so vaše izkušnje z zanesljivostjo plazm?
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Numb

Pridružen/-a: Tor Maj 2008 16:01
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Sre Avg 11, 2010 17:07    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

5-6 let praktično vse bp, razen enkrat mi je nekaj piskalo ampak je nehalo, prižgana precej časa na dan. Slika še vedno zelo v redu proti današnjim lcdjem za moj okus, mislim da bi jo še enkrat kupil, če bi kupoval tv za zmerno ceno. Nimam pa izkušenj z led televizorji, mogoče bi me te prepričali...
Nazaj na vrh
krokar

Pridružen/-a: Pon Maj 2008 21:45
Kraj: Štajerska

PrispevekObjavljeno: Sre Avg 11, 2010 20:00    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Takih vsevednežev kot je ta serviser se vedno in povsod najde!
Prvo plazmo sem kupil nekje okoli 5 let nazaj, potem sem vmes šel na LCD, a se zopet vrnil na plazmo.Nikoli nisem imel sledi kakega problema, niti je to imel kdo iz kroga mojih znancev.To isto pa bi ne mogel reči za vse lastnike LCD-jev.
LED TV-ji ne obstajajo, so to LCD-ji z LED osvetlitvijo:So morda res trenutno najboljša tehnologija, a za kakih 30-50% dražja od plazem in klasičnih LCD-jev.
Naj pa tole ne zveni kot tisoči start v diskusijo o tem katera tehnologija je boljša.Samo to, da taki kot je ta serviser nekaj brez veze natolcujejo! Twisted Evil
Nazaj na vrh
Pestilence.

Pridružen/-a: Tor Maj 2008 10:34
Kraj: Škofja Loka

PrispevekObjavljeno: Sre Avg 11, 2010 20:08    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Doma dela BP, ampak jaz ne bi kupoval glede na izkušnje enega soforumaša ipd. Načeloma ne bi smelo bit velikih razlik v zanesljivosti, pač kupi kar ti lepše izgleda: )
DOLAR

PrispevekObjavljeno: Sre Avg 11, 2010 22:05    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Sprašujem zato, ker meni nekaj serje. Vidijo se rdeče pikice na črni podlagi... in to baje ni dober znak.
Slika je bila meni tudi boljša od lcd takrat ko sem kupoval, ampak še ene pa sigurno ne bom kupil. Se mi zdi da ni več nekih silnih razlik.
Nazaj na vrh
knap

Pridružen/-a: Čet Sep 2008 7:49
Kraj: MIKLAVŽ

PrispevekObjavljeno: Čet Avg 12, 2010 07:29    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

če bi bilo z plazmami res kaj narobe potem bi po vseh tujih forumih bilo na stotine komentarjev na to temo
jaz tega še nisem zasledil

tudi moja cca 2 leti stara plazma dela bp
Nazaj na vrh
delfinus

Pridružen/-a: Tor Apr 2008 8:55
Kraj: Laško

PrispevekObjavljeno: Čet Avg 12, 2010 09:22    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

No jaz imam LG plazmo ze 4 leta in dosedaj dela kot prvi dan - odlicno. Tastarim sem pred dvema mesecema nabavil nek top model LCDja, pa vendar je pri navadnem SD programu plazma boljsa. Moje mnenje je slednje. Ce se ima namen tv uporabljat tudi kot monitor potem je LCD boljsi. Ce pa se ima namen poleg filmov se SD signal pa vsekakor plazma. V danem trenutku bi zame verjetno tudi bil bolj primeren LCD, ker TV uporabljam veliko tudi kot desktop za HTPC.
Kar se pa tice red dot problema sem pa slisal zanj. Regulacija napetosti na bordih. Katero znamko TVja imas in model? Na nekaterih modelih so to resil, talo da so zavrtel malo trimerje in malo zvisali oz. znizali napetost, ne vem vec tocno. Tule je en thread, ko se je nekdo popravila lotil sam.

lp, d.
Nazaj na vrh
DOLAR

PrispevekObjavljeno: Čet Avg 12, 2010 11:51    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Tudi moja plazma je LG precej podobne starosti, mislim, da celo malo mlajša in ima že rdeče pikice. Prejšnje generacije naj bi bile pa še precej hujše. Dvomim, da jo bom šel popravljat me bolj mika tale LED tehnologija. Baje se nič ne greje, ker rabi vsega 50W. Bolj praktično se mi zdi kot plazma, ki se kuri sredi poletja, pa ventilatorji brnijo...

Hvala za nasvet, ampak jaz raje ne brskam po aparaturah Very Happy

lp
Nazaj na vrh
berni

Pridružen/-a: Pon Jan 2010 11:49
Kraj: maribor

PrispevekObjavljeno: Čet Avg 12, 2010 14:58    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Definitivno z kvalitetnimi plazma TV ni posebnih problemov oz. jih ni nič več ali manj kot z LCD. Moja Pioneer dela že 5 ali 6 let brez problemov in to vsak dan.
Nazaj na vrh
Soundfreak

Pridružen/-a: Tor Sep 2008 14:38
Kraj: Okolica Ribnice

PrispevekObjavljeno: Čet Avg 12, 2010 15:27    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

@Dolar
Kot lastnik Full LED Samsunga z local dimmingom ti lahko samo pritrdim. Greje se praktično ne, barve so za moje oči zelo dobre in natančne, črna je črna. Sicer pa se z nastavitvami da marsikaj spremeniti, odvisno od želje uporabnika.
Malo me moti edino glossy ekran, in pa rahel "pojemek" črnine v kolikor se premikaš iz idealne pozicije gledanja. Konec koncev pa večino filmov gledam pravokotno na TV bodisi zvečer ali pa preprosto zatemnim prostor.
Kdor pa hoče iskat "iglo v kupu sena", jo bo pa seveda našel, pa naj bo to za plazmo ali pa LCD. Smile Laughing
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo MSN Messenger - naslov
galop

Pridružen/-a: Sob Feb 2009 15:05
Kraj: ljubljana

PrispevekObjavljeno: Čet Avg 12, 2010 15:36    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

imam lg plazmo in zaenkrat deluje in sem zadovoljen.
Nazaj na vrh
krokar

Pridružen/-a: Pon Maj 2008 21:45
Kraj: Štajerska

PrispevekObjavljeno: Čet Avg 12, 2010 20:14    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Tisto kar je in ostaja razlika med obema tehnologijama, je:
-Kljub vsemu napredku plazma še vedno troši več elektrike.
-LCD pa izgubi na kakovosti reprodukcije barv ko nanj ne gledaš približno naravnost.
Vse ostalo pa je stvar odtenkov pa (enako kot pri audiju) tudi subjektivnih gledanj.
Osebno menim, da bo čez kako leto, ko bodo cene padle, najbolje kupiti LCD TV z LED osvetitvijo in 3D ready.
Je pa to tako, da kolikor se plazme in LCD-ji sploh kvarijo(se pa sila malo!), je to nič v primerjavi s TV-ji s katodno cevjo.
Sam sem sicer imel plazme od LG-ja, Panasonica in sedaj Samsunga, vmes pa sem imel še LCD od LG-ja.Tehničnih problemov nisem imel nikakršnih, najmanj pa sem bil zadovojen s sliko na LCD-ju.A ker sem imel izkušnjo pri LCD-jih le z enim proizvajalcem in tudi pri njem le z enim tipom, bi bilo neobjektivno kakršnokoli posploševanje!
Enako kot je to pri audiju pa zna biti tudi pri videu kakovost reprodukcije odločilno odvisna od kakovosti materiala, ki ga človek uporablja!
Nazaj na vrh
Vinylfan

Pridružen/-a: Sob Mar 2009 23:52

PrispevekObjavljeno: Čet Avg 12, 2010 21:28    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

@DOLAR

a si mogoče probal zamenjati napajalni kabel... Twisted Evil
Nazaj na vrh
alenvprekršku

Pridružen/-a: Pet Nov 2008 14:09

PrispevekObjavljeno: Čet Avg 12, 2010 21:47    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Vinylfan je napisal/a:
@DOLAR

a si mogoče probal zamenjati napajalni kabel... Twisted Evil

Jaz sem zamenjal vulgaris antenskega (verjetno priloženega enemu od DVD-jev) za Monsterjevega (pozlačeni konektorji in feriti na obeh straneh). Od SD pa do HDTV se je poznala razlika.
Vinylfan

Pridružen/-a: Sob Mar 2009 23:52

PrispevekObjavljeno: Čet Avg 12, 2010 22:56    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

o, pa ne bomo že spet s kabli začel... Laughing Laughing Laughing
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> Domači kino Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja
Stran 1 od 2

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu