| Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
| Avtor |
Sporočilo |
mestn pu

Pridružen/-a: Sre Jan 2009 22:21 Prispevkov: 2635 Kraj: domžale
|
Objavljeno: Pet Sep 24, 2010 08:22 Naslov sporočila: |
|
|
Pri TI. highendovini pri nas obstaja žalostno pravilo, da se ne tvika njenega drobovja, ker bo enkrat to odšlo od hiše, ko se bo iskalo nov oh in sploh in bo njena cena posledično manjša in ne večja.
Zaradi dodane večje vrednosti znanja- materijal je tu šele na drugem mestu, bi morala biti večja, a jebat ga, to je Slovenija, znanje se tu bolj krade in podcenjuje.
K sreči nas je kar nekaj, ki si ga izmenjujejmo.
Dinamika.
Ko povprečni SLO tvikerski heretik oskruni komponento ali zvočnik s potencijalom in prodre v njeno drobovje, skoraj praviloma v njem opazi vsaj par zamorjenih motorjev Twinga namesto zverin, ki bi dinamiko in mikodetalje kar stresala iz rokava.
Žal, tudi mnogi snovalci večinoma verjamejo, da je njihova zasnova tako dobra, da bodo na pamet izbrani poceni deli od nekje pobrali sposobnost in "proizvajali" dinamiko, ki jo je zasnova dejansko sposobna.
Za tvikerja je taka zasnova samo surov kamen, ki čaka mojstra kiparja, da mu vdihne sposobnost, da prikaže svoj pravi potencijal, audio tržišče pa večkrat kot ne, kamnolom. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
alenvprekršku

Pridružen/-a: Pet Nov 2008 14:09 Prispevkov: 890 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Pet Sep 24, 2010 08:41 Naslov sporočila: |
|
|
Kaj pa če nimaš čas za to?
Kaj pa če delaš in služiš?
Potem pa svoje, teško prislužene igrače, odpirati in po baltazarsko prčkati.
Ne hvala!
Avantgarde že skoraj 30 let sisa vesla? Ja, seveda!
NHF
Alen _________________ B&O Fan in audiofil z OKM!
... it's not just about what your equipment does, it's about how it makes you feel. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
tromba
Pridružen/-a: Pon Jul 2008 21:37 Prispevkov: 741 Kraj: Okolica LJ
|
Objavljeno: Pet Sep 24, 2010 09:26 Naslov sporočila: |
|
|
A prav berem, da opevate Avantgarde kot najboljši zvočnik?  |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
hi_musica
Pridružen/-a: Tor Apr 2008 7:17 Prispevkov: 912
|
Objavljeno: Pet Sep 24, 2010 10:25 Naslov sporočila: |
|
|
| tromba je napisal/a: | A prav berem, da opevate Avantgarde kot najboljši zvočnik?  |
Ne tromba, samo debatiramo o razlikah med Magneplanarji in Avantgardi in kakšen vtis slednji pustijo na poslušalca.
Mimogrede, se tebi še valja kak Tempoelectric zvočniški kabel pod mizo, me malo zanima. Enkrat bi ga probal ...
V. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Triglav
Pridružen/-a: Čet Sep 2008 8:08 Prispevkov: 10 Kraj: Domžale
|
Objavljeno: Pet Sep 24, 2010 14:28 Naslov sporočila: |
|
|
Morda sem pri opisu mojega dojemanja med obema konceptoma pozabil dodati še tole opažanje...
Vedno ko sem poslušal Magneplanar bi lahko trdil,tudi če bi bil slep, da igra velik, planarni zvočnik...
Zanimivo, da pri zmerni jakosti trenutni Vilijev setup ne igra značilno hornovsko. Sicer ni slišati nobenega škatlastega prizvoka, vendar bi težko rekel da igrajo ti zvočniki (pri zmerni jakosti) tipičen ''horn'' sound.
Menim, da je to vzrok postavitvi v prostor. Zvok avantgardov na sejmih ali v Vklopu v veliki sobi je močno drugačen od tega, kar je vsaj zame presenetljivo.
Na teh duotih tudi elektronika in pop igrata, kar je marskikomu težko verjeti. Zato ga smatram kot izreden ''all around'' box.
K |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
zvocnik
Pridružen/-a: Čet Okt 2008 22:12 Prispevkov: 790 Kraj: Piran
|
Objavljeno: Pet Sep 24, 2010 15:53 Naslov sporočila: |
|
|
| Triglav je napisal/a: | Morda sem pri opisu mojega dojemanja med obema konceptoma pozabil dodati še tole opažanje...
