Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se   Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

kdaj, koliko časa... poslušate glasbo?
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3

Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
audiomaniac

Pridružen/-a: Čet Nov 2008 11:40
Kraj: LJ

PrispevekObjavljeno: Pon Feb 15, 2010 16:25    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Antony je napisal/a:

... Edino žena res razume moja vlaganja v sistem, ker ve kaj mi to pomeni.

Blagor tebi !!! Crying or Very sad
marantz

Pridružen/-a: Ned Maj 2008 22:18
Kraj: ILIRSKA BISTRICA

PrispevekObjavljeno: Pon Feb 15, 2010 23:18    Naslov sporočila: skoncentrirano žal preredko Odgovori s citatom

Skoncentrirano,brez motenj žal je vedno premalo časa.
Kvečjemu pol urice na dan.
Na srečo pa vsakodnevno oziroma vsakovečerno (v najboljši družbi najboljše polovice) kakšne dve do tri urice. Hiša, glasnost ni problem - odvisno od počutja, ta mali (ko gre enkrat spat) ni nikoli ovira.
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
marantz

Pridružen/-a: Ned Maj 2008 22:18
Kraj: ILIRSKA BISTRICA

PrispevekObjavljeno: Pon Feb 15, 2010 23:25    Naslov sporočila: spotoma pa vedno Odgovori s citatom

Aja, nisem pa omenil tistega vzporednega (ob vsakdanjih opravilih) poslušanja glasbe. Ta namreč igra vedno v vsakem prostoru, kjer se mi zdi, da se bom zadržal več kot četrt ure.
Ni govora o kakršnikoli kvaliteti bodisi glasbe same po sebi ali reprodukcije, gre za čisto popestritev.
Lep pozdrav.
JAZZZ

Pridružen/-a: Sre Apr 2008 12:32
Kraj: POSAVEC

PrispevekObjavljeno: Tor Feb 16, 2010 00:33    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

krokar je napisal/a:
Zato me ravno zanima kolikšnemu proncetu audiofilov, ki investirajo desetine tisočev € v zadevno opremo, se sploh še gre za glasbo, kolikšnemu za preprosto zbiranje dragocenosti(nekaj podobnega kot je to pri urah), koliko pa je takih, ki se samo hočejo ven metat!Bi bilo zanimivo!

Moji kranjski prijatelji, ki imajo drago opremo, imajo vsi na lagerju nekaj tisoč LPjev in CDjev. Vsak si na dan vzame nekaj ur za kvalitetno poslušanje (muske na nivoju). Pa ti, ki nimaš dragega sistema, koliko imaš nosilcev in koliko časa na dan "kvaitetno" poslušaš glasbo ? Zanimivo a ne ? Kako se včasih stereotipi, na katerih nekateri gradijo svojo filozofijo, spremenijo v bumerange.

Aja, kok jest poslušam? Ogromno. Za dobro glasbo se vedno najde čas, vedno !
Drugače pa imam poleg glavnega sistema še sistem v službi in pri računalniku. Na boljše čase(ko bo narejena hiša in bo v kleti studio) pa čakajo še Primare 200 sistem z elektrostati(Audiostatic).
fotr

Pridružen/-a: Pon Jan 2009 16:35
Kraj: Škrilje

PrispevekObjavljeno: Pet Mar 05, 2010 23:01    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Citiram:
gorko1 je napisal/a:

Hahaha. Točno to. Jaz glede svojega hobija molčim kot grob. Pa da začnem komu razlagat o kablih in podobno,pa ne da mi samo proba temperaturo čela,pokliče nemudoma psihiatrijo Laughing.Res ne poznam nikogar,ki bi imel vrhunski hifi za statusni simbol.....nikogar!
P

LP,
Goran

No potem se pa kdaj spravi v Vklop, boš videl kar nekaj takih, ki iz prestiža kupijo Clearavdio gramofon za petkratnik Kuzminovega XL a.
Kar pa zadeva poslušanje pa tako:
V službi mi občasno nekaj igra, pa nimam časa poslušat, o kvaliteti zvoka pa sploh ne bi izgubljal besed.
V avtu poslušam najraje kakšne govorne oddaje na 1 in 3 programu Slovenije
Doma pa izginem v "kujavnik" ob začetku dnevnika ( aliu 24 ur, kar vam je dražje) in ostanem tam preko Odmevov tja do ene 12:00 (24) Skratka 4 ure dnevno prav gotovo. ( potem se pa čudim da skoraj vsako leto menjam lampe!!) Je pa res, da manj poslušam gramofon, to je bolj za vikende, med tednoim, me zadovoljujejo flaci.
Nazaj na vrh
sound

Pridružen/-a: Ned Maj 2008 17:21
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Sob Mar 06, 2010 07:27    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

čez teden morda 1 uro dnevno zaradi opravkov-služba, žena...Vikendi pa so praktično glasbeni. Največji užitek mi je, ko čez teden poštarji prinesejo nekaj CD-jev in ko nastopi vikend jih preposlušam - NO MUSIC, NO LIFE.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
audiofrik

Pridružen/-a: Pet Dec 2008 17:19
Kraj: LJUBLJANA

PrispevekObjavljeno: Ned Mar 07, 2010 19:53    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

dragi FOTR a lahko bolj konkretno poveš in po čem to sklepaš ,kdo od obiskovalcev- kupcev Vklopa po tvojem mnenju ima Clearaudio gramofon kot statusni simbol, ali pa je to zgolj foušija, ker si ga ,kot večina od nas ne moreš privoščiti, oziroma kaj govori v prid temu, da lastnik ima gramfon kot statusni simbol za razliko od tebe, ko ga imaš-takega kot pač imaš iz posvečenih audiofilskih itd nagibov.ali samo namiguješ, da bi za petkrat manj denarja lahko kupil boljši in lepši Kuzmin XL.

Osebno ne vem, a bi kdorkoli razglašal,da ga sploh ima, če za to bolj ali manj nišče ne ve, pa je že definicija statusnega simbola malo zgrešena,če niti sosedje ali znanci ne vedo kaj imaš...
Nazaj na vrh
JAZZZ

Pridružen/-a: Sre Apr 2008 12:32
Kraj: POSAVEC

PrispevekObjavljeno: Ned Mar 07, 2010 20:45    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

audiofrik je napisal/a:
dragi FOTR a lahko bolj konkretno poveš in po čem to sklepaš ,kdo od obiskovalcev- kupcev Vklopa po tvojem mnenju ima Clearaudio gramofon kot statusni simbol, ali pa je to zgolj foušija, ker si ga ,kot večina od nas ne moreš privoščiti, oziroma kaj govori v prid temu, da lastnik ima gramfon kot statusni simbol za razliko od tebe, ko ga imaš-takega kot pač imaš iz posvečenih audiofilskih itd nagibov.ali samo namiguješ, da bi za petkrat manj denarja lahko kupil boljši in lepši Kuzmin XL.

Osebno ne vem, a bi kdorkoli razglašal,da ga sploh ima, če za to bolj ali manj nišče ne ve, pa je že definicija statusnega simbola malo zgrešena,če niti sosedje ali znanci ne vedo kaj imaš...

Se strinjam. Kot sem tudi sam že večkrat omenil je vlaganje denarja v HIEND za prestižne namene malo mem. Kdo pa vidi v našo dnevno sobo ? A ni bolj zanesljivo vlaganje v kak športni avto, ki ga vsi vidijo? Da bi se pa šopiril samo na forumu , kjer te raje popluvajo kot zavidajo Question Sori, ne gre.

Vem pa tudi, da nekateri s preveč denarja kupujejo najdražje stvari, med kateri pa je lahko tudi HIEND.
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3
Stran 3 od 3

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu