Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se   Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

Budget Monitorji
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3

Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
delfinus

Pridružen/-a: Tor Apr 2008 8:55
Kraj: Laško

PrispevekObjavljeno: Pon Feb 02, 2015 14:45    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Hi,
jaz bi sel poslusat na lice mesta in se prepricas, kaj bi ti najbolj ustrezalo.

lp, d.
simon740

Pridružen/-a: Sob Sep 2012 15:59
Kraj: MARIBOR

PrispevekObjavljeno: Pon Feb 02, 2015 14:49    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

delfinus je napisal/a:
Hi,

lp, d.

se strinjam...samo več kot 300€ res ne bi dal za ta namen. Kot sem že rekel, resno poslušanje je sosednji sobi.
So pa ti 2+ res full mali...
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
mcnaget

Pridružen/-a: Čet Nov 2012 12:28
Kraj: Gorenjska

PrispevekObjavljeno: Pon Feb 02, 2015 15:45    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

simon740 je napisal/a:
delfinus je napisal/a:
Hi,

lp, d.

se strinjam...samo več kot 300€ res ne bi dal za ta namen. Kot sem že rekel, resno poslušanje je sosednji sobi.

Maš Q Acoustic 2010i , ti so tudi v redu sem jih imel nekaj časa in bil zadovoljen z njimi.

lpz
Nazaj na vrh
simon740

PrispevekObjavljeno: Pon Feb 02, 2015 15:52    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

mcnaget je napisal/a:
simon740 je napisal/a:
delfinus je napisal/a:
Hi,

lp, d.

Maš Q Acoustic 2010i , ti so tudi v redu sem jih imel nekaj časa in bil zadovoljen z njimi.

lpz

Samo pri teh potrebujem amp...bi skoraj raje imel aktivne...da se ne "zezam" še z iskanjem kompatibilnega ampa..
Nazaj na vrh
ambasador

Pridružen/-a: Sre Feb 2011 19:52
Kraj: Izola

PrispevekObjavljeno: Pon Feb 02, 2015 16:09    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Izven tekoče debate, a znotraj teme:
- zakaj v skundarnem sistemu ne poskusiti imeti nekaj, kar je v primarnem maltene 'prepovedano'?

Naprimer fullrange. Lahko tipa Gallo Nucleus.
http://www.anthonygallo.co.uk/pages/products-speakers-micro.php
Ali kaj podobnega.
Stane tistih par stotk, a imaš nekaj res posebnega in dobrega.

Obrazložitev:
sekundarni sistem je itak omejen z budgetom, velikostjo in frekvenčnim razponom. A če se odpoveš razponu, zakaj bi ne imel nekaj dobrega, česar si v primarnem sistemu ne smeš privoščiti?
Čare fullrange-a. Ni kretnice, ni faznih zamikov, ni zvoka iz dveh kosov. Del izgubljene magije zvoka se vrne. Tako imaš neki dodatni užitek poslušati glasbo na sekundarnem sistemu, nekaj, česar ti primarni ne nudi.

Tudi če ni aktivni, ni panike za nabavo malega dobrega ojačevalca: se za dva črna in dva bela dobi 'T Amp', TrendsAudio ipd. - da ne bi kdo snobiral teh ojačevalcev, sploh v primerjavi s tistimi v aktivnih zvočnikih. V večini primerov so notri ravno T ampi ali derivati.
gwb

Pridružen/-a: Sob Mar 2009 9:15
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Pon Feb 02, 2015 16:44    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Ali tale T amp: http://www.amptastic.com/
Nazaj na vrh
fjaka

Pridružen/-a: Sre Maj 2008 17:04

PrispevekObjavljeno: Pon Feb 02, 2015 17:14    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

simon, pokliči FFF...zmeni se za obisk...računalnik pod roko in pojdi poslušat...polek majhnih JBL (280 evrov) imajo tudi velike, pa še Genelece za primerjavo...prej vprašaj kak kabel rabiš, ker če ga nimajo si ga boš mogel sam priskrbet...v prihodnosti si laho omisliš sub...in pozabiš na primaren sistem...
če že vmesna varijanta, potem DAC z volume kontrolo...še izhod za slušalke dobiš...npr. AudioengineD1...cca.150 evrov (toliko je bil pol leta nazaj na Brnčičevi...

če gdo omenja par sto evrov je to laho 200, lahko 900...
simon740

PrispevekObjavljeno: Pon Feb 02, 2015 22:12    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

fjaka je napisal/a:
simon, pokliči FFF...zmeni se za obisk...računalnik pod roko in pojdi poslušat...polek majhnih JBL (280 evrov) imajo tudi velike, pa še Genelece za primerjavo...prej vprašaj kak kabel rabiš, ker če ga nimajo si ga boš mogel sam priskrbet...v prihodnosti si laho omisliš sub...in pozabiš na primaren sistem...
če že vmesna varijanta, potem DAC z volume kontrolo...še izhod za slušalke dobiš...npr. AudioengineD1...cca.150 evrov (toliko je bil pol leta nazaj na Brnčičevi...

če gdo omenja par sto evrov je to laho 200, lahko 900...

Hvala za predlog, ampak mislim, da sploh ne bom kompliciral - mislim, da niti poslušat ne bom šel, ker kot sem rekel gre samo za internet radio/youtube in filmi....tudi sub odpade, ker nisem pristaš ropotanja po stanovanju...sem se komaj losal tega iz prejšnjih sistemov. Zraven tega mi primaren sistem nudi vse kar potrebujem - sem ga sestavljal kr nekaj časa, da sem dosegel nek optimum...
Kaj pa kakšni mali rabljeni aktivni zvočniki?

LP;
Simon
Nazaj na vrh
fjaka

Pridružen/-a: Sre Maj 2008 17:04

PrispevekObjavljeno: Pon Feb 02, 2015 22:54    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

mali rabljeni aktivci?...o tem ti non-stop govorim...nove aktivne JBL sem omenil na račun prejšnjega posta...še zmeraj ugodno...rabljeni, še boljša ideja...ampak ih je zelo malo na tržišču...genelec 1029, tannoy reveal, en kup znane in neznane PA opreme...na forumu so ljudje ki se s tem ukvarjajo profi...so boljši svetovalci ...če se oglasijo...mogoče tudi vejo za kake skrite, rabljene...ali pa ih lažje najdejo...
CASTOR

Pridružen/-a: Pet Okt 2008 16:18
Kraj: KOZINA

PrispevekObjavljeno: Pon Feb 02, 2015 23:06    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Hahahaha severni jeleni so dobili enormno planjavo za pašo.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Telefon: 041722387
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3
Stran 3 od 3

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu