Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se   Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

SONY ES
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4, 5  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
Stefi

Pridružen/-a: Tor Apr 2008 17:58
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Pon Feb 04, 2013 21:06    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

berni je napisal/a:
Meni se bolj zdi kot "rosewood".

Bo kar držalo. Slovensko = palisander.
fuego

Pridružen/-a: Sre Sep 2009 15:19
Kraj: Celje

PrispevekObjavljeno: Pon Feb 04, 2013 22:28    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Tako je, kot ubiralka na kitari.
0844Ales

Pridružen/-a: Tor Jan 2009 15:09
Kraj: Kamnik

PrispevekObjavljeno: Sre Feb 06, 2013 12:36    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Fantje, da ne bo nesporazumov. Tista stranica je izdelana iz mediapana. Ta dekoracija "furnir", pa ni nič drugega kot folija oz. ultrapas v imitaciji furnirja. Sam sem eno tako obnovil zaradi poškodbe.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
habo66

Pridružen/-a: Čet Maj 2010 18:01
Kraj: Lenart

PrispevekObjavljeno: Sre Feb 06, 2013 12:41    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Tole pa mislim da ne bo držalo Aleš.
Nazaj na vrh
3000ES

Pridružen/-a: Sre Jul 2012 8:19

PrispevekObjavljeno: Sre Feb 06, 2013 13:13    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

0844Ales je napisal/a:
Tista stranica je izdelana iz mediapana. Ta dekoracija "furnir", pa ni nič drugega kot folija oz. ultrapas v imitaciji furnirja.

Mislim, da za 43 cm Sony ES komponente to kar drži.
Pred leti sem namreč kupil eno s temi stranskimi paneli, in prišli so posebej zapakirani v kartonu,
poleg aparata, tako da sem jih moral sam priviti na stranice.
Nikjer ni bilo čutiti lesa.

Dopuščam pa možnost, da so nadražje komponente bile obložene s pravim lesom,
ki pa je bil svetlejše rdeče barve od poslikanega panela.
Nazaj na vrh
audiofrik

Pridružen/-a: Pet Dec 2008 17:19
Kraj: LJUBLJANA

PrispevekObjavljeno: Sre Feb 06, 2013 13:52    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

jaz še pri nobeni ES komponenti nisenm videl pravega furnirja ampak povsod plastikfantastik imitacijo nekega nedoločenega lesa mešanico med palisandrom in orehom
Nazaj na vrh
3000ES

Pridružen/-a: Sre Jul 2012 8:19

PrispevekObjavljeno: Sre Feb 06, 2013 13:56    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Bo kar držalo.
Nazaj na vrh
habo66

Pridružen/-a: Čet Maj 2010 18:01
Kraj: Lenart

PrispevekObjavljeno: Sre Feb 06, 2013 14:06    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Se opravičujem..
Nazaj na vrh
PURPLE

Pridružen/-a: Ned Jan 2010 19:27
Kraj: Savinjska

PrispevekObjavljeno: Tor Feb 19, 2013 18:59    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Zanima me kje bi lahko dobil takšno podložko - kakršnakoli informacija je dobrodošla. Namen imam naredit stranici in bi rad uporabil takšne oz. čim bol identične / primerne podložke. Hvala.

pinc76

Pridružen/-a: Sre Apr 2008 13:09
Kraj: Tabor

PrispevekObjavljeno: Tor Feb 19, 2013 21:40    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Zdravo

Ko sem delal stranice za Gerchya,vem da jih je dal narediti kam pa nebi vedel. Laughing

LP Pinc76

www.rmsound.si
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
PURPLE

PrispevekObjavljeno: Tor Feb 19, 2013 22:18    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Hvala ti za informacijo, ga bom kontaktiral.
PURPLE

PrispevekObjavljeno: Sre Maj 08, 2013 23:31    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Prosim za nasvet kako pravilno priklopit zvočniška kabla za opcijo Mono na končni stopnji TAN80ES.

1. slika prikazuje povezavo v stereo načinu kot ga uporabljam.

Kot se vidi iz slike, ima končna zvočniška priključka v sledečem redu: notranja dva sta negativna - zunanja dva pozitivna.

Na sliki 2 je prikazana vezava mono kjer me zbega oznaka zvočniških terminalov. Če prav razumem se pozitivni del kabla iz zvočnika priklopi v pozitivne na končni, drugi negativni del kabla iz zvočnika pa prav tako v pozitivnega končne?

Raje vpraša kot, da zažgem vse skupaj preden probam. Je lahko kakšen problem za pred ojačevalec ker se bo probalo samo z eno končno?

Še eno laično vprašanje zveni takšna veza mono enako kot stereo, ali kot bi na stereo ojačevalcu izbral opcijo mono?

Hvala za pomoč.

Lp
PURPLE

PrispevekObjavljeno: Sre Maj 08, 2013 23:47    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Mislim, da sem si pravilno odgovoril. V Rotlovih navodilih je lepše oz. bolj nazorno prikazano.

Kot vidim je treba v obeh primerih signal iz pred ojačevalca peljat v levi kanal končne stopnje.
CRV

Pridružen/-a: Sre Jun 2011 9:37
Kraj: Domžale

PrispevekObjavljeno: Pet Avg 09, 2013 14:38    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Še jaz eno tehnično vprašanje , kako priklopit,če je možno vmes med resiverjem ekvilajzer ? Torej iz pre-out izhoda na resiverjuSony str-v555ES v ekvilajzer in nazaj iz njega na vhod naprimer cabl/sat ali podobni vhod analognih komponet ? Ali je to mogoče,ali pa je možno ekvilajzer priklopit samo iz pre-out na končno ? Smile Kaj pa iz siol box-sa cinch na ekvilajzer in iz njega v avdio vhod na resiverju ! a to gre ?? Cool
Nazaj na vrh
CRV

Pridružen/-a: Sre Jun 2011 9:37
Kraj: Domžale

PrispevekObjavljeno: Pet Avg 09, 2013 18:32    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

No bom kar sam sebi nekaj odgovoru Smile Prilkopil sem med boxom in resiverjem,tako sem ugotovil,da pač dela ekvilajzer samo prek boxsa ! Logično in če bi pač dal na cd player bi pa tam ! Drgač zadovoljen ker sem si nastavil drugo barvo glasu. Nisem pa še ugotovil,če bi lahko priklopil iz pre-outa čez ekvilajzer in nazaj v en vhod za komponete.Drugače bo pa itak ko dobim končno povezan med njo in pre-outom Smile Verjamem,da merikaterem audiofilu ekvilajzer ni všeč,samo treba je vedet,da pač nimam lampaša Smile
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4, 5  Naslednja
Stran 4 od 5

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu