Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se   Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

Kaj si lastite?
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
Tt11be

Pridružen/-a: Pet Nov 2009 22:47
Kraj: lJUBLJANA

PrispevekObjavljeno: Ned Dec 06, 2009 23:20    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Trenutno Sony str de 695
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
drago67

Pridružen/-a: Čet Okt 2008 19:24
Kraj: ljubljana

PrispevekObjavljeno: Pon Dec 07, 2009 21:27    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

ne bi vsega pisal ,ker bi bil spisek predolg.

in če povem po pravici ne vem točno iz glave kaj vse imam.
zato tudi nisem ničesar dal v galerijo.kar nekaj mojih stvari se nahaja na 4 lokacijah. Rolling Eyes

razen tistih ki so trenutno na servisu- sony es 690 ,marantz 2270,marantz mr 250,sony 313.

nekateri imajo pač en sistem vreden nekaj tisoč eur ...jaz sem pa ljubitelj vintage receiverjev ,ojačevalcev in diy zvočnikov.
Nazaj na vrh
mestn pu

Pridružen/-a: Sre Jan 2009 22:21
Kraj: domžale

PrispevekObjavljeno: Pon Dec 07, 2009 23:15    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pestilence. je napisal/a:
Rotel RC-960BX (Predojačevalec)
Rotel RB-960BX (Močnostni ojačevalec)
TDA1543 DAC (kupljeno samo vezje)
+

Wharfedale Diamond 9.2

Zatedek v polno, končno Cool

Hecno, da so tudi starejše generacije Wharfedalov in Rotelov fajn šle skupaj. Very Happy
Moj prvi dober sistem je bila kombinacija WHD Laser 90 DIY, Rotel analogen receiver, NAD kasetofon z DBXom(fenomenalen in redek) in Akai gramofon z Ortofon VMS 10 in kasneje z non plus ultra med MM glavami, VMS 30 glavo.
Nazaj na vrh
Gaius

Pridružen/-a: Tor Dec 2009 13:52
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Tor Dec 15, 2009 15:47    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Signal/izvor zvočna v Mac-u
Pred: Yamaha CX-2
Monobloki Magnum MF.125
Zvočniki: Aurum Cantus F5000
Sub: Infinity Delta Junior
Drati: Nordost in qued
Nazaj na vrh
hi_musica

Pridružen/-a: Tor Apr 2008 7:17

PrispevekObjavljeno: Tor Dec 15, 2009 16:22    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Gaius je napisal/a:
Signal/izvor zvočna v Mac-u
Pred: Yamaha CX-2
Monobloki Magnum MF.125
Zvočniki: Aurum Cantus F5000
Sub: Infinity Delta Junior
Drati: Nordost in qued

Gaius!? Sort of Battlestar Galactica fan Very Happy ???

V.
Nazaj na vrh
Numb

Pridružen/-a: Tor Maj 2008 16:01

PrispevekObjavljeno: Ned Feb 07, 2010 19:42    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Neka malenkost:

http://www.audio-kontakt.com/index.php?page=view_gal&id_up=52
Nazaj na vrh
speed

Pridružen/-a: Ned Feb 2010 0:06
Kraj: Mirna

PrispevekObjavljeno: Sre Feb 10, 2010 00:26    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Lep pozdrav vsem na forumu!

Sem nov na vašem forumu. Upam, da nisem falil teme, ker nisem hotel na novo je odpirati.

Že nekaj časa sem lastnik ojačevalca Luxmana L-210 in cd predvajalnik Sony CDP-XE 570. Zvočniki so Bose Acoustimass 5 (katere sem dobil pred nekaj leti po ugodni ceni, ko sem si to skupaj sestavljal).

Zanima me vaše mnenje o ojačevalcu?
Njegove dobre in slabe lastnosti?
Kje bi lahko še kaj več zvedel o njem?
Kako bi se ga dalo prekontrolirat v kakšnem stanju je?

Kar nekaj gradiva sem že našel na internetu o njem, rad pa bi slišal tudi vaša mnenja.

Vem, da zvočniki niso ravno pravi zato jih imam v planu tudi zamenjati, ker takrat sem jih na hitro kupil in zdaj bi si sestavil en soliden Hi-Fi sistem za uživanje ob glasbi.

Kakšne zvočnike bi priporočali?

Hvala vnaprej za vaše odgovore in za vaše učne lekcije upam, da se bom čim več naučil od vašega znanja.

Pa v naprej se opravičujem za kakšno butasto vprašanje.

Lp
Nazaj na vrh
dr.sah

Pridružen/-a: Sob Sep 2008 21:41
Kraj: LJUBLJANA

PrispevekObjavljeno: Sob Feb 27, 2010 13:50    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

malo spremembe:
preamp: Densen B-200
amp: Densen B-300xs (včeraj prišel)
tuner: Densen B-800
Zvočniki: Bose 701
Sub: Velodyne SPL-1000 ultra

čakam še Squeezebox touch
zraven je še amp Lyngdorf SDA2175, ki bo verjetno naprodaj, če se densen izkaže, kar pa po prvih vtisih ne dvomim da mu ne bo uspelo.
Nazaj na vrh
Wolumen

Pridružen/-a: Ned Jun 2009 11:46
Kraj: Škofija loka

PrispevekObjavljeno: Sre Mar 17, 2010 18:27    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Yamaha CD-S2000 Laughing
Nazaj na vrh
before

Pridružen/-a: Pon Maj 2008 19:23
Kraj: Ruše

PrispevekObjavljeno: Sre Mar 17, 2010 21:44    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Wolumen je napisal/a:
Yamaha CD-S2000 Laughing

Čestitam!

Če bi jaz sedaj kupoval tovrstno napravo, bi bila ta Yamaha v najožjem izboru za nakup, poleg Sony SCD-XA5400 ES in Pioneer PD-J9-MkII. A ker nekaj v tem rangu že imam, so moje želje sedaj postavljene više (kakšen Esoteric, Accuphase...). Vendar pa zaenkrat ne razmišljam o spremembah v tej smeri, saj mi po glavi že roji univerzalec, ki bi predvajal tudi Blue ray diske. Te dni sem namreč preklopil iz analogne CATV na digitalno in sem spoznal, da je DVD format (kar se slike tiče) inferioren HD formatu slike.

Ufff, sem zašel z poti Confused .
Torej, nameni nam kakšno fotko sistema, kamor si "vpregel" to novo super mašino in malo podeli z nami svoja opažanja o tem, kaj je ta SACD predvajalnik prinesel v sistem.

Audiohedonist
Nazaj na vrh
Wolumen

Pridružen/-a: Ned Jun 2009 11:46
Kraj: Škofija loka

PrispevekObjavljeno: Čet Mar 18, 2010 21:28    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Mene tudi matru Accuhase in tudi Luxman.Ker si že lastil Yamaho A-S2000 sem se odločil za nakup Yamahe CD-S2OOO.Yamaho CDR-HD1500 nese da se kar kadi.Ima odlično dinamiko in zelo čist zvok s je s in ne sss je še malo kovinskega zvoka samo ni tako izrazit kot pri nekaterih drugih Yamaha.XLR balansirnega kablovja še nimam nabavljenega pričakujem pa še bolši zvok kot pri analognem ishodu.Za fotke nisem ravno preveč fotogeničen,bi moral omladinca naštimat da jih gor naloži samo se me zadje čase v loku izogiba.
Nazaj na vrh
before

Pridružen/-a: Pon Maj 2008 19:23
Kraj: Ruše

PrispevekObjavljeno: Pet Mar 19, 2010 07:18    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Wolumen je napisal/a:
XLR balansirnega kablovja še nimam nabavljenega pričakujem pa še bolši zvok kot pri analognem ishodu.

No, saj tudi XLR je analogni izhod, ampak pustimo to... Balansirana povezava je v tvojem primeru (pa tudi sicer) skoraj obvezna, saj bo prinesla še za odtenek ali dva boljši zvok v vseh njegovih aspektih. Sicer pa sem o tem nekaj nekoč že pisal: http://www.audio-kontakt.com/forum/viewtopic.php?p=1430&highlight=#1430

Audiohedonist
Nazaj na vrh
Numb

Pridružen/-a: Tor Maj 2008 16:01

PrispevekObjavljeno: Pon Apr 12, 2010 19:58    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Spet drugi...

http://www.audio-kontakt.com/index.php?page=view_gal&id_up=52
Nazaj na vrh
Pestilence.

Pridružen/-a: Tor Maj 2008 10:34
Kraj: Škofja Loka

PrispevekObjavljeno: Pon Apr 12, 2010 20:12    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Bolj zadovoljen?
Jaz em od novejših JBLov poslušal samo ES100, pa mam mešane občutke.
sound

Pridružen/-a: Ned Maj 2008 17:21

PrispevekObjavljeno: Pon Apr 12, 2010 20:31    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Dobil nove zvočnike Sonus Faber Cremona Auditor M. Po cca 50 urah uigravanja sem zelo zadovoljen.

http://www.audio-kontakt.com/index.php?page=view_gal&id_up=43
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Naslednja
Stran 6 od 7

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu