| Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
| Avtor |
Sporočilo |
ambasador
Pridružen/-a: Sre Feb 2011 19:52 Prispevkov: 6265 Kraj: Izola
|
Objavljeno: Tor Avg 19, 2014 16:22 Naslov sporočila: |
|
|
| NLP je napisal/a: | | Bolj zanimiv bi bil waterfall graf. |
AudioReview No.:325, september 2011, stran 77; reviewer/lab. meritve G.P.Matarazzo
Teksti in meritve v reviji so prepovedani za objavo.
Lahko pa opišem: skala 24dB, waterfall se razteza preko 200ms na basu (do 150Hz). Po korekciji je krepko čistejše - konča pred 100ms. Hecno je, ko je iznad 150Hz, kjer ni korekcije, slabši rezultat kot nižje kjer je spucano. Zgoraj je ostalo identično kot pred korekcijo.
Komentar Matarazza je bil, da je to tisto, kar je slišal - medtem ko meritve linearnosti niti od daleč ne dajo slutiti tako dober zvočni rezultat. _________________ Carpe Diem |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
NLP
Pridružen/-a: Tor Nov 2009 10:01 Prispevkov: 1035 Kraj: Drugje
|
Objavljeno: Tor Avg 19, 2014 16:50 Naslov sporočila: |
|
|
Ma bi raje videl slikovni before after waterfall pa še kakšen podatek.
No ja saj se ve kaj zmore in kaj ne.
Tudi meritve ne pokažejo vsega.
Tudi pri mnogo bolj kompliciranih digitalnih korekcijah (Trinnov s 3D mikrofoni) se nisem ekstra navdušil, je pa res za današnje čase zelo dodelan izdelek in če imaš toliko zakaj pa ne, tudi če je akustika optimalno urejena je lako to kot si rekel "češnjica na vrhu torte".
Res je ni vse v frekvenčni linearnosti a je tudi pomembna. _________________ Nenad P. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
ambasador
|
Objavljeno: Tor Avg 19, 2014 17:54 Naslov sporočila: |
|
|
Pred uporabo DSP je dobro uporabiti nekaj preprostih in učinkovitih prijemov pri namestitvi zvočnikov. Krasen koncentrat so ta navodila Audio Physic-a:
http://www.audiophysic.de/aufstellung/regeln_e.html
http://www.audiophysic.de/aufstellung/beispiel_e.html
so v angleščini kot nemščini.
Zaključek:
We have just finished our step-by-step instructions. Now you can relax and enjoy ideal soundstaging and superb sound performance: you will be amazed at how much of the music and how little of the room is heard. _________________ Carpe Diem |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Zuluf
Pridružen/-a: Pet Nov 2012 16:46 Prispevkov: 677 Kraj: bunga bunga
|
Objavljeno: Pon Sep 01, 2014 16:30 Naslov sporočila: |
|
|
Moje izkušnje s subom so super kot tudi z dsp, moji ženki pa vse skupaj ni najbolj všeč. U bistvu ji gre na k.. da se vse trese Trese pa se, če sub špila od 20-50Hz flat (naprej sem sicer vse porezal). Nekateri komadi imajo toliko energije na nizkih frekvencah, da je bolje vse skupaj ugasnit. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
submat50
Pridružen/-a: Tor Nov 2009 18:05 Prispevkov: 613 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Pon Dec 15, 2014 21:04 Naslov sporočila: |
|
|
Včeraj sem si naložil Trial verzijo DSP prpgrama DiracLive.
http://www.dirac.se/en/online-store.aspx
Jaz uporabljam varianto, kjer se program DiracLive izvaja na računalniku, pri meni na MacMini.
DiracLive setavlajata dva programa. S prvim Dirac Live Calibration Tool naredimo meritve in nastavimo filtre. Rezultat lahko shranjujemo na različne načine; meritve, brez filtrov, s filtri itd.
Nekaj o meritvah. Meritve napravimo v 9 točkah. Zato poterbujemo zunanjo ali notranjo zvočno kartico. Jaz sem uporabil zunanjo kartico, U24XL. Imel sem kar nekaj težav da sem pravilno nastavil vse nastavitve saj se je sistem druače obnašal kot na PC-ju (Widows).
V drugim programom DiracAudioProcessor uvozimo rezultate (filtre), ki smo jih dobili v prvi fazi načrtovanja (DiracLiveCalibratio). Ta program postavi procesiranje filtrov, v mojem primeru, med iTunes in driver za DAC (pri meni rDAC). Omogoča tudi zelo enostavno vklapljanje in izklaplanje fitrov.
Moji vtisi. Meritve sem izvajal dopoldne in je bilo preveč motečih šumov. Tudi poziciorijanje mikrofonov za 9 zahtevanih točk ni enostavno. Težko je na zofi dobiti stabilna mesta za mikrofon. Tudi kalibracije za mikrofon še nisem napravil. Na vsak način meritve bom ponovil. Garbage in garbage out.
S filtri se še nisem ukvarjal. Nastavil sem samo na optimalno.
Slušni vtisi. Samo malo sem poslušal. Več bom sedaj, ko gre žena na telovadbo.
Če bi koga zanimali rezultati se lahko v teh 14 dneh, ko ga bom imel na raspolago oglasil.
PS: Temo vzemimo kot primer, da akustični tretma prostora ni mogoč.
Matjaž |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
epic
Pridružen/-a: Sob Nov 2009 15:12 Prispevkov: 203 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Tor Dec 16, 2014 09:34 Naslov sporočila: |
|
|
Le namig - poslušalčevo glavo dovolj dobro nadomesti veliko cedilo. Slednjega obrneš 'na glavo', skozi luknjice lahko potegneš vrvico ali tanko žico, najenostavneje pa je, da ga položiš na vrh naslona zofe ali stola in ga učvrstiš s širokim ličarskim trakom. Lepilo slednjega ni agresivno in ne poškoduje površine, na katero je bilo prilepljeno.
Na sedežni ali stolu lahko uporabiš tudi preprost lesen L profil, ena stranica počiva na sedišču, druga ob naslonu hrbta. Predhodno le določi višino. Pričvrstiš ravno tako z ličarskim trakom. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
submat50
|
Objavljeno: Tor Dec 16, 2014 11:06 Naslov sporočila: |
|
|
Hvala za pomoč. Pri meni je poslušalec na robu zofe. Tako da je večina točk na zofi nekaj jih je pa tudi poleg zofe. Jaz sem si pomagal z fotografskim stativom. Bom nekaj naumil.
Imam pa že eno izkušnjo. Jaz imam MinMac skoz prižgan. Zjutraj ko pridem samo na iPad-u izberem kaj bom poslušal. Danes se je pa vse skupaj ubesilo. Potem sem malo določene programe vklapljal in izklapljal in je začelo delati. Bomo videli kaj bo jutri. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
ambasador
|
Objavljeno: Sre Dec 17, 2014 10:49 Naslov sporočila: |
|
|
| Zuluf je napisal/a: | Moje izkušnje s subom so super kot tudi z dsp, moji ženki pa vse skupaj ni najbolj všeč. U bistvu ji gre na k.. da se vse trese Trese pa se, če sub špila od 20-50Hz flat (naprej sem sicer vse porezal). Nekateri komadi imajo toliko energije na nizkih frekvencah, da je bolje vse skupaj ugasnit. |
Namesto ugasnit obstaja še druga rešitev - da zamenjaš glasbo. Če je ona vzrok, ker: imaš sube za HT in Hi-Fi. Tisti, kateremu je cilj čisti Hi-Fi, bo zahteval od suba, da mu pričara 'dih' koncertne dvorane, kompletira tonalno ravnotežje (telo) pri instrumentih, ki 'gredo nizko' in predvsem da je popolnoma neopazen/transparenten kot komponenta. Ga ni slišati ko ne rabi in se ne razkrinka kot izvor zvoka kadar deluje. Pri tako delujočih subih tudi ženke ne jamrajo.
Na drugi strani brega je stalno grmenje, bobnenje, tresenje tudi kadar poslušaš poročila. Vse skupaj ena nerazločna brozga, ki se ne ustavi tako hitro, enkrat ko jo spraviš v tek. So pa taki subi cenejši, tako da ni velike škode ko se naveličaš. _________________ Carpe Diem |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
submat50
|
Objavljeno: Čet Dec 18, 2014 12:13 Naslov sporočila: |
|
|
Imam nekaj novih izkušenj z uporaba sistema. Dejansko se sistem ubesi če pri prižganem računalniku izklopiš DAC.
Druga izkušnja pa je naslenja. Najprej uporabiš Dirac Live Calibrejšen Tool.
1. Najpej določiš tip sistema (stereo ali več kanalen) in bit rate, ki ga DAC omogoča,
2. V nasledni fazi izbereš iz menija zvočno kartico, ki bo uprabljena, in kalibracijski file za mikrofon, če ga imaš,
3. Potem nastaviš vse nivoje tako izhode in vhode in
4. potem napravi 9 meritev. V tej fazi sem jaz rezultate shranil.
Potem izbereš filtre. Teh je lahko več in vsakega posebej lahko shraniš.
S tem si napravil vse faze s tem programom. Potem sem ta program zapustil
Kaj je problem ?
Jaz sem pozneje želel v ta program ponovno naložit rezultate meritev, da bi s temi rezultati še malo eksperimentiral in si jih tudi bolj podrobno ogledal. Program mi tega ni dovolil. V priročniku sem tudi iskal bolj podrobno ali je to možno, pa nisem našel nič uporabnega. To pomeni, da moraš iti čez vse faze, če si hočeš rezultate meritev ponovno ogledad.
Obstaja pa še ena možnost, ki jo bom raziskal. Pri vsaki fazi laho rezultate tudi shraniš. Morda se lahko na ta način pomikaš po posameznih fazah. Da bom to ugotovil moram vse faze, ki sem jih opisal ponovno izvest.
Naslenja faza je, da filtre naložiš v Dirac Audi Procesor, ki filtre interpretira. Ta program se postavi v mojem primeru med iTunes in DAC driver. Tudi ta program ima različne možnosti nastavitev. Te nastavitve bom opisal v naslednjem postu.
Še ena zanimivost. Celoten sistem ne omogoča validacije. To pomeni, da ne moreš izvest meritev, da bi v živo preveril kaj si s naloženimi fitri dosegel dosegel.
Rezultate lahko preveriš samo slušno. Slišiš kako trava raste ali pa ne.
Naslednjč bom opisal še Dirac Audio Procesor in potem kakšni so slušni vtisi.
matjaž |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
dr.sah
Pridružen/-a: Sob Sep 2008 21:41 Prispevkov: 1405 Kraj: LJUBLJANA
|
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
before

Pridružen/-a: Pon Maj 2008 19:23 Prispevkov: 2801 Kraj: Ruše
|
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
NLP
|
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
dr.sah
Pridružen/-a: Sob Sep 2008 21:41 Prispevkov: 1405 Kraj: LJUBLJANA
|
Objavljeno: Čet Dec 18, 2014 22:58 Naslov sporočila: |
|
|
| Ne, tukaj ni napisano nič o novem modelu, je treba na finsko preklopit. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
before

Pridružen/-a: Pon Maj 2008 19:23 Prispevkov: 2801 Kraj: Ruše
|
Objavljeno: Pet Dec 19, 2014 08:46 Naslov sporočila: |
|
|
| dr.sah je napisal/a: | | Ne, tukaj ni napisano nič o novem modelu, je treba na finsko preklopit. |
Ja, saj to pravim. Lepo si nastavil povezavo na Finsko verzijo, zato pa sem tudi pokomentiral tako kot sem. Ampak bom že počakal, saj pričakujem, da bo kmalu tudi v angleščini. Kakorkoli, držali so obljubo... Tako glede termina, kot tudi cene...  _________________ Cenite to kar imate in stremite k boljšemu! To je moj recept za zadovoljstvo.
Audiohedonist |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
NLP
|
Objavljeno: Pet Dec 19, 2014 10:04 Naslov sporočila: |
|
|
... če je nuja pa google translate:
"DSPeaker Anti-Mode ™ X4 stereo preamp + kretnica-Room Correction DAC
Golden-Ear zmage domačih linija izdelkov Anti-Mode razširila leta 2015 v zbirki so postavljeni na vrhu novost izdelka. Anti-Mode X4 je sodoben stereo sistem, srce, ki je lahko zvočnike in drugo opremo, da presega običajno raven celo najbolj zahtevnih akustičnih pogojev. To je pravi domači avdio znanje feat!
Seznam funkcija ponuja zgled. visokokakovostni Hi-Res / DSD Burr-Brown D / A pretvorniki, nastavljiv 2.2 kretnica, obsežna povezljivost in v celoti revidiran Anti-Mode 3.0 Samodejno soba.
Anti-Mode X4 je razvit posebej za dvo-kanalni avdio optimizacijo delovanja sistema. Poleg glavnega sistema zvočnikov lahko povezan z enim ali dvema nizkotonca in jih povezati z zvočno sliko nevidno.
Česar popravek soba je zdaj lažje in bolj udoben kot kdajkoli prej. DSPeaker filozofija, vse kar potrebujete, je vključen v prodajni paket, vključno s povsem prenovljeno mikrofon in mikrofoniständi. Je potrebna računalniška in druga oprema.Sistem enostavnost uporabe je običajno posebno pozornost, tako da je največja raven zvoka ne zahteva od uporabnika, da osvojijo znanja ali strokovnega znanja.
Seveda, niso zahtevne potrebe navdušence niso pozabili. Obstaja avtomatsko poleg širšo paleto orodij, ki se lahko uporabljajo za oblikovanje zvoka, ki ustreza vašim željam z vedno najmanjši nyanssia skupaj.
Po sedanjih ocenah Anti-Mode X4 je na prodajo v poletnih mesecih leta 2015.
Predhodna ocena stroškov je približno 2995 € (vključno z DDV)."
Google translate prevede izjemno bolje različne jezike, kakor raznorazni DSP-ji ipd. akustično koregirajo sobo  _________________ Nenad P. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|