| Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
| Avtor |
Sporočilo |
DOLAR
Pridružen/-a: Tor Jul 2009 14:03 Prispevkov: 746 Kraj: bUNGA bUNGA
|
Objavljeno: Pet Dec 17, 2010 09:25 Naslov sporočila: |
|
|
| delfinus je napisal/a: | Meni se ta politika zdi zelo zanimiva v pozitivnem smislu. Nikakor se ne bi strinjal, da MF vgrajuje low cost zadeve. Vemo pa lahko, da razvoj in testiranje lahko prinese dolocene napredke in zamenjava nekaj kljucnih elementov z novejsimi in nekoliko boljsimi lahko veliko prinese k zvoku. Mislim, da v Hi-Fiju nikoli ni tako dobro, da bi lahko bilo se boljse, sploh pa na casovni premici razvoja. Komponente, ki jih imam od MF so zame super zvenece in trenutno sploh ne razmisljam o bilo kaksni menjavi tukaj. Vsak pa se odloci koliko mu kaksna komponeta pomeni, ali jo proda, presedla na nekaj popolnoma drugega ali pa morda razmisli o upgrejdu. Ce bi se mi storila kaksna okvara pa bi najverjetneje posegel po tej opciji, ker poleg popravila bi dobil nazaj tudi popolnoma drugo komponento, obnovljeno, kalibrirano in z vrhunskimi elementi in 1 leto garancije. Sicer pa je twikanje in upgrejdanje tako popularno in se za podoben ali visji denar opravlja tudi pri vseh ostalih, a velikokrat ne direktno pri proizvajalcu. Sicer pa, ce bi se ze odlocil za upgrejd komponet bi to vsekakor zaupal MF samemu. Mogoce bom v prihodnje po tem posegel ravno pri ampu.
lp, d. |
Jaz sem po pravici povedano presenečen, da stane denimo potenciometer za MF ojačevalnik višjega ranga samo 20 EUR. Sem pričakoval, da komponente takšnih ojačevalcev stanejo več. Me prav zanima kaj se vgrajuje v preostalo komercialno robo (npr. Primare, Unison, Bryston...)?
Glede upgrejdanja ojačevalca pa ne vem ali se izplača rinit v to ali je bolje kar zamenjat vse skupaj za boljši ojačevalnik. Jaz bi se verjetno raje odločil za kakšnega boljšega integrirca, ampak dvomim da bom to počel kmalu.
lp |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
delfinus

Pridružen/-a: Tor Apr 2008 8:55 Prispevkov: 1636 Kraj: Laško
|
Objavljeno: Pet Dec 17, 2010 11:13 Naslov sporočila: |
|
|
Ja mas prav. Je pa tudi vprasanje kaj se nahaja tudi v se kaksnih drazjih. Z nekaj globljega raziskovanja bi nasli kaksne service manuale in lahko ziher ugotovili kaj je v Gryphonih, Jeff Rowlandih, Mark Levinsonih, Electrocompanietih itn... Vendar, mislim, da to nima nobenega smisla.
Trditev, da je v MF najboljsi potenciometer na svetu je bila popolno pretiravanje in pihanje na mlin, da se nabije cena v nebo in se mi ne zdi posteno. Sicer pa vprasanje za znalce, kateri serijsko izdelan potenciometer pa je res najboljsi?
Sam sem nekoc imel okvaro vklopnega releja na prejsnjem receiverju. Identificiral sem relejcek, ga kupil in dal zadevo serviserju v okolici. Serviser se je kar konkretno moral namuciti z razstavljanjem, da je prisel do njega in je na koncu zahteval posteno ceno, tako da sem mu dal se z veseljem tringlt. Dvomim, da bi se pri MF mucil vec, ker je v MF dosti, dosti manj elektronike.
Stvar okvare je sicer nesrecno dejstvo, ampak dogajajo se tudi na veliko drazji Hi-End opremi. Upam, da bos uspel najti serviserja s posteno ceno popravila.
lp, d. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
before

Pridružen/-a: Pon Maj 2008 19:23 Prispevkov: 2801 Kraj: Ruše
|
Objavljeno: Pet Dec 17, 2010 11:20 Naslov sporočila: |
|
|
| DOLAR je napisal/a: | | Me prav zanima kaj se vgrajuje v preostalo komercialno robo (npr. Primare, Unison, Bryston...)? |
Primare uporablja digitalno krmiljeno regulacijo glasnosti.  _________________ Cenite to kar imate in stremite k boljšemu! To je moj recept za zadovoljstvo.
Audiohedonist |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
audiofrik
Pridružen/-a: Pet Dec 2008 17:19 Prispevkov: 1503 Kraj: LJUBLJANA
|
Objavljeno: Pet Dec 17, 2010 11:56 Naslov sporočila: |
|
|
tisto o ostali komercialni robi in zraven Bryston je rahlo neresno.
Bryston je ena najresnejših firm in vsi njihovi proizvodi imajo 20 let garancije-ja 20 let ni napaka, in enačit tako firmo z MF je žalitev
Vsi njihovi načrti so na netu in se ves material lahko preveri, ker nimajo česa skrivati za razliko od drugih firm, ker za ta denar tako kvalitetnega proizvoda drugje še ne znajo narediti, seveda pa ne bruhajo vsako leto sto novih nuvista,trivista,nategista modelov ipd, sploh pa je njim home audio manjši del posla, veliko več prodajo na profesionalnem trgu kjer je malo manj nategancije |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
borisk
Pridružen/-a: Sre Dec 2010 14:35 Prispevkov: 10 Kraj: Šmarje
|
Objavljeno: Pet Dec 17, 2010 12:02 Naslov sporočila: |
|
|
| Še vedno pa ne verjemem, ko mi nekdo reče da v ojačevalcu, ki stane naprimer 5k€, da so večina cene materialni stroški... |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
berni

Pridružen/-a: Pon Jan 2010 11:49 Prispevkov: 1408 Kraj: maribor
|
Objavljeno: Pet Dec 17, 2010 12:12 Naslov sporočila: |
|
|
| borisk je napisal/a: | | Še vedno pa ne verjemem, ko mi nekdo reče da v ojačevalcu, ki stane naprimer 5k€, da so večina cene materialni stroški... |
Recimo preklopnik signala(stikalo). Navadnega dobiš za 1 e, Elma(od proizvajalca) stikalo minimalno okrog 35e. Zdaj pa seštej vse elemente ..
Izdelava ohišij:
-standardno ohišje iz alu od 20-80 e
-ohišje izdelano iz enega kosa in ob majhni seriji od 500e naprej..
Tu so vsi faktorji zlahka 10x in več.
Seved mora kupec to prepoznati in znati ceniti, pri nas tega še ne znamo.  |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
borisk
|
Objavljeno: Pet Dec 17, 2010 12:36 Naslov sporočila: |
|
|
| berni je napisal/a: |
Recimo preklopnik signala(stikalo). Navadnega dobiš za 1 e, Elma(od proizvajalca) stikalo minimalno okrog 35e. Zdaj pa seštej vse elemente ..
|
Si se vprašal kolko pride tisti preklopnik elmo?
Če prideš z maloprodajno ceno materiala na 2x ceno komponente, še vedno ostane direktorjem mastni €€
sm sicer bolj iz strojniških vod, in ko gledam Bryston ojačevalce, vidimbolj kot ne rack ohišje z alu fronto.Ne rečem kaj je v ohišju!! Za 500€ ohišje bi lahko imel vsak svoje ime na fronti...
Marže so qrba |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
berni

Pridružen/-a: Pon Jan 2010 11:49 Prispevkov: 1408 Kraj: maribor
|
Objavljeno: Pet Dec 17, 2010 12:42 Naslov sporočila: |
|
|
Marža mora biti za reklamo in prodajalce(žal). Tu se ne izogneš 100% dodatku.
Tudi sam sem iz strojniških vod , tako da nekatere stvari znam ceniti...Sploh pri produktih , ki se delajo v majhnih serijah. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
borisk
|
Objavljeno: Pet Dec 17, 2010 12:51 Naslov sporočila: |
|
|
| berni je napisal/a: | Marža mora biti za reklamo in prodajalce(žal). Tu se ne izogneš 100% dodatku.
Tudi sam sem iz strojniških vod , tako da nekatere stvari znam ceniti...Sploh pri produktih , ki se delajo v majhnih serijah. |
ja, tudi mene se zaiskrijo oči, ko vidim nekaj narejeno tako kot je treba
Verjetnu tudi več kakšno ohišje se da narediti v lastni režiji za 500€ (1Kos!!) |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
nomad
Pridružen/-a: Pet Maj 2009 14:01 Prispevkov: 911 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Pet Dec 17, 2010 13:06 Naslov sporočila: |
|
|
| DOLAR je napisal/a: | Jaz sem po pravici povedano presenečen, da stane denimo potenciometer za MF ojačevalnik višjega ranga samo 20 EUR. Sem pričakoval, da komponente takšnih ojačevalcev stanejo več. Me prav zanima kaj se vgrajuje v preostalo komercialno robo (npr. Primare, Unison, Bryston...)?
lp |
Saj zato pa je večina high enda tak šit. Denar gre za masivna in impozantna ohišja, noter pa so standardni deli. Audiofili pa itak ne znajo oceniti kvalitete zvoka. Realnost je pač taka, da high end prodaja zunanji izgled in ne kvaliteta reprodukcije.
Če hočeš videti kaj je obratni pristop – ceneno standardno industrijsko ohišje in najkvalitetnejša notranjost ter posebej pozorno rešeno nastavljanje glasnosti, si poglej Placette predojačevalce: http://www.placetteaudio.com/.
Če pa je dodano tudi kvalitetno in estetsko rešeno ohišje, kot recimo pri Ayre KXR, je cena tu ža kar občutno višja: http://www.ayre.com/kxr.htm.
Saj ne, da so razni Alpsi in podobni čisti šit, samo v tisti high high end ne sodijo.
Zato takšni predojačevalci ne bi smeli stati ravno veliko.
Placette Audio Remote Volume Control stane naprimer 1.000 $, noter pa so najkvalitetnejši in posebej selekcionirani deli.
| borisk je napisal/a: | | Še vedno pa ne verjemem, ko mi nekdo reče da v ojačevalcu, ki stane naprimer 5k€, da so večina cene materialni stroški... |
V običajni shemi delitve dobi proizvajalec 1/3 končne cene, 1/3 gre uvozniku in preostala 1/3 trgovcu. Če od tiste proizvajalčeve tretjine odšteješ stroške reklame in razvoja, potem ostane za materialne stroške bolj malo. Pa še profit proizvajalca je noter in ta ni prav majhen (malo si poglejte kakšne avte vozijo nekateri lastniki audio firm). Razmerje pa je lahko še bolj v korist prodajalcev, saj so proizvajalci dokaj odvisni od njih. Marže prodajalcev se v zadnjih letih vztrajno večajo. Zato pa lahko dajejo popuste 10 ali 20% pa imajo še vedno profit. Pri vrhunskih urah na primer, vem zagotovo, da vsi proizvodni stroški skupaj in to vključno z reklamo in razvojem nikoli ne presegajo 10 % končne cene. Verjetno je v high endu podobno. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
ajka
Pridružen/-a: Tor Maj 2008 10:00 Prispevkov: 3193 Kraj: Sežana
|
Objavljeno: Sob Dec 18, 2010 00:18 Naslov sporočila: |
|
|
LP
Pipistrel, naš nagrajeni inovator, je ravno pred dnevi izjavil, da sama inovacija in še tako kvaliteten izdelek, ne pomenita čisto NIČ, če ni zgrajena popolna ekonomska konstrukcija od zasnove izdelka do končnega kupca !!!
~
Če ne štejemo nekaj malega ekcesnih primerov je audio industrija med najbolj zdravimi ekonomskimi konstrukcijami !!!
~
Primer "ekcesnega zaslužka" je primer, ki me je pred kratkim osupnil ...
14.000,00 € za "baterijo" za v "ortopedski pripomoček",ki naj bi stal zato ker je tako na nivoju ,da bi ta baterija morala trajat najmanj 3 leta , crknla je pa po cca 6 mesecih !!! !!!
~
Nekateri gredo glede ohišja in filozofije v audiu tudi v drugo skrajnost !!!
DNM predojačevalec in njihovi enostavni kabli ... Ampak razen kablov tudi to ni poceni !!! _________________ ~ ** ~ |
|
| Nazaj na vrh |
Telefon: - |
|
 |
ProJet

Pridružen/-a: Sre Feb 2009 17:54 Prispevkov: 1241 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Sob Dec 18, 2010 08:59 Naslov sporočila: |
|
|
Zelo transparenten predojačevalec.  |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
DOLAR
|
Objavljeno: Pon Dec 20, 2010 10:55 Naslov sporočila: |
|
|
| ajka je napisal/a: | LP
Pipistrel, naš nagrajeni inovator, je ravno pred dnevi izjavil, da sama inovacija in še tako kvaliteten izdelek, ne pomenita čisto NIČ, če ni zgrajena popolna ekonomska konstrukcija od zasnove izdelka do končnega kupca !!!
~
Če ne štejemo nekaj malega ekcesnih primerov je audio industrija med najbolj zdravimi ekonomskimi konstrukcijami !!!
~
14.000,00 € za "baterijo" za v "ortopedski pripomoček",ki naj bi stal zato ker je tako na nivoju ,da bi ta baterija morala trajat najmanj 3 leta , crknla je pa po cca 6 mesecih !!! !!!
~
DNM predojačevalec in njihovi enostavni kabli ... Ampak razen kablov tudi to ni poceni !!! |
Očitno so zelo poceni stvari v audio industriji kot polizdelki zelo drage kot končni izdelki. Da ni nič poceni je menda jasno. Bolj kot neke ezoterične stvari pa verjetno vse zanima kakšne potencimetre najdemo denimo v Unison research unicu 100, ki ima RRP 4000 EUR ali pa v kakšnem dražjem Accuphasu? |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
ajka
Pridružen/-a: Tor Maj 2008 10:00 Prispevkov: 3193 Kraj: Sežana
|
Objavljeno: Pon Dec 20, 2010 14:25 Naslov sporočila: |
|
|
| DOLAR je napisal/a: | | ajka je napisal/a: | LP
~
~
~
DNM predojačevalec in njihovi enostavni kabli ... Ampak razen kablov tudi to ni poceni !!! |
Očitno so zelo poceni stvari v audio industriji kot polizdelki zelo drage kot končni izdelki. Da ni nič poceni je menda jasno. Bolj kot neke ezoterične stvari pa verjetno vse zanima kakšne potencimetre najdemo denimo v Unison research unicu 100, ki ima RRP 4000 EUR ali pa v kakšnem dražjem Accuphasu? |
LP
Unison Unico 100 :
http://unisonresearch.com/wp-content/uploads/2010/10/Unico100_presentazENG.pdf
Accuphase :
http://www.accuphase.com/aava.html
 _________________ ~ ** ~ |
|
| Nazaj na vrh |
Telefon: - |
|
 |
DOLAR
|
Objavljeno: Pon Dec 20, 2010 14:31 Naslov sporočila: |
|
|
| Mogoče kdo ve kakšne so prednosti digitalnih in kakšne analognih kontrol ter katere ponavadi najdemo v top opremi? |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|