| Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
| Avtor |
Sporočilo |
simon740
Pridružen/-a: Sob Sep 2012 15:59 Prispevkov: 980 Kraj: MARIBOR
|
Objavljeno: Tor Mar 18, 2014 22:29 Naslov sporočila: |
|
|
Pozdravljeni,
včeraj pripeljal domov Opera Prima in lahko samo rečem, da so zeloo primerni za prostor kot je moj - tam 15 kvadratov...
Basa še vedno dovolj, vse ostalo pa je veliko bolj odprto kot pa pri Jamotih C607... Zaenkrat zelo zadovoljen.
Hvala vseeno za vse predloge...
LP;
Simon |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
peterpan

Pridružen/-a: Pon Feb 2011 15:20 Prispevkov: 335 Kraj: LJ
|
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Pajac
Pridružen/-a: Pon Jun 2008 13:04 Prispevkov: 23 Kraj: Peče
|
Objavljeno: Tor Jan 27, 2015 15:18 Naslov sporočila: |
|
|
Pozdravljeni!
Trenutno uporabljam receiver System Fidelity DVD-R150 in pa njihova zvočnika serije 2000, ki pa jih bom dal očetu.
Sedaj sem našel sistem sestavljen iz NAD 304 ojačevalnika in zvočnikov B&W DM601 S2, cena je 200€. Je cena primerna? Ima kdo kakšne izkušnje z zvočniki ali ojačevalnikom (plusi/minusi)? Sam ničesar od naštetega ne poznam, oz. še nisem imel prilike slišati.
Največ poslušam klasično glasbo, vokalno glasbo, na spored pa pride tudi kakšna Metallica, RHCP...
Čemu je namenjen pre-out?
Doma imam namreč Mirage Omni S12 sub in me zanima če je kakšna možnost povezave na zgoraj omenjen NADov ojačevalnik..
Lep dan! _________________ lp, Andrej |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
trancedeejay Site Admin

Pridružen/-a: Sob Mar 2008 9:01 Prispevkov: 1381 Kraj: Zgornja Besnica
|
Objavljeno: Tor Jan 27, 2015 15:53 Naslov sporočila: |
|
|
Ojačevalnik je dober(vprašanje je le koliko je vreden). Pre out je namenjen, da ga priključite na kakšno končno stopnjo. Eden od mojih ojačevalcev je tudi NAD 314 in v kombinaciji s SF Concerto špila super. Problem novejših NAD ojačevalcev je predvsem preamp, ki zamori zvok, tastari so pa občutno boljši (lahko pa priklopite nek drug preamp na končno stopnjo tega integrirca). Lahko se vam zgodi, da bo kakšen kanal začel malo hreščat oz. ga bo malo zmanjkovalo kar je pogost feler pri teh serijah (mrzel lot).
Sicer pa lahko sistem sprobate v živo in slišite če zadeva odgovarja.
Mirage subwoofer je super za eksplozije in podobno, da človek čuti pritisk v prsih, je pa tudi res da ne dohaja najbolj spreminjanja signala. Za priklopit imam jaz doma še eno kretnico (na sredi je RCA priklop za SUB, na drugi strani pa izhodi za zvočnike).
Have a nice Day
Matt _________________ MUSIC IS THE KEY |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
delfinus

Pridružen/-a: Tor Apr 2008 8:55 Prispevkov: 1636 Kraj: Laško
|
Objavljeno: Tor Jan 27, 2015 16:17 Naslov sporočila: |
|
|
| Pajac je napisal/a: | Pozdravljeni!
Čemu je namenjen pre-out?
Doma imam namreč Mirage Omni S12 sub in me zanima če je kakšna možnost povezave na zgoraj omenjen NADov ojačevalnik..
Lep dan! |
Hoj,
da lahko povezes svoj sub. Iz pre-out na tvojem NAD ojacevalcu preko RCA stereo kabla na Y splitter za sub. Zgleda tkole...
Y splitter
in potem na SUB INPUT. Na subu pa nastavi rezno frekvenco. Zacni nizko in pocasi dviguj, dokler ne dosezes kar se da najboljsega "blendinga" suba in tvojih main zvocnikov. To je takrat, ko imas obcutek, da ne ves od kod bas prihaja in ko je bas lepo integriran v kompletno zvocno sliko. Da sistem spila kot ena celota in ne da sub udriha nekaj po svoje. Tudi s pozicioniranjem suba v prostoru se malo poigraj , ce seveda lahko, ter fazo.
lp, d. _________________ If it sound good and it feel good, then it's musical - James Brown |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Pajac
Pridružen/-a: Pon Jun 2008 13:04 Prispevkov: 23 Kraj: Peče
|
Objavljeno: Sre Jan 28, 2015 08:22 Naslov sporočila: |
|
|
Hvala obema za odgovore. Možnost povezave suba se mi zdi super.. S postavitvijo in nastavitvami sem se že večkrat igral in se je treba kar potruditi za nek zadovoljiv rezultat.
Za obe zadevi sem našel nekaj testov. Zvočnike načeloma kar pohvalijo, za ojačevalnik pa so zelo različna mnenja.
V vsakem primeru bo treba poslušati, bi bil pa vesel še mnenja iz prve roke katerega od uporabnikov foruma.
EDIT: Ker nikoli ne pokličem pravi čas, sem zamudil (oglasa ni več na bolhi) . Mnenja so pa še vedno dobrodošla... _________________ lp, Andrej |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|