| Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
| Avtor |
Sporočilo |
before

Pridružen/-a: Pon Maj 2008 19:23 Prispevkov: 2801 Kraj: Ruše
|
Objavljeno: Čet Jun 09, 2011 08:36 Naslov sporočila: |
|
|
| berni je napisal/a: | V začetku smo pozabili na eno zelo pomembno malenkost.
Kako je s postavitvijo zvočnikov v prostoru?
... |
Nismo ne... Poglej prvo stran, prvi odgovor! _________________ Cenite to kar imate in stremite k boljšemu! To je moj recept za zadovoljstvo.
Audiohedonist |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
berni

Pridružen/-a: Pon Jan 2010 11:49 Prispevkov: 1408 Kraj: maribor
|
Objavljeno: Čet Jun 09, 2011 08:46 Naslov sporočila: |
|
|
| before je napisal/a: | | berni je napisal/a: | V začetku smo pozabili na eno zelo pomembno malenkost.
Kako je s postavitvijo zvočnikov v prostoru?
... |
Nismo ne... Poglej prvo stran, prvi odgovor! |
Ups, sorry
Pač sem mu hotel pomagat, pa je bilo treba skoraj 4 strani .... _________________ Lp
Bernard
--------------
Live and let live. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
before

Pridružen/-a: Pon Maj 2008 19:23 Prispevkov: 2801 Kraj: Ruše
|
Objavljeno: Čet Jun 09, 2011 08:52 Naslov sporočila: |
|
|
Ja, saj... tudi jaz običajno ne prebiram celotne teme od začetka, razen kadar jo spremljam od začetka. Sicer pa mislim, da v tem primeru postavitev zvočnikov ni glavni problem. _________________ Cenite to kar imate in stremite k boljšemu! To je moj recept za zadovoljstvo.
Audiohedonist |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
CRV

Pridružen/-a: Sre Jun 2011 9:37 Prispevkov: 342 Kraj: Domžale
|
Objavljeno: Čet Jun 09, 2011 09:12 Naslov sporočila: |
|
|
| Ja dnevna je 6x8,5 približno tko da sta zvočnika na vogalih krajše stene ker imam tam tudi lcd in nizke omare. Tko da berni se je res potrudil sam ni obrodilo sadov,zgleda da je resiver tam do polovice precej švohcen šele na 50 od 74 se začnejo vidno premikati membrane in da je kolkor tolk basov je pol na 60 sam pol je pa glasnost prevelika,reciverju manjka en laudnes pol bi blo pa sprejemljivo ! Drgač zgleda da moram ostat pri kombinaciji prednjih+SW ker ta pa res ima globok bas ,tko da je vsaj za poslušat. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
acoustic

Pridružen/-a: Tor Apr 2008 8:50 Prispevkov: 150 Kraj: Maribor
|
Objavljeno: Čet Jun 09, 2011 09:29 Naslov sporočila: |
|
|
| CRV je napisal/a: | | Ja dnevna je 6x8,5 približno tko da sta zvočnika na vogalih krajše stene ker imam tam tudi lcd in nizke omare. Tko da berni se je res potrudil sam ni obrodilo sadov,zgleda da je resiver tam do polovice precej švohcen šele na 50 od 74 se začnejo vidno premikati membrane in da je kolkor tolk basov je pol na 60 sam pol je pa glasnost prevelika,reciverju manjka en laudnes pol bi blo pa sprejemljivo ! Drgač zgleda da moram ostat pri kombinaciji prednjih+SW ker ta pa res ima globok bas ,tko da je vsaj za poslušat. | Predlagam, da si od koga sposodiš en pravi ojačevalec in sprobaš zvočnike na njemu. Čisto lahko da preveč pričakuješ od teh zvočnikov. Seveda bo vsak stereo ojačevalec delal boljše od receiverja, a probaj, da boš vsaj vedel kako nizko sploh gredo ti zvočniki, do 26 Hz ali kolikor so spodaj deklarirani sigurno ne, to je že sub področje  _________________ Timeless Experience-Finest Audio |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
delfinus

Pridružen/-a: Tor Apr 2008 8:55 Prispevkov: 1636 Kraj: Laško
|
Objavljeno: Čet Jun 09, 2011 09:37 Naslov sporočila: |
|
|
Verjetno grejo do 26Hz, samo vprasanje je koliko +-dB. Hja kruta realnost oglasevanja nekaterih proizvajalcev. Sicer pa bi tudi jaz poskusil s kaksnim solidnim stereo ojacevalcem, ter z enimi solidnimi zvocniskimi kabli tja do 100EUR 2x3m (rabljene). Sem imel tudi tudi nekoc davno na samem zacetku Canton Vento na navadni licni je bilo tako kot da bi zaklano kamelo poslusal.
lp, d. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
CRV

|
Objavljeno: Čet Jun 09, 2011 10:27 Naslov sporočila: |
|
|
Ja res primerjave z zvokom so smešne od zaklanih kamel do recimo pr men kot da bi cigani zelezo stresli iz kamijona sam ko pa vžgem sub smo se moral pa navajat več kot leto dni da smo se navadli potresov ! Ker pr men ko sub zagrmi se resnično cela bajta strese z kozarci in krožniki v 10 m oddaljeni kuhinji !  |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
CRV

|
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
acoustic

|
Objavljeno: Pet Jun 10, 2011 17:42 Naslov sporočila: |
|
|
| CRV je napisal/a: | http://www.bolha.com/akustika-ojacevalci/yamaha-rx-v630rds-dvd-s530-oglas1273778705
Ali je tale resiver kaj bolši od mojega po karakteristikah ?
Ali pa drugače za kolk denarja in kateri resiver naj bi bil ok za moje Heco zvočnike ?Kaj pa tale novi ki ima še za usb pa int. http://playroom.si/AV_sprejemniki/Onkyo/Onkyo-TX-NR-609 | Jaz na tvojem mestu ne bi nič menjaval dokler ne preiskusiš zvočnikov na drugem ojačevalcu, brez da ga plačaš
Težko je to primerjati, lahko da bo delal enako kot ta, pol je denar vržen vstran:-( _________________ Timeless Experience-Finest Audio |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
CRV

|
Objavljeno: Pet Jun 10, 2011 20:12 Naslov sporočila: |
|
|
| acoustic je napisal/a: | | CRV je napisal/a: | http://www.bolha.com/akustika-ojacevalci/yamaha-rx-v630rds-dvd-s530-oglas1273778705
Ali pa drugače za kolk denarja in kateri resiver naj bi bil ok za moje Heco zvočnike ?Kaj pa tale novi ki ima še za usb pa int. http://playroom.si/AV_sprejemniki/Onkyo/Onkyo-TX-NR-609 | Jaz na tvojem mestu ne bi nič menjaval dokler ne preiskusiš zvočnikov na drugem ojačevalcu, brez da ga plačaš
Težko je to primerjati, lahko da bo delal enako kot ta, pol je denar vržen vstran:-( | To se tut jaz bojim,samo kje naj najdem kak ojačevalc ? |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
acoustic

|
Objavljeno: Sob Jun 11, 2011 08:09 Naslov sporočila: |
|
|
| CRV je napisal/a: | | acoustic je napisal/a: | | CRV je napisal/a: | http://www.bolha.com/akustika-ojacevalci/yamaha-rx-v630rds-dvd-s530-oglas1273778705
Težko je to primerjati, lahko da bo delal enako kot ta, pol je denar vržen vstran:-( | To se tut jaz bojim,samo kje naj najdem kak ojačevalc ? | Ma bilo kaj probaj, makar v trgovini sposodi. Ali kupi preko web-a kjer lahko v določenem roku robo original zapakirano vrneš, če nisi zadovoljen  _________________ Timeless Experience-Finest Audio |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
CRV

|
Objavljeno: Pon Jun 13, 2011 12:42 Naslov sporočila: |
|
|
| Hja dej me pa zanima kakšna je razlika med resiverjem ONKYO TX NR-609 IN TX SR609 torej nr in sr ??? |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
siroliver

Pridružen/-a: Sob Nov 2009 12:34 Prispevkov: 1004 Kraj: Izola
|
Objavljeno: Pon Jun 13, 2011 13:27 Naslov sporočila: |
|
|
Na hitro pobrskal po netu , nova serija NR , vsi modeli imajo moznost priklopa
na network, pa se nekaksen boljsi video upscaling.
A smo malce leni poiskat po netu  |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
CRV

|
Objavljeno: Tor Jun 14, 2011 14:04 Naslov sporočila: |
|
|
| siroliver je napisal/a: | Na hitro pobrskal po netu , nova serija NR , vsi modeli imajo moznost priklopa
na network, pa se nekaksen boljsi video upscaling.
A smo malce leni poiskat po netu  | He he sem potem našel podatke in preveril pri prodajalcu ter nabavil ! Evo zadeva je taka sicer se še mal lovim glede nastavitev vendar se iz tega resiverja tx nr-609 precej da več izvleči iz njega kot na mojem starejšem sonyju,tko da sem sedaj moje heco zvočnike že fajn zagnal,membranam se je kar zmešal ! Tko da zdej ko furam brez suba je tolk basa da je zdej problem na omari ki je en kup glažovne ker precej vibrrrerra Tko da naslednja zadeva soltiranje spominkov in različnih vaz pokalov itd. 8)Ker prej mi je žgal sam sub ki je za kavčem zdej pa še heco  |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Surfer

Pridružen/-a: Čet Nov 2009 20:46 Prispevkov: 178 Kraj: Domžale
|
Objavljeno: Tor Jun 14, 2011 15:14 Naslov sporočila: |
|
|
Me veseli. Bi-Amping že tudi izkoriščate?
Lep pozdrav,
A _________________
 |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
|