Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se   Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

Manjši, nežnejši zvočniki
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
before

Pridružen/-a: Pon Maj 2008 19:23
Kraj: Ruše

PrispevekObjavljeno: Čet Okt 15, 2009 13:43    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

aljo je napisal/a:
before, sem mu poslal zahtevo za cenik. Bi pa rad malo debatiral o Dynaudiu, ce ima kdo kaksne izkusnje s kaksno drugo serijo kot audience Cool

No, osredotočil sem se le na ta del tvojega posta, ki se tiče cenika. Glede lastnosti teh (dynaudio-vih) zvočnikov, pa ti bo gotovo znal povedati kdo drug. Jaz sem večkrat v Inteku in na sejmih poslušal raznorazne njihove modele (od contour-ov 3.4 do focus-ov 220), a nikoli nisem bil preveč pozoren nanje saj sem kupoval stvari, ki so poganjale te zvočnike.

Na splošno je Dynaudio zelo hvaljena in ugledna znamka, a po drugi strani sem letos v bifeju M-hotela poslušal debato treh gospodov pri sosednji mizi, ki so jih dobesedno popljuvali. Hočem reči, nič ni narobe če slišiš mnenja drugih, a v končni fazi se boš moral odločiti na osnovi svojega mnenja, ki pa ga boš dobil le, če boš zvočnike tudi sam poslušal. Pa smo spet pri istem zaključku kot vedno. Confused

Audiohedonist
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
igor0203

Pridružen/-a: Pet Dec 2008 12:33
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Čet Okt 15, 2009 14:13    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Jaz sem tudi v fazi nakupovanja zvočnikov in sem imel ogledane tudi Dynaudio zvočnike.
Potem sem malo bral recenzije enega modela(mislim, da Audience 40 ali 52, ne vem) in so skoraj vsi napisali, da so glede postavitve zelo zahtevni.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
Vinylfan

Pridružen/-a: Sob Mar 2009 23:52

PrispevekObjavljeno: Pet Okt 16, 2009 16:06    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pred nekaj leti sem imel kombinacijo Primare A30 in Dynaudio Contour 1.3 mkII, če se ne motim na preizkušnji in takrat me je zadeva prepričala... Zvočnikov sicer nisem vzel, sem pa fan Primare-a. Contour je sicer klaso višje kot Audience, ampak oboje zveni konkretno. V svojem razredu odlično. Novejših zadev pa nisem imel priložnosti slišati. Sicer pa obstaja možnosti, da se najaviš pri Darku (Intek) in tam preposlušaš zadeve. Ker zadev ne daje na preizkus domov k stranki.
Nazaj na vrh
before

Pridružen/-a: Pon Maj 2008 19:23
Kraj: Ruše

PrispevekObjavljeno: Pet Okt 16, 2009 17:41    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Seveda, od LJ do Kranja ni daleč, pojdi in poslušaj. Cool
Či bi imel jaz "svojega trgovca" tako blizu, bi mu težil tedensko, če bi me zanimala kakšna naprava, ki jo prodaja. Laughing

Audiohedonist
Nazaj na vrh
HIFRIK

Pridružen/-a: Tor Feb 2009 20:40
Kraj: M.Sobota

PrispevekObjavljeno: Sob Okt 17, 2009 09:53    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Fantje, če imate čas se splača it v BB Maribor poslušat tale diamant:
TANNOY - REVOLUTION DC4.

Ob vstopu v njihovo hi-fi sobo sem kar obstal. Ko mi je prodajalec povedal, da zvok prihaja iz tistih majhnih škatlic, ki stojijo na floorstanderjih, sem šel preverjat povezavo, če je to res. Prav neverjetno kaj tile malčki dajo od sebe. Priklopljeni so bili na yamahi s-1000.
Si jih bom probal sposodit za čez vikend, pa da vidim kako bodo igrali v moji majhni sobi (12 m2). Pa tudi cenovno so kar ugodni, mislim da okrog 450.- eur. Zanimivo pa bi bilo slišati večjega brata, model T (dodaten nizkotonec), ki pa je tudi vizuelno izredno lep izdelek.
Nazaj na vrh
igor0203

PrispevekObjavljeno: Tor Okt 20, 2009 17:23    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Se da kje pri nas slišati Indiana Line zvočnike? Ali pa če ima kdo kakšno mnenje/priporočilo? Iščem zvočnike do 300€ in iščem kar se da boljše za ta denar.
Zanimajo me tudi mnenja o Focal Chorus 706V?
Nazaj na vrh
mestn pu

Pridružen/-a: Sre Jan 2009 22:21
Kraj: domžale

PrispevekObjavljeno: Tor Okt 20, 2009 19:51    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

saso68 je napisal/a:
Fantje, če imate čas se splača it v BB Maribor poslušat tale diamant:
TANNOY - REVOLUTION DC4.

Ob vstopu v njihovo hi-fi sobo sem kar obstal. Ko mi je prodajalec povedal, da zvok prihaja iz tistih majhnih škatlic, ki stojijo na floorstanderjih, sem šel preverjat povezavo, če je to res. Prav neverjetno kaj tile malčki dajo od sebe. Priklopljeni so bili na yamahi s-1000.
Si jih bom probal sposodit za čez vikend, pa da vidim kako bodo igrali v moji majhni sobi (12 m2). Pa tudi cenovno so kar ugodni, mislim da okrog 450.- eur. Zanimivo pa bi bilo slišati večjega brata, model T (dodaten nizkotonec), ki pa je tudi vizuelno izredno lep izdelek.
Ni nujno, da se lahko Tannoyev "večji brat" lahko primerja z Tannoy malčki, ker so rezne frekvence in posledično filtri na kretnici drugačni. Wink

Lastim si Tannoy floore, top model neke prejšnje serije in Tannoy minije iste serije in miniji so dosti bolj posrečeno narejeni in velikane v vsem deklasirajo, razen seveda v globini basa, kljub temu, da so bili floori 5X dražji.

Tannoy(in drugi kvalitetni malčki) na stojalih blestijo in niso za na polico.
Nazaj na vrh
igor0203

PrispevekObjavljeno: Sre Okt 21, 2009 10:09    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Evo naročil sem Indiana Line Arbour 5.06. Poročam, ko jih dobim. Rad pa bi se še javno zahvalil ajki za pomoč in svetovanje.

http://www.indianaline.it/prodotti.php?action=detail&brand=&product=348&category=74
Nazaj na vrh
kumer

Pridružen/-a: Tor Jan 2009 10:45
Kraj: MARIBOR

PrispevekObjavljeno: Sre Okt 21, 2009 13:36    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

prosim povej kaj več o tem kje si jih naročil, cena ...
ker to se v slo ne dobi, se motim?

hvala
LP
Nazaj na vrh
igor0203

PrispevekObjavljeno: Sre Okt 21, 2009 14:55    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Naročil sem jih na italijanskem eBayu, plačal pa 224€ + 20€ PTT.
Nazaj na vrh
bono

Pridružen/-a: Tor Sep 2008 10:46
Kraj: ptuj

PrispevekObjavljeno: Pon Okt 26, 2009 15:02    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Zanima me katere kable priporočate za Dynaudio DM 2/8,sedaj imam Van der hull cs 122,ampak ni to to.Prosim predlagajte.
Nazaj na vrh
bono

PrispevekObjavljeno: Pon Okt 26, 2009 15:02    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Zanima me katere kable priporočate za Dynaudio DM 2/8,sedaj imam Van der hull cs 122,ampak ni to to.Prosim predlagajte.
Nazaj na vrh
Pestilence.

Pridružen/-a: Tor Maj 2008 10:34
Kraj: Škofja Loka

PrispevekObjavljeno: Pon Okt 26, 2009 15:14    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Kakšen pa je ostali del sistema?
bono

PrispevekObjavljeno: Pon Okt 26, 2009 15:41    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

SONY TA N 220 - power amp
SONY TA E 2000 ESD - pre amp
SONY X 222 ES - cd player
Nazaj na vrh
delfinus

Pridružen/-a: Tor Apr 2008 8:55
Kraj: Laško

PrispevekObjavljeno: Pon Okt 26, 2009 16:04    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Bono, sicer je to bolj za temo o kablih, ampak ok. Kaksne rabljene vsekakor. Sam imam izkusnje z Van Den Hul Hybrid D352, Audioquest Indigo Blue, Cardas Crosslink 1S, Nordost Super Flatline Gold MKII, Nordost Blue Heaven.

Cenovno dokaj ugodno se dobijo prvi trije do stirje (nekje 120 EUR 2x3m oz. odvisno kaksno mas kaj sreco z licitacijimi in da kdo to prodaja). Zadnji kabel Nordost Blue HEaven je ze liga visje in se ti ne splaca. Van den Hula bi izvzel iz tega, ker je tudi pri meni Van den Hul naredil samo eno veliko pocarijo, ne pa glasbe. Pa je kao visji rang njihovega zvocniskega kabla. Zdaj pa je tukaj tezko razpravljat kater kabel ti bolj sede, to je ponavadi treba poskusit. Audioquest in Cardas sta mi bila dokaj podobna, ampak kar fina muzikalicna kabla, Nordost pa je bolj izstopal s svojimi poudarki na preciznosti in tudi biwire mi je dal mal boljsi bas.

Sicer pa mas se celga hudica od Supra Ply 3.4S, Kimber (PR, 4TC, 8TC), lahko eksperimentiras tudi z Anti-Cables, ce mas muda in to narocis iz USA. Vse te pa zal nisem preskusil pred svojo odlocitvijo, bi pa jih se vseeno rad iz cistega firbca.

lp
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Naslednja
Stran 7 od 8

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu