Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se   Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

Hypex Ncore projekt by Patrik
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4

Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
audiofill

Pridružen/-a: Tor Apr 2008 19:48
Kraj: Žalec

PrispevekObjavljeno: Tor Okt 16, 2012 23:32    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Berem luštno pisanje na temo tahudih NC1200 modulov (uporabljenih v tem projektu), ki je prišlo ven in uživam zraven. Obilica zanimivosti, koristnih podatkov, nekaj tudi na temo švohnejših NC400 in ostalih proizvajalcih, ki že koristijo to tehnologijo. Predvsem pa se me je dotaknila Putzeyeva zgodovina. Totalni genij, ki je že v mladih letih tako nabrisal Philipsove inženirje, da jim ni bilo nič jasno. Spodaj izseček na to temo, ki mi je dal študirat kak kaliber mora to bit:

For a mini primer on Bruno Putzeys, after high school he wrote his thesis on class D audio at the National Radio and Film Technical Institute in Brussels where he graduated bachelor in electrical engineering. Dutch electronics giant Philips Applied Technologies of Belgium's Leuven had sponsored his thesis work to now offer him a position. This involved designing class AB amplifiers around core modules from Philips partner Sanyo. Getting bored Bruno eventually had himself reassigned and in charge of testing a class D audio chip which Philips had designed for a television set in another division. Putzeys challenged his bosses that within a month's time he'd have designed something far superior from discrete parts. Three weeks later he really had a 25wpc class D amp with better specs than the IC version which the Philips 4-man team had worked on for two years.

Shocked Shocked Shocked

Mislim bolj ko berem o njegovih stvaritvah, njegovem pogledu na audio, razmišljanja,... bolj se mi zdi da nič ne vem, da je tip strokovno v čisto drugem univerzumu, nato svetlobna leta nič, polj pa se tam nekje daleč bogu za hrbtom pa le najdem cel pritlikav. Laughing

Džekson pravi, da je v stanju emulirat zvok praktično bilo katerega ojačevalca na planetu. Želite Mcintosh, ni blema evo ga:

"It's always a dilemma whether an amp should be tuned for things like subjective bass control, sweet mids or not. One of the tricks a McIntosh does by design is to have a highish output impedance—because of the autoformer—which makes for a more liquid midrange sound and then to add a subjective sense of bass control by allowing a slight THD rise in the top end. When things like those are really tastefully balanced, such an amp can really make life hard on a 'straight wire' amp in a shootout. The signal actually comes out sounding nicer and more impressive than what went in. But on the other hand I think that to make the greatest number of people happy, one can't afford to give an amp a sound of its own because the number of new fans is probably immediately offset by the number of people who don't like that particular tuning. But it's tough to resist the occasional sonic touch-up. I can emulate the sound of pretty much any amp out there if I wanted. But so far I'm resisting. If ever I give in, it'll be obvious from the measurements and I hope someone calls me out on it. Anyhow that's why I decided I actually wanted the NC400 to have this unvarnished dead-pan delivery."

Da ne bom predolg, se opravičujem, take napredne zadevšne me čisto potegnejo notri pa zatežim kot "raztrgan dohter" Embarassed ... no tole prežvekujem momentalno če koga zanima:

http://www.6moons.com/audioreviews/acousticimagery/1.html

Se bojim, da je samo še vprašanje časa kdaj prešaltam na Ncore. Zaenkrat se še uspem brzdat. Laughing
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
ProJet

Pridružen/-a: Sre Feb 2009 17:54
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Sre Okt 17, 2012 14:11    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

audiofill je napisal/a:
Se bojim, da je samo še vprašanje časa kdaj prešaltam na Ncore. Zaenkrat se še uspem brzdat. Laughing

Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy
Nazaj na vrh
Špilferderber

Pridružen/-a: Čet Dec 2009 1:24

PrispevekObjavljeno: Sre Dec 19, 2012 12:55    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

in še..

Patrik sam po svetu potuje al je kaj delal še na tej zadevi? Smile
Nazaj na vrh
audiofill

Pridružen/-a: Tor Apr 2008 19:48
Kraj: Žalec

PrispevekObjavljeno: Sre Dec 19, 2012 13:07    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Špilferderber je napisal/a:
in še..

Patrik sam po svetu potuje al je kaj delal še na tej zadevi? Smile

Patrik je trenutno v Jordaniji z mojim tastom. Potujeta po državi, uživata v tamkajšnjih lepotah in blaženem miru puščave. Na fb imaš cool fotke, mislim da so odprte. Redno čekiram kaj jima dogaja. Smile

Ko pride nazaj pa ga pobaram kako kaj seksi Ncore.

lp
Nazaj na vrh
Špilferderber

Pridružen/-a: Čet Dec 2009 1:24

PrispevekObjavljeno: Sre Dec 19, 2012 13:11    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

sem videl, ja.. zato sprašujem, da ga ne dregam po nepotrebnem..
Nazaj na vrh
ambasador

Pridružen/-a: Sre Feb 2011 19:52
Kraj: Izola

PrispevekObjavljeno: Sre Dec 19, 2012 14:01    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

D klasa gre svojo pot. Pogledal sem teste 6moons (link avdiofill) in se mi samo potrjuje kar sem slišal.
Seveda, vedno je v ozadju pomislek dokler ne preskusiš doma - ali bo posredovalo emocije zbora Franckovega Panis angelicus, ali bo pričaralo vzdušje katedrale ali bo....

Zaenkrat po odzivih na testih ni videti skritih pasti. Ebaen je primerjal s klaso A ojačevalci - povuci potegni - ma ven ni skočila nobena drama, noben resen pomislek.

Še najbolj všeč mi je bil stavek: ni najboljši kar sem jih slišal, je edini ki to zmore.

Iz istih spisov velja podčrtati opozorilo, da nCore ni nujno in povsod optimalen partner vseh zvočnikov. Tisti z visokim izkoristkom (full range lahke papirne membrane) in/ali dobrim lastnim dampiranjem ne bodo srečni na ojačevalcu z visokim damping faktorjem - izpade preveč odsekano..
Ma to mi avdiofili vemo in smo previdni pri kombiniranju.
peterpan

Pridružen/-a: Pon Feb 2011 15:20
Kraj: LJ

PrispevekObjavljeno: Pon Apr 01, 2013 00:27    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Zadeva že špila? Very Happy
Nazaj na vrh
ambasador

Pridružen/-a: Sre Feb 2011 19:52
Kraj: Izola

PrispevekObjavljeno: Pon Apr 01, 2013 01:01    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Že en cajt si Castor prizadeva za avdicijo na Obali. Ima nas više.

Tudi mene muči kaj in kako. Doma imam Hypex 40w v Philips MCD AV stolpu, ki sem ga sprobal na MonitorAudio. Presenetljivo dobro glede na izvor (ceneni stolp).
dr.sah

Pridružen/-a: Sob Sep 2008 21:41
Kraj: LJUBLJANA

PrispevekObjavljeno: Pon Apr 01, 2013 08:40    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Zadeva špila, dobro špila.
Nazaj na vrh
peterpan

Pridružen/-a: Pon Feb 2011 15:20
Kraj: LJ

PrispevekObjavljeno: Tor Apr 02, 2013 00:43    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Kaj pravi Patrick, je zdej to to ali gleda za drugimi stvarmi?
Nazaj na vrh
bogomir 4051

Pridružen/-a: Tor Dec 2008 19:42
Kraj: ljubljana

PrispevekObjavljeno: Tor Apr 02, 2013 08:04    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

A kdo ve, kam se vdrl ProJet ? Že par mesecev ni glasu o njem.
Ali je obupal nad Hypexi, ali pa ima "frišno" mlado ljubico ?

LpM.
nek_do

Pridružen/-a: Čet Okt 2009 21:22
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Tor Apr 02, 2013 08:27    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pa saj se je tudi @jazzz že skoraj pred dvemi meseci vdrl v zemljo. Mislim, da je še najbolj kriva "forumska klima".
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4
Stran 4 od 4

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu