| Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
| Avtor |
Sporočilo |
delfinus

Pridružen/-a: Tor Apr 2008 8:55 Prispevkov: 1636 Kraj: Laško
|
Objavljeno: Pon Feb 02, 2015 14:45 Naslov sporočila: |
|
|
Hi,
jaz bi sel poslusat na lice mesta in se prepricas, kaj bi ti najbolj ustrezalo.
lp, d. _________________ If it sound good and it feel good, then it's musical - James Brown |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
simon740
Pridružen/-a: Sob Sep 2012 15:59 Prispevkov: 980 Kraj: MARIBOR
|
Objavljeno: Pon Feb 02, 2015 14:49 Naslov sporočila: |
|
|
| delfinus je napisal/a: | Hi,
lp, d. |
se strinjam...samo več kot 300€ res ne bi dal za ta namen. Kot sem že rekel, resno poslušanje je sosednji sobi.
So pa ti 2+ res full mali... |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
mcnaget
Pridružen/-a: Čet Nov 2012 12:28 Prispevkov: 144 Kraj: Gorenjska
|
Objavljeno: Pon Feb 02, 2015 15:45 Naslov sporočila: |
|
|
| simon740 je napisal/a: | | delfinus je napisal/a: | Hi,
lp, d. |
se strinjam...samo več kot 300€ res ne bi dal za ta namen. Kot sem že rekel, resno poslušanje je sosednji sobi.
Maš Q Acoustic 2010i , ti so tudi v redu sem jih imel nekaj časa in bil zadovoljen z njimi.
lpz |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
simon740
|
Objavljeno: Pon Feb 02, 2015 15:52 Naslov sporočila: |
|
|
| mcnaget je napisal/a: | | simon740 je napisal/a: | | delfinus je napisal/a: | Hi,
lp, d. |
Maš Q Acoustic 2010i , ti so tudi v redu sem jih imel nekaj časa in bil zadovoljen z njimi.
lpz |
Samo pri teh potrebujem amp...bi skoraj raje imel aktivne...da se ne "zezam" še z iskanjem kompatibilnega ampa.. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
ambasador
Pridružen/-a: Sre Feb 2011 19:52 Prispevkov: 6264 Kraj: Izola
|
Objavljeno: Pon Feb 02, 2015 16:09 Naslov sporočila: |
|
|
Izven tekoče debate, a znotraj teme:
- zakaj v skundarnem sistemu ne poskusiti imeti nekaj, kar je v primarnem maltene 'prepovedano'?
Naprimer fullrange. Lahko tipa Gallo Nucleus.
http://www.anthonygallo.co.uk/pages/products-speakers-micro.php
Ali kaj podobnega.
Stane tistih par stotk, a imaš nekaj res posebnega in dobrega.
Obrazložitev:
sekundarni sistem je itak omejen z budgetom, velikostjo in frekvenčnim razponom. A če se odpoveš razponu, zakaj bi ne imel nekaj dobrega, česar si v primarnem sistemu ne smeš privoščiti?
Čare fullrange-a. Ni kretnice, ni faznih zamikov, ni zvoka iz dveh kosov. Del izgubljene magije zvoka se vrne. Tako imaš neki dodatni užitek poslušati glasbo na sekundarnem sistemu, nekaj, česar ti primarni ne nudi.
Tudi če ni aktivni, ni panike za nabavo malega dobrega ojačevalca: se za dva črna in dva bela dobi 'T Amp', TrendsAudio ipd. - da ne bi kdo snobiral teh ojačevalcev, sploh v primerjavi s tistimi v aktivnih zvočnikih. V večini primerov so notri ravno T ampi ali derivati. _________________ Carpe Diem |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
gwb
Pridružen/-a: Sob Mar 2009 9:15 Prispevkov: 508 Kraj: Ljubljana
|
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
fjaka
Pridružen/-a: Sre Maj 2008 17:04 Prispevkov: 1776 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Pon Feb 02, 2015 17:14 Naslov sporočila: |
|
|
simon, pokliči FFF...zmeni se za obisk...računalnik pod roko in pojdi poslušat...polek majhnih JBL (280 evrov) imajo tudi velike, pa še Genelece za primerjavo...prej vprašaj kak kabel rabiš, ker če ga nimajo si ga boš mogel sam priskrbet...v prihodnosti si laho omisliš sub...in pozabiš na primaren sistem...
če že vmesna varijanta, potem DAC z volume kontrolo...še izhod za slušalke dobiš...npr. AudioengineD1...cca.150 evrov (toliko je bil pol leta nazaj na Brnčičevi...
če gdo omenja par sto evrov je to laho 200, lahko 900... _________________ šoo mazgoon |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
simon740
|
Objavljeno: Pon Feb 02, 2015 22:12 Naslov sporočila: |
|
|
| fjaka je napisal/a: | simon, pokliči FFF...zmeni se za obisk...računalnik pod roko in pojdi poslušat...polek majhnih JBL (280 evrov) imajo tudi velike, pa še Genelece za primerjavo...prej vprašaj kak kabel rabiš, ker če ga nimajo si ga boš mogel sam priskrbet...v prihodnosti si laho omisliš sub...in pozabiš na primaren sistem...
če že vmesna varijanta, potem DAC z volume kontrolo...še izhod za slušalke dobiš...npr. AudioengineD1...cca.150 evrov (toliko je bil pol leta nazaj na Brnčičevi...
če gdo omenja par sto evrov je to laho 200, lahko 900... |
Hvala za predlog, ampak mislim, da sploh ne bom kompliciral - mislim, da niti poslušat ne bom šel, ker kot sem rekel gre samo za internet radio/youtube in filmi....tudi sub odpade, ker nisem pristaš ropotanja po stanovanju...sem se komaj losal tega iz prejšnjih sistemov. Zraven tega mi primaren sistem nudi vse kar potrebujem - sem ga sestavljal kr nekaj časa, da sem dosegel nek optimum...
Kaj pa kakšni mali rabljeni aktivni zvočniki?
LP;
Simon |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
fjaka
Pridružen/-a: Sre Maj 2008 17:04 Prispevkov: 1776 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Pon Feb 02, 2015 22:54 Naslov sporočila: |
|
|
mali rabljeni aktivci?...o tem ti non-stop govorim...nove aktivne JBL sem omenil na račun prejšnjega posta...še zmeraj ugodno...rabljeni, še boljša ideja...ampak ih je zelo malo na tržišču...genelec 1029, tannoy reveal, en kup znane in neznane PA opreme...na forumu so ljudje ki se s tem ukvarjajo profi...so boljši svetovalci ...če se oglasijo...mogoče tudi vejo za kake skrite, rabljene...ali pa ih lažje najdejo... _________________ šoo mazgoon |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
CASTOR
Pridružen/-a: Pet Okt 2008 16:18 Prispevkov: 1087 Kraj: KOZINA
|
Objavljeno: Pon Feb 02, 2015 23:06 Naslov sporočila: |
|
|
| Hahahaha severni jeleni so dobili enormno planjavo za pašo. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|