Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se   Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

behind the screen test
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Naslednja

Objavi novo temo   Ta tema je zaklenjena: ne moreš urejati sporočil ali odgovarjati na objave.    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
fjaka

Pridružen/-a: Sre Maj 2008 17:04
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Tor Jul 04, 2017 23:01    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

before je napisal/a:
fjaka je napisal/a:
before je napisal/a:
fjaka je napisal/a:
before je napisal/a:

Smo poslušali in ocenjevali štiri sisteme: A, B, C, D in E!

dobraaaa... Laughing

Kdor je bil prisoten bo razumel napisano. No, morda pa so bili trije sistemi: A, B, C in D. Ne dam ravno roke v ogenj. A bistvo se skriva v navidezni napaki obeh mojih navedb.

kaj hočeš povedat?

Čeprav smo poslušali, domnevno, štiri različne sisteme precejšnjega cenovnega razpona, pa smo dejansko poslušali le tri, a enega od teh dvakrat! In to najcenejšega...

a ni to lepo?...genijalno....
jacoby

Pridružen/-a: Sre Jun 2008 10:23

PrispevekObjavljeno: Tor Jul 04, 2017 23:02    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Ste smešni, vse čist OT, razumljivo, tema je itak butasta in dolgočasna, in ne more prinest nekega rezultata..., (kot je rekla slavna debela dekanja na EF, kjer so pokradli 100K€+ denarja, da: za bedasto rešitev ne moreš dobit pametnih vprašanj... hoho) avtor teme je pa verjetno že kje na dopustu... Laughing

PS: js jo ne bi kaznoval + naj vrne pokraden denar, js bi ji odvzel obroke hrane... Mr. Green

berte raj kej bl pametnega, recimo tole
gerchy

Pridružen/-a: Pon Sep 2008 10:43
Kraj: 01

PrispevekObjavljeno: Sre Jul 05, 2017 00:22    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

ajka je napisal/a:

Evo eden od omenjenih "forumskih mišičnjakov", ki "živi na forumu", ko je kaj konkretnega "v živo" ga pa ni nikjer Rolling Eyes Laughing
Nisi imel "j..c", da bi prišel do nas ,ko smo imeli "tedne AG" in debate o akustiki in potem taki delite "neizkušnje" soforumašem Exclamation Exclamation Exclamation

Tale tvoj odgovor je spet isti kot vedno. Mlatenje prazne slame.

Drugače pa mi prosim pokaži, kje sem delil akustične nasvete? Debatirali smo o akustiki, ko si modroval o raznih "dejstvih", ki jih nisi znal/zmogel/hotel podkrepiti. Še ločevanje tretiranega in netretiranega prostora ti je delalo težave. Kadar koli si dobil vprašanje, si ga ignoriral.

Sploh pa, ti se ukvarjaš s tem, a objavil nisi niti enega pametnega projekta, zatotorej še naprej spadaš v kategorijo nakladáčev brez hrbtenice. Da mora človek prevoziti 500 km, da bi videl projekt, bi moral biti pa že nekaj hudo posebnega. Pa bi jih, če bi pokazal vsaj malce kredibilnosti.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
fjaka

PrispevekObjavljeno: Sre Jul 05, 2017 01:01    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

dobro @jackoby@,...nobeden ti ne oponira....

kaj bi pa sploh rad...naj nehamo nakladat, OfTopičarit, in naj se ukvarjamo samo z resnim hifijem tipo INVIVO....
dobil si šanso...na drugih forimih nagrajujejo forumaše ki odpirajo nove teme podkrepljenje z fotografijami....
kje si pa ti v tej priči?????????

ofcourse OT.....prosim terminatora da urigira.... Laughing ...
ajka

Pridružen/-a: Tor Maj 2008 10:00
Kraj: Sežana

PrispevekObjavljeno: Sre Jul 05, 2017 08:34    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

gerchy je napisal/a:
ajka je napisal/a:

Evo eden od omenjenih "forumskih mišičnjakov", ki "živi na forumu", ko je kaj konkretnega "v živo" ga pa ni nikjer Rolling Eyes Laughing
Nisi imel "j..c", da bi prišel do nas ,ko smo imeli "tedne AG" in debate o akustiki in potem taki delite "neizkušnje" soforumašem Exclamation Exclamation Exclamation

Tale tvoj odgovor je spet isti kot vedno. Mlatenje prazne slame.

Drugače pa mi prosim pokaži, kje sem delil akustične nasvete? Debatirali smo o akustiki, ko si modroval o raznih "dejstvih", ki jih nisi znal/zmogel/hotel podkrepiti. Še ločevanje tretiranega in netretiranega prostora ti je delalo težave. Kadar koli si dobil vprašanje, si ga ignoriral.

Sploh pa, ti se ukvarjaš s tem, a objavil nisi niti enega pametnega projekta, zatotorej še naprej spadaš v kategorijo nakladáčev brez hrbtenice. Da mora človek prevoziti 500 km, da bi videl projekt, bi moral biti pa že nekaj hudo posebnega. Pa bi jih, če bi pokazal vsaj malce kredibilnosti.

LP

Kot sem že napisal, ena zvočna izkušnja prinese več kot več deset besed, ti samo z besedami opletaš, nisi bil tam, nimaš "dejstev" samo filozofiraš pa lahko o tem ... Žal tako se ne nabirajo zvočne izkušnje ...
Rolling Eyes Wink
ajka

PrispevekObjavljeno: Sre Jul 05, 2017 08:48    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

LP

Testi na slepo, če se kolikor toliko pripravijo, tako, da imajo vse komponente enake možnosti so vsakdanja praksa, če hočemo sploh kaj primerjat...
Naša "psihofizična" zaznava ima relativno kratek spomin, tako, da kakšni testi za zaveso v stilu A,B,C,D,E ne pridejo vpoštev, največ A-B primerjave...
Pri testih z več kot tremi komponentami_sistemi pridemo hitro do preobremenitve čutil, zato so možne manipulacije s strani "organizatorja"...
In če se ne motim, je bilo ravno to na pred leti organiziranem slepem testu za zaveso, ko sta bila dva enaka sistema, oziroma en sistem pod dvema različnima oznakama Crying or Very sad Wink
gerchy

PrispevekObjavljeno: Sre Jul 05, 2017 08:59    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

ajka je napisal/a:

Kot sem že napisal, ena zvočna izkušnja prinese več kot več deset besed, ti samo z besedami opletaš, nisi bil tam, nimaš "dejstev" samo filozofiraš pa lahko o tem ... Žal tako se ne nabirajo zvočne izkušnje ...

In spet - odgovarjaš nekaj čisto drugega.

Bil sem na sejmu. Podal sem mnenje. Tudi drugi so ga. Če si tako prepričan v svoj prav, pa objavi meritve sejemske sobe. Pa to sploh ni srž problema, jasno je, da je na sejmu težko doseči dober rezultat. Problem je, da se ti hvališ, da uspešno rešuješ težave in da drugim očitaš popačen zvok. No, tam nisi kaj dosti rešil. A na forumu glasen za štiri.

Če dodamo še tvoje nekoristne pripombe na forumu in izmikanje odgovorom, pridemo do spoznanja, da (zaenkrat) nisi kredibilen za druženje. Ko boš pokazal prave rezultate in izboljšal odnos, pa se z veseljem oglasim. Ne glede na razdaljo.

Če hočeš izpasti superioren, kar več kot očitno neuspešno počneš, boš moral vložiti bistveno več truda. In znanja. Do takrat pa: tišina je lahko vrlina.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
before

Pridružen/-a: Pon Maj 2008 19:23
Kraj: Ruše

PrispevekObjavljeno: Sre Jul 05, 2017 09:10    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

ajka je napisal/a:
LP

Testi na slepo, če se kolikor toliko pripravijo, tako, da imajo vse komponente enake možnosti so vsakdanja praksa, če hočemo sploh kaj primerjat...
Naša "psihofizična" zaznava ima relativno kratek spomin, tako, da kakšni testi za zaveso v stilu A,B,C,D,E ne pridejo vpoštev, največ A-B primerjave...
Pri testih z več kot tremi komponentami_sistemi pridemo hitro do preobremenitve čutil, zato so možne manipulacije s strani "organizatorja"...
In če se ne motim, je bilo ravno to na pred leti organiziranem slepem testu za zaveso, ko sta bila dva enaka sistema, oziroma en sistem pod dvema različnima oznakama Crying or Very sad Wink

S svojo objavo sem želel zgolj izpostavit "trik", ki ga je takrat uporabil organizator te primerjave in ocenjevanja skritih sistemov. Mislim, da ni treba posebej omenjati namena te poteze.
Sam osebno niti na A/B primerjave ne dam nič, kaj šele na to z več različnimi komponentami ali celo sistemi. Sama zmeda...

Audiohedonist
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
ajka

PrispevekObjavljeno: Sre Jul 05, 2017 09:13    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

gerchy je napisal/a:
ajka je napisal/a:

In spet - odgovarjaš nekaj čisto drugega.

Bil sem na sejmu. Podal sem mnenje. Tudi drugi so ga. Če si tako prepričan v svoj prav, pa objavi meritve sejemske sobe. Pa to sploh ni srž problema, jasno je, da je na sejmu težko doseči dober rezultat. Problem je, da se ti hvališ, da uspešno rešuješ težave in da drugim očitaš popačen zvok. No, tam nisi kaj dosti rešil. A na forumu glasen za štiri.

Če dodamo še tvoje nekoristne pripombe na forumu in izmikanje odgovorom, pridemo do spoznanja, da (zaenkrat) nisi kredibilen za druženje. Ko boš pokazal prave rezultate in izboljšal odnos, pa se z veseljem oglasim. Ne glede na razdaljo.

Če hočeš izpasti superioren, kar več kot očitno neuspešno počneš, boš moral vložiti bistveno več truda. In znanja. Do takrat pa: tišina je lahko vrlina.

LP

Evo tipičen "forumski mišičnjak", jezik dolg, ker to lahko, kje si bil ko smo debatirali in poslušali v živo, te ni bilo, torej je zadeva z moje strani zaključena Exclamation
gerchy

PrispevekObjavljeno: Sre Jul 05, 2017 09:29    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Vi kar debatirajte. Ko boste imeli kaj za pokazati, se pa vidimo. Cool
Nazaj na vrh
mihamusic

Pridružen/-a: Sre Feb 2015 20:17
Kraj: Trzin

PrispevekObjavljeno: Sre Jul 05, 2017 22:14    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Ajka - IMENITEN odgovor !!! Ampak zdaj pomisli kaj večina ZALTIH ušes tukaj na forumu ("pa i šire") trdi da si ZAPOMNI slušne vtise izpred dni/tednov/mesecev/let,... Smile)) in mirno naklada o zvočnih vtisih primerjav iz cele svoje avdio zgodovine Smile)) To se meni zdi fenomenalno smešno Smile
Bil sem prisoten na parih takih zadevah - predvsem si jih pa naredim "sam zase".

In tule sem res rad pošten do sebe - ker gre na koncu koncev za moje $$$ in samo za moje poslušanje Wink

Kot rečeno - z veseljem prispevam svoje "premične" komponente za kak test - pa da se si kaj naučimo,... in "malce resetiramo",... Wink

LP : MM

Bi bilo pa blazno zapleteno, ampak koristno za "zlata ušesa" tega foruma recimo narediti dva analogna gramofone - enaka - samo z različnim pogonom,... ali različno ročko,... ali različno glavo,... in to dati "za zaveso",... pa da vidimo,... Wink
Nazaj na vrh
fjaka

PrispevekObjavljeno: Sob Jul 08, 2017 22:49    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

TUTTI je napisal/a:
Bravo @fjaka in @lix,

ideja je super in prepričan sem, da bi mnoge zanimala, še posebej mladino, ki ob novih sodobnih tehnikalijah šele vstopa v svet hi-fija, sicer počasi a zagotovo.
Če sta pripravljena zavihati rokave vidva in še kak vajin kolega, sem tudi jaz in lahko stopimo skupaj, ter pričaramo slovenski javnosti Audio muzej v enem od salonov na letošnjem prihajajočem Multimedia HiFi Showu v M hotelu.
Vidva poskrbita za muzejske eksponate, logistiko in vajino strokovno prisotnost na sejmu, jaz poskrbim za prostor in še kaj.
No, morda pa bi se dalo ponoviti tudi nekaj, kar se je dogajalo pred dobrimi dvajsetimi leti v hotelu Holiday Inn, kjer ste bili mnogi tu navzoči prisotni, ter bili hkrati priče in sodniki na "slepem" testiranju avdio sistemov.
Bi bilo za razmislit Wink

Lep pozdrav
Vojko

to ni moje...lahko pa sestavim podoben ali isti sistem...juhuuuuuuu....

ambasador

Pridružen/-a: Sre Feb 2011 19:52
Kraj: Izola

PrispevekObjavljeno: Sre Jul 12, 2017 08:25    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Sem hotel sicer v PRO audio oprema temi, pa je zaklenjena; a paše tudi tu:

evo, je bila serija oddaj 'Zlata šestdeseta', kjer so povedali, kako se je snemalo prve popevke, kako skromna je bila oprema in kako se se morali znajti. Sanjali so sto kanalne mešalne mize, ultra ekstra manipulativne efekte - snemali pa na bornem A 77.

Ampak
- in prihajam na bistvo, ko sem med gledanjem oddaje večkrat rekel: Yesss..
- so lepo povedali, da potem so tudi dobili vso tisto sanjano opremo. Samo popevke narejene na manipulativni opremi se niso več tako dobro slišale, kot tiste narejene na bornem Revoxu brez manipulacij.

Saj ne rečem, da kreativnost ni tudi v manipulaciji, mora biti tudi to. Samo s hifijem nima veliko povezave.

Samo toliko, da si kdo ne bi predstavljal boljših posnetkov ob gledanju slik audio pro opreme.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Pa tudi za behind the screen velja podobno - ni videz ali cena glavni faktor -- pomembno je kako je sestavljeno in predvsem - upasano v prostor.

Zato je bedarija znositi več sistemov na kup in jih primerjat - komot lahko slabša roba bolje sede v prostor in povozi konkurenco. Ali - in to je bolj verjetno - vse igra brezveze in ti iščeš razlike v detajlih.
Idiotska posla.
Zato pa sem že v začetku teme predlagal špikerje in zbore - itak bi se vse zanič slišalo - in bi hitro nehali z zlatoušenjem - beri: iskanjem dlak v jajcu, medtem ko je vsa reprodukcija tako slaba, da to še en napol gluhi starček sliši.
Audiomarka

Pridružen/-a: Sob Jan 2012 14:47

PrispevekObjavljeno: Čet Jul 13, 2017 22:16    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

10 let besedičenja po forumu, poslušanje par sistemov na slepo bi bila pa izguba časa. hahaha. ta je pa bosa.
Nazaj na vrh
vintagesonic

Pridružen/-a: Sre Mar 2010 17:24

PrispevekObjavljeno: Pet Jul 14, 2017 01:28    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

ambasador je napisal/a:

evo, je bila serija oddaj 'Zlata šestdeseta', kjer so povedali, kako se je snemalo prve popevke, kako skromna je bila oprema in kako se se morali znajti. Sanjali so sto kanalne mešalne mize, ultra ekstra manipulativne efekte - snemali pa na bornem A 77.

- so lepo povedali, da potem so tudi dobili vso tisto sanjano opremo. Samo popevke narejene na manipulativni opremi se niso več tako dobro slišale, kot tiste narejene na bornem Revoxu brez manipulacij.

Ambasador, v katerih studiih so se snemale "te" popevke na Revox A 77 ? In kakšna, oziroma skromna je bila ta oprema ?

LP
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Ta tema je zaklenjena: ne moreš urejati sporočil ali odgovarjati na objave.    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Naslednja
Stran 6 od 7

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu