| Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
| Avtor |
Sporočilo |
MAre007
Pridružen/-a: Čet Dec 2010 10:23 Prispevkov: 605 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Pon Jan 03, 2011 12:09 Naslov sporočila: |
|
|
| Torej je vse zelo relativno, dokler ne postavimo konkretnih omejitev oz. se ne pogovarjamo o konkretnih primerih. Na tem mestu bi prišel prav kakšen povraten komentar začetnika teme ss1234. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
JAZZZ

Pridružen/-a: Sre Apr 2008 12:32 Prispevkov: 2799 Kraj: POSAVEC
|
Objavljeno: Pon Jan 03, 2011 12:34 Naslov sporočila: |
|
|
| Numb je napisal/a: | | Jaz se ne postavljam na nobeno stran pri teh kablih, ampak če si tako zelo prepričan, zlahka zaslušiš nekaj tisočev € pri JAZZZ-u. |
 _________________ "There are two kinds of fools. One says-this is old and therefore good. The other says-this is new and therefore better." Bob Katz |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
audiofrik
Pridružen/-a: Pet Dec 2008 17:19 Prispevkov: 1503 Kraj: LJUBLJANA
|
Objavljeno: Pon Jan 03, 2011 13:54 Naslov sporočila: |
|
|
mislim da je najbolje obrniti JAZZovega Bob Katza,
gre za dve vrsti bedakov, eni mislijo da so najpomembnejši zvočnuki, drugi mislijo da brez dobrega ojačevalca tudi najboljši zvočniki ne igrajo...
po želji lahko vrstni red obrnemo brez večje razlike za končni rezultat.
mislim, da je vsakemu jasno, da splo9h ni dileme oboje je enako važno in do konca sveta lahko pametujemo o jajcu in kokoši... |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
pasuljaris

Pridružen/-a: Pet Apr 2009 22:13 Prispevkov: 1526 Kraj: maribor
|
Objavljeno: Pon Jan 03, 2011 14:13 Naslov sporočila: |
|
|
Al' prav se piše kaψa ali kaſha,
se šola novočŕkarjev srdita
z ljudmi prepira starega kopita;
kdo njih pa pravo trdi, to se praša.
Po pameti je taka sodba naša:
ak je od kaſhe kaψa bolj'ga žita,
in boljš' obdelana, in bolj polita,
naj se ne piše kaſha, ampak kaψa.
Ak' pa po črki boljša jed ne bóde,
in zavolj' črke ne trpi nič škode,
obhaja taka misel nas Slovence,
da pravdajo se ti možje znabiti,
za kar so se nekdanji Abderiti
v sloveči pravdi od oslóve sence. _________________ Usoda se igra s človekom, človek pa igra na trobento. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
vojcb
Pridružen/-a: Ned Maj 2008 17:41 Prispevkov: 455 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Pon Jan 03, 2011 14:13 Naslov sporočila: |
|
|
| audiofrik je napisal/a: |
... brez dobrega ojačevalca tudi najboljši zvočniki ne igrajo... |
Ja, to je pa sveta resnica....
LP. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
galop
Pridružen/-a: Sob Feb 2009 15:05 Prispevkov: 536 Kraj: ljubljana
|
Objavljeno: Pon Jan 03, 2011 14:55 Naslov sporočila: |
|
|
| vojcb je napisal/a: | | audiofrik je napisal/a: |
LP. |
Prej kot slabi zvočniki z dobrim ojačevalnikom. _________________ vintage , Diy |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
krokar
Pridružen/-a: Pon Maj 2008 21:45 Prispevkov: 1454 Kraj: Štajerska
|
Objavljeno: Pon Jan 03, 2011 15:32 Naslov sporočila: |
|
|
Človekovo stališče do neke stvari ima lahko izvor v kaki njegovi osebni izkušnji leta nazaj!
V svojih študentskih letih v opevanih Titovih časih nisem imel niti za ričet s klobaso(torej je bil brez klobase!), kaj šele za hi-fi.Dualovi gramofoni z 2x10W ojačevalniki so bili špica reprodukcije, a dostopni le ljubljanskim bogatašem.Zato sem imel nek RIZ-ov gramofon Turandot z 2x2W in ovalnimi širokopasovnimi zvočniki.Reprodukcija je bila zelo slaba.
No, potem pa sem nekako zbral denar za slušalke, ki so se priključile kar na zvočniške izhode.In glej ga šmenta!Naenkrat se mi je odprla povsem nova zvočna dimenzija, v kateri so se pojavili tudi nizki in visoki toni!Logični zaključek je torej bil, da sta znala gramofon in ojačevalnik od sebe dati več kot pa so bili v stanju reproducirat zvočniki.
Potem pa je prišel moj rojstni dan in brat mi je podaril dvostezne zvočnike Ei.To je bilo v primerjavi s prejšnjim stanjem kot noč in dan.Od takrat dalje sem v vrh najpomembnejše komponente vedno postavljal zvočnike, kar se je potrjevalo kot pravilno tudi kasneje v bistveno višjih konfiguracijah!
Načeloma velja, da bo zvočna slika, ki jo bodo znali pričarati dobri zvočniki iz povprečnih ostalih komponent, vseeno bistveno boljša kot pa bo to v primeru, če boste podpovprečne zvočnike priključili na odlične komponente!
Seveda je neumestno kombinirati ojačevalnik za 300€ z zvočniki za 3000€, a obratno bi to bil že idiotizem!  |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
JAZZZ

|
Objavljeno: Pon Jan 03, 2011 15:35 Naslov sporočila: |
|
|
| galop je napisal/a: | | vojcb je napisal/a: | | audiofrik je napisal/a: |
LP. |
Prej kot slabi zvočniki z dobrim ojačevalnikom. |
Nikad kraja
Še enkrat preberi Audiofrika ! _________________ "There are two kinds of fools. One says-this is old and therefore good. The other says-this is new and therefore better." Bob Katz |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
alenvprekršku

Pridružen/-a: Pet Nov 2008 14:09 Prispevkov: 890 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Pon Jan 03, 2011 15:39 Naslov sporočila: |
|
|
Resnica je nekje vmes - aktivni zvočniki!  _________________ B&O Fan in audiofil z OKM!
... it's not just about what your equipment does, it's about how it makes you feel. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
JAZZZ

|
Objavljeno: Pon Jan 03, 2011 16:53 Naslov sporočila: |
|
|
| krokar je napisal/a: | Seveda je neumestno kombinirati ojačevalnik za 300€ z zvočniki za 3000€, a obratno bi to bil že idiotizem!  |
Ko je pred davnimi leti prišel k meni zastopnik za AR in je na Primare200 serijo s Transparent Reference kablažo priklopil malčke za 400 Dem, je samo zazijal ! Kolega, ki je test organiziral, je malčke takoj kupil. Ko jih je kasneje dal na Rotela, je magija izginila. Konec veselja.
Druga izkušnja je povezana z mojimi Daliji Skyline2000. Vseskozi sem zaradi razpacanega basa mislil, da je problem v sobi. Ko sem zamenjal ojačevalec, predojačevalec in kable, je problem izginil -kljub enaki sobi in enaki opremi. Sem pa prepričan, da bi tisti zame spacan bas nekatere prestavil v raj. In takim je čisto dovolj tud kak povprečen ojačevalec ...
Vsaka komponenta je enako pomembna če vemo, kaj mora priti ven. _________________ "There are two kinds of fools. One says-this is old and therefore good. The other says-this is new and therefore better." Bob Katz |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
JAZZZ

|
Objavljeno: Pon Jan 03, 2011 16:54 Naslov sporočila: |
|
|
| alenvprekršku je napisal/a: | Resnica je nekje vmes - aktivni zvočniki!  |
Z vgrajenim DACom povrhu ! _________________ "There are two kinds of fools. One says-this is old and therefore good. The other says-this is new and therefore better." Bob Katz |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
alenvprekršku

Pridružen/-a: Pet Nov 2008 14:09 Prispevkov: 890 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Pon Jan 03, 2011 17:17 Naslov sporočila: |
|
|
| JAZZZ je napisal/a: | | alenvprekršku je napisal/a: | Resnica je nekje vmes - aktivni zvočniki!  |
Z vgrajenim DACom povrhu ! |
Bereš mi misli!
 _________________ B&O Fan in audiofil z OKM!
... it's not just about what your equipment does, it's about how it makes you feel. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
mestn pu

Pridružen/-a: Sre Jan 2009 22:21 Prispevkov: 2635 Kraj: domžale
|
Objavljeno: Pon Jan 03, 2011 18:41 Naslov sporočila: |
|
|
| hi_musica je napisal/a: | Zvočnik definitivno na prvo mesto!
Zvočnik je OKNO v muziko. Na podlagi tipa zvočnika se potem odločimo za tip ojačevalca, njegovo moč in glasbeno kompatibilnost zvočnika z ostalimi napravami (tu seveda izvor zvoka, prav tako tudi kablovje, igra pomembno vlogo).
Si predstavljaš, da bi najprej brezglavo nabavil 10W lampaški ojačevalnik, in se nato na podlagi ojačevalnika odločal za zvočnike. Verjemi, da bi se izbor zvočnikov močno skrčil. Po drugi strani je (včasih) nesmiselno vlagati v požrešne in drage težkokategorne ojačevalnike za pogon občutljivejših zvočnikov.
Osebno bi na lestvico dal celo kablovje (zvočniške, interkonekte in power) pred ojačevalnikom. Govorim samo o prioriteti izbora oz. nakupa, nikakor ne o ceni.
V. | Vse ojačevalnike do sedaj sem kupil iz zelo različnih vzrokov, samo enega sem kupil samo zato, ker se je z nekimi mojimi zvočniki lepo ujel.
Je pa res, da ta"poroka" še kar traja in traja.
Če govoriva o 10w lampašu, to skoraj ne more biti nič drugega kot B300 in vse v zvezi z B300 ima med lampofili čisto drugačna pravila kot veljajo za večino ostalih lampaških topologij. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
krokar
Pridružen/-a: Pon Maj 2008 21:45 Prispevkov: 1454 Kraj: Štajerska
|
Objavljeno: Pon Jan 03, 2011 21:21 Naslov sporočila: |
|
|
No, upam da tole spet ne bo zašlo v diskusijo o lampah!
Kar pa se teh kombinacij tiče, pa bi še enkrat ponovil na drug način:
seveda se bo tudi na slabih zvočnikih poznalo, če so priklopljeni na slabši ojačevalnik; kar pravim je, da pa bo ta razlika veliko manj slišna kot če se na dober ojačevalnik priklopijo enkrat slabši, drugič pa boljši boxi!Upam, da se razumemo!
Seveda pa se mora človek, ki je obremenjen s svojo logiko, včasih spopasti tudi s trditvami v (prevedenem) stilu:"ne se obremenjevat z zvočniki, tudi malčki za par 100€ bodo na dobrem ojačevalniku in ustrezno kablažo zveneli, da od šoka ne boste ust zaprli"!
Že mogoče, a sam tega še nisem imel priložnosti slišat.Saj "malčki"(dobri pa tudi niso poceni!) znajo res dobro zveneti, a za orgelski koncert vseeno nisoJe tudi proti izkušnjam velike večine profijev, razen seveda tistih, ki prihajajo iz feršterkarskega ali kablovskega biznisa.
No, a če bi bili vsi istega mišlenja, potem tudi diskusije nebi bilo!  |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
JAZZZ

|
Objavljeno: Pon Jan 03, 2011 21:30 Naslov sporočila: |
|
|
| krokar je napisal/a: | Že mogoče, a sam tega še nisem imel priložnosti slišat.Saj "malčki"(dobri pa tudi niso poceni!) znajo res dobro zveneti, a za orgelski koncert vseeno niso  |
Dali Skyline2000 niso malčki, nasprotno. Basovc je bil velik ene 30 cm! Visokotonc pa ribbon velik 1m. Pa tudi ni igralo brez pravega ojačevalca!
Orgelski koncert? Pa ne boš rekel, da pri tebi to igra?
| krokar je napisal/a: | Je udi proti izkušnjam velike večine profijev, razen seveda tistih, ki prihajajo iz feršterkarskega ali kablovskega biznisa.
No, a če bi bili vsi istega mišlenja, potem tudi diskusije nebi bilo!  |
Krokar. Če bi ti prebral članek brez svojega "zvočniki so najbolj pomembni" filtra, potem bi opazil, da jaz, Avdiofrik, Hi-Musica ....... ne preferiramo ne feršterkerjev, ne kablov, ne zvočnikov .... ampak uravnotežen sistem. Če zbanaliziram, če bo na začetku mono signal, ga noben zvočnik ne bo spremenil v stereo. _________________ "There are two kinds of fools. One says-this is old and therefore good. The other says-this is new and therefore better." Bob Katz |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|