Vedno ko sem poslušal Magneplanar bi lahko trdil,tudi če bi bil slep, da igra velik, planarni zvočnik...
Zanimivo, da pri zmerni jakosti trenutni Vilijev setup ne igra značilno hornovsko. Sicer ni slišati nobenega škatlastega prizvoka, vendar bi težko rekel da igrajo ti zvočniki (pri zmerni jakosti) tipičen ''horn'' sound.
Menim, da je to vzrok postavitvi v prostor. Zvok avantgardov na sejmih ali v Vklopu v veliki sobi je močno drugačen od tega, kar je vsaj zame presenetljivo.
Na teh duotih tudi elektronika in pop igrata, kar je marskikomu težko verjeti. Zato ga smatram kot izreden ''all around'' box.
K |
Pomembno je, da je zvok na oz nad nivojem pricakovanj.
Samo, ce se ne motim se setupa nista poslusala v istem prostoru? Ko je ze govora, o tem.
Lp _________________ Information is not knowledge
Knowledge is not wisdom
Wisdom is not truth
Truth is not beauty
Beauty is not love
Love is not music
Music is the best !
FZ |
|
| Nazaj na vrh |
Telefon: 041 737 410 |
|
 |
Triglav
Pridružen/-a: Čet Sep 2008 8:08 Prispevkov: 10 Kraj: Domžale
|
Objavljeno: Pet Sep 24, 2010 18:09 Naslov sporočila: |
|
|
[quote="zvocnik"]Pomembno je, da je zvok na oz nad nivojem pricakovanj.
Samo, ce se ne motim se setupa nista poslusala v istem prostoru? Ko je ze govora, o tem.
[\quote]
To je res. Morda delam malo krivice Maggijem. Priznam, da mi je bil zvok z dinamiko modela 1.5, ki sem ga imel priliko slišati zelo všeč. Slišal sem jih, ja kje pa drugje... Pri Viliju v mansardi
Takrat sem bil tako impresioniran, da sem bil od novega modela oddaljen le 5 sekund. Pred koncem licitacije na e bayu mi jih je sedanji lastnik izmaknil izpred nosa za pičlih 20€.
Vendar je Vili kmalu po tem prešel na model 3.5 in ga postavil v spodnjo sobo. Tam pa ni bilo slebo, vendar me ni čisto prepričalo...
Slišal pa sem avantgarde igrati v spodnji sobi in v prostoru, kjer so sedaj postavljeni. Opazila sva anomalijo ozkih, dolgih prostorov...Imam podoben efekt v svoji poslušalnici - dnevnem prostoru. Odsotnost oziroma izguba basa na sredini prostora je tako velika, da je ni ustrezno korigiral niti 15'' Velodyne in je takšna integracija suba v sistem nemogoča Energija basovskega področja se na sredini - sweet spotu izgubi, od tu ta anemičnost, ki sem jo pripisal MG 3.5.
Zato je za moj okus avantgarde igral bolje v spodnjem prostoru, saj imata suba večji učinek. So pa tu še druge lastnosti ki so dodale tisti več. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
mestn pu

|
Objavljeno: Pet Sep 24, 2010 19:00 Naslov sporočila: |
|
|
| alenvprekršku je napisal/a: | Kaj pa če nimaš čas za to?
Kaj pa če delaš in služiš?
Potem pa svoje, teško prislužene igrače, odpirati in po baltazarsko prčkati.
Ne hvala!
Avantgarde že skoraj 30 let sisa vesla? Ja, seveda!
NHF
Alen | Večina nas ne dela in ne služi, ampak samo prčka in spoznava in živi od lufta in metafetaminov.
Jaz jih nisem videl znotraj, ti tudi ne, pa tudi, če bi jih, se ti ne bi sanjalo ali je na kretnici povprečje ali nadpovprečje ali gnil kompromis, meni pa bi bilo po dnevu, dveh, max, dokaj jasno kaj zmorejo tiste valjaste zadeve na kretnici in česa ne...
Sicer pa sem pisal o konkretnih rezervah materijala kretnic Maggiejev, o Avantgardih bi lahko samo rekel, da zaradi nenavadne zasnove zelo verjetno niso piece of cake za postavitev in za pogon in da v takih primerih klasično folk vključi v igro kak B300, če ima zvočnik dovolj izkoristka, saj je večina dragih zvočnikov z visokim izkoristkom delana namensko za in narejena z pomočjo B300 topologije, ki je specifična klasika in ima svoj krog ljubiteljev, kot jih ima EL34, 6L6 in druge, manj pogoste topologije.
Pravilno apliciran, kvaliteten B300 vedno žanje odobravanje, zaradi svojega specifičnega karakterja in sposobnosti, njegov zvok pa, seveda ne prepriča pristašev drugih topologij.
Zato so med najdražjimi, standardnimi, topologijami.
In zato nasprotje revolucijske teorije. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
audiofrik
Pridružen/-a: Pet Dec 2008 17:19 Prispevkov: 1503 Kraj: LJUBLJANA
|
Objavljeno: Pet Sep 24, 2010 20:43 Naslov sporočila: |
|
|
sam sem prešraufal kar nekaj ali večji del Avantgardov ki igrajo v naši državici in lahko zagotovim, da je material v kretnicah odličen, tako da fantje ki sicer tweekajo zvočnike za ceno povprečnega kondenzatorja ne bi imeli veliko dela...(Avantgarde je naredil pred leti modiikacije driverjev in večina lastnikov je ta upgrade naredila)...
Vse lepo in prav ampak tistih par w ki jih zmore 300B je toliko kot jih pač je in je bolj primerno za kake Lowther in podobne zablode ,ki večje moči tudi ne prenesejo, Avantgardi pa vseeno potrebujejo kar nekaj, najbolje par sto krepkih w da zadihajo kot je potrebno, in tudi za marsikateri drug zvočnik z dokaj solidnim izkoristkom velja podobno, že stari Tannoy z relativno visokimi izkoristki okrog 94 db se na par lampaških w ne počutijo preveč dobro, ampak je potrebno kar nekaj moči da dajo od sebe kar zmorejo,.... |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
zvocnik
Pridružen/-a: Čet Okt 2008 22:12 Prispevkov: 790 Kraj: Piran
|
Objavljeno: Pet Sep 24, 2010 21:24 Naslov sporočila: |
|
|
| audiofrik je napisal/a: | | Vse lepo in prav ampak tistih par w ki jih zmore 300B je toliko kot jih pač je in je bolj primerno za kake Lowther in podobne zablode ,ki večje moči tudi ne prenesejo, Avantgardi pa vseeno potrebujejo kar nekaj, najbolje par sto krepkih w da zadihajo kot je potrebno, in tudi za marsikateri drug zvočnik z dokaj solidnim izkoristkom velja podobno, že stari Tannoy z relativno visokimi izkoristki okrog 94 db se na par lampaških w ne počutijo preveč dobro, ampak je potrebno kar nekaj moči da dajo od sebe kar zmorejo,.... |
Tole bo najbz drzalo saj se da na netu prebrati, da je kar nekaj lastnikov hornov, ki za pogon uporabljajo celo 'digitalce' Spectron Musician III Mk II popolnoma nadgrajene, ki imajo, vsaj kar se hornov tice 'enormno' zalogo moci.
Lp _________________ Information is not knowledge
Knowledge is not wisdom
Wisdom is not truth
Truth is not beauty
Beauty is not love
Love is not music
Music is the best !
FZ |
|
| Nazaj na vrh |
Telefon: 041 737 410 |
|
 |
vojko
Pridružen/-a: Ned Maj 2008 16:50 Prispevkov: 946 Kraj: LJUBLJANA
|
Objavljeno: Sob Sep 25, 2010 08:44 Naslov sporočila: |
|
|
[quote="audiofrik"]Avantgardi pa vseeno potrebujejo kar nekaj, najbolje par sto krepkih w da zadihajo kot je potrebno, zmorejo,....[/quote]
Tudi sam sem bil prepričan v to. Pa ne med razliko 30W in recimo 100W, ampak med razliko 100Win 500W ali pa 1000W
Dejansko so pri ogromnih močeh postali (pustimo zdaj ob strani značilni zvok kompresijskih driverjev) bolj homogeni po spektru, vertikali in prostoru.To se je najbolj poznalo pri integraciji subwoferja v zvočni spekter, pri huronskih močeh se je vse zlilo. Enostavno so prebile in zlile to digresijo. Pa kake pol ure je trajalo, da se zvočnik ogreje, da se to zgodi. Pri manjših pa je res čutiti necelovitost med kompresijci in dinamičnim subom.
Z Cokičevim TR2 pa navkljub 8w te težave niso opazne. Res igra. Brez vsakih težav požene tako kot mora že malo čez 1/3 obrnjenega potenciometra, da jih res "odpre". Pa ne samo v smislu čisto fizikalno "brutalne"dinamike in transparence, ki jo zmorejo Avandgardi.
Ampak predvsem v barvitosti, tapiseriji, arabesknosti detajlov zvočne slike, skratka njenem izrazu; v celoti pa v globini in širini odra.
Ta 300Bset jim res paše, pa jasno pripelje organskost, barvitost in neko drugo vrsto neposrednosti- "tople" neposrednosti z večjo "barvitostjo" in izraznostjo inštrumentov ,ki je s tranzistorji nekako "servilna", in je nismo vajeni.
Je pa to pomoje bolj stvar res izjemnega ojačevalca, kot same 300b topologije, 300b je tudi delno fama. Enostavno je izjemen izdelek. Tudi če bi bil narejen na kakih 845 bi igral dobro, pomoje tudi Experience na 6550 push-pull bi na avandgradih zelo lepo "zapel". Za svoj denar so ti ojačevalci enostavno neprekosljivi.
Enostavno je tako dober, in predvsem korekten, da naprej skoraj nima smisla iskati.
Sem pa razmišljal kako bi šlo z kakimi 805, kak DARED VP-805 http://www.dared.gr/display.php?lang=EN&model=VP-805,
ki je cenovno tudi ok.
PS Aja, pa ne mislit da je TR2 stal uradnih 3600€, se da hodo dobro "zment". Kolk pa ne smem povedat. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
mestn pu

|
Objavljeno: Sob Sep 25, 2010 10:06 Naslov sporočila: |
|
|
| audiofrik je napisal/a: | sam sem prešraufal kar nekaj ali večji del Avantgardov ki igrajo v naši državici in lahko zagotovim, da je material v kretnicah odličen, tako da fantje ki sicer tweekajo zvočnike za ceno povprečnega kondenzatorja ne bi imeli veliko dela...(Avantgarde je naredil pred leti modiikacije driverjev in večina lastnikov je ta upgrade naredila)...
Vse lepo in prav ampak tistih par w ki jih zmore 300B je toliko kot jih pač je in je bolj primerno za kake Lowther in podobne zablode ,ki večje moči tudi ne prenesejo, Avantgardi pa vseeno potrebujejo kar nekaj, najbolje par sto krepkih w da zadihajo kot je potrebno, in tudi za marsikateri drug zvočnik z dokaj solidnim izkoristkom velja podobno, že stari Tannoy z relativno visokimi izkoristki okrog 94 db se na par lampaških w ne počutijo preveč dobro, ampak je potrebno kar nekaj moči da dajo od sebe kar zmorejo,.... | Tu se lahko kar ustavimo pri driving abilityu ojačevalca, kjer podatek o moči sploh ni pomemben.
Očitno ima omenjeni B300 to lepo pošlihtano v sami zasnovi napajanja.
Mojega lampaša sem bil izbral med večimi različnimi ravno zaradi neverjetnega driving abilitya.
Sposoben je kot za šalo pognat in to predelan v triodni vezavi, celo stare serije Quad elektrostatov, ki so legendarno zahtevni zaradi zelo majhnega izkoristka.
Povprečen kondenzator je luštna igrača, če pa se hoče iti naprej, je edina rešitev odličen kondenzator in tu seveda Duelund nima konkurence. Cenejši od Duelunda, a še vedno odlični top modeli, pa tudi veselo pomedejo z povprečnimi.
Duelund je torej referenca in vse kar je blizu Duleundu po karakterju(osupljivo dinamično zmoglivi, blazno hitri in "odprti", zblansirani, so top kondenzatorji vsi do zadnjega).
V primerjalnih testih kondijev, ki sva jih opravila s Trombo, sva na koncu pristala na tem, kar je v testih izbral Troels Gravesen, s tem, da sva na rezultate njegovih testov nabasala šele dve leti po tem, ko sva že razvila lastne metode testiranja in požela rezultate in jih vgradila.
Oba si lastiva edina narejena HL tube-Stylos DACa(opremila sva ju z top end pasivo) in s tako referenčno komponento je mogoče srat iz polne riti in potem žet rezultate testiranja.
S tem, da sam uporabljam svojo mešanico top modelov, ki idealno združuje zvočne karakteristike top dvojnih MKP modelov in PIO kondenzatorjev z dodano malenkostjo Vishay Roedersteina po Tommy Gee receptu za odstranjevanje slišnih oscilacij, povsod kjer je to potrebno.
Troels Gravesen dobi na teste prototipe Jantzen kondenzatorjev in moja on line znanka, lastnica Jantzna, Iwona Jantzen, prototipov ne daje ocenjevat ravno vsakemu bučmanu. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
mestn pu

|
Objavljeno: Sob Sep 25, 2010 10:34 Naslov sporočila: |
|
|
| zvocnik je napisal/a: | | audiofrik je napisal/a: | | Vse lepo in prav ampak tistih par w ki jih zmore 300B je toliko kot jih pač je in je bolj primerno za kake Lowther in podobne zablode ,ki večje moči tudi ne prenesejo, Avantgardi pa vseeno potrebujejo kar nekaj, najbolje par sto krepkih w da zadihajo kot je potrebno, in tudi za marsikateri drug zvočnik z dokaj solidnim izkoristkom velja podobno, že stari Tannoy z relativno visokimi izkoristki okrog 94 db se na par lampaških w ne počutijo preveč dobro, ampak je potrebno kar nekaj moči da dajo od sebe kar zmorejo,.... |
Tole bo najbz drzalo saj se da na netu prebrati, da je kar nekaj lastnikov hornov, ki za pogon uporabljajo celo 'digitalce' Spectron Musician III Mk II popolnoma nadgrajene, ki imajo, vsaj kar se hornov tice 'enormno' zalogo moci.
Lp | Dejansko Spectrone lastniki hvalijo in da pristavim lonček, eden teh lastnikov Spectrona in audio kosov za par 10K, meni tole:"V-Cap Option for those who want the ultimate in finesse and liqudity in sound from the amp."
I ja bi, tata.
http://www.v-cap.com/
Zakaj naj bi bil Spectron bolj "zrel", drugačen D class ojačevalec, bi gotovo vedel povedat naš top stručko, Projet.
In še drugačno mnenje..
I have not compared them one on one, but I have had both in my system, granted there were a few amps between them as I was testing out amps.
I preffered the Bel Canto, I thought it had more lower end slam, and a bit more "sparkle" on the top. I was using Maggies and Spectron sounded a bit on the bright side to me.
Underwood HiFi, through Parts Connexion, offers an upgrade on the Bel Canto's. Given how great their other mods are I would love to hear this modification.
V bistvu potrdilo, da bi Maggieji pokazali več z bolj "toplo zvenečimi"superhitrimi kondenzatorji s sposobnostjo, da bas območje "prestavijo bolj v klet" in "obvladajo" popolno kontrolo basa in celotnega spektra in hkrati mikrodetajlov) in obvezno-folijskimi tuljavami.
Kdor jih ima, ve zakaj. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
hi_musica
|
Objavljeno: Sob Sep 25, 2010 11:26 Naslov sporočila: |
|
|
Avantgardi imajo nekih 105dB občutljivosi in to se ne more primerjati z 92dB dinamičnim zvočnikom. Poleg tega imajo aktivne sube.
Čokićev 300B drajva Avantgarde z lahkoto in ne rabiš nobene kilometrine, da to ugotoviš. Kontrola srednjih in visokih je izjemna. Zato je 8W popolnoma zadosti, seveda pa dodatni W lahko samo koristijo. Ampak to morajo biti W s pedigrejem, se razume.
Lansko leto smo na sejmu lahko slišali kako je 45W solid state Blue Note Demidoff Igor v večji sobi postavil v clipping. 45W ljudje! Čeprav kapo dol pred Demidoff, ker je superioren. Ne glede na to, Vojko mi je priča, da se knof na mojem 300b ni NIKOLI odvil čez polovico.
Res je, Avantgarde nekateri posamezniki furajo tudi s Spectroni, ampak je bistveno več tistih, ki za pogon Avantgardov uporabljajo npr. Audio Note, ART audio, BAT ipd. Najbrž je razlog zato, kajne?
V. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
hi_musica
|
Objavljeno: Sob Sep 25, 2010 11:38 Naslov sporočila: |
|
|
@Mestn pu
tole instalacijo sem pripravil in pofotkal zate .
V. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|