Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se   Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

Kakšen ojačevalec potrebujem ?
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3

Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
ambasador

Pridružen/-a: Sre Feb 2011 19:52
Kraj: Izola

PrispevekObjavljeno: Pet Apr 25, 2014 09:01    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

ro-bi je napisal/a:
Pri ojačevalcih za 500 euro ni neke grozne razlike. V sistemu z dobro resolucijo so vsi po vrsti neposlušljivi.
....

Res je.
Tudi Klipsch RF82ll ima zelo dobro resolucijo in (izmerjenih) 95dB/W/m. Kar pomeni da bodo cvili-lili ojačevalci razkrinkani.
Poskusi tudi z lampaši, Klipschi imajo dovolj izkoristka, da bo že 25W dobro zagrmel.
Od tranzistorjev pa berem (nisem še preverjal v praksi) da ima novi NAD 3020D zelo dober zvok pri malih glasnostih in se ne dere na srednje-visokotonskem področju pri večjih glasnostih - kar je mission impossible v tem cenovnem rangu. In pogoj v izogib razočaranjem. Mali je v D klasi, zato je dobro preveriti kako paše na te zvočnike.
denis

Pridružen/-a: Pon Apr 2014 17:38
Kraj: Murska Sobota

PrispevekObjavljeno: Čet Jun 19, 2014 22:53    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Evo po dolgem času se spet javljam....dnevno sobo smo nekoliko preuredili tako da mi v poštev pridejo samo majhni zvočniki. Ojačevalec sem kupil Yamaha a-s1000 ter si nagledal nekaj zvočnikov...odločam se med :
DYNAUDIO DM 2/7 - 86db-150w (par/800eur)
BOWERS & WILKINS 685 - 88db-100w (par/600eur)
KLIPSCH RB-81 II - 97db-150w (par/600eur)
MONITOR AUDIO BX2 - 90db-100w (par/293eur)

Osebno jih ne morem poslušat ker v okolici ni nobene trgovine tako da katere mi najbolj priporočate ?
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
D3v1L

Pridružen/-a: Pet Jan 2014 22:56
Kraj: Radovljica

PrispevekObjavljeno: Pet Jun 20, 2014 18:05    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Dynaudio greš lahko poslušat v Intek, Bowerse v Technotop, Monitor Audio v Digitalijo edino za Klipsche ne vem.

Na slepo raje ne kupuj, vsak zvočnik se sliši drugače na drugem ojačevalcu. Lahko pa rečem da razni reviewi kar dobro opišejo zadevo.

Amp v avto in v trgovine probat Smile

Če te zanimajo bowersi jih lahko sprobaš tudi pri meni. Ko sem sam kupoval bi mi to prišlo prav.

Lp
Nazaj na vrh
artofsound

Pridružen/-a: Ned Mar 2014 18:47
Kraj: Dramlje

PrispevekObjavljeno: Pet Jun 20, 2014 21:20    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Svoje Klipsche sem kupil v Celjskem A do Ž.
Dobiš jih pa pod 600 eu.
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3
Stran 3 od 3

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu