Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se   Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

Izbira subwooferja
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4, 5

Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> Domači kino
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
trancedeejay
Site Admin

Pridružen/-a: Sob Mar 2008 9:01
Kraj: Zgornja Besnica

PrispevekObjavljeno: Sre Jun 25, 2008 23:48    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Ko dobis zvočnike, zrihtaj pico, poklici pa priletim s kablovjem.
Have a nice Day

Matt
Saxofon

Pridružen/-a: Čet Maj 2008 14:29
Kraj: Koper

PrispevekObjavljeno: Čet Jun 26, 2008 08:24    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

trancedeejay je napisal/a:
Saxofon, Ixos ravno ni divji proizvajalec Very Happy
Have a nice Day

Matt

Vem da ni nekaj norega, ni pa vivanco.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
xray80

Pridružen/-a: Sob Maj 2008 19:01

PrispevekObjavljeno: Pon Sep 08, 2008 10:54    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Mi lahko kdo pove kaj pomeni tista nastavitev na subwoferju fuse type, zraven gumba on/off, iz te slike je lepo razvidno.
http://www.hometheatermag.com/images/archivesart/608kef.2.jpg
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo MSN Messenger - naslov
Saxofon

Pridružen/-a: Čet Maj 2008 14:29

PrispevekObjavljeno: Pon Sep 08, 2008 10:57    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Ni nastavitev le način kako odšraufaš ohišje od varovalke (Fuse= varovalka) ko le ta pregori (če).
Lahko se prepričaš in odvrtiš in boš v rokah imel malo cevasto varovalko. Smile
Nazaj na vrh
Indic

Pridružen/-a: Ned Avg 2008 23:20
Kraj: Kranj

PrispevekObjavljeno: Sre Sep 10, 2008 20:10    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

frodo je napisal/a:
Če iščes striktno 5.1 zvok za filme, vzami raje Yamaho. Za cca. 500€ dobiš model 663, ki dela noro. Danes sem ga slišal z Infinity Beta HCS. Verjami, da ima filmski zvok boljši kot Onkyo, Denon, Marantz ipd. v tem razredu. Pa tudi upravljanje je precej enostavnejše zaradi ti. Scene funkcije in dobrega daljinca z Learn funkcijo s katerim boš lahko upravljal DVD, TV, Siol TV in vse ostale komponente.
Pa tudi avtomatska kalibracija YPAO dela odlično. Res fenomenalno nastavi EQ (na nastavitvi "Natural"), oddaljenost, glasnost in ostale zvočne parametre glede na prostor. Precej bolje kot Audyssey in podobni sistemi.
Ima tudi mislim, da edini v tem razredu on-screen prek HDMI-ja, avtomatski lip-sync, analogni video v HDMI konverzijo (dejansko je izboljšala sliko iz kabelskega receiverja...) ter seveda vse nove dekoderje a-la DTS HD Master Audio, Dolby True HD ipd.

Glede zvočnikov pa dobro paše gor 5 manjših (lesenih seveda) satelitov in subwoofer, kot recimo Infinity Beta HCS, System Fidelity, Dali Concept 1, ipd, sploh, če nimaš velike dnevne sobe.

LP

Strinjam se s tabo in ko sem kupoval receiver sem veliko spraševal in preposlušal. Veliko mi jih je reklo, da je Yamaha super za gledanje filmov, da pa je slabša za poslušanje glasbe in da ima Yamaha boljšo dinamiko, kot nekatere druge firme. Spet pa je odvisno kaj se priklopi na Yamaho. Ko sem primerjal letošnje modele z dveletnimi, sem ugotovil, da je recimo Yamaha rx-v 559 enako močna kot letošnja rx-v 663, le da ima slednja več priključkov. Mislim, da je včasih bolje kupiti rabljen receiver, ki je spada v srednji ali višji rang, kot pa novega, ki spada v nižji rang.
frodo

Pridružen/-a: Pon Maj 2008 0:29
Kraj: Miklavž na dr. polju

PrispevekObjavljeno: Sre Sep 10, 2008 20:46    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Ah, ne. Ni finta v moči. 559 ponuja precej manj (uporabnih) funkcij. Ojačevalci v seriji 6xx so vedno bili in so še boljši kot v seriji 5xx.
To, da je Yamaha najboljša za filme je pa tako ali tako znano, saj je Yamaha bila prva, ki je šla v domači kino in imajo na tem področju največ izkušenj. Tudi svoje receiverje uglašujejo predvsem za kino zvok, zato znajo ti z glasbo zveneti malce bolj sterilno in hladno (vendar še vedno dobro...) kot konkurenti.
Imajo pa višje serije (od 6xx dalje) naravnost spektakularno moč in dinamiko, ter zelo precizno, detaljno in dobro povezano zvočno sliko.

Rabljeno 559 kupi samo, če si res nikakor ne moreš privoščiti 663.
Prav tako ima 663 vse nove dekoderje, ki jih boš želel, ko si boš kupil Blu-ray player (drugo leto bodo cene na nivoju srednje razrednega DVD playerja). Ima tudi ročni in avtomatski EQ za vseh sedem kanalov, ki pride prav pri bolj ali manj vseh satelit+subwoofer kombinacijah. Vse dodatne funkcije bi ti lahko našteval do jutra.... V glavnem splača se investirat malo več.

LP
Nazaj na vrh
navi

Pridružen/-a: Sre Jul 2008 17:57
Kraj: ljubljana

PrispevekObjavljeno: Čet Sep 11, 2008 18:12    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pozdravljeni,

tudi sam kupujem subwoofer (stara Athena point 5 se skurjena) v rangu 250 - 300 EUR.

Dosedaj sem wofer uporabljal le pri poslušanju HT, kot pa vidim , je zadeva zanimiva tudi pri poslušanju stereo. Kakšen nasvet glede nakupa? Trenutno mi je zanimiv system fidelity 300sw. Ima kdo kakšno izkušnjp?

Še vprašanje: stari woofer je imel le en priključek za kabl. Nekateri imajo dva činča?! Razlika?

Hvala za vsako mnenje.
Nazaj na vrh
Indic

Pridružen/-a: Ned Avg 2008 23:20
Kraj: Kranj

PrispevekObjavljeno: Čet Sep 11, 2008 18:36    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

frodo je napisal/a:
Ah, ne. Ni finta v moči. 559 ponuja precej manj (uporabnih) funkcij. Ojačevalci v seriji 6xx so vedno bili in so še boljši kot v seriji 5xx.
To, da je Yamaha najboljša za filme je pa tako ali tako znano, saj je Yamaha bila prva, ki je šla v domači kino in imajo na tem področju največ izkušenj. Tudi svoje receiverje uglašujejo predvsem za kino zvok, zato znajo ti z glasbo zveneti malce bolj sterilno in hladno (vendar še vedno dobro...) kot konkurenti.
Imajo pa višje serije (od 6xx dalje) naravnost spektakularno moč in dinamiko, ter zelo precizno, detaljno in dobro povezano zvočno sliko.

Rabljeno 559 kupi samo, če si res nikakor ne moreš privoščiti 663.
Prav tako ima 663 vse nove dekoderje, ki jih boš želel, ko si boš kupil Blu-ray player (drugo leto bodo cene na nivoju srednje razrednega DVD playerja). Ima tudi ročni in avtomatski EQ za vseh sedem kanalov, ki pride prav pri bolj ali manj vseh satelit+subwoofer kombinacijah. Vse dodatne funkcije bi ti lahko našteval do jutra.... V glavnem splača se investirat malo več.

LP

Povsem se strinjam s tabo, da ima Yamaha rx-v 663 več funkcij, čisto logično, saj je nova. Ampak, ima enako moč kot model 559. Omenjeni model sem kupil za 200 evrov (rabljenega), ker sem pač prejšnjega Sonya prodal in nisem mogel biti brez receiverja. Veliko ljudi mi je svetovalo prav Yamaho in zato sem jo tudi kupil. Seveda pa je vedno treba stremeti k boljšemu, zato imam v načrtu nakup novega receiverja, tega bom dal pa fotru. Ko bo čas za to. Trenutno sem kar zadovoljen z modelom 559, ki spada v srednji rang. Gledal sem tudi za Onkyem. Ampak rabljenega preprosto nisem mogel dobiti. Zanimiv se mi zdi Nad. Kaj misliš o tem?
Pestilence.

Pridružen/-a: Tor Maj 2008 10:34
Kraj: Škofja Loka

PrispevekObjavljeno: Pon Sep 22, 2008 22:06    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Mogoče kdo ve.. se da concept sub priklopit na navaden line-out?
Iščem nek cenejši sealed nizkotonec, pa je to bolj ali manj edina izbira..

Sem prebral navodila, pa vem še manj.

Drugače pa se bom mogel v DIY vržt.
Nazaj na vrh
Pestilence.

Pridružen/-a: Tor Maj 2008 10:34
Kraj: Škofja Loka

PrispevekObjavljeno: Pon Sep 22, 2008 22:10    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Nevermind. Sem že našel. Med specs ni bilo te možnosti, v manual pa je.

Bi to igralo v stereo sistemu? Bolj ali manj samo za glasbo.
Nazaj na vrh
frodo

Pridružen/-a: Pon Maj 2008 0:29
Kraj: Miklavž na dr. polju

PrispevekObjavljeno: Pon Sep 22, 2008 22:55    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Ja, Concept sub komot priključiš na line out, saj ima Line in in LFE vhode.
Za muziko je odličen, malo se edino poigraj z postavitvijo.

LP
Nazaj na vrh
navi

Pridružen/-a: Sre Jul 2008 17:57
Kraj: ljubljana

PrispevekObjavljeno: Tor Sep 23, 2008 22:54    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

naj se pridružim z vprašanjem:

kupujem subwoofer v rangu okrog 300 EUR. Zaenkrat se odločam med system fidelity 300sw in mirage lf-100.

Mogoče kakšno mnenje oz. priporočilo?
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> Domači kino Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4, 5
Stran 5 od 5

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu