Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se   Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

Kateri receiver in primerno ozvočenje
Pojdi na stran 1, 2, 3  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> Domači kino
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
krneki

Pridružen/-a: Tor Apr 2008 18:51
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Tor Apr 29, 2008 18:52    Naslov sporočila: Kateri receiver in primerno ozvočenje Odgovori s citatom

Pozdravljen!

Kupujem ozvočenje, in sicer za prostor 7x5 metrov. Ta prostor je dokaj visok (do strehe), poleg tega je povezan s kuhinjo (med njima ni vrat).
Kateri receiver in ozvočenje naj vzamem? Pri tem je pogoj le to, da se lahko zvočniki pritrdijo na steno. Cena naj bo nekje do 1000 evrov.

LP
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
trancedeejay
Site Admin

Pridružen/-a: Sob Mar 2008 9:01
Kraj: Zgornja Besnica

PrispevekObjavljeno: Tor Apr 29, 2008 23:53    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

HI
Sam ti lahko svetujem tiste stvari, ki jih sam najbolje poznam. Recimo za ta denar bi sam vzel Onkyo 505 receiver (sicer prostor imaš kar ogromen), ves ostali denar pa ponucal za zvočnike, kablažo, player - al pa imas izvor zvoka računalnik s kakšno uredu zvočno kartico. Na strani je nekaj zastopnikov, ki ti lahko omogočijo, da zadevo slisis preden kupiš. V kombinaciji z Onkyo receiverji sem ponavadi imel vedno Jamo zvočnike in ta kombinacija špila čisto ok za ta denar (ne smejo pa biti nižji modeli od Jamo). Naj še omenim, da je v tem cenovnem rangu še kar nekaj zvočnikov. Seveda pa tudi receiverjev, bi pa pri teh izločil npr. Sony, Pioneer in podobno, ker meni zvokovno ne ustrezata. Predvsem sem namenil toliko denarja za zvočnike, ker aktivni subwooferji za določeno kvaliteto zahtevajo tudi nekaj denarja in za recimo 200eur komaj dobis aktivni sub.
Toliko zaenkrat.
Have a nice Day

Matt
krneki

PrispevekObjavljeno: Sre Apr 30, 2008 00:53    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Iščem malo po slovenskih straneh, pa ne najdem nobenega primernega ozvočenja za tak receiver. Večinoma podpirajo do 100W RMS vhodne moči.
Še najbližje je ta sistem:
http://www.pcgiga.si/product_info.php?cPath=319_393_486&products_id=469

Jamo-tove zvočnike sem pa zasledil samo na mimovrste, ampak tam nimajo 5.1 sistemov.
Nazaj na vrh
hi_musica

Pridružen/-a: Tor Apr 2008 7:17

PrispevekObjavljeno: Sre Apr 30, 2008 07:39    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Yamaha ima 5.1 DTS model RX-V 363, ki ga dobiš za cca. 200€. Ali pa naslednji RX-V 463 za slabih 300€. Malce bolj resna opcija bi lahko bil Marantz SR 4021, ki pa je še slabih 100€ dražji. Tudi omenjeni Onkyo je dobra izbira.

Pri zvočnikih ne šparaj. V nižjem cenovnem razredu predlagam vstopne modele Tannoy, Wharfedale, Dali, Canton itd. Od naštetih sem najbolj pozitivno presenečen nad Canton, ampak so malce dražji.

Pazi na občutljivost zvočnikov, glede na to, da imaš precej veliko sobo. Lahko za začetek nabaviš le sprednja zvočnika ter subwoofer, pa v nadaljevanju dopolnjuješ s centrom in sateliti.

Pojdi v trgovine, kjer lahko zadevo potestiraš ali pa vsaj otipaš - včasih kaka roba izgleda lepo, v real life se pa izkaže kot kup škripajoče plastike. Mislim, da je Marantz eden redkih AV receiverjev s pravim ALU finishom v cenovnem razredu do 400€.

Preveri tudi manj znano trgovino MediaMarket na Kajuhovi v Ljubljani, včasih postrežejo z zelo ugodnimi cenami.
Nazaj na vrh
trancedeejay
Site Admin

PrispevekObjavljeno: Sre Apr 30, 2008 07:54    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Nekaj me zanima, koliko je pomembna velikost zvočnikov za na steno? Namreč na steno lahko obesiš normalne bookshelve ali pa samo majhne satelitke, ki samo praskajo in pa sub. Sam ti priporočam prvo varianto, ce želiš imeti zvok z nekaj telesa. Za solidne kable za okoli 2eur/m se izkažejo Profigold, presek 2,5mm bo čez glavo. Zadeve na omenjenem linku sam nebi kupoval. Variant kakšne zvočnike kupit je veliko. Doma imamo več sistemov, en je tudi Jamo-Onkyo kombinacija in so doma zadovoljni, center je System Audio. Sprednji zvočniki v tem sistemu izgledajo takole:

Mogoče bi moral stopit do kakšnega forumaša v tvoji okolici oz. kakšno reči z zastopniki in preposlušat zadeve. Recimo v tem cenovnem rangu so zvočniki System Fidelity, Monitor Audio, Jamo, B&W, Dali (ne pašejo preveč na Onkyo, za ostale ni sprobano), Aurum Cantus, Kef, Audio Pro in še in še modelov. V kratkem si boš na strani lahko ogledal tudi posebno ponudbo HI-FI tehnike, kjer se zna nahajat tudi kaj tebi zanimivega.
Have a nice Day

Matt
krneki

PrispevekObjavljeno: Sre Apr 30, 2008 12:56    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Velikost zvočnikov na steni ni pomembna.
Cantonove zvočnike sem našel tu:
http://www.aris-jabolko.si/si/prodaja/canton/
ampak so za nizko ceno večinoma maksimalno 100 W RMS

Tannoy nisem nikjer zasledil (razen par high-end zvočnikov)

B&W - par zvočnikov imajo v pcgiga, ampak so predragi (do 100 W najcenejši)

Wharfedale
http://www.mimovrste.com/artikel/1210031080/par-zvocnikov-wharfedale-diamond-91-palisander
bo verjetno premalo za 130 W RMS iz receiverja?

Dali concept 9.1 so tudi samo do 100 W

Wharfedale
http://www.mimovrste.com/artikel/1210031080/par-zvocnikov-wharfedale-diamond-91-palisander
Premalo moči?

Za normalno ceno sem našel le te:
http://www.mimovrste.com/artikel/1210030714/par-zvocnikov-system-fidelity-sf-3030-hruska

Pa pioneerjevi 3-sistemci:
http://www.mimovrste.com/artikel/1210015212/par-zvocnikov-pioneer-cs-5070
Bodo preveliki za na steno?
Nazaj na vrh
berny28

Pridružen/-a: Sre Apr 2008 11:09
Kraj: Sežana

PrispevekObjavljeno: Sre Apr 30, 2008 17:04    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Fantje.

Imel bi samo eno opazko če mi dovolite.
Nehajte se obremenjevat z močjo. Dosti bolj je pomembna občutljivost zvočnikov in materjal driverjev. Kaki plastični basi rabijo večje moči kot kaki kevlarski ali papirnati,.....
Nazaj na vrh
berny28

Pridružen/-a: Sre Apr 2008 11:09
Kraj: Sežana

PrispevekObjavljeno: Sre Apr 30, 2008 17:07    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Kaj pa kakšen harman kardon receiver. Prijatelju sem ga svetoval in sedaj živi presrečen z njim. Pa še zelo dobro zvenijo v stereo načinu!!!
Nazaj na vrh
krneki

PrispevekObjavljeno: Čet Maj 01, 2008 22:40    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Hja, kakšen sitem mi potem priporočate? Res ne najdem zvočnikov, ki bi jih lahko poganjala moč 130 W RMS iz receiverja. Confused
Zdaj ima Jamo novo serijo zvočnikov, tako da teh E825 sploh ne prodajajo več.

Pa še eno vprašanje imam. V tehničnih specifikacijah npr. za zvočnike SF-3030 piše power 100/140 W. Kaj to pomeni? A da se lahko priklopijo na receiver z max. močjo 140 W, od sebe bodo pa dali 100W RMS?
Potemtakem bi lahko kupil tudi tele: http://www.canton.de/en-produktdetail-gleserie-gle403.htm ali ne? Upam, da je temu res tako. Sem se malo potrudil in preiskal vse spletne trgovine v Sloveniji, da bi našel ustrezne zvočnike za primerno ceno. Tukaj je seznam:

Infinity BETA 20 - http://www.infinitysystems.com/home/products/product_detail.aspx?prod=BETA20/230&cat=BFS&ser=BET&Language=ENG&Region=EUROPE&Country=GB
Canton GLE 403 - http://www.canton.de/en-produktdetail-gleserie-gle403.htm
Wharfedale Diamond 9.1 - http://www.wharfedale.co.uk/model.php?model_id=11
System fidelity SF-3030 - http://www.systemfidelity.com/18/3000c.htm
Wharfedale Crystal cr-10 - http://www.wharfedale.co.uk/model.php?model_id=22
Pioneer CS-5070 - http://www.pioneer.co.uk/uk/products/42/93/161/CS-5070/index.html
Magnat Symbol Pro 160 - http://www2.magnat.de/index.php?id=2426&L=1

Torej, kaj od tega mi priporočate / odsvetujete? Ali imate kakšne izkušnje z njimi?

LP
Nazaj na vrh
trancedeejay
Site Admin

PrispevekObjavljeno: Pet Maj 02, 2008 10:12    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

HI
Ni mi čisto jasno zakaj si toliko obremenjen z močjo zvočnikov. Pozabi na to. Tudi deklarirana moč receiverja 130W je bog ve kako izmerjena, če bi NAD podal info o isti moči, bi napisal pol manjšo številko. Naj ti še omenim, da niso vsi zvočniki navedeni online in je potrebno stopit do kakšne trgovine in zadeve preizkusit. Od navedenih, bi ti recimo odsvetoval Pioneer, verjetno tudi Magnat (izkušnje imam z enim starejšim parom -bolj znani so predvsem v avtoakustiki). Torej koliko bi bil pripravljen plačati za 5 zvočnikov, brez aktivnega nizkotonca? Računamo okoli 220eur na par (2 para) + center, subwoofer pa kasneje dokupiš, ker je pomemben v HT.
Bomo pa zastopnike zaprosili, da nam v test oddajo kakšen par zvočnikov, receiver in podobno, pa da naredimo kakšen review.
Bomo v kratkem naredili nekaj takega v consumer razredu zvočnikov, če bo le čas dopuščal. Lahko pa za prvo silo obiščeš A-Ž v Celju, ki ti je najbližje. Lahko pa tudi kontaktiraš zastopnike kaj ti lahko ponudijo za določen denar. V kratkem, se bo spisek zastopnikov povečal.
Have a nice Day

Matt
krneki

PrispevekObjavljeno: Pet Maj 02, 2008 13:41    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Zdravo,
z močjo zvočnikov sem obremenjen zaradi tega, da jih ne bo receiver potem skuril. Če na proizvajalčevi strani piše, da je priporočljiva moč 20-100 W, potem 130 W verjetno ni najbolje za njih?
Ta sistem pravzaprav ni zame, ampak za kolega. Ampak on bi rad imel 5.1 sistem za takšen denar, zato mu moram nekaj sestavit, torej popoln sistem, ne samo stereo. Zadnji trije iz seznama torej odpadejo, ostanejo še samo štirje. Cena pa... če je receiver 330 €... on je rekel, da naj ne presega 1300 €, če je manj, je pa še toliko bolje.
A morda ti veš, katere znamke zastopa A-Ž?

Testi in primerjave so pa vedno dobrodošle, kar tako naprej!

LP
Nazaj na vrh
trancedeejay
Site Admin

PrispevekObjavljeno: Pet Maj 02, 2008 20:01    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Glede moči sem ti že povedal, da se na to ne oziraš preveč, recimo bolj je pomembno kakšna je občutljivost zvočnikov. Kako in kaj pa slišiš ko zadevo priklopis. Zvočnikov je malo morje.
Recimo, da naredimo nek provizoriš setup.
Onkyo 505 ali 605

Aktivni Subwoofer Mirage Omni S10

Pa recimo še Jamo C603

center

in pa še profigold kable.
Naj še omenim, da sem bil s temi firmami veliko v kontaktu včasih in to jemlji le kot eno recimo opcijo
OK, toliko od mene.
Have a nice Day

Matt
megane

Pridružen/-a: Pet Maj 2008 20:28
Kraj: Benedikt

PrispevekObjavljeno: Pet Maj 02, 2008 20:53    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Kaj pa kakšna varianta z samostoječimi sprednjimi zvočniki.

Kako se obnesejo Harmani v hišnem kinu?
Nazaj na vrh
trancedeejay
Site Admin

PrispevekObjavljeno: Sob Maj 03, 2008 20:23    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Jah za človeka smo sedaj sestavli to varianto, ker naj bi imel bookshelve zvočnike za na steno. Če hočeš samostoječe, pač vzameš tak model.
Have a nice Day

Matt
Pestilence.

Pridružen/-a: Tor Maj 2008 10:34
Kraj: Škofja Loka

PrispevekObjavljeno: Tor Maj 06, 2008 11:08    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Harman Kardon?
Potem bi raje vzel Yamaho, zvokovno sta podobna, če ne skoraj enaka, z tem da ima Yamaha več stvari noter, pa meni deluje nekak... boljše. Sta pa si kar podobna.

Jaz sem si izbral Yamaho, pri Onkyu mi nekaj ne paše(vsaj pri cenejših ne), nekaterih pa Yamaha ni. Ne Onkyo, ne Yamaha tu nista slaba, oba sta pri močnejših proizvajalcih cenejših recieverjev. Pa tudi cene so kar primerljive.

Zvočnike pa... Jaz ne bi šparal pri sprednjih zvočnikih. To je steber vsakega sistema. Zadnji zvočniki lahko bolj šepajo na kvaliteti, čeprav ne veliko... čar vsakega sistem je itak sinergija ter uravnoteženost(Pravilo najšibkejšega člena...).

Izogibaj pa se malih zvočniških sistemov(5.1 zvočniki v velikosti jogurtovih lončkov ali kaj podobnega, to je bolj ali manj šrot...(ok, ven štejem Bose, ampak to je druga denarna liga)).

Z Jamo/Onkyo kombinacijo res ne moreš falit, prav tako za NAD/Jamo.

Meni je bila všeč Yamaha/JBL kombinacija. Ker.. JBL-i niso ravno mehki, američani pač... veliko basa, majhen SoundStage, močan zvok.. nasprotje od angležev.

Če te zanima, imam JBL-ove bookshelfe preveč, za tam, 100€ za par, ne mudi pa se mi z prodajo.. samo omenim da mi stojijo, ne bom pa jih še dajal pod male oglase. Je pa res da... je fino če so vsi zvočniki enakega proizvajalca (čeprav.. no, včasih se pri sub-ih da pogrešit to, pa ni očitno).
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> Domači kino Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran 1, 2, 3  Naslednja
Stran 1 od 3

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu