| Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
| Avtor |
Sporočilo |
drago67
Pridružen/-a: Čet Okt 2008 19:24 Prispevkov: 1094 Kraj: ljubljana
|
Objavljeno: Čet Dec 22, 2011 15:37 Naslov sporočila: Re: Vintage |
|
|
| 330i je napisal/a: | Po mojem mnenju je moj Thorens TD 160 MkII s Shure VN35E glavo je že tudi zelo vintage (imam ga vsaj 20 let) pa mi še zmeraj dobro služi, vinilk nimam preveč in ga ni smiselno menjati. Ga je pa vsake toliko časa zanimivo spet vklopiti.
Tudi Revox B250 ne zaostaja dosti za njim. Ko sem nazadnje (pred cca. 10 leti) spreminjal sistem, sem ga želel zamenjati s kakšnim Rotelovim predojačevalcem in končno stopnjo ali pa evtl z NAD-om, Musical Fidelity-jem... Niso mu bili dorasli. Na koncu sem se odločil, da bom Rotelovo končno stopnjo uporabil samo za base pod 100Hz.
Poglavje zase pa so kabli - imel sem vse živo od Van den Hull-a, Monstra, QED-a in si pulil lase zaradi koloracij v različnih spektrih... Potem pa me je en prijatelj spomnil, da lahko kvaliteten audio kabel narediš iz računalniškega kabla (32 ali 64 žilni) s pravilnim prepletom. Od kar sem ga uporabil, me kaj drugega ne zanima več. Ali ima kdo podobne izkušnje? |
kolko si pa ti ta kabel prepletal?kolko žil?
kakšen je pravilen preplet?
a imaš kakšno sliko teh kablov? |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Špilferderber

Pridružen/-a: Čet Dec 2009 1:24 Prispevkov: 775
|
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
drago67
Pridružen/-a: Čet Okt 2008 19:24 Prispevkov: 1094 Kraj: ljubljana
|
Objavljeno: Čet Dec 22, 2011 16:03 Naslov sporočila: |
|
|
| aja...to...sem že probal in opustil vse skupaj.jaz jih uporabljam za anteno na receiverjih....po dva skupaj...najbolj simpl in dobro lovijo postaje. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
nek_do

Pridružen/-a: Čet Okt 2009 21:22 Prispevkov: 2282 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Čet Dec 22, 2011 18:06 Naslov sporočila: |
|
|
Enostavno z UTP-jem imam narejeno takole:
 _________________ Lep je dan |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
330i
Pridružen/-a: Sob Dec 2011 20:12 Prispevkov: 9 Kraj: Slovenj Gradec
|
Objavljeno: Pet Dec 30, 2011 02:14 Naslov sporočila: Re: Vintage |
|
|
| drago67 je napisal/a: | | 330i je napisal/a: | Po mojem mnenju je moj Thorens TD 160 MkII s Shure VN35E glavo je že tudi zelo vintage (imam ga vsaj 20 let) pa mi še zmeraj dobro služi, vinilk nimam preveč in ga ni smiselno menjati. Ga je pa vsake toliko časa zanimivo spet vklopiti.
Tudi Revox B250 ne zaostaja dosti za njim. Ko sem nazadnje (pred cca. 10 leti) spreminjal sistem, sem ga želel zamenjati s kakšnim Rotelovim predojačevalcem in končno stopnjo ali pa evtl z NAD-om, Musical Fidelity-jem... Niso mu bili dorasli. Na koncu sem se odločil, da bom Rotelovo končno stopnjo uporabil samo za base pod 100Hz.
Poglavje zase pa so kabli - imel sem vse živo od Van den Hull-a, Monstra, QED-a in si pulil lase zaradi koloracij v različnih spektrih... Potem pa me je en prijatelj spomnil, da lahko kvaliteten audio kabel narediš iz računalniškega kabla (32 ali 64 žilni) s pravilnim prepletom. Od kar sem ga uporabil, me kaj drugega ne zanima več. Ali ima kdo podobne izkušnje? |
kolko si pa ti ta kabel prepletal?kolko žil?
kakšen je pravilen preplet?
a imaš kakšno sliko teh kablov? |
Prepletal sem 64 žilni kabel. Vzameš vsako liho žilo za en pol in vsako sodo za drugi pol. V okviru enega pola žile razdeliš še v tri grupe in jih prepleteš med sabo kot kito. Tako izvedeš samo cca. zadnjih 15 cm kabla.
Nekaj podobnega je razloženo tukaj:
http://www.tnt-audio.com/clinica/flatter_e.html
Ta kabel uporabljam za srednje in visokotonski spekter. Pod 100Hz uporabljam drug kabel - klasičen. Tudi v zgornjem članku ga priporočajo za tak način uporabe. V mojem sistemu se super obnese. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|