Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se   Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

Revolucija ?
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4, 5, 6  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
ProJet

Pridružen/-a: Sre Feb 2009 17:54
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Sob Sep 25, 2010 12:16    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Z Avantgardi bi bil tole perfect match: Tom Evans The LINEAR amplifier.

Eden boljših, če ne kar najboljši ojačevalnik, kar sem jih uspel slišati. Nima težav s poganjanjem celo klasičnih večsteznih zvočnikov z običajno kretnico, npr. Ktêma, torej bi z Avatgardi zadihal s polnimi pljuči. Laughing

En par se nahaja v VKLOP-u. Wink
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
zvocnik

Pridružen/-a: Čet Okt 2008 22:12
Kraj: Piran

PrispevekObjavljeno: Sob Sep 25, 2010 13:28    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

mestn pu je napisal/a:
Dejansko Spectrone lastniki hvalijo in da pristavim lonček, eden teh lastnikov Spectrona in audio kosov za par 10K, meni tole:"V-Cap Option for those who want the ultimate in finesse and liqudity in sound from the amp."
I ja bi, tata.

http://www.v-cap.com/

Zakaj naj bi bil Spectron bolj "zrel", drugačen D class ojačevalec, bi gotovo vedel povedat naš top stručko, Projet. Wink

In še drugačno mnenje..

I have not compared them one on one, but I have had both in my system, granted there were a few amps between them as I was testing out amps.

I preffered the Bel Canto, I thought it had more lower end slam, and a bit more "sparkle" on the top. I was using Maggies and Spectron sounded a bit on the bright side to me.

Underwood HiFi, through Parts Connexion, offers an upgrade on the Bel Canto's. Given how great their other mods are I would love to hear this modification.

V bistvu potrdilo, da bi Maggieji pokazali več z bolj "toplo zvenečimi"superhitrimi kondenzatorji s sposobnostjo, da bas območje "prestavijo bolj v klet" in "obvladajo" popolno kontrolo basa in celotnega spektra in hkrati mikrodetajlov) in obvezno-folijskimi tuljavami.
Kdor jih ima, ve zakaj.

Standarden Spectron brez nadgradenje z V-cap in Bybee purifiers je gotovo ojacevalnik z zvokom na svetlejsi strani zato pa je vse kaj drugega popolnoma nadgrajen kos.

Pred vsem tu ne smemo pozabiti zakaj sploh govorimo o Spectronih, to zato ker je njihov lastnik John Ulrich clovek, ki je prvi predstavil 'digitalni' ojacevalnik mnozicam ze dalnega leta 1974. Torej gre za avtoriteto od katerega vec ali manj vsi kopirajo.

Zakaj je Spectron tako poseben je itak obrazlozeno na njihovi spletni strani http://www.spectronaudio.com/tech1.htm. Menim pa, da gre predvsem za to, da so sami razviji ojacevalne 'module' in predvsem so posvetili veliko pozornost napajanju ceprav... ceprav so ti ojacevalniki se vedno zelo zelo odvisni od napajalnega kabla. Resili so tudi to z razvojem lastnih napajalnih kablov. Sicer pa so Elrodovi http://www.elrodpowersystems.com/ kabli eni tistih, ki se popolnoma vklapljajo v koncept.

Vsekakor gre za ojacevalnik, katerega nekateri preferirajo celo nad takimi kot so VTL Singfrid ali Pass Labs-ov produkti in se kaj.

Lp
Truth is not beauty
Beauty is not love
Love is not music
Music is the best !

FZ
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Telefon: 041 737 410
mestn pu

Pridružen/-a: Sre Jan 2009 22:21
Kraj: domžale

PrispevekObjavljeno: Sob Sep 25, 2010 21:11    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

hi_musica je napisal/a:
@Mestn pu

tole instalacijo sem pripravil in pofotkal zate Smile .

V.
Čestitke iz vsega srca.
Hvala.
Tole je današnji update do neke mere skoraj dokončanega 165cm visokega hibridnega floora, ki bo verjetno jutri za preizkušnjo dobil še deveti driver.
Hibriden ni zato, ker je gnan hibridno, temveč ker je majčkeno magnetostata, bending wawe transducerja in klasičnih poliprop kalotarjev in driverjev.
Rezultat je primeren mešanju različnih principov delovanja tweeterjev in nič slabši od AMTjev, tudi zato, ker so BW transducerji tudi dipoli.

Površina in volumen celote sta tolikšna, da suba ne potrebuje(nekaj basa sem med preurejanjem celo "odvzel"), zveni kot en sam driver, izjemna širina in globina odra in že kar pretirana umirjenost glasbenega podajanja, zaradi katere sem izbral to, določeno serijo Tannoyev, sta ne samo ostala, ampak sta zaradi specifične top elektronike na kretnici, ki ima tak karakter še bolj poudarjen, pridobila na kvaliteti in predvsem na hitrosti tranzijentov, ki je ti, dokaj majhni driverji, že prej niso ravno "stradali".
Lampe so, seveda, spet, izjemno umirjene Tesla z rafinrano in jasno teksturo, ki jim ne manjka dinamike za šut in JJ narejene na istih strojih kot Tesla, ojačevalne pa redki cukrčki z enakim karakterjem iz že davno preminule ruske fabrike, ki jih na EBayu najdeš samo še po čudežu...
Tisto črno za njim je floorov drugi del in je čista specijaliteta hiše in "počne" nekaj, kar konvencionalni box zvočniki ne znajo..
Oponaša do neke mere učinek open baffle, plus doda še par malenkosti, ki jih za moj okus pri klasičnih pokonci kolm kišta zasnovah manjka.
Glede pozicioniranja in fokusa, popolnoma neobčutljivi, lahko sediš kjerkoli v sobi. "Obnašajo" se kot Mirage, ki pa ne premorejo pol toliko preciznosti fokusa in rafiniranosti.
Lukenj ali izstopanja določenih frekvenc "na uho"v celotnem zvočnem spektru ni zaznati.

Nazaj na vrh
alenvprekršku

Pridružen/-a: Pet Nov 2008 14:09

PrispevekObjavljeno: Sob Sep 25, 2010 22:56    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

ProJet je napisal/a:
Z Avantgardi bi bil tole perfect match: Tom Evans The LINEAR amplifier.

Eden boljših, če ne kar najboljši ojačevalnik, kar sem jih uspel slišati. Nima težav s poganjanjem celo klasičnih večsteznih zvočnikov z običajno kretnico, npr. Ktêma, torej bi z Avatgardi zadihal s polnimi pljuči.

Poslušal Linear + Ktema danes v Zagrebu. Igra dobro, ni pa nekaj česa se bom zapomnil.
Se vidi koliko smo ljudje različni.

Prisežem da s Trancijem nisva nič kadila. Cool Laughing
ProJet

Pridružen/-a: Sre Feb 2009 17:54

PrispevekObjavljeno: Sob Sep 25, 2010 23:12    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Rekel sem, da je ojačevalnik absolutna špica, kot komponenta, ... kombinacija z Ktema pa seveda ni idealna, zaradi že omenjenih razlogov.

Bi bila pa idealna kombinacija The LINEAR z Avantgardi, kar je bila tudi poanta mojega zgornjega posta. Wink
Nazaj na vrh
gorko1

Pridružen/-a: Pet Maj 2008 21:44
Kraj: MARIBOR

PrispevekObjavljeno: Ned Sep 26, 2010 21:44    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Danes sem se na sejmu v ZG ponovno prepričal v to, kar je znano za Magneplanarje že od njihovega obstoja. In sicer novi MG1.7 igrajo odlično in nakazujejo potencial,vendar panično kličejo po zalogi moči. Tu nima integrirec iz sejma kaj iskati. Zvočnik je igral tanko piskajoče brez pravega basa. Sam sem se pred leti prepričal, ko je kolega na takratne, če se ne motim MG2.7 po dolgem preizkušanju končno obestil gor največje Audioplan monobloke in se je zvok spremenil za 100%. Skoraj sem padel na rit ko sem slišal, kakšen bas zmorejo MG-ji. Žal pa velja dosti kvalitetnih watov=dosti $$$.

LP,
Goran
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
audiofill

Pridružen/-a: Tor Apr 2008 19:48
Kraj: Žalec

PrispevekObjavljeno: Ned Sep 26, 2010 22:09    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Jaz bi za Magnepane razmišljal takole...

Na vsak kanal 700 watni Hypex HG modul z vgrajenim HxR regulatorjem... izkoristek večji od 92% :

Vsak ojačevalni modul napajal z 800 watnim Coldamp switcherskim napajalnim modulom ki izpljune 1300 watov peaka:

Dotično napajanje s 400W Hypex moduli preverjeno deluje perfektno. S 700 watnimi "big mama" Hypexi pa ga ni zvočnika da mu to ne bi izvadilo duše. Smile ... pa še smešno poceni bi izpadlo. Cool
Nazaj na vrh
gorko1

PrispevekObjavljeno: Ned Sep 26, 2010 22:22    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Aljoša, točno to! Pa tudi novi ColdAmp Sonara S750 verjetno ni za zanemarit.

LP,
Goran
Nazaj na vrh
hi_musica

Pridružen/-a: Tor Apr 2008 7:17

PrispevekObjavljeno: Ned Sep 26, 2010 23:07    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Teorija z digitalci gor ali dol. Tudi sam sem bil na digitalcu, ampak to je bila bolj posledica vedno suhe denarnice kot moje filozofije.

Nekaj let nazaj sem v privat domu v Milanu poslušal Magneplanar Tympany z 150W Audio Research monobloki. Lampaši. Sistem je kljub velikim omejitvam, ki jih ima Tympany, izpljunil iz sebe toliko energije, da je človek potreboval po nekaj minutah ledeno kokakolo in sveži luft, da je prišel k sebi. Take magije z Magneplanarji še nisem slišal in je verjetno ne bom.

Digitalci sunejo ven moč, ampak manjka jih pedigreja (kot ga manjka večini SS). Trenutno je Spectron morda res najboljša odločitev, če se potrebuje le surova moč. In Magneplanarji to potrebujejo v prvi vrsti.

Zgolj v vednost: v USA še vedno na veliko prisegajo na filozofijo Magneplanar + Bryston solid state Confused .

V.
Nazaj na vrh
ajka

Pridružen/-a: Tor Maj 2008 10:00
Kraj: Sežana

PrispevekObjavljeno: Ned Sep 26, 2010 23:14    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

LP

Da ne pozabite poleg W in db je morda dobro, da pride iz zvočnika tudi "malo glasbe"...

Veliko je primerov v Slo preveč "slabih W" skurjeni Magiji ...
Magiji kmalu "odkrijejo" kdo od ojačevalcev "nima kvalitetnih W" ali pa vsaj takih, ki jim pašejo ... W na papirju in pedigre firme ne pove kaj dosti !!!

Nazadnje urejal/a ajka Pon Sep 27, 2010 00:06; skupaj popravljeno 1 krat
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Telefon: -
galop

Pridružen/-a: Sob Feb 2009 15:05
Kraj: ljubljana

PrispevekObjavljeno: Ned Sep 26, 2010 23:20    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Še moje izkušnje kar se tiče digitalnih ojačevalnikov ko sem delal na ozvočenjih prireditev.Resda so bili lahki in močni samo zvok nikoli ni imel takšnega žmohta kot z navadno klasiko,največkrat so bili uporabljani za poganjanje basov,pri srednjih in visokih se niso odrezali....To je bilo 10 let nazaj,sedaj jih več ne spremljam,nekako pa ne zaupam d klasi oz me ni prepričala...
gorko1

PrispevekObjavljeno: Ned Sep 26, 2010 23:30    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

galop je napisal/a:
Še moje izkušnje kar se tiče digitalnih ojačevalnikov ko sem delal na ozvočenjih prireditev.Resda so bili lahki in močni samo zvok nikoli ni imel takšnega žmohta kot z navadno klasiko,največkrat so bili uporabljani za poganjanje basov,pri srednjih in visokih se niso odrezali....To je bilo 10 let nazaj,sedaj jih več ne spremljam,nekako pa ne zaupam d klasi oz me ni prepričala...

Oprosti, ampak povozil te je čas Laughing

LP,
Goran
Nazaj na vrh
galop

Pridružen/-a: Sob Feb 2009 15:05
Kraj: ljubljana

PrispevekObjavljeno: Ned Sep 26, 2010 23:30    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

hehe Smile očitno.
DOLAR

Pridružen/-a: Tor Jul 2009 14:03
Kraj: bUNGA bUNGA

PrispevekObjavljeno: Pon Sep 27, 2010 08:36    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Meni se zdi, da so visoki toni pri digitalcih, kako bi se izrazil, mogoče "hrapavi" oz. "raskavi".

lp
Nazaj na vrh
hi_musica

Pridružen/-a: Tor Apr 2008 7:17

PrispevekObjavljeno: Pon Sep 27, 2010 10:14    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

DOLAR je napisal/a:
Meni se zdi, da so visoki toni pri digitalcih, kako bi se izrazil, mogoče "hrapavi" oz. "raskavi".

lp

Skoraj bi rekel, da so digitalci idealni za poslušanje Luisa Armstronga, Joe Cockerja, Zucchera ipd.
Smile

V.
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4, 5, 6  Naslednja
Stran 5 od 6

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu