Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se   Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

Gramofon Pro-Ject Debut III
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4, 5  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
before

Pridružen/-a: Pon Maj 2008 19:23
Kraj: Ruše

PrispevekObjavljeno: Ned Jul 12, 2009 23:47    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pestilence. je napisal/a:
Ponujen mi je bil še Pro-Ject 1 Xpression II. Kako pa bi bilo z tem? Smile

Če dobiš rabljenega za 200 - 250 eurov, zgrabi ga! Glede na to, da kot praviš nimaš veliko plošč in ti to ni primarni izvor zvoka, je ta gramofon več kot dovolj dober. Seveda pa potrebuješ zraven tudi soliden phono predojačevalec. In če gramofonu morda kasneje privoščiš še kakšno malo boljšo odjemno dozo, si zmagal (kot se rad izrazi audiofill Laughing ).

Audiohedonist
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Numb

Pridružen/-a: Tor Maj 2008 16:01
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Tor Avg 11, 2009 15:01    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Bom na hitro vprašal tukaj, koliko je vreden gramofon Project Debut mkII (mislim da je II), ne vem koliko naj sploh postavim ceno?
Nazaj na vrh
audiomaniac

Pridružen/-a: Čet Nov 2008 11:40
Kraj: LJ

PrispevekObjavljeno: Tor Avg 11, 2009 15:04    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

cena novega, minus cca 40% in Voila ! Wink
Pestilence.

Pridružen/-a: Tor Maj 2008 10:34
Kraj: Škofja Loka

PrispevekObjavljeno: Tor Avg 11, 2009 15:04    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Nov Debut mk III stane okoli 200€, potem pa moraš pomoje kar tretjino odbit od tvojega, če ne še več. Glava je original, boljša?Smile
Numb

PrispevekObjavljeno: Tor Avg 11, 2009 15:10    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Ker ima še počen pokrov, okroglo 100€.
Nazaj na vrh
audiomaniac

Pridružen/-a: Čet Nov 2008 11:40

PrispevekObjavljeno: Tor Avg 11, 2009 15:22    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Numb je napisal/a:

kaj pa glava ? kera je
janzi

Pridružen/-a: Čet Maj 2008 8:45
Kraj: GROSUPLJE / LJUBLJANA

PrispevekObjavljeno: Tor Avg 11, 2009 15:26    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Nov Pro-Ject Debut III, z Ortofon OM 5E, je med 230 in 240 EUR
Numb

PrispevekObjavljeno: Tor Avg 11, 2009 20:07    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

audiomaniac je napisal/a:
Numb je napisal/a:

kaj pa glava ? kera je
Original Ortofon
Nazaj na vrh
Pestilence.

PrispevekObjavljeno: Pet Sep 04, 2009 17:33    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Ravnokar nastavil svoj prvi gramofon. Upam da nisem kje polomil Very Happy

Z čim pa nad prah na vinilih?
Numb

PrispevekObjavljeno: Pet Sep 04, 2009 18:08    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Krtačka namenska.

Nazaj na vrh
Pestilence.

PrispevekObjavljeno: Pet Sep 04, 2009 18:12    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Z destilirano vodo sem ugotovil da gre^^

Bom še krtačko probal.
Slinch

Pridružen/-a: Ned Jul 2009 16:17

PrispevekObjavljeno: Pet Sep 04, 2009 18:19    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Katerega si pa nabavil?

Za čiščenje plošč bi bila takšna zadeva super:
http://cgi.ebay.de/Clearaudio-Record-Brush-Doppeldecker-NEU-OVP_W0QQitemZ380152753641QQcmdZViewItemQQptZAudio_Zubehör?hash=item5882deade9&_trksid=p3286.c0.m14#ht_1690wt_1167

Zelo pa hvalijo krtačke z žametom v sredini, vendar mi je osebno prava muka očistit žametni del.
http://cgi.ebay.de/Milty-Super-Exstatic-Buerste-Carbon-mit-Samt-Klasse_W0QQitemZ360148937395QQcmdZViewItemQQptZPlattenspielerzubehör?hash=item53da8caab3&_trksid=p3286.c0.m14
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Numb

PrispevekObjavljeno: Pet Sep 04, 2009 18:28    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

S to krtačko jaz vsakič obrišem ploščo pred poslušanjem, kar z destilirano ni najbolj praktično.
Nazaj na vrh
before

Pridružen/-a: Pon Maj 2008 19:23
Kraj: Ruše

PrispevekObjavljeno: Pet Sep 04, 2009 18:46    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Numb je napisal/a:
Krtačka namenska.

Uporabljam takorekoč identično krtačko, le da je na njej napis in logotip "CLEARAUDIO". Izgleda da je ta model kar razširjen, saj sem v Big bangu videl enake z napisom "VIVANCO". Če so enake le na zunaj ne vem, a dopuščam možnost, da so nekatere kvalitetnejše od drugih. S tem mislim na material uporabljen za samo krtačko (vlakna).

Sicer pa mnogi odsvetujejo, oziroma priporočajo čim manj uporabe tovrstnih pripomočkov, saj z njimi resda poberemo nekaj prahu, a nekaj ga še bolj vtremo v brazde. Edina prava stvar za čiščenje plošč pa je čistilna naprava za "mokro čiščenje", ki pa je velikokrat draga kot gramofon sam.

Če se vam izplača nakup tovrstnega "gizma" pa presodite sami. Komur je primarni ali celo edini izvor zvoka gramofon, ta bi si vsekakor moral omisliti najkvalitetnejše čiščenje plošč.

Audiohedonist
Nazaj na vrh
Pestilence.

PrispevekObjavljeno: Pet Sep 04, 2009 18:49    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Numb je napisal/a:
S to krtačko jaz vsakič obrišem ploščo pred poslušanjem, kar z destilirano ni najbolj praktično.

Saj imaš prav. Moram nekaj takega dobit. Samo, veliko plat je bilo v kotu še od mojih prednikov/sorodnikov, pa potrebujejo neko čiščenje.

@Slinch: Kupil pa sem Pro-ject 1 Xpression mk II (+ pro-ject Speed Box).

Ne morem rečt če sem zadovoljen ali ne, ker nimam nobene primerjave:)
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4, 5  Naslednja
Stran 3 od 5

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu