| Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
| Avtor |
Sporočilo |
april
Pridružen/-a: Sre Okt 2008 14:34 Prispevkov: 22 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Ned Apr 04, 2010 20:52 Naslov sporočila: nastavitve subwooferja |
|
|
Svoj domači kino sem opremil še z subwooferjem (sub), pa bi prosil za pomoč pri nastavitvah. Na reciverju sem določil da gre frekvenca 200 hz na sub. Koko optimalno nastavim oz. priporočate da nastavim. Spredaj ima dva stoječa 3 sistemska zvočnika in dvosistemski center.
Kako nastaviti na sub-u:
- cut of frequency
- level
- phase
Moti me, da med filmom slišim brnenje če malce bolj navijem sub, oz. če ne brni slabo čutim učinek suba.
Prosim za vaše nasvete
hvala  |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
before

Pridružen/-a: Pon Maj 2008 19:23 Prispevkov: 2801 Kraj: Ruše
|
Objavljeno: Ned Apr 04, 2010 21:16 Naslov sporočila: |
|
|
Cut off freqency - odvisno od velikosti "front" zvočnikov. Če imaš velike polnokrvne samostoječe tri-sistemske stereo zvočnike, potem čim niže - 80 do 100 Hz. Če imaš majhne satelite 120 do 150 Hz.
Level - nastaviš tako, da se zvok sub-a lepo zlije z ostalimi zvočniki (da ne prevladuje ali da ni pretih v primerjavi z drugimi zvočniki). Tukaj je treba uporabiti svoje uho, oziroma izkušnje.
Phase - spet: treba uporabiti svoje uho, ta nastavitev je odvisna od pozicioniranosti suba v relaciji na front zvočnike. Nastavimo po svojem občutku, oziroma če ima AV receiver mikrofon za uglasitev, to delo prepustimo njemu. _________________ Cenite to kar imate in stremite k boljšemu! To je moj recept za zadovoljstvo.
Audiohedonist |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
MitjaF
Pridružen/-a: Sob Okt 2009 16:56 Prispevkov: 414 Kraj: KRANJ
|
Objavljeno: Pon Apr 05, 2010 01:38 Naslov sporočila: |
|
|
| Morda poiskusi tudi premakniti sub. da ga postaviš na ti "nude". Potem bo bolj slišen.Jakost nastavi tako ,da predvajaj sekvenco filma z dolgim dialogom (brez glazbenega ozadja), jačaj glasnost suba dokler ga ne zaslišiš, potem malo nazaj da zopet utihne.Ob dialogih sub namreč ne sme biti slišen.Upam , da sem bil kolikortoliko jasen pa da ti kaj pomaga tole. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
april
Pridružen/-a: Sre Okt 2008 14:34 Prispevkov: 22 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Pon Apr 05, 2010 20:25 Naslov sporočila: |
|
|
Hvala za pomoč, sem že bljižje usehu.  |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|