| Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
| Avtor |
Sporočilo |
Pestilence.

Pridružen/-a: Tor Maj 2008 10:34 Prispevkov: 2585 Kraj: Škofja Loka
|
Objavljeno: Tor Nov 01, 2011 21:43 Naslov sporočila: |
|
|
| St0rMl0rD je napisal/a: | OK, sem nastavil in priključil gramofon, pa me zanima, če je za gramofon značilen taki bolj boomy zvok, brez izraznih visokih tonov?
|
Grobo rečeno, pri cenejših gramofonih.. Da. _________________ Music was my refuge. I could crawl into the space between the notes and curl my back to loneliness. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
St0rMl0rD
Pridružen/-a: Ned Sep 2011 9:54 Prispevkov: 55 Kraj: Maribor
|
Objavljeno: Tor Nov 01, 2011 21:57 Naslov sporočila: |
|
|
| Pestilence. je napisal/a: | | St0rMl0rD je napisal/a: | OK, sem nastavil in priključil gramofon, pa me zanima, če je za gramofon značilen taki bolj boomy zvok, brez izraznih visokih tonov?
|
Grobo rečeno, pri cenejših gramofonih.. Da. |
Sem že uredil sporočilo - sedaj je zvok OK (glej en post višje)
LP
-J |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Surfer

Pridružen/-a: Čet Nov 2009 20:46 Prispevkov: 178 Kraj: Domžale
|
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Slinch

Pridružen/-a: Ned Jul 2009 16:17 Prispevkov: 467 Kraj: LJ
|
Objavljeno: Sre Nov 02, 2011 02:22 Naslov sporočila: |
|
|
| Saj piše, oba imata vgrajen phono pre, s tem da ima USB verzija še USB izhod, SB pa speed box. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
St0rMl0rD
Pridružen/-a: Ned Sep 2011 9:54 Prispevkov: 55 Kraj: Maribor
|
Objavljeno: Sre Nov 02, 2011 08:08 Naslov sporočila: |
|
|
Jaz sem vzel normalno verzijo, brez phono ampa - sem vzel dodatni Pro-Ject Phono Box, se mi zdi boljša varianta, če bi hotel v prihodnosti kaj nadgrajevati...
LP
-J |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Surfer

Pridružen/-a: Čet Nov 2009 20:46 Prispevkov: 178 Kraj: Domžale
|
Objavljeno: Čet Nov 03, 2011 11:19 Naslov sporočila: |
|
|
@Slinch: Hvala za odgovor, enostavno sem spregledal Speed Box _________________
 |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
peterpan

Pridružen/-a: Pon Feb 2011 15:20 Prispevkov: 335 Kraj: LJ
|
Objavljeno: Pet Nov 04, 2011 21:48 Naslov sporočila: |
|
|
| blazheny je napisal/a: | | ... Pa jih ni kaj dosti... trenutno se prodajata samo dva. Eden je predvidevam da od preprodajalca onega kompleta s Sonus Fabri, ki se je prodajal za 600 EUR. Heh, cena je porasla za enih 100%, zdaj se prodaja samo C320 + CD plejer za 300 EUR. |
Matr me razp**di, model kupi vse za 600 EUR, potem nabije ceno komponentam na 300, sedaj pa še zvočnike na 550EUR (850EUR). Da jih ni sram, puj |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Slinch

Pridružen/-a: Ned Jul 2009 16:17 Prispevkov: 467 Kraj: LJ
|
Objavljeno: Pet Nov 04, 2011 22:17 Naslov sporočila: |
|
|
| peterpan je napisal/a: | | blazheny je napisal/a: | | ... Pa jih ni kaj dosti... trenutno se prodajata samo dva. Eden je predvidevam da od preprodajalca onega kompleta s Sonus Fabri, ki se je prodajal za 600 EUR. Heh, cena je porasla za enih 100%, zdaj se prodaja samo C320 + CD plejer za 300 EUR. |
Matr me razp**di, model kupi vse za 600 EUR, potem nabije ceno komponentam na 300, sedaj pa še zvočnike na 550EUR (850EUR). Da jih ni sram, puj |
Se strinjam. Zraven tega so še zvočniški kabli šli za 150 in interkonekti za 30 (vsaj takšne je postavil cene, sedaj piše "prodano"). Dečko bi lahko vsaj počakal, da mine nekaj časa in se zadevo malo pozabi, ali pa bi prodajal na drugi strani, kot je bil originalen oglas. Tako je pa vse skupaj zelo neokusno. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Danni
Pridružen/-a: Čet Jul 2010 10:38 Prispevkov: 41 Kraj: Maribor
|
Objavljeno: Pet Nov 04, 2011 23:19 Naslov sporočila: |
|
|
| Slinch je napisal/a: | | peterpan je napisal/a: | | blazheny je napisal/a: | | ... Pa jih ni kaj dosti... trenutno se prodajata samo dva. Eden je predvidevam da od preprodajalca onega kompleta s Sonus Fabri, ki se je prodajal za 600 EUR. Heh, cena je porasla za enih 100%, zdaj se prodaja samo C320 + CD plejer za 300 EUR. |
Se strinjam. Zraven tega so še zvočniški kabli šli za 150 in interkonekti za 30 (vsaj takšne je postavil cene, sedaj piše "prodano"). Dečko bi lahko vsaj počakal, da mine nekaj časa in se zadevo malo pozabi, ali pa bi prodajal na drugi strani, kot je bil originalen oglas. Tako je pa vse skupaj zelo neokusno. |
Se strinjam tudi jaz. In to vse skupaj počne človek, ki je še do pred kratkim mislil, da ima doma ujačevalec.
Se lahko kaj proti temu naredi? Vseeno je ta stran namenjena ljubiteljem glasbe in opreme in ne preprodajalcem. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Vinylfan
Pridružen/-a: Sob Mar 2009 23:52 Prispevkov: 891 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Sob Nov 05, 2011 00:08 Naslov sporočila: |
|
|
| Pa saj smo o tem že govorili, pa so ljudje rekli, tako pač je... Če boste pogledali še kaj več oglasov, boste videli, kako so večinoma nabite cene... Za nekaj let staro stvar hočejo 10% manj, kot je nova stvar v trgovini... In seveda tu ni garancije... Da bi bili prodajalci hi fi opreme kaj drugačni... Saj so tudi pošteni, ampak teh je čedalje manj... |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
vintagesonic
Pridružen/-a: Sre Mar 2010 17:24 Prispevkov: 1437 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Sob Nov 05, 2011 01:37 Naslov sporočila: |
|
|
| peterpan je napisal/a: | | blazheny je napisal/a: | | ... Pa jih ni kaj dosti... trenutno se prodajata samo dva. Eden je predvidevam da od preprodajalca onega kompleta s Sonus Fabri, ki se je prodajal za 600 EUR. Heh, cena je porasla za enih 100%, zdaj se prodaja samo C320 + CD plejer za 300 EUR. |
Spoštovani soforumaši, predno pišete svoje komentarje na omenjeno temo se prepričajte če so vaše trditve na mestu.
V načelu se niti ne bi spuščal v to debato, ampak mislim da ste šli malo čez rob. Pred tednom dni se je prodajal komplet zvočnikov ki je bil v furnirani varianti se danes prodajajo zvočniki v črni klavir lak varianti. Ne bi vedel če ga tudi jaz ne bi poklical, ker se mi je zdela cena 600 € za cel komplet z NAD-i resnično ugodna. Ampak ker z ojačevalnikom in CD-jem ne bi imel kaj početi sem se premislil.
V načelu mislim da je to en in isti prodajalec. Očitno je imel/ima več enakih modelov zvočnikov različnih variant. Kaj je s tem narobe? Ali nekateri še vedno živite v socializmu?
Komentarji v stilu :
In to vse skupaj počne človek, ki je še do pred kratkim mislil, da ima doma ujačevalec. Se lahko kaj proti temu naredi? Vseeno je ta stran namenjena ljubiteljem glasbe in opreme in ne preprodajalcem.
se mi zdijo popolnoma neprimerni. Če se vam zdi cena previsoka ga pač ne kupite. Kje je potemtakem problem?
Oglejte si kot primer recimo trenutni ebay
http://www.ebay.de/itm/Sonus-Faber-Concertino-Speakers-/140630029586?_trksid=p3286.m7&_trkparms=algo%3DLVI%26itu%3DUCI%26otn%3D3%26po%3DLVI%26ps%3D63%26clkid%3D3967284744948488252
LP
Nazadnje urejal/a vintagesonic Pon Nov 07, 2011 15:54; skupaj popravljeno 1 krat |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
peterpan

Pridružen/-a: Pon Feb 2011 15:20 Prispevkov: 335 Kraj: LJ
|
Objavljeno: Sob Nov 05, 2011 11:54 Naslov sporočila: |
|
|
Če so ovčke, se jih striže... jap
Isti prodajalec je pred časom prodajal neke interkonekte, ceno v oglasih je imel 25EUR. Ga dopoldne pokličem, rečem da bi jih kupil in sva se zmenila, da se zvečer slišiva za prevzem. Ko sem ga kasneje klical se ni oglasil.
Naslednji dan je iste kable ponovno objavil med oglasi za ceno 30EUR.
Poštenjakar, ni kej
Problem je recimo, da bi iste zvočnike lahko kupil nekdo, ki bi jih z veseljem poslušal, za normalno, ne napihnjeno ceno. NAD+SF so bili prav tako v črni varianti, tako je pisalo v oglasu. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Danni
Pridružen/-a: Čet Jul 2010 10:38 Prispevkov: 41 Kraj: Maribor
|
Objavljeno: Sob Nov 05, 2011 12:08 Naslov sporočila: |
|
|
vintagesonic, you missed the point completely. Ampak se mi ne ljubi pojasnjevat. Mogoči si samo ta isti preprodajalec pod drugim imenom.
No, saj je Peterpan povedal bistvo. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
vintagesonic
Pridružen/-a: Sre Mar 2010 17:24 Prispevkov: 1437 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Sob Nov 05, 2011 12:40 Naslov sporočila: |
|
|
| Danni je napisal/a: | | vintagesonic, you missed the point completely. Ampak se mi ne ljubi pojasnjevat. Mogoči si samo ta isti preprodajalec pod drugim imenom. |
Ja, itak da sem, oziroma nisem, jaz sem še hujši hehe ...kako si ti ena brihtna buča Ali maš stekleno kuglo pred sabo, da ti prihajajo take ideje na plan? Ali ni noč čarovnic že mimo?
Kakorkoli, imam pa tudi jaz nekaj "stare ropotije" za prodati, samo ne bo tako poceni . Če te zanima, ti lahko ponudim recimo nekaj takšnega
http://www.ebay.de/itm/Sansui-CA-3000-Preamplifier-/350285734169?pt=LH_DefaultDomain_77&hash=item518ea82119
in še 1000 € popusta ti dam na zgornjo ceno, ker si ravno ti. Ampak kaj ko vem, da taka ropotija tebe ne zanima, kajne?
Lep pozdrav
Vintagesonic |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Antun
Pridružen/-a: Tor Sep 2010 8:52 Prispevkov: 192 Kraj: Kamnik
|
Objavljeno: Sob Nov 05, 2011 19:12 Naslov sporočila: Nakup |
|
|
Osebno vidim rešitev v tem, da če ima kdo kaj proti temu pač ne kupi. Trg tako deluje in vsak ima možnost izbire. _________________ Audiatur et altera pars!
De gustibus non est dispuntandum. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|