Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se   Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

Acoustic Revive RR-77
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4

Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI dodatki
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
JAZZZ

Pridružen/-a: Sre Apr 2008 12:32
Kraj: POSAVEC

PrispevekObjavljeno: Čet Mar 04, 2010 15:24    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

ReturnToForever je napisal/a:
JAZZZ je napisal/a:
Laughing Mogoče pa je slišal, da slabše špila, pa te na to ni hotel opozoriti Laughing . Da ne bi šimfal svojega sistema. Verjetno tudi "tihe" menjave CDPja ne bi zaznal?

To bo. Embarassed

Ampak resnično, ko imaš koga na obisku je že zaradi njegovega volumna in postavitve zvok drugačen. Bognedaj, da jih imaš v sobi več Wink
ReturnToForever

Pridružen/-a: Sre Apr 2008 13:47
Kraj: LJ

PrispevekObjavljeno: Čet Mar 04, 2010 15:37    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

JAZZZ je napisal/a:

Ampak resnično, ko imaš koga na obisku je že zaradi njegovega volumna in postavitve zvok drugačen. Bognedaj, da jih imaš v sobi več Wink

Se strinjam, toda midva sva poslušala že nekaj CDjev z resonatorjem in sva jih še kar nekaj po izklopu.
Verjetno je videl kako se muzam in ker je veselje (kot jok in zehanje) nalezljivo se je veselil še sam! Razz
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
zvocnik

Pridružen/-a: Čet Okt 2008 22:12
Kraj: Piran

PrispevekObjavljeno: Čet Mar 04, 2010 22:15    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

JAZZZ je napisal/a:

Se strinjam, toda midva sva poslušala že nekaj CDjev z resonatorjem in sva jih še kar nekaj po izklopu.
Verjetno je videl kako se muzam in ker je veselje (kot jok in zehanje) nalezljivo se je veselil še sam! Razz

Tisti, ki imajo resonator gotovo vedo, da je z zvokom nekaj narobe, ce je izklopljen.

Med skupinskim poslusanjem se zgodi marsikaj tudi, da se pozabi preklopiti med 33 in 45 pa nihce niti ne trzne! Vse to se dogaja v zaru ocenjevanja in prevec popitega.

Lp
Truth is not beauty
Beauty is not love
Love is not music
Music is the best !

FZ
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Telefon: 041 737 410
pasuljaris

Pridružen/-a: Pet Apr 2009 22:13
Kraj: maribor

PrispevekObjavljeno: Pet Mar 05, 2010 07:50    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Ko smo že pri psihoakustiki - v neki češki pivnici sem na steni prebral napis:
Napiješ se in slišiš, kako sam sebi šepetaš na uho.
ReturnToForever

Pridružen/-a: Sre Apr 2008 13:47
Kraj: LJ

PrispevekObjavljeno: Pet Mar 05, 2010 08:29    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

zvocnik je napisal/a:

Tisti, ki imajo resonator gotovo vedo, da je z zvokom nekaj narobe, ce je izklopljen.

Med skupinskim poslusanjem se zgodi marsikaj tudi, da se pozabi preklopiti med 33 in 45 pa nihce niti ne trzne! Vse to se dogaja v zaru ocenjevanja in prevec popitega.

Lp

Zvočnik, ni moj namen prepričevati prepričanega, hotel sem le povedati, da tvoje izjave ne veljajo za vsakogar in povsod. Anekdoto lahko razumeš tudi kot premiso, ki kaže, da je efekt resonatorja tako šibak, da ga prekrije že poslušananje v paru ali pa potencira Hawthornov efekt.

In BTW, koliko ocenjevalskega žara je med dvema abstinentskima audiofiloma, ki se poznata 3 dekade, si lahko misliš.
Nazaj na vrh
etapdavid

Pridružen/-a: Sob Okt 2008 9:07
Kraj: NOVO MESTO

PrispevekObjavljeno: Pet Mar 05, 2010 09:26    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pred približno enim letom sem Schumanov resonator (od Vladka Korošča) nabavil tudi jaz. Začetka sem imel občutek, da zadeva deluje. Š časom pa me je začelo celo nekaj motiti, kot, da mi nekdo neka dodaja v glasbo in sem zadevo preprosto po dveh mesecih izključil.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Telefon: 041 945 456
zvocnik

PrispevekObjavljeno: Pet Mar 05, 2010 17:46    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

zvocnik je napisal/a:

Lp

Zvočnik, ni moj namen prepričevati prepričanega, hotel sem le povedati, da tvoje izjave ne veljajo za vsakogar in povsod. Anekdoto lahko razumeš tudi kot premiso, ki kaže, da je efekt resonatorja tako šibak, da ga prekrije že poslušananje v paru ali pa potencira Hawthornov efekt.

In BTW, koliko ocenjevalskega žara je med dvema abstinentskima audiofiloma, ki se poznata 3 dekade, si lahko misliš.

Ah, ne. Nisem napisal nobene izjave in niti nisem karkoli poveliceval. Kar sem napisal je bilo res in je danes anekdota.

Kaj vem, Schuman se meni pac pozna. Verjamem, da je njegov vpliv ni slisen ravno na vsakemu sistemu in je ze prav, da se ga ne uposteva, ce ni nobene razlike. Razen tega bi moral Schuman blagodejno vplivati na cloveka, kar pomeni vecje sozvocje z naravno okolico, ki pa je v mestih onesnazena. Nekateri trdijo, da boljse spijo.

Koroscev (Rudi) Schuman ima celo dve zemeljski frekvenci in lahko med njima preklapljas, torej 7 in nekaj ter 14 in nekaj Hz-ov.

Lp
Truth is not beauty
Beauty is not love
Love is not music
Music is the best !

FZ
Nazaj na vrh
delfinus

Pridružen/-a: Tor Apr 2008 8:55
Kraj: Laško

PrispevekObjavljeno: Pet Mar 05, 2010 18:00    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Moj, ki sem ga dobil prejsnji teden od ESE laba je klasicen, zgolj samo 7,83Hz, torej ima morda se kak drug tip. Lahko poves, kaksna ti je razlika med 7,83 in 14Hz?

lp, d.
Nazaj na vrh
zvocnik

PrispevekObjavljeno: Pet Mar 05, 2010 18:07    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

delfincek je napisal/a:
Moj, ki sem ga dobil prejsnji teden od ESE laba je klasicen, zgolj samo 7,83Hz, torej ima morda se kak drug tip. Lahko poves, kaksna ti je razlika med 7,83 in 14Hz?

lp, d.

Kolikor sem jaz slisal je nizja frekvenca bolj vplivala na nizje zvocne frekvence in visja na srednje. Pri visji frekvenci je zvocna slika jasnejsa kot pri uporabi nizje frekvence. Tako pri meni.

Lp
Truth is not beauty
Beauty is not love
Love is not music
Music is the best !

FZ
Nazaj na vrh
orc.perc

Pridružen/-a: Sre Nov 2009 22:05
Kraj: Posr.Park

PrispevekObjavljeno: Ned Mar 07, 2010 11:49    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Also, če sem kaj razumel:

to naprava oddaja elektromagnetno valovanje z nizko frekvenco, ki je enaka resonanci el.mag. valov okoli planeta med površjem in ionosfero. Torej ne gre za nizkofreq. zvočno valovanje. Najbrž ima vpliv na samo elektroniko, na vsako komponento po svoje, tudi na delovanje možganov, nikakor nima veze z zvočniki, ušesi.. Zadeva najbrž povzroči efekt vibrata v sami el. komponenti.

Na bolj labilne osebke ima večji vpliv!
Very Happy
pasuljaris

Pridružen/-a: Pet Apr 2009 22:13
Kraj: maribor

PrispevekObjavljeno: Sre Mar 17, 2010 11:45    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pestilence. je napisal/a:
Lep pozdrav!
Obstaja kakšna možnost da bi taka napravica predstavljala pozitivno spremembo v cenejšem sistemu?
Ker sem sam v fazi upgradea.. pa sem razmišljal v različnih smereh. 90% si bom omislil DAC(imam squeezebox), predvidevam da ob nakupu tega generaratorja sprememba ne bi bila tako očitna. Se motim?

Ne vem, predvidevam da to predstavlja nek tweak za konec, ko so ostale stvari pošlihtane.

Am I wrong?

Včeraj sem postal ponosni lastnik generatorja. Moj sistem je malo boljši budget. Sprememba zvoka na boljše je precejšnja.
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI dodatki Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4
Stran 4 od 4

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu