| Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
| Avtor |
Sporočilo |
JAZZZ

Pridružen/-a: Sre Apr 2008 12:32 Prispevkov: 2799 Kraj: POSAVEC
|
Objavljeno: Ned Feb 03, 2013 22:49 Naslov sporočila: |
|
|
| CASTOR je napisal/a: | Namenski audio kabli, te zvečine zapeljejo.
|
Dober izraz si uporabil "namenski" . Se čisto strinjam s tabo, če uporabljaš take kable , potem pa res lahko padeš v labirint ... Samo enako je tudi z interkonekti, pa tudi z aparaturami. Čim z eno stvarjo popravljaš napake drugih in če to sčasoma pozabiš ali pa če je tega preveč, potem potrebuješ pomoč od zunaj... pač drugo uho  _________________ "There are two kinds of fools. One says-this is old and therefore good. The other says-this is new and therefore better." Bob Katz |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
CASTOR
Pridružen/-a: Pet Okt 2008 16:18 Prispevkov: 1087 Kraj: KOZINA
|
Objavljeno: Ned Feb 03, 2013 23:08 Naslov sporočila: |
|
|
Ma ja, saj vsi smo začeli z IC in zvočniškimi in tej zavajajo hudo, ta pravi pa prinesejo glede na ta pravi PC malo. To so moje izkušnje do sedaj, bomo pa videli za naprej. OK, ta trditev je mogoče malo pretirana, če vzameš za primerjavo priloženi IC na ceneni komponenti.
lp |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
longplay
Pridružen/-a: Sob Sep 2011 7:53 Prispevkov: 876 Kraj: Ptuj
|
Objavljeno: Pon Feb 04, 2013 00:10 Naslov sporočila: |
|
|
Bom še jaz prillil olja na ogenj.
Nekateri npr posrebreni kabli, ki naj bi bili bolje zveneči pa pravzaprav to niso. Namreč zaradi galvanizacije pričarajo iluzijo da sposobni prikaza dodatne svetline, in boljši od ostalih ki so čisti brez primesi. Tega pri čistem bakru ni. Zato so idealni za povprečne sisteme, in tam se z njimi lahko hvalimo da imamo super kable, ki nam prikažejo česar drugi niso mogli. Me zanima kakšne vodnike imajo Castor kabli.? Sicer velja da vrednost kablov naj ne bi presegala 20% na komponento.
In vsota vseh kablov naj ne bi presegala 50% vrednosti celotnega sistema. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
ck
Pridružen/-a: Pon Feb 2009 19:27 Prispevkov: 1681 Kraj: kamnik
|
Objavljeno: Pon Feb 04, 2013 00:24 Naslov sporočila: |
|
|
| longplay je napisal/a: | Sicer velja da vrednost kablov naj ne bi presegala 20% na komponento.
Matematka te pa mal hebe a ne.
Drugače pa v glavnem v tujih revijah priporočajo do 10 % sistema. _________________ LP |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
CASTOR
Pridružen/-a: Pet Okt 2008 16:18 Prispevkov: 1087 Kraj: KOZINA
|
Objavljeno: Pon Feb 04, 2013 01:14 Naslov sporočila: |
|
|
Uh jej, kaj vse ne pravijo in priporočajo.
lp |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
before

Pridružen/-a: Pon Maj 2008 19:23 Prispevkov: 2801 Kraj: Ruše
|
Objavljeno: Pon Feb 04, 2013 08:44 Naslov sporočila: |
|
|
| ck je napisal/a: |
Drugače pa v glavnem v tujih revijah priporočajo do 10 % sistema. |
Oh, ta procent je lahko zelooo ohlapen, oziroma raztegljiv. V bistvu pravila sploh ni.  _________________ Cenite to kar imate in stremite k boljšemu! To je moj recept za zadovoljstvo.
Audiohedonist |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
ajka
Pridružen/-a: Tor Maj 2008 10:00 Prispevkov: 3193 Kraj: Sežana
|
Objavljeno: Pon Feb 04, 2013 11:26 Naslov sporočila: |
|
|
| longplay je napisal/a: | Bom še jaz prillil olja na ogenj.
Nekateri npr posrebreni kabli, ki naj bi bili bolje zveneči pa pravzaprav to niso. Namreč zaradi galvanizacije pričarajo iluzijo da sposobni prikaza dodatne svetline, in boljši od ostalih ki so čisti brez primesi. Tega pri čistem bakru ni. Zato so idealni za povprečne sisteme, in tam se z njimi lahko hvalimo da imamo super kable, ki nam prikažejo česar drugi niso mogli. Me zanima kakšne vodnike imajo Castor kabli.? Sicer velja da vrednost kablov naj ne bi presegala 20% na komponento.
LP
Ja najhujša nočna mora so ceneni posrebreni ali srebrni kabli. Trg je s temi kabli preplavljen, potrošnik je pa zmeden, še posebaj ker so cenovno dostopni in delajo "bruto figuro" resnim kablom. Ja iz slabše netransparentne aparature skušajo lažno pokazat resolucijo in poudarjajo tisti del spektra, ki ga najbolj slišimo. Sliko potiskajo naprej, tudi tisto, kar je na odru zadaj, delajo "točkasti" fokus tudi tam kjer ni treba. Zmanjka jih v visokih, ponavadi so odrezani, tam kjer se končajo pa se oglašajo z zrnatim prizvokom.
Druga kategorija pa so ceneni PCOCC ali posrebreni pcocc in so pravo nasprotje zgoraj omenjenim. V zgornjem spektru so zaprti, poudrjeni v basu in bolj lenega karakterja in so za tiho poslušanje neprimerni . Zvok je potisnjen globoko nazaj brez fokusa. Na te kable potem rinejo "specialne" konektorje, ki seveda na lažni a drag način odpravljajo anomalije in skušajo dobit na fokusu in hitrosti .
Trend kablov gre v čistosti posameznih materialov in minimalne zaščite proti oksidaciji, berilij, rodij in potem vse v sistemu po istem kopitu .
Zanimiva izkušnja bi bila "vse" v bakru IEC,RCA,šuko,vilice, banane,AC kabel, povezovalni zvočniški ali vse v srebru; berilij, rodij ... samo tam kjer je nujno ... _________________ ~ ** ~
Nazadnje urejal/a ajka Pon Feb 04, 2013 14:44; skupaj popravljeno 1 krat |
|
| Nazaj na vrh |
Telefon: - |
|
 |
before

Pridružen/-a: Pon Maj 2008 19:23 Prispevkov: 2801 Kraj: Ruše
|
Objavljeno: Pon Feb 04, 2013 11:49 Naslov sporočila: |
|
|
| ajka je napisal/a: |
Druga kategorija pa so ceneni PCOCC ali posrebreni pcocc in so pravo nasprotje zgoraj omenjenim. V zgornjem spektru so zaprti, poudarjeni v basu in bolj lenega karakterja in so za tiho poslušanje neprimerni . Zvok je potisnjen globoko nazaj brez fokusa. Na te kable potem rinejo "specialne" konektorje, ki seveda na lažni a drag način odpravljajo anomalije in skušajo dobit na fokusu in hitrosti .
... |
Imam natanko takšno izkušnjo z enim tovrstnim zvočniškim kablom. _________________ Cenite to kar imate in stremite k boljšemu! To je moj recept za zadovoljstvo.
Audiohedonist |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
JAZZZ

|
Objavljeno: Pon Feb 04, 2013 14:43 Naslov sporočila: |
|
|
| ck je napisal/a: | | Drugače pa v glavnem v tujih revijah priporočajo do 10 % sistema. |
To je bilo včasih, ko napajalni kabli niso bili strošek Pa tudi za ostale kable smo dajali več . _________________ "There are two kinds of fools. One says-this is old and therefore good. The other says-this is new and therefore better." Bob Katz |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
JAZZZ

|
Objavljeno: Pon Feb 04, 2013 14:51 Naslov sporočila: |
|
|
| ajka je napisal/a: | Druga kategorija pa so ceneni PCOCC ali posrebreni pcocc in so pravo nasprotje zgoraj omenjenim. V zgornjem spektru so zaprti, poudrjeni v basu in bolj lenega karakterja in so za tiho poslušanje neprimerni . Zvok je potisnjen globoko nazaj brez fokusa. Na te kable potem rinejo "specialne" konektorje, ki seveda na lažni a drag način odpravljajo anomalije in skušajo dobit na fokusu in hitrosti .
|
Moja izkušnja s Oyaide Tunamijem (PCOCC-A) je odlična. Na studijski aparaturi, preko katere sem beležil teste , se je izkazal kot najboljši(enkrat s paladijevima, drugič z berilijevima konektorjema). Test je v VAW obliki in se ga da slišati.
Res pa je, da je to rezultat samo studijskem limiterju(lahko ponovim na kompresorju, EQju...) . Lahko bi naredil test tudi na predojačevalcu.
Test pa izgleda tako, da spustim komad preko ene naprave, kjer menjam kable(seveda po menjavi počakam nekajdeset minut-vedno enako) in to posnamem. Potem pa lahko primerjam posnetke... _________________ "There are two kinds of fools. One says-this is old and therefore good. The other says-this is new and therefore better." Bob Katz |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
delfinus

Pridružen/-a: Tor Apr 2008 8:55 Prispevkov: 1636 Kraj: Laško
|
Objavljeno: Pon Feb 04, 2013 15:00 Naslov sporočila: |
|
|
Hoj,
Tudi jaz imam odlicne rezultate s PCOCC kabli. Izkusnje imam z Oyaide Across 750RR interkonekti in pa Oyaide Across 2000 zvocniskimi. Prav tako so nenormalno dobri solid core Belkin PCOCC, ki se jih je nekoc dobilo za hecno ceno. V dveh mojih zelo razlicnih sistemih PCOCC kabli delujejo izjemno nevtralno. Nic ne odvzamejo, nic ne dodajajo. Kabel, da obstane in se ne obremenjujes vec z njim.
lp, d. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
JAZZZ

|
Objavljeno: Pon Feb 04, 2013 15:13 Naslov sporočila: |
|
|
Odlično izkušnjo z balansirnim interkonektom Oyaide Tunami sem tudi že omenil. V bistvu je cenejši Silent wire(ne vem, kakšna je tehnologija) z močno poudarjemin spodnjim delom-že malce zapacanim. Je pa Tunami kombinacija s Focus1 XLRi nekajkrat dražja.
Tunami mi dela bolje od Cardas Reference XLR interkonekta _________________ "There are two kinds of fools. One says-this is old and therefore good. The other says-this is new and therefore better." Bob Katz |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
ambasador
Pridružen/-a: Sre Feb 2011 19:52 Prispevkov: 6263 Kraj: Izola
|
Objavljeno: Tor Feb 05, 2013 00:01 Naslov sporočila: |
|
|
Človek samo omeni kable - že nastane cela šagra z njimi!
Ala, odnesite vse te vaše žnjore v drugo temo, tam kjer zaman že nekaj let ugotavljate 'kje tiči trik'.
Hahaha.. _________________ Carpe Diem |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
JAZZZ

|
Objavljeno: Tor Feb 05, 2013 12:03 Naslov sporočila: |
|
|
| ambasador je napisal/a: | Človek samo omeni kable - že nastane cela šagra z njimi!
Ala, odnesite vse te vaše žnjore v drugo temo, tam kjer zaman že nekaj let ugotavljate 'kje tiči trik'.
Hahaha.. |
Ambasador, a nisi tokrat ti sprožil žnjora problem :
"Nazadnje lani sem imel primer - tip me kliče, kupil nov konverter, ga priklopil na CD player in da slabo igra. Pridem tam, vprašam kaj ga je kakal s kabli in reče - jaz nič, saj so mi že v trgovini prodali 'specialni napajalni' kabel, češ s priloženim niti ne probaj! Točno to smo naredili (dali gor original) in je zaigralo. Nauk? Mene baš boli briga kam zmečete denar... " _________________ "There are two kinds of fools. One says-this is old and therefore good. The other says-this is new and therefore better." Bob Katz |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
ambasador
Pridružen/-a: Sre Feb 2011 19:52 Prispevkov: 6263 Kraj: Izola
|
Objavljeno: Tor Feb 05, 2013 12:10 Naslov sporočila: |
|
|
Seveda, saj sem napisal - Človek (v tem primeru bi to bil jaz) samo omeni kable (in sem jih res) in že nastane cela šagra, hahaha
(za ne primorce: Šagre so vaške veselice na temo..) _________________ Carpe Diem |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|