| Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
| Avtor |
Sporočilo |
before

Pridružen/-a: Pon Maj 2008 19:23 Prispevkov: 2801 Kraj: Ruše
|
Objavljeno: Ned Jul 12, 2009 23:47 Naslov sporočila: |
|
|
| Pestilence. je napisal/a: | Ponujen mi je bil še Pro-Ject 1 Xpression II. Kako pa bi bilo z tem?  |
Če dobiš rabljenega za 200 - 250 eurov, zgrabi ga! Glede na to, da kot praviš nimaš veliko plošč in ti to ni primarni izvor zvoka, je ta gramofon več kot dovolj dober. Seveda pa potrebuješ zraven tudi soliden phono predojačevalec. In če gramofonu morda kasneje privoščiš še kakšno malo boljšo odjemno dozo, si zmagal (kot se rad izrazi audiofill ). _________________ Cenite to kar imate in stremite k boljšemu! To je moj recept za zadovoljstvo.
Audiohedonist |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Numb

Pridružen/-a: Tor Maj 2008 16:01 Prispevkov: 1127 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Tor Avg 11, 2009 15:01 Naslov sporočila: |
|
|
| Bom na hitro vprašal tukaj, koliko je vreden gramofon Project Debut mkII (mislim da je II), ne vem koliko naj sploh postavim ceno? |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
audiomaniac

Pridružen/-a: Čet Nov 2008 11:40 Prispevkov: 988 Kraj: LJ
|
Objavljeno: Tor Avg 11, 2009 15:04 Naslov sporočila: |
|
|
cena novega, minus cca 40% in Voila !  _________________ I may not always be right; but, I'm never wrong ! |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Pestilence.

Pridružen/-a: Tor Maj 2008 10:34 Prispevkov: 2585 Kraj: Škofja Loka
|
Objavljeno: Tor Avg 11, 2009 15:04 Naslov sporočila: |
|
|
Nov Debut mk III stane okoli 200€, potem pa moraš pomoje kar tretjino odbit od tvojega, če ne še več. Glava je original, boljša? _________________ Music was my refuge. I could crawl into the space between the notes and curl my back to loneliness. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Numb

|
Objavljeno: Tor Avg 11, 2009 15:10 Naslov sporočila: |
|
|
| Ker ima še počen pokrov, okroglo 100€. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
audiomaniac

Pridružen/-a: Čet Nov 2008 11:40 Prispevkov: 988 Kraj: LJ
|
Objavljeno: Tor Avg 11, 2009 15:22 Naslov sporočila: |
|
|
| Numb je napisal/a: | | Ker ima še počen pokrov, okroglo 100€. |
kaj pa glava ? kera je _________________ I may not always be right; but, I'm never wrong ! |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
janzi

Pridružen/-a: Čet Maj 2008 8:45 Prispevkov: 1021 Kraj: GROSUPLJE / LJUBLJANA
|
Objavljeno: Tor Avg 11, 2009 15:26 Naslov sporočila: |
|
|
Nov Pro-Ject Debut III, z Ortofon OM 5E, je med 230 in 240 EUR _________________ ''You can hear a lot by listening !!'' |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Numb

|
Objavljeno: Tor Avg 11, 2009 20:07 Naslov sporočila: |
|
|
| audiomaniac je napisal/a: | | Numb je napisal/a: | | Ker ima še počen pokrov, okroglo 100€. |
kaj pa glava ? kera je | Original Ortofon |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Pestilence.

|
Objavljeno: Pet Sep 04, 2009 17:33 Naslov sporočila: |
|
|
Ravnokar nastavil svoj prvi gramofon. Upam da nisem kje polomil
Z čim pa nad prah na vinilih? _________________ Music was my refuge. I could crawl into the space between the notes and curl my back to loneliness. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Numb

|
Objavljeno: Pet Sep 04, 2009 18:08 Naslov sporočila: |
|
|
Krtačka namenska.
 |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Pestilence.

|
Objavljeno: Pet Sep 04, 2009 18:12 Naslov sporočila: |
|
|
Z destilirano vodo sem ugotovil da gre^^
Bom še krtačko probal. _________________ Music was my refuge. I could crawl into the space between the notes and curl my back to loneliness. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Slinch

Pridružen/-a: Ned Jul 2009 16:17 Prispevkov: 467 Kraj: LJ
|
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Numb

|
Objavljeno: Pet Sep 04, 2009 18:28 Naslov sporočila: |
|
|
| S to krtačko jaz vsakič obrišem ploščo pred poslušanjem, kar z destilirano ni najbolj praktično. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
before

Pridružen/-a: Pon Maj 2008 19:23 Prispevkov: 2801 Kraj: Ruše
|
Objavljeno: Pet Sep 04, 2009 18:46 Naslov sporočila: |
|
|
| Numb je napisal/a: | Krtačka namenska.
 |
Uporabljam takorekoč identično krtačko, le da je na njej napis in logotip "CLEARAUDIO". Izgleda da je ta model kar razširjen, saj sem v Big bangu videl enake z napisom "VIVANCO". Če so enake le na zunaj ne vem, a dopuščam možnost, da so nekatere kvalitetnejše od drugih. S tem mislim na material uporabljen za samo krtačko (vlakna).
Sicer pa mnogi odsvetujejo, oziroma priporočajo čim manj uporabe tovrstnih pripomočkov, saj z njimi resda poberemo nekaj prahu, a nekaj ga še bolj vtremo v brazde. Edina prava stvar za čiščenje plošč pa je čistilna naprava za "mokro čiščenje", ki pa je velikokrat draga kot gramofon sam.
Če se vam izplača nakup tovrstnega "gizma" pa presodite sami. Komur je primarni ali celo edini izvor zvoka gramofon, ta bi si vsekakor moral omisliti najkvalitetnejše čiščenje plošč. _________________ Cenite to kar imate in stremite k boljšemu! To je moj recept za zadovoljstvo.
Audiohedonist |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Pestilence.

|
Objavljeno: Pet Sep 04, 2009 18:49 Naslov sporočila: |
|
|
| Numb je napisal/a: | | S to krtačko jaz vsakič obrišem ploščo pred poslušanjem, kar z destilirano ni najbolj praktično. |
Saj imaš prav. Moram nekaj takega dobit. Samo, veliko plat je bilo v kotu še od mojih prednikov/sorodnikov, pa potrebujejo neko čiščenje.
@Slinch: Kupil pa sem Pro-ject 1 Xpression mk II (+ pro-ject Speed Box).
Ne morem rečt če sem zadovoljen ali ne, ker nimam nobene primerjave:) _________________ Music was my refuge. I could crawl into the space between the notes and curl my back to loneliness. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
|